Reacties voor: Lightcase: draagbare fotostudio voor de iPhone

De Lightcase is een pop-up fotostudio, bedoeld voor smartphonecamera's. Handig voor het fotograferen van sieraden en andere kleine voorwerpen voor Marktplaats.
Lees het complete artikel → Lightcase: draagbare fotostudio voor de iPhone
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. 43 euro voor een stukkie karton. Vind het nogal wat.

  2. @Reno: Op de eerste plaats is het geen karton maar matte kunststof. Er is hier duidelijk over nagedacht zodat er een goed bruikbaar stevig hulpmiddel ontstaat waarin je kleine dingen in diffuus licht kunt fotograferen.
    De prijs is denk ik gebaseerd op dat het geen massa product is. Een stansmes en het stanzen op zich is ook niet goedkoop!

  3. @Reno: aardig aan de prijs ja. Ik heb eens lichttentje met lampen gekocht voor 30€ bij de Action

  4. @patrick: Daar heb ik hem ook wel eens zien staan inderdaad.

    @Sjef: De prijs zal inderdaad wel zo hoog zijn omdat dit geen massaproduct is maar is voor zijn doelgroep nog steeds te duur. Massaproduct of niet.

  5. Voor iedereen die bereid Is even te wachten, Is dit een mooi kickstarter alternatief

  6. Gaat het niet worden. Het is best een aardig idee, maar inderdaad: te duur. Er had een lamp bij moeten zitten. En wie gaat dit ding gebruiken? Mensen met een kleine eigen webstore misschien. Echte fotografen gebruiken écht geen iPhone voor het maken van professionele productfoto’s, maar een professionele Nikon spiegelreflex (ok, ook Canon). En niet zo’n ding van een paar honderd euro, maar van een duizend of vijf. En maken de foto’s in een professionele studio met grote lampen.

  7. Het is een leuke gadget, over de prijs en het eindresultaat valt te discussiëren.
    De gebruiker moet vooral niet verwachten dat er professionele productfoto’s meegemaakt kunnen worden. Maar het zal zeker beter zijn dan op de grond of de keukentafel.

    Gebruik een goede daglichtlamp en het resultaat zal verbeteren.
    Bij een goede productfoto spelen tal van factoren een rol. Dat een camera van vijfduizend euro nodig is voor een goed resultaat is onzin. Of een professionele fotostudio met A merken als Elinchrom.

    Een investering zal nodig zijn, maar het belangrijkste voor online verkoop is de balans tussen de investering en de conversie én de tijd die je kwijt bent tot de foto online staat.
    Een gadget als de Lightcase is leuk voor de kleinere webshop of marktplaats verkoper. Maar kent zeker beperkingen.
    De Foldio uit de link van Eric lijkt er al meer op.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.