Tile Sticker op camera

Reacties voor: Nieuwe Tile-eigenaar blijkt nauwkeurige locatiedata te verkopen

Tile-gebruikers zullen in de toekomst op hun hoede moeten zijn. Nu de accessoiremaker is overgenomen door Life360 blijkt dat je data daar niet veilig is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Gebruik ik niet en gelijk aanpakken dat verkopen

  2. Nu met de Airtag gebruik ik mijn Tiles niet meer.

  3. Na de AirTag is de waarschijnlijk de doodsteek voor Tile

  4. Sinds “de Sint” in het land is geweest een setje AirTags gekregen. Nu ben ik blij dat ik niet die goedkopere Tiles heb gekozen voor op mijn lijstje.

  5. Ik zal mijn Tiles ook maar eens inruilen voor AirTags

  6. Als scepticus zou ik wel willen weten wat life360 met ‘veel’ bedoeld, en hoeveel ‘levens’ dan echt gered zouden zijn door life360. Dat is zo een welhaast onbewijsbare vage claim.

  7. Dit zou echt verboden moeten worden. Je koopt een product waarvan je uit gaat dat er zorgvuldig met je data wordt omgegaan. Nu wordt het ineens overgenomen door een dataslurper. In de prullenbak ermee, net als je Nest thermostaat…..

  8. WhatsApp heb ik aan de kant gedaan voor Signal en het lijkt er nu op dat mijn Tiles moeten gaan wijken voor AirTags.
    Dat is alleen wel een stuk duurder om te doen. Ik heb nu 6 Tiles in gebruik….

  9. Schandalig. Tijd voor een serieuze oplossing: Home Assistant met OwnTracks, of beter nog integratie met HomeKit heb je alles in eigen beheer.
    Dit soort bedrijven zijn de doodsteek voor gewone gebruikers.

  10. Oke hier wil ik wel meer van weten want ik gebruik Life360 heel erg vaak en betaal hier gewoon voor. Als ze echt al mijn data verkopen dan stop ik hier direct mee.

  11. Dan is het maar goed dat ik vandaag van mijn eindejaarsgeschenk van de baas 4 AirTags heb besteld. Kunnen de Tiles mooi op Marktplaats…

  12. Ontzettend jammer dat het zo moest lopen met Tile. Maar ik begrijp dat de ex-eigenaren Tile verkochten voordat het schip noodgedwongen zonk.

    De meeste van mijn Tiles heb ik vervangen door Airtags, behalve de platte credit card Tile in mijn portemonnee en de Tile die ingebakken zit in mijn sleutel organiser.

    Heel jammer, maar Tile gaat nu helemaal exit bij mij. Ik heb jaren plezier gehad van Tiles. De wetenschap in het vliegtuig dat je baggage mee is, is zo ontzettend geruststellend. Dat kan natuurlijk ook en wellicht beter met Airtags. Alleen zo jammer dat je Airtags niet kunt delen met iemand.

  13. Stomme vraag misschien maar wat zijn die er mee om te weten waar ik als Belg ben of kom?

  14. @Zimmie: Om u gericht aanbiedingen van het een of ander te kunnen doen (afhankelijk van waar u komt, en wat uw andere data is). Liefst zouden ze voorspellen dat u bijvoorbeeld een kado moet gaan kopen, om u zo met aanbiedingen (althans, het lijken aanbiedingen) te kunnen ‘sturen’.

  15. Origineel geplaatst door Zimmie
    Stomme vraag misschien maar wat zijn die er mee om te weten waar ik als Belg ben of kom?

    Niet dat ik er echt veel verstand van heb, daarom gebruik ik mijn boerenverstand nu maar even…. Ik denk aan het opbouwen van een profiel over jou als persoon. Ik fantaseer even vrijuit:

    Ga je iedere week naar de fysiotherapeut is dat informatie die vastgelegd wordt. Je hebt je niet voor niets ziek gemeld op je werk. Ga je een jointje halen bij de koffieshop, kunnen ze natuurlijk positief denken en zeggen dat je dit nodig hebt vanwege de pijn aan je rug. Ga je op bezoek bij dames van plezier kunnen ze zeggen dat je die lichaamsbeweging nodig hebt om je rug sterker te maken. Ga je vervolgens ook nog bij je oma in het verzorgingshuis langs zullen ze concluderen dat je zorgzaam bent en oog hebt voor je naasten, in plaats van dat je een drugsdealer bent die met zijn zwarte geld naar de dames van plezier gaat, waardoor door de bedrijfsrecherche ontdekt dat je de boel belazerd.

    Of dat je dit patroon 5 jaar geleden hebt geleefd waardoor je nu bij betrapping niet meer op je mooie blauwe ogen wordt geloofd.

    Je leven is door al die data te volgen en een opgebouwd profiel kan verkeerd geïnterpreteerd worden.

    Misschien draaf ik door maar ik zie zulke dingen wel als mogelijk. Was het maar om die reclame. Nee het opbouwen van een persoonlijk profiel levert veel meer inzicht over iemand op dan volgens mij wenselijk is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.