Reacties voor: ‘Licentieproblemen blokkeren langere previews in iTunes Store’

Apple moet zijn plannen om de preview van nummers uit de iTunes Store te verlengen voorlopig uitstellen omdat muziekproducenten bezwaar hebben.
Michel Lusthof -

Reacties: 18 reacties

  1. Drama….. -.-

  2. Zoals velen op dit forum al voorzien hadden .. 😉

  3. Geld maakt veel maar maakt ook veel kapot. Als je de cijfers van Apple ziet mogen ze ook best een duit in het zakje doen maar ook de platenmaatschappijen en de artiesten mogen wel wat minder voor hun product krijgen. Zeker als je weer een of andere rapper op MTV-cribs ziet om zijn autovoorraad te showen.

  4. 90 seconden? Zal wel 60 moeten zijn?

  5. terecht ook, goed nieuws voor de muzikanten zoals ik

  6. @: Nee, 90 seconden klopt. Zo staat het ook in het bronartikel.

  7. Ik heb begrepen dat Unilever de grote supermarkten via een omweg weer geld teruggeeft om maar veel en duidelijk aanwezig te zijn in de supermarktschappen… waarom…. om de enige reden die er bij die harde hoofden van platenbazen kennelijk niet in wil…. omdat ze dan simpelweg meer verkopen. Ik vind het echt een bizarre situatie dat de winkelier rechten af moet dragen aan de branchevereniging van verkopers…

    Ik kan me verder de angst voor 60 of 90 seconden wel voorstellen maar er is toch een hele eenvoudige oplossing voor om de itunes store geen radio zender te laten worden… gewoon de knop “beluister alles” weghalen

  8. Origineel geplaatst door Peha
    Geld maakt veel maar maakt ook veel kapot. Als je de cijfers van Apple ziet mogen ze ook best een duit in het zakje doen maar ook de platenmaatschappijen en de artiesten mogen wel wat minder voor hun product krijgen. Zeker als je weer een of andere rapper op MTV-cribs ziet om zijn autovoorraad te showen.

    er zijn nog steeds mensen die 15 of 20 euro voor een cd uitgeven, dat is het grootste probleem. als mensen daarmee stoppen moeten ze wel.

  9. 90? Dat is bijna de helft dan…

  10. @poserman: Muziek kopen, fysiek, zodat je er nog een boekje etc. bijkrijgt snap ik ergens nog wel. Ook geloven veel mensen nog dat de kwaliteit van een CD hoger is dan de kwaliteit van de iTunes Store (soms is dat ook het geval).

    Echter vind ik muziek digitaal kopen niet meer van deze tijd. Maar dat zal wel met mijn piratengenen te maken hebben.

  11. zogauw de industrie voor een redelijke prijs lossless bestanden verkoopt, stop ik met illegaal downloaden.

    verkoop full cds aan een prijs van 1,99, en industrie EN artiesten lopen helemaal binnen. kijk maar naar de appstore.

  12. Ach, lijkt me niet dat doordat de preview ineens een minuut langer is, mensen sneller de muziek gaan kopen. Ik vind 30 seconden vaak wel genoeg om een goede indruk te krijgen.

    Mocht ik meer willen, dan is het tegenwoordig niet moeilijk meer om een nummer te downloaden. Dan kan je daarna nog beslissen of de cd het waard is om alsnog gekocht te worden (wat ik met goede cd’s ook nog steeds gewoon doe). Voor losse singles geef ik echter geen geld uit.

  13. Dan moeten die mensen dat gewoon ff op youtube luisteren en als ze het dan bevalt dan gelijk ff de mp3 downloaden met een plugin in je firefox , scheelt weer een bezoekje aan itunes en nog belangrijker, geld.

  14. Origineel geplaatst door Bart
    Echter vind ik muziek digitaal kopen niet meer van deze tijd.

    Ik vind een cd kopen dus niet meer van deze tijd. Ik gebruik voor mijn muziekaankopen voornamelijk iTunes. Al mijn cd’s zijn naar zolder verdwenen en alles is digitaal.

    Als de belangenorganisaties en Apple nu eens gingen samenwerken en tot een redelijke prijs komen om muziek aan te bieden, heeft niemand meer een excuus om illegaal te downloaden en zullen consument, Apple, belangenorganisaties en artiesten beter af zijn (alhoewel er altijd figuren blijven rondlopen die het heel normaal vinden om niet te hoeven betalen voor andermans eigendommen).

  15. Origineel geplaatst door Bart
    @poserman: ….Echter vind ik muziek digitaal kopen niet meer van deze tijd. Maar dat zal wel met mijn piratengenen te maken hebben.

    en dat is precies de reden dat de plaatbazen moeilijk blijven doen…
    Ik denk dat, zoals de zanger van Radiohead zegt, er een hele ander manier van betaling plaats moet vinden…zodat streamen via internet “vrij” mogelijk is…

  16. Gebruik spotify open….gratis het hele nummer beluisteren…20 uur per maand.. easy.

  17. Origineel geplaatst door Rob
    spotify

    Inderdaad.
    Spotify icm limewire & itunes = heerlijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.