Reacties voor: Zo kan Apple de Touch ID-scanner onzichtbaar maken

Apple zou de Touch ID vingerafdrukscanner onzichtbaar kunnen maken. Twee oplossingen van Apple-leveranciers LG en Qualcomm laten zien hoe ze dat kunnen aanpakken.

Reacties: 8 reacties

  1. Dit kan dus in een metalen drukknop verwerkt worden. Stel dat ze dat in de OK knop van een ‘flappentap’ bouwen dan zie je dat dus niet zitten, maar kan wel je vingerafdruk gelezen en mogelijk opgeslagen worden…….

  2. Ik zeg: doen! Het moet toch ook mogelijk zijn om de sensor op een of andere manier wél onder het scherm te maken. Niet direct onder de glasplaat, maar dus onder het beeldscherm.

    Apple koopt al jaren beeldschermen van LG. Waarom neemt Apple het bedrijf niet over?! Misschien komt er dan tóch nog een keer een echte super-smart TV van Apple/LG. LG is het merk dat misschien wel de mooiste en beste smart televisies maakt.

  3. Als je echt innovatie wil, zul je die van Qualcomm moeten nemen! Hij moet en zal onder de glasplaat van het scherm moeten komen om tot het gewenste resultaat te kunnen komen. Grootste probleem van de iPhones is namelijk: big bezels!

    Samsung lacht in zn vuistje. Die moesten wel een rechthoekige thuisknop kiezen vanwege copyright maar zijn nu keihard in het voordeel.

  4. “Er zijn aanwijzingen dat Apple Qualcomm aan de kant wil zetten, om naar Intel over te stappen. ”

    Ik denk het niet. nog maar pas gelezen dat Intel zich per direct terugtrekt uit de mobiele chip fabricatie en ontwikkeling.
    Blijkbaar hebben zij de boot gemist op deze mobile markt en zien zij geen groei-winst meer in deze business.
    Dacht dat het een Amerikaanse site was die met dit artikel naar boven kwamen.

  5. @Milo: Dat nieuwsbericht ging over de Atom mobiele processor van Intel.

    Intel blijft zich o.a. wel focussen op modems voor smartphones. Laat dat nou net het modem zijn, waarover geruchten zijn rondgestuurd dat die in de volgende iPhone terecht gaat komen.

  6. Zou het niet wat zijn om de randen te verkleinen en eventueel een groter scherm te plaatsen in de huidige grote van het toestel door de Touch ID sensor in het  logo achter te verwerken? Verschillende Android toestellen hebben dit ook achter de behuizing verwerkt.

    Een nadeel is natuurlijk wel dat je met een case daar niks aan hebt, maar dit zal vast wel op te lossen zijn?

  7. @Guido: Idd. Lees het juist op winbeta.org dat het Atom project is stopgezet.
    Dit was niet vermeld in het eerste artikel dat ik las.
    Bedankt voor de verduidelijking.

  8. Die quallcom optie is wel interessant voor de macbook 😀 . Geen zichtbare scanner, maar toch fingerprint security.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.