Reacties voor: LG: ‘Onze tablet wordt beter dan de iPad’

LG gaat in het vierde kwartaal een Optimus tablet uitbrengen. Die wordt beter dan de iPad en focust zich vooral op creëren van content en productiviteit.
Lees het complete artikel → LG: ‘Onze tablet wordt beter dan de iPad’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 46 reacties

  1. Apple had toch 50 % van de markt ?
    hoe willen ze in hemelsnaam 49 % gaan inhalen ?
    Lijkt me een hele klus…

    En waarom is hun tablet beter ?
    Dat product zal ook wel floppen…
    Ben benieuwd naar de concurrentie voor de iPad!

  2. Het zou inderdaad lullig zijn als zelfs de topman van LG geen vertrouwen had in z’n tablet 😀

  3. Ik ben benieuwd. Ik vind niet dat je een product snel ‘beter’ kan noemen. Deze tablet is waarschijnlijk zoals in het bericht staat, op het maken van content gericht. Waarschijnlijk zal deze dan ook daar beter in zijn dan de iPad, maar dan staat bijvoorbeeld de iPad weer beter voor als je naar de app store kijkt.. Voor mij gaat het vooral om het scherm, de iPad is zo accuraat met bijvoorbeeld inzoomen. Dan zie je bijna geen lagg. Maar een vriend van mij heeft een nieuwe htc geloof ik, en daar zie je ook bijna geen lagg, dus komt behoorlijk dicht in de buurt van de iPhone/iPad. Ik ben benieuwd, laat maar komen! (duurt trouwens wel lang voordat er daadwerkelijk ook een concurrerende tablet op de markt komt zeg!)

  4. Laat maar zien 😀 Het is best een mooi doel en iedereen wordt er beter van.

  5. mss beter hardware op papier maar tegen de software kan niets op…

  6. Dat vind ik dus zo irritant van LG, ze maken nieuwe smartphone’s aan de lopende band, met wss weer vele revolutinaire nieuwe dingen, zoals dat floppende Crystal toetsenbord.. Nu maken ze er weer 10, ze meoten het eens rustig aan doen.. Ik vraag me af hoe de andere tablets publiciteit gaan krijgen. De iPad en de iPhone komen achter elkaar in het nieuws, maar over andere merken hoor je bijna nooit wat..

  7. Het is altijd wel grappig dat mensen zeggen dat wat concurentie goed is voor de consument enzo omdat de prijzrn dan omlaag zullen gaan. maar Apple heeft nog nooit producten verlaagd in prijs, omdat ze toch wel weten dat hun product beter is.

    Laat lg verder maar lekker lullen over het willen veroveren van de markt, hebben ze wel eerder gezegt en ook dit keer zal het niet lukken. Alleen Google zou wel eens een bedreiging gaan vormen, maar die schieten ook niet echt op en. Lopen weer ver achter op apple

  8. Hoeveel invloed hebben ze nu eigenlijk nog, Nog meer dan bij een telefoon gaat het hier om de software. De hardware valt na 5min gebruik van de ipad weg. Alles maar dan ook alles gaat over de software. En LG en de andere hebben daar doordat ze nu andriod gekozen hebben bijzonder weinig invloed op en als ze al verschillen maken (skins) dan wordt dat meestal door de gebruikers niet in dank afgenomen. Of dit een hit wordt zal vooral bepaald worden door android 3.0 en zelfs dan zal het lastig worden geld te verdienen met 99 andere die het ook op een scherm gaan zetten met minimale hardware verschillen die er echt toe doen.

    Daniel.

  9. ik zeg retina ipad!

  10. Toch leuk dat elke tablet die op de markt komt meteen vergeleken wordt met de iPad, dat bewijst maar weer hoe lauw een iPad is.

  11. Ik Wens ze veel succes

  12. Volgens mij hebben ze voor die foto gewoon een iPad gebruikt en er een lg logo opgezet.

  13. Ik vind LG regelrechte rommel en ik geloof nooit dat hun tablet beter is Als de Ipad. 🙂

  14. Met 20 smartphones per jaar is het normaal dat er veel worden verkocht. Apple maakt er 1 per jaar en dan worden er nog mee verkocht. Qua hardware is de iPad makkelijk te verslaan, maar de software… Daar kan geen enkel tablet tegenop.
    Ik heb gisteren een dagje de HTC HD2 gehad, en de hardware was veel beter, maar door de software vond ik mijn iPhone 3G met iOS 4 beter werken dan de HTC.

  15. Daar geloof ik nu is niks van LG is de grootste brol! Het touchscreen werkt pas als ge er goed op klopt en zal nooit zo gevoelig, snel zijn als de iPad

  16. Origineel geplaatst door Swen
    Apple had toch 50 % van de markt ? hoe willen ze in hemelsnaam 49 % gaan inhalen?

    Bijna 50% van de bruto-winst in de totale smartphone-markt. Dat is iets heel anders.

  17. Heb Balmer dat ook al horen zeggen….

    maar nog niets gezien!

  18. Wij van WC-eend adviseren WC-eend!

  19. LG maakt hardware. Al hun ambities zijn echter totaal software afhankelijk. Over programma’s wordt dan weer met geen woord over gerept.

    Het staat iedereen vrij te dromen… maar in een persmededeling doe je dat best niet.

  20. Eerst zien, dan geloven. :)).

  21. Origineel geplaatst door Eric
    Wij van WC-eend adviseren WC-eend!

    Lol, maar je hebt wel gelijk. Ik ben benieuwd wanneer ze eindelijk komen, en ik dingen over deze tablets kan zeggen die op reviews gebaseerd zijn. Ik geloof helemaal niks van dat wij zijn beter dan de iPad gedoe totdat ik enkele reviews van normale gebruikers zie..

  22. Kom jongens, het is gewoon een marketingtruuk. Presenteer jezelf als de beste, als de winnaar. Consumenten willen zich graag met de winnaar identificeren en zullen daarom een LG kopen.

    Uiteindelijk doet Apple dat ook: “Een magisch en revolutionair apparaat voor een ongelooflijke prijs”….. En dan die beschouwingen van al die Applebobo’s over hoe uniek dat de iPad wel niet is. Mag ik even overgeven?!

  23. Ik zie een pen, betekend dat geen touch screen?

    Heb voor mijn iPad een pen tablet gehad, maar amper gebruikt omdat dat gewoon niet prettig werkt.

    IPad rules!!!

  24. Het enigste interesante is die wacom pen…. Zal er een wacom tablet inkomen? Dan zou ik hem allseen daarvoor al kopen aangezien een wacom cintiq 12 inch al 1000€ kost.

    Sent from my iPad

  25. Hoe denk je dat een pen werkt op dergelijke schermen?
    Ook gewoon met ‘touch’ hoor.
    Maar dat is men nu eenmaal gewend; het meeleveren van een pen.
    Ook bij de LG Cookie e.d., die gewoon met de vinger bedient kunnen worden, wordt een pen meegeleverd.
    Daarnaast; kan een pen ook wel voordelen bieden.
    Ga eens serieus tekenen met een paar dikke vingers? Leuk dat het kan, maar echt handig is het niet.

  26. Wat kom je hier doen dan ? @Ferry:

  27. Tja wat ie moet anders zeggen. Het is zoals Ferry ook al aangeeft iets wat iedereen doet.
    Toch heeft LG grote plannen, hardwarematig zijn ze tot veel in staat. Softwarematig verwacht ik dat er nog mooie dingen aan zullen komen wanneer de 3D UI geintroduceerd zullen worden.

  28. Ik ben door de uitspraak van LG wel erg benieuwd geworden waar ze mee komen.. Ze hebben goed af kunnen kijken van de iPad, wat zijn voordeel kan hebben.

    Wat ze alleen even lijken te vergeten is de mighty app store waardoor de iPad, de iPad is.. Zoals vele hier boven al aangeven: it’s about the SOFTware!!

    We gaan het meemaken!

  29. @Chocopinda: Ik reageer op Florens die aangeeft niets te geloven van dat “wij zijn beter gedoe”. Hij heeft gelijk, maar ieder merk doet dat op zijn eigen geraffineerde manier of zoals Eric zegt: “Wij van WC-eend adviseren WC-eend”. Apple brengt zijn producten op de markt als revolutioniar, fantastisch, ongelooflijk, etc.

    Nu ben ik ook een Apple-fan hoor. Alles bij mij in huis is van Apple, maar van de marketing wordt ik zo langzamerhand een beetje misselijk.

  30. Ik hoop dat ze gelijk krijgen, tenslotte dwingt succes van andere producten het oorspronkelijk product zich te verbeteren. Hoe beter de LG hoe meer energie Apple zal moeten steken in verbeteren van de Ipad en dat is alleen maar goed nieuws voor de gebruiker 🙂

  31. het apparaat betere specs geven is het probleem niet voor ze.

    de software goed aan de praat krijgen en er een markt voor openen die alles uit hun product haalt dat er in zit is lastiger.

    dat laatste gedeelte heeft apple helemaal onder controle.
    als apple sprinkt springen de ontwikkelaars mee.

  32. LG is van plan om voor het eind van het jaar nog 10 nieuwe smartphones te lanceren

    Lijkt me goed voor de kwaliteit.

  33. @karel-willem:
    Niet elk touch apparat werkt met ‘finger’-touch en kunnen enkel met een pen bediend worden.

  34. @MiAmRA:
    Apple schept pas op over hoe goed ze zijn als het producte productie klaar is en er werkende exemplaren zijn die hun verhaal waar maken.

    Alle ander merken scheppen op wanneer ze er nog aan moeten gaan beginnen. En er nog niks tastbaars is om over op te scheppen.

    Dan loop ik liever als mak schaap achter het bedrijf aan dat daad bij zijn woord voegt.

  35. Het zou ook niet best zijn als zo’n man zou verkondigen dat ze met een tablet komen maar dat de iPad waarschijnlijk beter zou zijn 🙂

  36. Net zoals eertijds bij de Iphone kondigen zich al honderd Ipad-killers aan. Als je een beetje regelmatig magazines leest zoals T3, dan werd iet of wat smartphone altijd vergelegen met de Iphone en is er nooit een echte Iphone – killer uitgekomen. Het zal met de Ipad ook niet anders lopen. Kunnen ze nog zo hard roepen en zelfs betere specs voorleggen, de mensen hebben nu eenmaal graag Apple producten die gewoon uitblinken in eenvoud en bedieningsgemak. Ook al ben ik een technologie-liefhebber en ben ik steeds benieuwd naar wat er zit aan te komen op hardware-vlak, zal ik niet snel geneigd zijn om product X of Y te kopen als ik al net een dure uitgave heb gehad voor een Ipad. En denk de meeste mensen met mij. Android mag dan wel een concurrent betekenen voor iOS, toch zullen ze in de long run slachtoffer worden van de versplintering. Als je nu al ziet hoeveel Android toestellen op een verschillende firmware zitten en de regelmaat waarmee nieuwe toestellen worden geïntroduceerd…Feit is dat de meeste makers hun eigen beconcurreren: Motorola brengt enkele maanden geleden toestel uit dat draaide op Android 1.6 en beetje later komt toestel op Android 2.x uit en laten ze stilaan het “oudere” toestel vallen. Dat zul je dus niet hebben bij apple met een eigen toestel en eigen software, met een jaarlijkse refresh van de hardware.

  37. Hoe kan het dat apple altijd als laatste op de markt komt met een categorie producten maar wel de markt weet te verranderen.

    dit doet apple niet door ver van te voren te gaan opscheppen van wacht maar tot wij komen met dit en dat.

    volgens mij is het een mix van kwaliteit en de verrassing dat de media er zo op in haakt. geen enkel tablet of telefoon heeft zoveel aandacht gehad van de media.

    en het gekke is dat apple zelf nouwelijks aan marketing doet. Ze zijn bijna nergens te zien op TV of posters.
    in NL in ieder geval nergens

  38. mss beter hardware op papier maar tegen de software kan niets op…

    en het gekke is dat apple zelf nouwelijks aan marketing doet

    Wat een heerlijke ongenuanceerde uitspraken hier, goed niveau hier de laatste weken.

  39. Ik vind de iPad heerlijk om te gebruiken, maar er zijn echt wel verbeterpunten:

    – Hardwarematige verbindingmogelijkheden, USB, eSata etc.
    – Softwarematige verbindingsmogelijkheden (NAS).
    – Camera voor videoconferencing (die niet alleen via facetime werkt)
    – Multitasking (oke, dat komt met 4.1)
    – Flexibeler landing pages (zoals android dat heeft met levende widgets icm. “dode” iccontjes, zodat je voor het weer of voor koersen niet meteen een app moet openen)
    – Geen noodzaak meer voor iTunes
    – Minder rigide app store regels
    – Adobe ondersteuning in websites
    – Adobe ondersteuning in app bouw
    – Meer formaten hardware (schermresolutie, ik vind overigens de huidige ipad perfect).
    – Goedkopere hardware.

    Als je al deze dingen “oplost” dan mag je zeggen dat je een betere tablet levert, of dat betekent dat je er meer van verkoopt dan apple weet ik niet (denk het niet). Ik gebruik met heel veel plezier een Android telefoon, minstens zo fijn als m’n iPhone, dus aan de software ligt het wat mij betreft niet. iOS is vanuit een gebruikers perspectief echt niet beter dan Android, ik zie alleen maar een groeiend aantal schermen met dooie icoontjes van het OS, dus daar heeft Android bij mij een heel groot voordeel vanwege de widget ondersteuning!

  40. Origineel geplaatst door dirkster
    Ik gebruik met heel veel plezier een Andriod telefoon, minstens zo fijn als m’n iPhone, dus aan de software ligt het wat mij betreft niet. iOS is vanuit een gebruikers perspectief echt niet beter dan Android, ik zie alleen maar een groeiend aantal schermen met dooie icoontjes van het OS, dus daar heeft Android bij mij een heel groot voordeel vanwege de widget ondersteuning!

    Grappig dat android alles heeft wat iOS te kort komt en nogateeds de mensen massaal voor Apple en zijn beperking van iDevices kiezen.

    Android doet flash.
    Android doet USB en de hele rambam die iOS devices missen.

    En toch is er nog niet één fabrikant opgestaan die Apple eindelijk eens in de hoek zet. Op specs loopt iedereen voor maar gebruiksvriendelijkheid blijkbaar niet. Men blijft voor Apple kiezen.

  41. @John: waar zie jij de Apple commercials in Nederland dan?
    Of in andere landen waar Apple geen eigen winkels heeft.

    En waar zie jij reclame van Apple zelf behalve op de grote Apple gerichte site waar veel Apple gebruikers komen. Op een site als gamekings of tweakers of andere sites waar Apple juist doelgroep kan scoren zijn ze niet te vinden. Er is geen reclame van hen op radio en tv te vinden in Nederland.
    Alles gaat hier via het web.

    Die paar advertenties van 3cm bij 3cm stellen niks voor bij de reclame waarmee je doodgegooid word als je alle andere merken bekijkt. In vergelijking met hun doet Apple idd niets aan marketing in NL.
    Zoja. Laat mij maar eens zien wat en waar we die geweldige marketing kunnen vinden.

  42. waar zie jij de Apple commercials in Nederland dan?
    Of in andere landen waar Apple geen eigen winkels heeft.

    Marketing is meer dan alleen commercials, do your homework.

  43. @John:

    than scool me

    leg mij / ons eens uit hoe de apple marketing werkt.

    blijkbaar is het niet simpel want geen ander merk kan het apple na doen. en als het een school voorbeeld is kan je het juist na doen.

  44. In men boek marketing, kortweg: Je boekt succes als je de wensen en behoeften van anderen begrijpt en ideeën, diensten of producten creëert die voorzien in deze behoeften en wensen.
    Die behoeften en wensen kunnen natuurlijk ook aangepraat worden, dit terzijde. En algemeen kunnen we stellen dat Apple heel sterk is in het herkennen/creëren van behoeften en hierin te voorzien.

    Nu de grotere merken zich ook op de tablet markt begeven krijgen we hopelijk wat meer concurrentie tov de iPad. De software zit alleszins goed, Android is zeker zo goed te noemen als het iOS. De hardware specs zullen we nog maar moeten afwachten, maar zal alleszinds beter zijn dan de Chinese, Koreaanse, etc etc rommel dat we tot nu toe al gehad hebben.

  45. @Chimera:

    met het herkennen en creeeren van een behoefte van je delgroep alleen ben je er nog niet.

    je moet het ding aan de man brengen.
    Misschien had ik het anders moeten formuleren.
    Maar je ziet apple er nergens reclame voor maken behalve op hun eigen website. Althans in de landen waar geen eigen store van apple te vinden is geld dat zo.

  46. Ja hoor… Lg haalt Apple echt niet de iPad in ten eerste omdat de lg geen vingers gebruikt ten tweede de iPad is al maanden bezig met verkopen lg is veel te laat om de iPad in te halen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.