Reacties voor: Zo ziet de meterkast van de toekomst eruit: alles digitaal en met HomeKit

Legrand Drivia van Netatmo
Legrand heeft tijdens de CES 2020 het Drivia-systeem voor Netatmo aangekondigd. Op het eerste gezicht niets bijzonders, totdat je wat beter kijkt. Want dit elektrische paneel laat zien hoe de toekomst van de meterkast eruit ziet: alles wordt modulair en digitaal en er zit zelfs ondersteuning voor HomeKit in!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Nice, kom maar op

  2. Dan maar hopen dat Apple niet de stekker uit HomeKit trekt. Ik heb niet het idee dat het super loopt.

    Wellicht met de nieuwe standaard over ip maar nu vind ik het karig

  3. Ik denk niet dat dit in Nederland echt van de grond gaat komen. De manier hoe in Nederland een elektrische huisinstallatie wordt ontworpen is heel anders dan bijvoorbeeld in Amerika. Als we hier in Nederland een groep uitschakelen, dan is dat vrij abrupt. Het is veel logischer om per apparaat te schakelen en dan zijn de IKEA slimme schakelaars (plug-in stopcontact) toch een beter plan. En die kosten minder dan 10 euro per stuk en zijn, mits je een IKEA HomeSmart bridge hebt (€32,95), ook via Siri te schakelen.

    En als je graag je energieverbruik wilt bijhouden, dan kun je dit gratis doen via je slimme meter en een Enelogic abonnement. Met het gratis abonnement kun je een dag later terugkijken, als je een betaald abonnement neemt (€19 p/jr) en een P1 uitlezer (€79) dan heb je real-time uitgebreide verbruiksinformatie over je stroom- en gasverbruik.

  4. Origineel geplaatst door Swen
    Dan maar hopen dat Apple niet de stekker uit HomeKit trekt. Ik heb niet het idee dat het super loopt.

    Wellicht met de nieuwe standaard over ip maar nu vind ik het karig

    Ik gebruik eke dag home-kit lampen, verwarming, sloten. Werkt Heel fijn allemaal.

  5. Ik zou niet meer zonder willen, bedien alles via Apple HomeKit. Verlichting in de woonkamer, eetkamer, keuken, tuin, ventilatiesysteem, muziek, tv etc etc

  6. Tegenwoordig is deze draadloze connectivity een vast onderdeel van een gemiddeld huishouden.

    In mijn vrije tijd werk ik aan een concept waar dit ding heel erg in de buurt komt.

    Het huis van de toekomst zal een “hart” nodig hebben waaronder een ingebouwd netwerk, een manier van energie opslaan, een database en dat soort foefjes.

    Ik word er heel blij van om te zien dat grotere spelers zoals Netatmo zich hiermee bezighouden.

  7. Origineel geplaatst door Robert Webbe
    En als je graag je energieverbruik wilt bijhouden, dan kun je dit gratis doen via je slimme meter en een Enelogic abonnement. Met het gratis abonnement kun je een dag later terugkijken, als je een betaald abonnement neemt (€19 p/jr) en een P1 uitlezer (€79) dan heb je real-time uitgebreide verbruiksinformatie over je stroom- en gasverbruik.

    Een raspberry icm een p1 lezer en domoticz is nog iets goedkoper en geen abonnementskosten. Realtime uitlezen. Werkt fantastisch. Je kunt zelf met homebridge eea naar HomeKit brengen. Dat vond ik niet echt handig. Ik gebruik HomeKit primair voor bedienen en daarnaast om de binnen- en buitentemperatuur e.d uit te lezen. Domoticz geeft eea netjes weer in grafieken.

  8. Dit is reeds verkrijgbaar bij de Belgische Hubo: Valena Next with Netatmo.
    Werkt net als Hue met een zigbee gateway. Voordeel zijn de bekabelde schakelaars. Een badkamerplafond met “domme” ledlampen is aan homekit toe te voegen. Helaas geen “friends of Hue” zoals Niko (draadloze) schakelaars. Hue lampen zijn vooralsnog niet aan te sturen. Hopelijk wel in de toekomst om het bij één systeem te kunnen houden.

  9. Ik heb al veel Hue in huis maar dat is het enige op HomeKit.
    Dat ik nu eerst aan een appleTV 4 of nieuwe iPad moet om meer opties van buiten af te hebben vind ik niet handig.

    Ook heb ik de moet op gegeven dat ik dingen makkelijk kan aansturen via Siri.
    Dat reageerd meer niet dan wel goed en gaat te pas en te onpas aan.

    Sinds een paar dagen bij toeval omdat er een goede aanbieding was een Google nest mini gekocht en er gaat een wereld voor me open.
    Die reageerd ook goed als je wat vraagt.

  10. Totale controle! Alles registeren! 😈

  11. Ik gebruik ook Homekit thuis – Hue, Tado thermostaat, een weerstation en een aantal Eve accessoires. Werkt prima. Siri begrijpt gelijk wat je bedoelt als je zegt “zet de airconditioning in de slaapkamer op 20º” of “wat is de luchtvochtigheid in de woonkamer”, en als ik thuis kom brul ik gelijk “siri, ik ben thuis” en dan gaat het licht aan in de inkomhal. Een sensor of automatisatie zou nog makkelijker zijn, maar ik vind het best aangenaam om tegen iemand te kunnen zeggen dat ik thuis ben (ik woon alleen..)

  12. Slecht filmpje. Siri op een andriod (samsung) phone??? 🤣🤣🤣 (bij 0.18)

  13. Als je zelf energie opwekt is uitlezen van de slimme meter niet meer voldoende. Je verbruik is dan min wat je opwekt.

  14. Goede ontwikkelingen. Kortgeleden is ook de zigbee alliance opgericht waar alle grote spelers in meedoen, incl Legrand, Apple en nog veel meer, dus ik heb er vertrouwen in dat over een tijdje alles met elkaar samenwerkt.

    Voor de mensen die niet willen wachten is er Home Assistant. Open source, draait op een raspberry pi (paar tientjes), je kan alle denkbare apparaten aansluiten + er is een bridge naar Homekit. Je moet wel een beetje handig zijn maar het werkt fantastisch. Met siri kan ik nu alles aansturen.

  15. DigitalSTROM heeft dit systeem al jaren.
    Meters en gateway in de meterkast en voor elke lamp, rolluik / zonnescherm / screen en verwarming een blok (kroonsteen achting)
    Signaal gaat over de bestaande elektriciteit leidingen.
    Ondersteuning van oa. Netatmo, Heu en Sonos.

    En een goede iOS app!

    Alleen geen HomeKit ondersteuning.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.