LEGO AR-Studio nu in de App Store: maak je eigen LEGO-film

LEGO AR-Studio is in de App Store verschenen, een nieuwe app waarmee je LEGO-blokjes tot leven komen. Je kunt met de app je eigen LEGO-film maken in augmented reality, dankzij Apple's ARKit.

LEGO AR-Studio op iPad.
Fans van LEGO kunnen het weekend al aan de slag met LEGO AR-Studio. De nieuwe app is vanaf nu in de App Store te vinden en werkt met verschillende LEGO-sets. Dankzij augmented reality kun je je eigen LEGO-film maken.

LEGO AR-Studio met ARKit

Als je graag met LEGO speelt, dan heb je daar de nodige fantasie bij nodig om jouw eigen gecreëerde LEGO-wereld tot leven te laten komen. De nieuwe LEGO AR-Studio-app helpt je daarbij. Als je de juiste sets van de LEGO City- en LEGO Ninjago-serie hebt, kun je ze tot leven laten brengen. Zo plaats je bijvoorbeeld een virtuele vuurspuwende draak in je eigen LEGO-wereld.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De app werkt met ARKit, Apple’s augmented reality-platform waarmee ontwikkelaars op een relatief eenvoudige manier augmented reality kunnen toepassen in hun apps. Met ARKit heb je bijvoorbeeld geen specifieke markers nodig, al werkt LEGO AR-Studio dus alleen met sets uit de twee eerder genoemde series. Het gaat dan om het politiebureau, de trein en de brandweerkazerne uit de City-lijn en de draak, robot en het piratenschip uit de Ninjago-reeks.

Geschikte LEGO City sets

Geschikte LEGO Ninjago sets

LEGO AR-Studio draak.

Met de augmented reality-app kun je bijvoorbeeld de vuurspuwende draak bij een politieman houden, waarna ze op elkaar reageren. Ook bedien je zo een virtuele LEGO-trein. Je kunt met de app screenshots maken en zelfs al je scènes filmen met de opnameknop. Je krijgt met de app ook allerlei opdrachten, bijvoorbeeld het opsporen van gouden LEGO-steentjes.

Bekijk ook

LEGO Boost leert kinderen programmeren met blokjes

LEGO Boost leert kinderen programmeren. Maak een robot, graafmachine of gitaar en stuur het aan via de iPhone- en iPad-app. Najaar 2017 ligt het in de winkel.

Omdat LEGO AR-Studio werkt met ARKit, heb je minimaal een toestel met de A9-chip nodig. Deze vindt je in de iPhone 6s en nieuwer en de iPad Pro en nieuwer. Dat betekent dat de iPhone 6 en ouder buiten uit boot vallen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 08 december: Dit artikel is opnieuw gepubliceerd nu de app beschikbaar is in de App Store.

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 december 2017 om 17:05
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
Software
iOS

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.