Reacties voor: Legion Meter belooft 92 procent sneller opladen van iPhone

De Legion Meter is een multimeter die het opladen van iPhone en iPad kan optimaliseren. Het opladen gaat wel 92% sneller, belooft de bedenker op Kickstarter.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Het metertje is leuk, maar dat sneller opladen zie ik niet zo. In je iPhone zit een laadregelaar en zorgt ervoor dat de accu met de juiste stroom wordt opgeladen. Als die maar 0,5Amp wil laden dan kun je wel een hele zware voeding er op zetten maar de laadregelaar zal niet meer dan 0,5Amp gaan laden. Als het verhaal van de maker zou kloppen dan kun je net zo goed de voeding van je iPad gebruiken want die kan meer stroom leveren dan de voeding van je iPhone.

  2. Ieder voordeel heeft zijn nadeel: sneller laden zorgt voor meer warmte en voor een kortere levensduur van de accu. Apple heeft het laadproces zelf al helemaal geperfectioneerd zodat de meeste iPhone’s 3 jaar met een accu kunnen doen zonder dat het irritant wordt. Bij veel andere merken is de accu na 2 jaar al dusdanig versleten dat je het gaat merken. Met deze accessoire krijg je dat verschijnsel ook.

  3. Dit principe bestaat al jaren bij de rc auto’s. Een slim apparaat die de batterij zou efficiënt mogelijk oplaad. Als je er echt waarde aan hecht dat je iphone binnen 1 uur 100% is, zou je de batterij soort moeten vervangen. Lithium ion is juist uitgevonden voor de duurzaamheid en niet oplaad snelheid.

  4. Origineel geplaatst door Lars
    Dit principe bestaat al jaren bij de rc auto’s.

    Dan weet jij ook dat een LiPo of LiFe pack met maximaal 1C door een computerlader wordt opgeladen. Tenzij je bv. professionele Kokam cellen gebruikt die ook met 2C kunnen opgeladen worden met een computerlader en temperatuur sensor.

    De maximale laadstroom van de LiPo cel in een iPhone is 1C. Apple reduceert dat (om veiligheidsredenen?) tot 0,75C. Dit wordt in de gaten gehouden door de power management chip en de power daemon (powerd).

  5. Origineel geplaatst door WimN
    Als het verhaal van de maker zou kloppen dan kun je net zo goed de voeding van je iPad gebruiken want die kan meer stroom leveren dan de voeding van je iPhone.

    Probeer dat maar eens dan: mijn iPhone ís ook gewoon sneller vol met mijn iPad lader dan met een iPhone lader.

  6. Die 92% sneller opladen op hun tabel wil eigenlijk zeggen dat het bijna dubbel zo snel gaat, en betekent dus helemaal niet dat je maar 8% van de originele oplaadtijd nodig hebt…

    “Een iPhone binnen een paar minuten opladen” is dus larie.

  7. @Robert Webbe: Zeg gerust half jaar als het een Galaxy S 2, 3 of 4 betreft.

  8. Godjumenas! En dan lees ik dit nog in het artikel:

    Ook bij opladen via de usb-poort van een computer zijn nog aardige snelheidsverbeteringen te halen.

    De standaard stroom op een USB-poort van een Windows computer is 500 mA, wat op zich al te weinig is voor een iPhone en onvoldoende voor een iPad. Hoe kan dat dingetje zonder eigen voeding de laadstroom verhogen? Want alleen met een hogere laadstroom kan men sneller laden.

    PS:
    Op een Mac is dat anders. Als OS X ziet dat er een iPhone of iPad is aangesloten op de USB-bus wordt de stroom verhoogd naar respectievelijk 1.000 mA en 2.100 mA.

  9. Als je goed kijkt in de tabel, dan zie je ook dat er op de iPhone 0% winst wordt geboekt ten opzichte van de Apple iPad lader (Authentic Apple 2A Wall USB, Apple mode). Op en iPhone lader wordt maar 10% winst geboekt. Het is dus vooral een nuttig apparaat om op te laden via de laptop.

  10. Zag de Legion Meter afgelopen week voorbij komen, dus ik heb hem voor de early bird prijs van $39 gekocht (en dan nog $10 verzendkosten naar EU). Vond het er wel interessant uit zien.
    Of het echt veel scheelt betwijfel ik, want ik gebruik altijd de originele opladers. Maar het ziet er wel leuk uit.

  11. Origineel geplaatst door WimN
    Het metertje is leuk, maar dat sneller opladen zie ik niet zo. In je iPhone zit een laadregelaar en zorgt ervoor dat de accu met de juiste stroom wordt opgeladen. Als die maar 0,5Amp wil laden dan kun je wel een hele zware voeding er op zetten maar de laadregelaar zal niet meer dan 0,5Amp gaan laden. Als het verhaal van de maker zou kloppen dan kun je net zo goed de voeding van je iPad gebruiken want die kan meer stroom leveren dan de voeding van je iPhone.

    Dat klopt ook. Als ik m’n iPhone met m’n iPad lader oplaadt, is ie veel eerder opgeladen.

  12. vind dat Apple wel mag meedenken aan een goede (tussen)oplossing zolang de accu ontwikkeling niet zo snel gaan als de andere ontwikkelingen in telefoonland.

    kijk naar OPPO, met de VOOC lader,..die laad een 2800MaH accu supersnel,..70% in 30 min..als Apple nou ook zoiets zou maken is dat echt een USP!

  13. Sorry dit is larie
    De enige manier om een grotere laadstroom te verkrijgen is de spanning verhogen, en dit is funest voor de batterijen
    De maximale spanning en laadstroom is die van de iPad lader, als je daarboven gaat, is je laadtijd korter maar evenredig de LEVENSDUUR van je batterij… Wie gaat een €600-€1000 toestel nu kapot laten maken door de belofte ietsjes rapper te laden? Niemand denk ik… En als Apple ook maar ruikt dat de input spanning overschreden is, bye bye garantie

  14. Allemaal wel leuk enzo.. Maar je accu gaat helemaal naar de klote lijkt mij

  15. Origineel geplaatst door Guido
    Sorry dit is larie De enige manier om een grotere laadstroom te verkrijgen is de spanning verhogen, en dit is funest voor de batterijen De maximale spanning en laadstroom is die van de iPad lader, als je daarboven gaat, is je laadtijd korter maar evenredig de LEVENSDUUR van je batterij… Wie gaat een €600-€1000 toestel nu kapot laten maken door de belofte ietsjes rapper te laden? Niemand denk ik… En als Apple ook maar ruikt dat de input spanning overschreden is, bye bye garantie

    Dat is niet de enige manier, kan simpelweg bereikt worden door synchroniseren over de kabel uit te schakelen, dat is zover ik kan lezen ook het geen wat dit ding doet.

  16. Het kan niet werken. Punt. Elektrotechnisch onmogelijk. De iPhone bepaald hoe snel hij laad niet de oplader.

  17. Origineel geplaatst door Enes
    Dat is niet de enige manier, kan simpelweg bereikt worden door synchroniseren over de kabel uit te schakelen, dat is zover ik kan lezen ook het geen wat dit ding doet.

    Dit gebeurt ook en zelfs nog veel meer, als je je iphone/ipad in vluchtmode plaatst, dan laadt hij ook een stuk vlugger. Gewoon door het ‘minderverbruik’ van het toestel zelf…

  18. Dan is er voor diegene die er wat kritisch tegenover staan een alternatief op Kickstarter, namelijk de DouBBleTime USB oplaad kabel. Deze kabel belooft en doet ongeveer hetzelfde als de Legion, alleen zonder display en al je op het knopje zet zorgt ie dat de synchronisatie niet gebeurd en zo win je tijd in opladen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.