Reacties voor: Leden van Europees Parlement krijgen gratis iPad

De 736 leden van het Europese Parlement krijgen een iPad, uit een speciaal IT-potje. Maar commissielid Marta Andreasen is het er niet mee eens: het is verkwisting van belastinggeld.
Lees het complete artikel → Leden van Europees Parlement krijgen gratis iPad

Reacties: 30 reacties

  1. Ondanks dat ik die mensen natuurlijk ook best een leuke gadget van de zaak gun, lijkt me dit niet helemaal de bedoeling.

  2. het lijkt er op dat ze het daar ook eindelijk snappen dat dat ding voor jong en oud geschikt is en breed inzetbaar is ondanks zijn tekort komingen

  3. ikzelf zit ook in de politiek en sinds de aanschaf van de iPad, laat ik voortaan alle dagordes en verslagen per mail versturen, waarna ik ze tijdens de vergaderingen via de iPad kan volgen. Dit scheelt een hele berg papier !

    Zeer goed idee dus en als men helemaal de iPad goed wil gebruiken, laat men een eigen app ontwikkelen waarbij alles makkelijk te ordenen is en makkelijk opvraagbaar is…

  4. Met andere woorden. Van MIJN geld krijgen zij een iPad.. Doe mij lekker zelf dat ding dan….

  5. Nou, als Europarlementariers iPads krijgen, ga ik in politiek! 🙂

  6. Het is toch te gek voor woorden dat er voor elke eurparlamentarier standaard een Ipad wordt aangeschaft. Laat ze zelf bepalen of ze er 1 willen aanschaffen of niet en laat ze die dan ook zelf betalen. Ik neem toch aan dat ze 1 keer in de 3 jaar een laptop of computer mogen aanschaffen die vergoed wordt? Ik duf te wedden dat van de 736 Ipads de helft bij de kinderen van de europarlamentariers terecht komt.

  7. Opzich leuk als het excuus de besparing op papier zou zijn. Maar als ze het gaan gebruiken als vervanging van ‘n laptop…nee. Dat gaat niet, daar is het niet voor gemaakt, ze zijn al zéker niet beter bereikbaar dan met welk willekeurige andere laptop, of het moet zijn dat men met europees roamende 3g-modellen gaat werken en dan tikt het zo hard aan dat helemaal niemand daar profijt van heeft.
    Kansloze actie dit. Verkeerde apparaat voor de klus, maar al helemaal verkeerde redenering. Typisch EU-politiek dit, een beetje smoesjes bedenken om aan een graties iPad te kunnen komen inplaats van gewoon doorwerken. Tuig.

  8. Origineel geplaatst door Eddy
    Met andere woorden. Van MIJN geld krijgen zij een iPad.. Doe mij lekker zelf dat ding dan….

    Van jouw geld krijgen ze ook een laptop, telefoon auto enz.. Maar wanneer ze een acer laptop of nokia telefoon krijgen komt dit niet in het nieuws.

    Lijkt me voor deze mensen super handig om een iPad te hebben met al de stukken die ze moeten lezen.

  9. @Maxman:

    Elke scheet die gelaten word en met apple te maken heeft word breed uit gemeten op het internet gekwakt.

    Dat hoort er nou eenmaal bij als je populair bent.

  10. Volgens mij staat er genoeg geld op hun penny rekening om dit allemaal zelf te bekostigen. Schandalig dit!

  11. @Jeroen Greitemann:
    Het gaat al jaren zo. En daar hoorde je niemand over.

    waarom is het nu in eens schandalig???
    Omdat het de iPad is?

  12. Hoewel het niet gek is dat er geld voor IT uitgetrokken wordt vind ik dit wel degelijk een hele slecht keus. De iPad is niet geschikt voor het serieuze werk. Met alle respect is de iPad een leuk hebbeding voor de consument om op de bank of onderweg even te internetten of een video te bekijken maar voor het meer serieuze werk heb je toch echt wel wat meer nodig dan de slappe aftreksels van Apple’s iWork en de iPad (en ik neem aan dat deze mensen wel degelijk serieus werk doen).

    Een smartphone en een laptop lijkt me meer dan voldoende om je werk te kunnen doen. De iPad is dan overbodig en je kan makkelijk zonder (terwijl je niet zonder de telefoon en de laptop kan). Misschien als het makkelijker wordt bestanden te delen met een pc zonder iTunes en als iWork wat volwassener wordt het een volwaardig alternatief voor de laptop kan worden maar dat zie ik nu nog niet gebeuren. Misschien bij de tweede of derde generatie. Deze formfactor zal in ieder geval zeker blijven en gigantisch groeien dankzij Apple.

  13. Ik heb van mijn moeder ook deze ipad gekregen
    Maak ook een artikel!

  14. @WvB22: Zoals de iPad er nu voor staat ben ik het helemaal met je eens.

    Maar ik ben er zeker van dat dat straks met de komst van OS 4.x helemaal gaat veranderen.

    Ik denk dat apple dit apparaat of eventuele grotere broertjes naar een hoger plan gaat tillen.

  15. En vergeet niet dat ze natuurlijk een app laten maken voor de politici, en dat gaat ook weer een ton kosten !

  16. Lijkt wel het forum van telegraaf.nl….

  17. @Absrnd:

    ik kan er maar een ding over zeggen…
    tis goed voor de economie. zo blijft het geld rollen.

  18. @Andries:
    ja als ik zo’n pa of ma had zou ik ook de ipad stelen..

  19. Dit is nog niet zo heel erg, de bonussen die bankdirecteuren krijgen zijn pas schandalig! En dat wordt ook van ons geld betaald.

  20. Uiteindelijk wordt alles van ons en andermans geld betaald. Ook mijn en jouw salaris (of studiefinanciering/school/uitkering/pensioen).

  21. Origineel geplaatst door WvB22
    De iPad is niet geschikt voor het serieuze werk.

    Zou je deze opmerking misschien met argumenten kunnen illustreren. Wat is nu precies het ‘serieuze werk’ waar de iPad niet geschikt voor is?

  22. Nice voor hun. Toch leuk om te zien dat de overheid best innovatief tewerk kan gaan. De vraag is echter of dit een voorbeeld is van innovatie, of een voorbeeld van hoe makkelijk de overheid geld uitgeeft.

  23. kumne ze dat ONS geld niet aan wat beters besteden?
    als ze een ipad willem kennen ze hem van hun EIGEN geld kopen.

  24. Origineel geplaatst door Keesipad
    kumne ze dat ONS geld niet aan wat beters besteden?
    als ze een ipad willem kennen ze hem van hun EIGEN geld kopen.

    Het is net zo goed hun eigen geld als ons geld omdat ook die lui belasting betalen. Dat die lui leven van de belasting betaler dat hoort nou eenmaal bij het beroep. Daar is niks aan te doen. Dat ze eens in de zoveel tijd kunnen kiezen wat voor een computer ze willen dat is ook niet vreemd. Dat soort dingen ken ik bij meerder bedrijven.

    Ooit van PC plan gehoord?

    Het is makkelijk om af te geven op dit soort dingen terwijl voor een hoop belasting betalers exact het zelfde gebeurt. Waarom mogen
    Zij het niet en wij wel.

  25. Vreemd, moeten ze voor grote IT uitgaven niet een aanbesteding doen (Tender)… Nu wordt Apple wel heel erg in de voordeel neergezet, …

  26. Nelie maar eens bellen wat zij hier van vindt… zijn dit dezelfde euro mensen die ook carpoolen en dan toch een trein reis Nederland Brussel eerste klas declareren en ook nog betaald krijgen ? Zijn dit dezelfde euro mensen die op papier een “personal assistent” in huren en hier een berg geld voor krijgen terwijl zoon of dochter de klusjes doet voor een paar euro ? Zijn dit de euro mensen die al een it budget hebben ? Sinds wanneer valt een ipad niet onder IT ? Ik kan nog wel even doorgaan .. de duivel laat alles op de grote hoop vallen …voordeel door je functie of beroep heeft iedereen maar dit is gewoon rechtsongelijkheid. Men heeft al een pc men heeft al een laptop en dan nog even een ipad erbij .. oh wacht gelijk een iphone …mwah ben ik toch de imac vergeten …

  27. “Maar volgens Andreasen weten veel oudere parlementsleden niet eens hoe ze moeten internetten”

    Nee, ja, dat wekt vertrouwen! Lijkt me belangrijker dan die hele ipad-discussie…

  28. Als ze dit soort fratsen gaan uithalen met ons belasting geld word het echt tijd om buiten de EU te gaan wonen.. Die zakkenvullers verdienen genoeg om van hun eigen euries een iPad te kopen..

  29. Afgezien van nut & en noodzaak in een tijd dat Europa kapot gaat aan de waanzinnige schuldenlast vraag ik me af waarom dit uit een ‘extra’ potje gefinancierd moet worden en niet uit de ronduit riante onkosten/ kantoorvergoeding die iedere vertegenwoordiger gehaald kan worden. Nee wat mij betreft een totaal verkeerd signaal; ongeacht politieke kleur.

  30. Wat een jaloerse reacties allemaal. 1% van het BnP van Nederland gaat naar de EU (2009: 6.1 miljard). 200 miljoen gaat er jaarlijks naar de reiskostenvergoeding van Europarlementariërs.

    Een iPad is hartstikke handig, net als een Blackberry! Je hoeft minder uit te printen = beter voor het mileu.

    WW, WIA, AOW, WWB etc. komt allemaal uit een potje. Je zou hier blij mee zijn als je werkloos of arbeidsongeschikt raakt. Ook is de EU veel handiger dan je denkt… 😉 Peace

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.