Reacties voor: LCD-scherm van de iPhone beter dan de AMOLED van Nexus One

Raymond Soneira, van DisplayMate Technologies heeft recent een onderzoek gedaan naar de kwaliteit van het scherm van de iPhone 3GS ten opzichte van de AMOLED van de Google Nexus One. Ook het scherm van de iPhone zou niet perfect zijn.
Mike van Hoenselaar -

Reacties: 23 reacties

  1. Hmm, ik vind de opmerkingen van die onderzoeker Soneira wat kort door de bocht. Hij schildert het nu een beetje af als ‘dommigheid’ van de gebruiker dat ze voor de Nexus One kiezen. Maar er zitten honderden onderdelen en eigenschappen aan zo’n smartphone, waarvan de kleurenweergave van het scherm maar eentje is. Als je op al die honderden punten het beste van het beste wilt kiezen, koop je uiteindelijk niets, want een smartphone zonder gebreken bestaat niet. Volgens mij overschat Soneira het belang van zijn vak.

  2. ik vermoed dat ook hier en enegrie bezuiniging reden achter zit.

    een scherm dat meer kleuren laat zien omdat het een breder kleuren spectrum kan tonen verbruikt daardoor ook eer energie lijkt mij. als je meer moet doen kost het meer energie.

    het gooien op de dommigheid van de gebruiker is het makkelijkste wat je kan doen maar vaak is het wel waar helaas.

    Veel klanten lezen de blogs en de meningen in de blogs liggen vaak mijlen ver van de waarheid af. Das geen probleem zolang iedereen maar tevreden is. een deel van de marketing bureaus speelt daar op in.

  3. Ik heb een een Nexus One sinds verleden vrijdag (geimporteerd), nu ik sta achter niets van dit ‘onderzoek’.

    Het scherm van de Nexus is zo goed, dat het LCD scherm van de iPhone er maar verkracht tegenover lijkt.

    Trouwens ikzelf heb de iPhone niet gekocht voor zijn scherm, maar voor de applicaties. Moest ik zodanig op het scherm gelet hebben, dan had ik nooit de iPhone gekocht.

  4. @//: @Gonny van der Zwaag: Ik denk dat de onderzoeker ook helemaal niet wil zeggen dat de enige reden om voor de Nexus te kiezen of een telefoon in het algemeen het scherm is. Hij wil alleen aangeven dat hij van gebruikers die beide toestellen gebruikt hebben te horen krijgt dat het scherm zo goed is.

    Er wordt aangegeven dat de gebruiker het zo goed vind omdat het feller lijkt en betere kleuren lijkt weer te geven. Maar zoals het plaatje ook doet vermoeden is de waarheid anders. De Nexus zou volgens het onderzoek niet goed genoeg presteren.

  5. Ik heb ook opgemerkt dat 3Gs van mn vriendin een veel fletser en blauwiger beeld weergeeft dan mijn oude 3G.

  6. Ik vond de kleuren van mijn iPod touch 1G eigenlijk wel voller dan die van de 3GS. Vooral het blauw en het rood, maar ook het witte sprong er bij de iPod touch 1G echt bovenuit.

    Nu ben ik er aan gewend en het kan me niet zo veel schelen. Het is en blijft een telefoon. Voor mooie beelden kijk ik wel op een fatsoenlijke TV.

  7. Ik vind het altijd verbazingwekkend als mensen over het “iPhone-scherm” spreken. Ik heb heel wat iPhones in mijn handen gehad, en geen enkel scherm was hetzelfde. Er zaten schermen bij die aardig op elkaar leken, maar er zaten ook schermen bij waarvan het verschil zo groot was als dag en nacht.

    Daarnaast slaat dit onderzoek nergens op, in vergelijking met de concurrentie valt elk iPhone-scherm gewoon zwaar tegen. Elke goedkope Samsung heeft een beter scherm. Ook de HTC Hero verslaat mijn iPhone (en andere iPhones) met gemak als het gaat om beeldkwaliteit.

  8. “Eerder bleek al dat de iPhone op het gebied van 3D-rendering beter presteert dan de Nexus One.”

    Lees dat artikel nou nog eens door. Dit is echt kort door de bocht en een foutieve conclusie.

  9. Net zoals met het Nexus One CPU vs. iPhone CPU schijnt het ook hier weinig met hardware te maken hebben, maar is het weer een verschil in software.

    Artikel was al eerder op Gizmodo gepost, zie onderstaande updates:

    Some commenters are pointing to the fact that DisplayMate’s testing appears to have been done in Android’s gallery app, which may be compressing images and throwing the tests. This could be part of the problem, but our comparison shot, posted at the top of this article, was taken from within Android’s browser, not the gallery app. If this is merely software issue, it runs across at least the gallery and browser apps, which are the apps you’re most likely to view images in. Something’s wrong here.

    Multiple reports from users are claiming that some third party apps–galleries and browsers–eliminate the image banding seen above. This points to a software issue rather than a hardware issue, which means that Google could conceivably fix some aspects of this display strangeness with a software update.

  10. @Gonny van der Zwaag: Het staat ook hartstikke duidelijk in het artikel zelf: “Gebruikers gaven aan, dat ze het scherm van de Nexus One beter vonden nadat ze beide toestellen gebruikt hadden en Soneira wilde daar wel eens het fijne van weten.”. Je interpreteert de conclusie compleet verkeerd. Jouw interpretatie komt vanuit het oogpunt van een gemiddelde gebruiker en daar gaat het hier totaal niet om. Dit is een stuk wetenschappelijk onderzoek om te kijken of wat gebruikers zien/opmerken ook wetenschappelijk te onderbouwen is of dat het maar bedrog blijkt te zijn. Zoals ik het lees is er wetenschappelijk geen enkele onderbouwing dat de Google telefoon een beter scherm heeft dan de iPhone, het heeft een slechter scherm. Tevens haal ik uit de conclusie dat beide schermen het nodige aan gebreken vertoond. Wat ik er echter ook uit haal is dat dit in de praktijk voor de gemiddelde gebruiker geen zak uit maakt tenzij je weet hoe iets eruit zou moeten zien. Is ook niet zo raar want dit soort devices worden niet verkocht vanwege de zeer hoge kleurechtheid (dat kan niet eens omdat je daarvoor ook in een neutrale omgeving moet zitten en dat ben je met dit soort dingen vrijwel nooit) maar vanwege dingen als iPod, internet en telefonie.

    Er is dus geen enkele sprake van overschatting van iemands vakgebied maar van een totaal verkeerde interpretatie van jouw zijde (daar zul je vast niet de enige in zijn trouwens). Op zich hoef je in dit geval niet erg wetenschappelijk onderlegd te zijn om het verhaal te snappen, het is vooral een kwestie van wat beter lezen aangezien het hoe en waarom gewoon duidelijk in dit artikel vermeld worden.

    Inhoudelijk gezien is het bij dit soort tests ook van belang om te weten hoe er precies is getest en met wat voor apparatuur en settings. Kleuren gedragen zich namelijk anders als het buiten donker is of wanneer je de schermverlichting anders hebt staan.

  11. Heeft dat oleofobische laagje ook niet te maken met het ervaren van zwakkere kleuren?

  12. Origineel geplaatst door max
    Ik heb ook opgemerkt dat 3Gs van mn vriendin een veel fletser en blauwiger beeld weergeeft dan mijn oude 3G.

    Dat klopt.
    Mijn 3G wordt nu door mijn vriendin gebruikt en dat was ook iets wat meteen de aandacht trok.
    Men sprak bij de release van de 3GS over een “verbetering” van het scherm,maar daar kan ik apple toch niet in volgen.

  13. Origineel geplaatst door Thaurin
    “Eerder bleek al dat de iPhone op het gebied van 3D-rendering beter presteert dan de Nexus One.”Lees dat artikel nou nog eens door. Dit is echt kort door de bocht en een foutieve conclusie.

    De 3D-rendering werd wel degelijk getest dmv dezelfde game op beide toestellen te draaien en de uitkomst was in het voordeel van de iPhone. Is trouwens besproken op deze site,nog niet zo lang geleden.

    Misschien even door de oudere artikels scrollen en dan pas een reactie plaatsen…

  14. Iemand er aan gedacht dat het amoled scherm enkel gebruik maakt van amoled backlight?
    Er zal ook gewoon een LCD panel inzitten….

  15. @sddfas: Ik zou toch nog maar even op AMOLED googlen… die techniek als backlight gebruiken zou nergens op slaan. Het idee achter (AM)OLED is namelijk dat het een weergavetechniek is die geen backlight vereist.

    Op een goede manier toegepast met goede (productie)kwaliteit (dus niet zoals in de Nexus One) is (AM)OLED superieur aan LCD. Ik hoop dan ook dat Apple OLED in de iPhone zal stoppen, maar wel zorgen dat ze kwaliteitsschermen kiezen.

  16. Toch ben ik het met Gonny eens. Heel leuk hoor zo’n onderzoek maar het enige wat uiteindelijk telt is het oordeel van de gebruikers. Die waarderen het product uiteindelijk. Dit is grotendeels subjectief blijkt nu. Dat mag toch nauwelijks een verrassing zijn. Een scherm kan technisch en ‘wetenschappelijk’ nog zo goed zijn, als het meerendeel van de ‘normale’ consument dit niet op waarde kan waarderen heb je toch iets niet goed gedaan.

  17. Origineel geplaatst door max
    Ik heb ook opgemerkt dat 3Gs van mn vriendin een veel fletser en blauwiger beeld weergeeft dan mijn oude 3G.

    Ik vind juist het beeld van mijn 3GS beter dan mijn oude Iphone…..vreemd als ik de tegenstellingen hier hoor.

  18. Mensen die zeggen dat het ene scherm van de 3gs beter is dan een ander 3gs scherm, wel eens gekeken naar het brightness? Lichtinval?
    Daar hangt namelijk veel vanaf.

    Mijn scherm staat superdonker, dat bespaart energie en ik kan alles nog duidelijk lezen. Maar als je mijn 3gs naast die van iemand legt, waarbij die persoon de brightness op 100% heeft staan. Zou elk persoon zeggen dat ik een slecht scherm heb.

    Daarbij komt ook dat elke iPhone anders reageert op lichtinval. Dan heb heb je ook weer verschil in helderheid.

  19. Origineel geplaatst door Thaurin
    “Eerder bleek al dat de iPhone op het gebied van 3D-rendering beter presteert dan de Nexus One.”Lees dat artikel nou nog eens door. Dit is echt kort door de bocht en een foutieve conclusie.

    Klopt vorige post van mike was dit ook al….
    Beetje objectief naar een artikel kijken mag wel, hier schiet je dus echt mee tekort…. heel jammer.

  20. Klopt niets van dit artikel. De android browser en gallery comprimeren de foto waardoor die er waardeloos uitziet.
    Foto bekijken in een andere applicatie geeft perfect beeld

    Met andere woorden, dit is een softwarematig probleem en heeft niets met het scherm te maken.

  21. Origineel geplaatst door cypher21
    Klopt niets van dit artikel.

    Bedoel je nou: klopt niets van dit artikel of klopt niets van dit onderzoek? Want uit je verdere opmerkingen blijkt dat je het vooral met het onderzoek niet eens bent.

  22. Sorry gonny, bedoelde inderdaad het onderzoek 🙂

    Er is niets mis met jouw artikel.

  23. Ik heb zelf eerst een iPhone gehad, en nu een Nexus One, maar ik vind de kleuren en helderheid van de Nexus One toch echt een stuk beter dan die van de iPhone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.