LastPass Authenticator

Reacties voor: Hoofdwachtwoorden van LastPass toch niet gelekt – ontwikkelaar geeft uitleg

Het hoofdwachtwoord (master password) van sommige LastPass-gebruikers is gelekt. Gebruikers merken dat er met een juist wachtwoord is ingelogd op meerdere locaties.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Ik heb de betaalde versie, maar heb voor de zekerheid mijn Masterpassword weer aangepast!

  2. Dit was van meet af aan al duidelijk dat zou gaan gebeuren,
    Een programma die al die on-onthoud-bare wachtwoorden beheert….in de cloud, waarvan je maar moet hopen dat ze hun beveiliging op orde hebben.
    en waar criminelen op gaan jagen om binnen te dringen.

    Dan is mijn analoge adresboekje met al die wachtwoorden nog zo gek nog niet, met een kopie op een andere locatie 🙂

  3. Weer een goed voorbeeld om je 2FA / MFA in te stellen waar mogelijk. Zeker met dit soort systemen waar alle kritieke informatie staat opgeslagen.

    Zelf heb ik geen Lastpass maar maak ik gebruik van 1Password.

  4. Wachtwoorden in de cloud, nooit gedaan en ga ik nooit doen! Schijnveiligheid, hackers zijn Top ICTers… hier het bewijs 🤭

  5. @Captain obvious: Haha is zeker zo gek nog niet, echter je boekje kwijt en reserve boekje niet bijgewerkt weg wachtwoorden.
    Je moet niet vergeten beide boekjes dan constant bij te werken 🙂

  6. Ik gebruik LastPass al jaren, maar heb een 33 karakter wachtwoord, en daarnaast 2FA…
    Nog nooit ergens last van gehad.

  7. Al jaren gebruik ik mSecure, de betaalde versie. Zowel op de iPhone als op de MacBook. Nooit ellende of gezeik mee gehad en in de ruim 8 jaar van gebruik geen datalek meegemaakt.

    Mocht je bij mSecure je mainpassword kwijt zijn, geen back-up hebt van de QR ben je de klos want dan kom je er zelf ook niet meer in.

  8. Ik vertrouw vooral op mn eigen intuïtie wat betreft paswoorden.. heb een eenvoudig vercijfer systeem bedacht.. in een file waarvan niemand op het idee komt dat er weleens passwoordjes in kunnen.staan..

  9. @Mars: en wel zeker de sleutelhanger van Apple gebruiken?

  10. Als je de grootste/bekendste bent, ben je een target.

    Zelf gebruik ik Dashlane – wel met 2FA!!
    Van wat ik heb begrepen zijn deze minder vaak in het nieuws met aanvallen/hacks dan LastPass

  11. @Swen: Neen, niets van dat …

  12. @Mars: Ik gebruik de sleutel hanger in iCloud, en ga er vanuit dat (deze van Apple toch zeker) veilig zijn. Aangezien het bedrijf sterk inzet op Privacy, en geld loont aan diegene die lekken kunnen aantonen. De end-end encryptie die uniek is aan je toestel zorgt ervoor dat Apple zelf de wachtwoorden niet bijhoudt, en je niet kunnen helpen als je ze kwijt bent. Maw de veiligste data bescherming die mogelijk is, allemaal versleuteld achter je Apple ID (met of zonder) 2-factor authenticatie.
    Alsnog worden er individuele Apple ID’s gehacked, waar gebruikers informatie op een frauduleuze website achter laten (een account proberen maken met Apple ID of dergelijke). Hackers kunnen met deze informatie checken of de gebruiker zijn email verbonden is met iCloud. Dus als er een zwak paswoord is, of 2FA niet ingeschakeld staat. Dan is het een muis voor de kat.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.