Reacties voor: Last Year’s Model: doe milieubewust, koop een iPhone

Last Year's Model roept mensen op om niet langer gadgets te kopen die 'sucken'. Door betere gadgets te kopen ben je minder geld kwijt, heb je minder milieuvervuiling en minder hoofdbrekens.

Reacties: 19 reacties

  1. Haha inderdaad ook één van de redenen om een iPhone te kopen.

  2. het gras is altijd groener bij de buren 😉

  3. Ik -als onvervalste gadgetfreak- kocht ook ieder jaar een nieuwe telefoon. Gewoon, omdat het kon en omdat er ieder jaar weer een leuke nieuwe feature opzat.

    Sinds de iPhone heb ik nog niet eens zin in een nieuw toestel. Dat is ook wat ik vaak aanhaal tegen de zogenoemde iPhone-/Apple-hater. Maak zelf maar eens iets dat zo ontzettend goed in elkaar steekt dat je niet constant naar de buren kijkt op zoek naar iets beters. Heerlijk gevoel.

    Daarbij brengt Apple ook nog eens “opvolgers” uit die enkel onderhuids verschillen van hun voorganger, waardoor je veel minder snel het gevoel hebt met een veroudert machientje rond te lopen. Ik ga echt geen nieuwe iPhone kopen, puur en alleen vanwege meer megapixels in de camera of een iets betere GPS-chip. Niet zo lang de features nagenoeg gelijk zijn tussen iPhone 3G en de volgende iPhone.

  4. Hangt misschien beetje af van wat er allemaal inzit.
    Is de Hummer-rijder die het 20 jaar in zijn bolide uithoudt wel/niet groener dan iemand die elk jaar een nieuwe BleuMotion koopt ?

  5. Ik wissel zelf ook regelmatig, in hetzelfde tempo als Marion ongeveer. Je hebt een hobby dus dan wissel je nog wel eens. De iPhone die ik nu heb is wel zo’n beetje het eerste toestel dat ik langere tijd heb. IK heb ernaast nog wel een WM device omdat dat toch leuker is qua tweaken, etc.

    Ik ben overigens niet zo heel milieubewust maar ik gooi bv geen vuil op straat en glas gaat in de glasbak. Daar houdt het wel zo’n beetje op.

    Ik vind overigens niets triest aan het verhaal van Marion. Ieder zijn ding zeg ik altijd.

  6. Ik heb mijn eerste iPhone gekocht toen het 3g model uitkwam in Belgie (8GB)
    Toen ik voor 4 maanden naar het buitenland was is hij gestolen daar.
    Ik heb al die tijd uitgekeken naar een vervanger
    Van de iPhone en wijselijk terug een 3g (16GB)
    Gekocht hier in Belgie.
    Zou me verbazen dat ze dit jaar nog een opvolger uitbrengen .door O.S. 3.0 of heb ik het mis:)

  7. @Marl242boro; Ik kan me een toestel herinneren dat tegelijk met versie 2.0 uitkwam en de eerste iPhone opvolgde… Hoe heette dat ding ook weer? 😀

    Zou weinig mensen echt verbazen als in Juni de volgende iPhone wordt aangekondigd.

  8. Ik was ook vaak na een aantal maanden al weer uitgekeken op m’n telefoon. Noodgedwongen zat ik dan m’n abbonements-periode maar uit om vervolgens snel weer een nieuwe telefoon uit te zoeken.

    Sinds ik een iPhone 3G heb, heb ik dat niet meer. Ik ben er al sinds augustus 2008 zééér tevreden mee, en heb nog totaal geen behoefte aan iets nieuws. En dat komt denk ik voor een groot deel door twee punten

    Allereerst omdat er met enige regelmaat software-updates uitkomen die (in de meeste gevallen) ook echt iets nieuws toevoegen aan je telefoon (dat was bij 2.0 het geval, en bij 3.0 zal dat ook weer zo zijn).
    Ten tweede speelt de Appstore ook een grote rol. Door met één druk op de knop allerlei handige en leuke apps te kunnen aanschaffen blijf je je eigen telefoon vernieuwen, en kun je juist die appjes toevoegen die je telefoon voor jou net dat extra’s geven.

  9. Origineel geplaatst door Jack
    Ik wissel zelf ook regelmatig, in hetzelfde tempo als Marion ongeveer. Je hebt een hobby dus dan wissel je nog wel eens. De iPhone die ik nu heb is wel zo’n beetje het eerste toestel dat ik langere tijd heb. IK heb ernaast nog wel een WM device omdat dat toch leuker is qua tweaken, etc.Ik ben overigens niet zo heel milieubewust maar ik gooi bv geen vuil op straat en glas gaat in de glasbak. Daar houdt het wel zo’n beetje op.Ik vind overigens niets triest aan het verhaal van Marion. Ieder zijn ding zeg ik altijd.

    Helemaal mee eens. Tot ik de iPhone had keek ik ook altijd naar andere telefoons om de nieuwste snufjes te hebben. Met de iPhone heel erg tevreden. Wanneer er een nieuwere komt zal ik die uiteraard ook willen: is dat dan wel weer zo groen? 😉

  10. wat de iphone niet saai maakt zijn alle apps fimware etc. wat uitkomt houd het altijd interressant

  11. Heb al sinds mijn 13de de drang om om de 2 a 3 maanden te wisselen. Hoevaak ik niet met OV of auto ergens naar de andere kant van het land ging om een leuke ruil te maken.

    Echter zat ik nog aan een Vodafone abo vast toen de Iphone uitkwam. Gadget-freak als ik ben (levensmotto: een man heeft elke maand recht op ten minste 1 gadget, en gelukkig een vriendin die er geen moeite mee heeft.) moest ik hem hebben. Uiteindelijk besloten de Iphone “erbij” te nemen.

    De Iphone is de eerste die er al sinds 11 Juli is en zal blijven.

    De E90 die bij het vodafone abo zat is ondertussen al vervangen door een E71 – N85 – N96 (4 dagen BAH wat een ramp) – en nu een Witte E66.

    Best of both worlds 😉

  12. Ben erg verwend met de 3G .
    Zal me het eerlijk gezegd niet meer voor kunnen stellen om een andere phone te kopen.
    Veel merken gehad toch elk jaar een ander.
    Maar zo gebruiks vriendelijk als deze,nog niet gezien.
    Op naar de opvolger zal ik maar zeggen.

  13. Whoot, ik zie ook groen dat ik scheel kijk met mijn iPhone, door de 3G versie te skippen. 3G en GPS.. not needed yet…maar zoals bijna al het groen, zal ik ook verwelken met de (te verwachten) komst van de i3.0Phone ben ik toch weer bang 🙂

    trouwens, het rob-motto RULES.. ik pas het ook nog altijd elke maand toe 😛 (zij het dat telefoons niet alleen binnen het keuzekader vallen, grinn)

  14. Hoe beroerd is die flashrommel van de pers trouwens; een of andere CEO besloten dat de krant er ook online als een krant moet uitzien? Nieuws: dat doet het nu ook niet!

  15. Toch een kleine opheldering graag: het is toch niet omdat je ipv bijv elke week een nieuwe gsm koopt nu om de maand, dat je dan ‘groen’ bent… Groener, daar kan ik inkomen, maar de term groen gaat toch wat verder, niet?

  16. @Vincent Verbist: Nee, groen doen is natuurlijk veel breder. Wat Jack hierboven zegt (“ik gooi geen rommel op straat”) is wat de meeste mensen zien milieubewust bezig zijn zien. Maar dat is 1% van het verhaal.

    Het gaat om je totale gedrag. Dat je beseft, dat aan de productie van allerlei spullen heel wat energie en materialen verspild wordt. Dat overbodige verpakkingen een enorme afvalberg opleveren. En er zijn maar weinig mensen die weten, dat het eten van vlees meer CO2-uitstoot veroorzaakt dan autorijden.

    Maar deze website gaat over de iPhone, dus ik wilde niet het hele scala aan minder milieubelastende levenskeuzes bij halen. Het punt is: als je een iPhone koopt kan je daar makkelijk 1 of 2 jaar mee doen. Dat is beter, dan elke 3 maanden een nog perfect functionerend toestel aan de kant zetten. Zelfde geldt voor tv’s, broodroosters, alles wat je vervangt omdat je zo nodig weer iets nieuws moet hebben.

  17. Haha, ik zal deze topic nog eens nalezen als het nieuwe model leverbaar is met 32Gb/ videophone/ multicore/ betere accu/ 3,5G/ Fm transmitter/ multipinch scherm et cetera.

  18. Ik hou niet van zinloze gadgets.
    Ik heb geen tomtom, geen digitale camera, geen losse gps en geen losse mp3 speler.

    Mijn iphone is het eerste device waarbij ik het gevoel heb dat het device er voor mij is. (In plaats van dat ik een slaaf van de techniek ben.)
    Ik hoef mijn pc niet meer altijd aan te houden om even mijn email te checken, of het laatste nieuws te lezen. Zelfs het starten en stoppen van mijn webapplicaties werkt via mijn iphone.

    Toch hoef ik maar eens in de 3 dagen mijn iphone op te laden.
    Ik zet m.b.v. sbsettings alleen aan wat ik op dat moment nodig heb.

    Milieubewust? Ik weet het niet, wel efficient.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.