Reacties voor: Langere wachttijden door diefstal van 4.000 iPhones in België

Bij een inbraak in een magazijn in België zijn 4.000 iPhones gestolen ter waarde van meer dan 2 miljoen euro. Dieven bleken een gat in het dak te hebben gemaakt, precies op de plek waar de iPhones lagen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 63 reacties

  1. Ik koop ‘m zeker niet illegaal. Wordt anders een dure iPod en mijn centen kwijt…

  2. Valt volgens mij weinig te blokeren.
    Je laat ee jailbreak tool je iPhone activeren en hij gebruikt hetzelfde certificaat wat duizende iphones ook gebruiken

  3. Waarschijnlijk wordt de IMEI ook geblokkeerd. Dan mag je jailbreaken & unlocken zoveel je wil. Je kan er niet meer mee telefoneren. Je kan hem wel gebruiken als dure iPod.

  4. TIP: Ziphone zou softwarematig IMEI’s kunnen veranderen…

  5. Inderdaad na blokkade IMEI is het toestel waardeloos geworden. Kan je jailbraiken of unlocken zoveel je wilt maar blijft onbruikbaar. Maar dat zal de dieven een zorg zijn. Als ze die dingen maar kwijt raken op de zwarte markt.

  6. Ja das dus hard balen, want daar zat mijn iPhone ook tussen. Nu kan ik dus weer langer wachten. Nou maar hopen dat dit niet het directe voorraad was wat meteen door zou gaan naar de winkels, maar dat er dus gewoon als wat onderweg was naar de winkels.

    Maar dit is dus een inside job, 100%, als je ziet dat ze precies weten waar die dingen liggen en precies een gat op de juiste plek maken. Nou dat is dus iemand die met een meetlat heeft gemeten waar die dingen lagen en vervolgens heeft gedacht daar moet het gat komen.

  7. Wat een treurige en sicke reacties allemaal! Lekker alleen maar weer aan jezelf denken.
    Wacht dachten jullie van die ondernemer die met een grote strop zit of de verzekeringsmaatschappij die ff 2.000.000 euro kan uitkeren in het slechtste geval.

    Gewoon lekker blijven doorgaan met jailbraiken en unlocken!

    Ik noem dat gewoon ouderwets: diefstal van intellectueel eigendom.

  8. Origineel geplaatst door Robbin
    Valt volgens mij weinig te blokeren.
    Je laat ee jailbreak tool je iPhone activeren en hij gebruikt hetzelfde certificaat wat duizende iphones ook gebruiken

    Dat zal moeilijk gaan vrees ik, de nieuwe iPhones hebben de laatste bootrom erop staan en zijn dus nog niet te jailbreaken, om de iPhone te kunnen gebruiken moet hij dus geactiveerd worden via itunes wat dus niet lukt omdat de serie nummers geblokeerd zijn.

    Wat betreft de IMEI blokering zal dit niet gebeuren, dit is namelijk provider afhankelijk, d.w.z dat iedere provider de IMEI nummers apart moet blokeren, dit kost mobistar/apple te veel tijd en moeite om dit in ieder land en netwerk te doen.

    En natuurlijk heeft Stan gelijk, het is een gigantische schadepost voor zo’n bedrijf, het zou je eigen bedrijf/geld maar zijn.

  9. @Stan. Jailbreak heeft niets met diefstal te maken! het is gewoon een manier om je iphone volledig te kunnen gebruiken zonder van Apple afhankelijk te zijn, zoals dat ook met Windows Mobile phones en Android toestellen het geval is.

    Als je telefoon gestolen is dan zal die IMEI locked zijn en zal je dus via jailbreak niets kunnen doen.
    Dit kan je trouwens ook als particulier, gewoon even bellen met je provider om de IMEI te blokkeren als je toestel gestolen is en klaar is kees.

    Jailbreaken is trouwens tot nader order niet illegaal, het IMEI nummer wijzigen is dat wel.
    Diefstal is illegaal en niet goed te praten.
    Maar jailbreaken staat hier volledig los van.

  10. Ergens een kapotte iphone op de kop tikken voor IMEI en dat nummer in de gejatte iphone invoeren.

  11. @D@nny: Sinds begin november kan je die wel jailbreaken via Geohot z’n Blackrain RC3

  12. Kan me eigenlijk niet voorstellen dat een “geblokkeerd” emei nummer bij elke provider in de wereld in een database staat. Dan zou er elke keer als ik inlog met me mobiel op een telefoonmast me imei gecontroleerd moeten worden.

    Als je je iphone jailbreakt en activeerd zal het dus heus wel werken.

  13. @Stan:
    En jij denkt dat de verzekeringsmaatschappij of de ondernemer zelf niets verdient??? Jij denkt toch niet dat die gasten dat werk doen voor niets? Die verdienen daaraan en het risico hoort bij hun werk.
    Wat denk je zelf: als een ondernemer aan 2.000.000 euro aan alleen al iPhones in z’n depot heeft staan. Wat denk je dat die op jaarbasis zou verdienen? Of wat denk je dat de verzekeringsmaatschappij aan premies binnenhaalt als ze alleen aan aan 2.000.000 euro aan iPhones verzekeren???

    Natuurlijk denk ik aan mezelf. Mag het even?? Ik wacht namelijk al ruim 3 maanden. En door dit voorval kan ik daar dus straks al over 4 maanden van spreken.

    Even voor de duidelijkheid, ik heb het dus niet over gestolen iPhones kopen of verkopen of ze uberhaupt stelen. Stelen mag niet, en voor mijn part hakken ze daar de handen van die gasten vanaf.

  14. Klote voor Mobistar. Het zal wel een werknemer zijn die informatie heeft doorgespeeld.

    Leukdat ff word gezegt hoe je zo’n iPhone misschien wel kan gebruiken. Heel triest.

    Jailbreaken is geen diefstal. illegaal gedownloade Apps misschien wel? Of kan je zeggen dat de makers van slechte apps dieven zijn van je portomonnee? Sinds Belstatus het niet meer deed ben ik Apps via een omweg gaan downloaden. Ik download ze voor mezelf en ik ben niet illegaal bezig want ik verspreid ze niet. Vraag niet hoe ik het doe want ik mag volgens het ipc reglement hier geen info over verspreiden.
    Eenmalige waarschuwing dat dit soort reacties hier niet gewenst zijn.

  15. @Serge:

    “zonder van Apple ahankelijk te zijn” bekent dus: Apple te negeren, te passeren en en dus hun het alleenrecht te ontnemen voor het softwarematig gebruik van de iPhone.

    Dit heet dus diefstal van copyright.

  16. Origineel geplaatst door Donstil
    Dan zou er elke keer als ik inlog met me mobiel op een telefoonmast me imei gecontroleerd moeten worden.

    Dat gebeurt dus juist wel. Hoe weet de mast anders naar welk toestel een telefoontje moet doorgestuurd worden?

  17. Apple kan via iTunes iPhones locken en unlocken op basis van hun IMEI. Zouden ze op die manier de dieven ook niet terug kunnen vinden?

  18. ‘alleenrecht hebben op’ lijkt sterkt op monopoly proberen innemen op de markt’ … en ook dat is verboden dacht ik zo.

  19. @Scallie:

    Je kan em gewoon gebruiken hoor, alleen niet activeren.. dus zul je em moeten jailbreaken en unlocken. Niet zo’n issue, same song als wanneer je em van een T-Mobile klant zou kopen.

  20. @:Bedrijven zijn niet zielig hoor. Er is waarschijnlijk niemand binnen Mobistar die hier ook maar iets minder door slaapt. Eerder zielig voor de mensen die op de wachtlijst stonden. Hopelijk worden de iphones snel weer teruggevonden

  21. @Anthony:

    In theorie is het mogelijk om via de find my iPhone een imei te traceren. Het is echter zo dat je hiervoor als gebruiker toestemming moet geven. Je moet het zelf eerst instellen voor het werkt.
    Daarnaast heb je hooguit kans de helers te vinden en hoe wil je verantwoordelijk houden? De verkoper kan eenvoudig zeggen dat hij em via een officiële reseller heeft, maar het bonnetje niet meer heeft. Niet onmogelijk.
    Reken ook maar niet dat de telefoons voor een habbekrats weg gaan, dat zou best dom zijn, valt erg op namelijk.
    Alleen wanneer via een marktplaats-achtige site 1 aanbieder heel veel nieuwe iPhone 3GS aanbiedt wordt het mogelijk de handel op het spoor te komen. Of mogelijk dat ze de advertenties naar IP’s kunnen herleiden i.p.v. enkel gebruikersnamen..

  22. Dan zou er elke keer als ik inlog met me mobiel op een telefoonmast me imei gecontroleerd moeten worden.

    Dat is ook precies wat er gebeurt. Dezelfde registratie vormt de basis voor de fakturatie namelijk. Op dezelfde wijze kunnen ze ook voorkomen dat je zonder bel tegoed niet meer kunt bellen.

  23. Dus als je dit insteld kan je, je gestolen telefoon traceren? Hoe werkt dit? En…. hoe kan je dit activeren?

    @NMS:

  24. @Stan: Mocht ik jou redenering volgen dan mag je met je auto ook alleen maar bij de merkverdeler gaan om bv. je banden te vervangen en niet naar een bandencentrale.
    Als ik mijn Iphone wil gebruiken om bv. een domotica systeem aan te sturen via eigen gemaakte software dan moet dit kunnen. Nu zullen er altijd voor en tegenstanders zijn van Jailbreaks, maar feit is dat nu eenmaal veel mensen dit gebruiken. Op dit ogenblik loopt er trouwens in de US een discussie op gerechtelijk vlak of het al dan niet schending is van wat dan ook. Tot zolang er geen uitspraak is, is het nog niet illegaal.

  25. Origineel geplaatst door Origineel geplaatst door DonstilDan zou er elke keer als ik inlog met me mobiel op een telefoonmast me imei gecontroleerd moeten worden.Dat gebeurt dus juist wel. Hoe weet de mast anders naar welk toestel een telefoontje moet doorgestuurd worden?

    haha das waar ook. Helemaal niet aan gedacht î„…

  26. @NMS: Ik heb het niet over de find my iPhone – optie. Daarvoor is inderdaad de toestemming van de gebruiker nodig.

    Maar als je een iPhone voor het eerst aansluit op iTunes, wordt de IMEI via iTunes doorgestuurd naar de Apple-server. Op die manier zal het wellicht wel mogelijk zijn om het IP-adres van de betrokken computer op te sporen, en zo de gestolen iPhones terug te vinden. Maar inderdaad, de kans dat je de échte dieven te pakken krijgt, is vrij klein. Wellicht gaat het om helers, of gewoon mensen die de iPhone nietsvermoedend hebben overgekocht. Al weet je natuurlijk nooit…

  27. Weer typisch voor Belgie , hiervan hebben de flikken natuurlijk niets opgemerkt , ze moesten de mensen die in Mechelen naar de tuningbeurs kwamen gaan ambeteren (797 PV’s) . Maar ja dit brengt op en het ander niet .

  28. Origineel geplaatst door SecretSinds Belstatus het niet meer deed ben ik Apps via een omweg gaan downloaden. Ik download ze voor mezelf en ik ben niet illegaal bezig want ik verspreid ze niet. Vraag niet hoe ik het doe want ik mag volgens het ipc reglement hier geen info over verspreiden.

    Ik help je graag even uit je droomwereldje. In Nederland is het downloaden (enkel downloaden, niet uploaden) van muziek en films legaal aangezien het om een thuiskopie gaat. Software en games downloaden is illegaal, op welke manier dan ook.

  29. Jonathan, software downloaden is niet illegaal. Alleen software waarvoor je moet betalen (maar dat dus niet doet).

  30. Wellich handig om die lijst ergens openbaar te maken zodat je een controle kan uitvoeren?

  31. iemand een iphone kopen ? in mn tuin staat ineens een grote container !! (:

    hehe .. ik had ooit eens een iphone die gestolen was in engeland en ik had die blijkbaar overgekocht van de 2de eigenaar … (in belgie hier) maar ik kreeg mn geld toch wel terug..gelukkig. Nu ja heel spijtig voor de kerstdagen ! Mobistar winkels krijgen maar een mager aantal iphones binnen :s

  32. waarom doen ze wel hun imei nummer blokkeren en onze gestolen telefoon niet blokkeren????? heel flauw

  33. Origineel geplaatst door icegodd
    waarom doen ze wel hun imei nummer blokkeren en onze gestolen telefoon niet blokkeren????? heel flauw

    bij mijn weten doen ze dat ook als je dat opgeeft als je iphone gestolen is (met een kopie van je aankoopfactuur)

  34. Origineel geplaatst door Stan
    Wat een treurige en sicke reacties allemaal! Lekker alleen maar weer aan jezelf denken.
    Wacht dachten jullie van die ondernemer die met een grote strop zit of de verzekeringsmaatschappij die ff 2.000.000 euro kan uitkeren in het slechtste geval. Gewoon lekker blijven doorgaan met jailbraiken en unlocken! Ik noem dat gewoon ouderwets: diefstal van intellectueel eigendom.

    Mmm. Klinkt als een reactie van een ondernemer. Medelijden met de verzekeringsmaatschappij hoef je iig niet te hebben. Daar hebben ze premie-stijgingen voor uitgevonden. En dat wordt door de ‘ondernemer’ gewoon weer doorberekend aan de consument. Dus uiteindelijke zijn _wij_ gewoon weer de sjaak.

    Jailbreaken en unlocken zijn uitingen van ontevredenheid van een produkt of dienst.

  35. @Anthony: de iPhones 1 voor 1 terugtraceren. Wie gaat dat doen?

    Niet Apple, die verwacht gewoon dat Mobistar de rekening betaald.
    Niet Mobistar, die krijgt het geld van de verzekering terug.
    Misschien de verzekeringsmaatschappij maar die hebben daar niet de middelen voor. En waarschijnlijk is dat duurder dan gewoon uitbetalen.

  36. Zo. Wat een nutteloze actie.

    Wat dachten ze. Het duurt ons te lang. We halen die iphones zelf eventjes op?

    Uitkijken voor web aanbiedingen dus.
    Ja kan nu dus zomaar een van die 4000 geblokkeerde iphones Te pakken hebben.

    Ik hoop dat ze die gasten weten te pakken.
    Das een flinke Strop. Apple heeft zijn geld al binnen maar Mibistar kan fluiten naar zijn 2 miljoen.

  37. stond de ‘zoek mijn iphone’ functie al aan? Wist niet dat die zo nauwkeurig is? 🙂

  38. De oplossing is lijkt mij
    internet op computer uitschakelen iPhone jailbreaken en unlocken simmetje en klaar alles werkt geen codes verzonden niks
    dus als ik een goedkope iPhone zie ga ik die zeker kopen

  39. Ik heb op het net nog een ad gezien waar iPhones 3gs worden aangebiden voor 200€ pstuk ALS je er drie kocht krijg je er 1gratis…ze werden wel uit de uk geleverd…iets met elkaar te maken???

  40. Dit is een getipte job, men wist perfect waar alles lag en hoeveel, vaak zie je dit soort diefstallen bij verzekeringsfraude. De verdeler krijgt verzekering uitbetaald en de persoon die de informatie verkocht heeft krijg zijn deel van de opbrengst.
    De vraag is natuurlijk of de IMEI geblokkeerd wordt, want dat wordt hier in Belgie nooit gedaan, dus die toestellen komen gegarandeerd in omloop. Dus voor diegene die een simlockvrij toestel via via kunnen kopen in ongeopende verpakking of amper gebruikt, vraag het factuur er bij ter bewijs, voor je het weet zit je met een toestel dat afkomstig is van deze kraak.

  41. Dus er staat daar voor 2.000.000 € alleen aan iPhone’s en daar is nergens bewaking aanwezig of alarm of camera’s ?

  42. Koop je iPhone toch gewoon in een macline, daar zijn ze nog in overvloed aanwezig!
    Hier in de nieuwstraat in Bxl, of Dansaertstraat in Bxl…

  43. Die gestolen Iphones zijn dus wel degelijk al op de ‘zwarte’ markt te vinden via hebbes.be, vlan.be enz…
    Verkoopprijs voor een zwarte 32GB 3GS: 375€, 75 euro minder voor de 16GB versie… 🙁

  44. Ik heb er aan 1 wel genoeg…

  45. @Stan:

    Origineel geplaatst door Stan
    Wat een treurige en sicke reacties allemaal! Lekker alleen maar weer aan jezelf denken.
    Wacht dachten jullie van die ondernemer die met een grote strop zit of de verzekeringsmaatschappij die ff 2.000.000 euro kan uitkeren in het slechtste geval. Gewoon lekker blijven doorgaan met jailbraiken en unlocken! Ik noem dat gewoon ouderwets: diefstal van intellectueel eigendom.

    De ondernemer, ja inderdaad. Helemaal klote. Ga er van uit dat zo’n distributiecentrum goed verzekerd is, je gaat niet voor miljoenen op voorraad nemen zonder het goed te verzekeren, en inbraak schade is denk ik wel zichtbaar 🙂

    Zielig voor de verzekeraar? NEE, die gasten incasseren alleen maar over het algemeen en doen hun uiterste best om niet uit te hoeven keren.

    2000 iPhones, echt bizar! Vraag me af met hoeveel man ze dat gedaan hebben.. het moet ook allemaal de brandladder weer af, dus reken maar op 40 sporttassen die je moet vullen met 50 iPhones en dus moet iemand het aanpakken die boven staat moet iemand sowieso heen en weer de brandladder af dus zijn zeker met minimaal 5 man geweest + een vrachtwagen.

  46. Origineel geplaatst door Alex
    De oplossing is lijkt mij
    internet op computer uitschakelen iPhone jailbreaken en unlocken simmetje en klaar alles werkt geen codes verzonden niks
    dus als ik een goedkope iPhone zie ga ik die zeker kopen

    Dan hoop ik dat je wordt opgepakt voor heling, zal je leren.

  47. Even naar mediamarkt op de keyserlei daar zijn ze op voorraad……heb er zelf twee gehaald zaterdag.

  48. Origineel geplaatst door Wat een treurige en sicke reacties allemaal! Lekker alleen maar weer aan jezelf denken.
    Wacht dachten jullie van die ondernemer die met een grote strop zit of de verzekeringsmaatschappij die ff 2.000.000 euro kan uitkeren in het slechtste geval. Gewoon lekker blijven doorgaan met jailbraiken en unlocken! Ik noem dat gewoon ouderwets: diefstal van intellectueel eigendom.

    helemaal mee eens!

  49. Origineel geplaatst door Deborage
    @Stan:
    De ondernemer, ja inderdaad. Helemaal klote. Ga er van uit dat zo’n distributiecentrum goed verzekerd is, je gaat niet voor miljoenen op voorraad nemen zonder het goed te verzekeren, en inbraak schade is denk ik wel zichtbaar Zielig voor de verzekeraar? NEE, die gasten incasseren alleen maar over het algemeen en doen hun uiterste best om niet uit te hoeven keren.2000 iPhones, echt bizar! Vraag me af met hoeveel man ze dat gedaan hebben.. het moet ook allemaal de brandladder weer af, dus reken maar op 40 sporttassen die je moet vullen met 50 iPhones en dus moet iemand het aanpakken die boven staat moet iemand sowieso heen en weer de brandladder af dus zijn zeker met minimaal 5 man geweest + een vrachtwagen.

    Origineel geplaatst door Serge
    @Stan: Mocht ik jou redenering volgen dan mag je met je auto ook alleen maar bij de merkverdeler gaan om bv. je banden te vervangen en niet naar een bandencentrale.
    Als ik mijn Iphone wil gebruiken om bv. een domotica systeem aan te sturen via eigen gemaakte software dan moet dit kunnen. Nu zullen er altijd voor en tegenstanders zijn van Jailbreaks, maar feit is dat nu eenmaal veel mensen dit gebruiken. Op dit ogenblik loopt er trouwens in de US een discussie op gerechtelijk vlak of het al dan niet schending is van wat dan ook. Tot zolang er geen uitspraak is, is het nog niet illegaal.

    En daar komt nog eens bij, dat op het moment dat jailbreaken in de US illegaal zou zijn, het hier (nog) niet illegaal zou zijn.

    Denk maar eens aan alle emailtjes die The Pirate Bay van amerikaanse bedrijven krijgt. De wet verschilt per land, echter kunnen die Amerikanen dat maar niet begrijpen.

  50. @Thijs:
    80 euro per jaar betalen voor een Mobileme account, zeker de moeite waard. Dan krijg je ook een functie: find my iphone waar je je iPhone kunt koppelen aan je Mobile me.
    Op die manier kun je door op mobileme in te loggen je iPhone traceren, zolang hij niet volledig hersteld wordt. Ook kun je er een wachtwoord instellen om in te kunnen loggen en je hele telefoon formatteren, zodat er niets meer op staat.

  51. Sjonge, dat ipc de discussie toelaat over hoe je een gestolen iPhone aan de praat krijgt! Vreemd!

  52. Origineel geplaatst door @Stan:
    En jij denkt dat de verzekeringsmaatschappij of de ondernemer…..en voor mijn part hakken ze daar de handen van die gasten vanaf.

    dan hebben ze gelijk ook nog weinig aan die laatste achtergehouden iPhone (if caught).

    Anyway als ze niet te blokken zijn levert dat een aardig bedragje op voor nauwelijks kofferbakkie vol.

  53. Origineel geplaatst door Sjonge, dat ipc de discussie toelaat over hoe je een gestolen iPhone aan de praat krijgt! Vreemd!

    this een club remember! en als je bij een club zit heb je ergens een passie voor en ben je derhalve geïnteresseerd in alles eromheen. Join club dont hesitate and become an expert!

  54. Ach, die iPhones zitten al lang ergens in een oostblok land. Daar zullen ze wel het nodig gehack doen om die dingen op de markt te krijgen.

  55. @Aussie , idd waar een wil is …….

    Neemt niet weg dat het een k##tesituatie is , en de klant is altijd weer de dupe in dit soort gevallen

  56. Origineel geplaatst door NMS
    @Anthony: In theorie is het mogelijk om via de find my iPhone een imei te traceren. Het is echter zo dat je hiervoor als gebruiker toestemming moet geven. Je moet het zelf eerst instellen voor het werkt.
    Daarnaast heb je hooguit kans de helers te vinden en hoe wil je verantwoordelijk houden? De verkoper kan eenvoudig zeggen dat hij em via een officiële reseller heeft, maar het bonnetje niet meer heeft. Niet onmogelijk.
    Reken ook maar niet dat de telefoons voor een habbekrats weg gaan, dat zou best dom zijn, valt erg op namelijk.
    Alleen wanneer via een marktplaats-achtige site 1 aanbieder heel veel nieuwe iPhone 3GS aanbiedt wordt het mogelijk de handel op het spoor te komen. Of mogelijk dat ze de advertenties naar IP’s kunnen herleiden i.p.v. enkel gebruikersnamen..

    http://link.marktplaats.nl/297664823

    Verdacht goedkoop

  57. Idd…. 1dag actief op marktplaats

    @:

    Origineel geplaatst door Origineel geplaatst door NMS@Anthony: In theorie is het mogelijk om via de find my iPhone een imei te traceren. Het is echter zo dat je hiervoor als gebruiker toestemming moet geven. Je moet het zelf eerst instellen voor het werkt.
    Daarnaast heb je hooguit kans de helers te vinden en hoe wil je verantwoordelijk houden? De verkoper kan eenvoudig zeggen dat hij em via een officiële reseller heeft, maar het bonnetje niet meer heeft. Niet onmogelijk.
    Reken ook maar niet dat de telefoons voor een habbekrats weg gaan, dat zou best dom zijn, valt erg op namelijk.
    Alleen wanneer via een marktplaats-achtige site 1 aanbieder heel veel nieuwe iPhone 3GS aanbiedt wordt het mogelijk de handel op het spoor te komen. Of mogelijk dat ze de advertenties naar IP’s kunnen herleiden i.p.v. enkel gebruikersnamen..http://link.marktplaats.nl/297664823Verdacht goedkoop

  58. Ik snap absoluut niet hoe je eventjes met 2000 iphones kunt weglopen… Dan moet er toch gewoon GEEN beveiliging aanwezig geweest zijn in/aan die hal. Ik vind het vrij bizar, lijkt me inderdaad meer een klus om de verzekering op te lichten

  59. Tja,
    Ze hebben bij kpn ook al meerdere verschillende winkels op de zelfde manier leeg gehaald.
    En hebben 2 weken geleden ook 2 van de 4/5 gasten opgepakt
    uit het oostblok.
    De panden waren rondom goed beveiligd, alleen niet als je komt en gaat via het dak.
    In de magazijnen zelf geen alarm (NU WEL) maar daar kom (kwam) je niet zonder dat het alarm afging.
    Ze hadden alle MB telefoons mee genomen zonder doos en boekjes, dus alleen de mobieltjes de oplader en accu
    Dus met een flinke sporttas kom je al een heel eind.
    En dus denk ik dat het niet een inside job is of de verzekering oplichten.

  60. Goedkope iPhone staan al sinds jaar en dag op marktplaats. Bij partijen gaat het in 100% om oplichters. Bij een enkele kun je nog een goedkope 3g of 3gs vinden.

    Deze gasten zijn niet gek. Zij gaan ze voor normale prijs verkopen of in 1 partij aan een lokale telefoonkraam/winkeltje.

  61. Origineel geplaatst door Robbert van den Berg

    Alleen wanneer via een marktplaats-achtige site 1 aanbieder heel veel nieuwe iPhone 3GS aanbiedt wordt het mogelijk de handel op het spoor te komen. Of mogelijk dat ze de advertenties naar IP’s kunnen herleiden i.p.v. enkel gebruikersnamen..http://link.marktplaats.nl/297664823Verdacht goedkoop

    en de advertentie is weg 😉

  62. Alleen Proximus heeft deals in Europa met andere providers om je Imei te blokkeren ivm met diefstal en andere malafide praktijken. Mobistar heeft nooit meegedaan aan blokkeren bij diefstal enz.
    Base weet ik niet zeker, maar dacht het niet.
    Zelf ten onrechte met proximus meegemaakt met een nieuwe nokia. Een duitse provider vroeg toen om een reeks Imei’s te blokkeren, de mijne zat er toevallig tussen. Het is ook aan de duitse provider om het te deblokkeren. 1,5 week geen bereik en geen tegemoetkoming van Proximus. Die Imei blokkering is mooi maar kan ook nare gevolgen hebben.

  63. @Milo:

    1,5 week zonder nokia is alleen maar voordelig 😛

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.