Reacties voor: Langere batterijduur dankzij iOS 7.1.1 – of toch niet?

iOS 7.1.1 lijkt voor een betere batterijduur te zorgen. De batterijduur gaat weer terug naar de situatie zoals bij iOS 6.

Reacties: 79 reacties

  1. Ik heb ook last van een sneller leeglopende batterij. Dacht eerst dat kalibreren wel zou helpen, maar helaas bleek niets minder waar. Hopelijk fixt Apple dit snel, want nu loopt hij nog snel leeg als ik hem niet gebruik.. :$

  2. Ik kan ook een stuk langer met de accu nu! Vandaag heel de dag aan het appen en facebooken geweest en nu nog 23% over. Normaal was hij al lang leeg geweest! Ik ben er zeer content mee!

  3. Ik vind van wel gaat nu de hele dag mee.

  4. Ik heb een iPhone 5S en zit op iOS 7.1.1 en heb nergens last van en heb tot nu toe ook nergens last van gehad.

  5. Voor eens en voor altijd, in dit document staat alles wat je moet weten over iOS en het wel of niet snel leegraken van de batterij.

  6. Heb het idee dat het erop vooruit is gegaan op de iPhone 5S.

  7. Ik heb ook een 5S en die is 2 weken oudIk heb alle settings zoals locatievoorziening, backround refresh etc uitstaan.Ik game er ook niet mee en haal maar bijna 7 uur mee gebruikerstijd en 18 uur standby :(Dus HOE flikt die redacteur na 6 uur zijn iphone gebruikt te hebben op 76% te zitten??????!!!!!!!!!!!!

  8. Gewoon herinstalleren moet uw probleem oplossen via iTunes => HERSTELLEN

  9. Hier hetzelfde op de 4S. De ellende begon de dag dat 7.1 geïnstalleerd was, en 7.1.1 heeft daar helaas niets aan veranderd. En Apple hult zich in stilzwijgen. Bah!

  10. Heb zojuist 7.1.1 geinstalleerd op mijn 2 weken oude iPhone 5C ben benieuwd wat dit met mijn accu gaat doen morgen want tot nu toe ben ik nog niet erg tevreden over mijn accu….

  11. Pff na 6 uur pas onder de 50%, was het maar zo’n feest. Bij mij hangt ie dan al lang en breed aan de oplader

  12. De batterij gaat idd langer mee, ik red de dag met mijn iPhone 5S nu net met maar 2x opladen. Heb dan echt nog 5% over na de 2e x, eerst had ik zo’n 40% over met 3x laden op een dag

  13. Viel mij vandaag ook al op dat de batterij langer mee gaat. Hoop dat m’n 5S dit vol houdt.

  14. Hard reset, dat werkt altijd goed!

  15. Kan trouwens niet snappen dat er zoveel mensen zijn die 2 of soms 3x per dag moeten herladen!

    Heb echt maar een paar keer per jaar dat ik het niet red op een dag, en dat is normaal gebruik; af en toe een spelletje, whatsapp hier en daar en beetje nieuws kijken en surfen.

    En dan heb ik het over iOS 3, 4, 5, 6 en nu 7. Nooit problemen gehad.

  16. Ik kan ook erg merken dat na de iOS 7.1.1 update mijn batterij inderdaad erg heet wordt. Ook gaat hij erg snel leeg!

  17. Mijn batterij is nog steeds niet leeg!! Vanaf 07.00 uit de lader gehaald en normaliter rond 16.00 moest ik hem weer opladen nu is t 23.10 en heb ik 23%!!!!!! Wel extreem! Zeer blij mee!

    iPhone 5S 64GB.

  18. De helderheid van mijn scherm staat vaak zo laag mogelijk! Hoe vaak ik mensen zie met hun helderheid op 100% (!) en zich dan afvragen waarom hun accu zo snel is…

    Of heel de dag Facebook en WhatsApp open hebben staan…en maar berichtjes sturen, tja het houdt een keer op met je accu he…

  19. Heb mijn iPhone ongeveer 1 uur geleden van de accu gehaald na de update en ben pas 1% kwijt met scherm helderheid 100%

  20. 2x opgeladen vandaag en nu weer zo goed als leeg. Net een nieuwe batterij, maar blijf ellende houden met de iPhone 5. Uitvallen bij 20% ineens 1% hebben en dan de lader aansluiten en gelijk 52% hebben. Iedere spannend hoe lang hij nog mee gaat.

  21. Vind 7.1.1 wel stukje trager verder niets veranderd aan de settings

  22. @Hans van Eijsden: dit is een goede link, dank je. Goed om eens iets van een deskundige te lezen.

  23. @houtjes: idd helemaal met je eens!!

  24. Origineel geplaatst door Menno
    2x opgeladen vandaag en nu weer zo goed als leeg. Net een nieuwe batterij, maar blijf ellende houden met de iPhone 5. Uitvallen bij 20% ineens 1% hebben en dan de lader aansluiten en gelijk 52% hebben. Iedere spannend hoe lang hij nog mee gaat.

    Had een collega van me ook Menno, die had hem terug gebracht naar de mediamarkt (zat nog in z’n garantie) en heeft een nieuwe iPhone 5 gehad. Nu weer goed bij hem

  25. Gaan we weer…

  26. Ook hier zeer tevreden met de update
    Vannochtend om 7:30 van de lader gehaald, ongeveer 1 uur telefoongesprekken en nog wat apps gebruikt (mail, agenda, nest, philips hue, ip camera en bankieren) en ik heb nog 73%.
    Normal zat ik nu op 20-40%

    iPhone 5s 32GB

  27. Mijn iPhone 5 is met 7.1.1. wel sneller leeg dan normaal. Kon er op een normale werkdag (van 8 uur uit de lader tot 23 uur aan de lader) altijd met 1 acculading doen (normaal gebruik). Hij is nu wel een aantal uurtjes eerder leeg.

  28. Mijn batterij gaat vele malen sneller leeg, 7.1.1 is voor mij echt een fail

  29. Mn ipad2 was nogal schokkend haperend met ios 7. Leek wel op freezes. Sinds 7.1.1 weer soepel

  30. Absoluut langere batterijduur.iPhone 5s 32GB

  31. @Menno: Hier net hetzelfde probleem!

  32. Hier bij mijn 5S heb ik nooit problemen gehad maar nu merk ik toch een beetje verschil in de batterijduur en dat in positieve zin. Veel gebruikers moeten denk ik eens hun toestel serieus instellen en zien welke apps er op de achtergrond draaien en constant updaten en of dit wel degelijk nodig is.

  33. Hier gaat batterij ook langer mee na halve dag nog 70% na goed gebruik gps en alles aan Facebook en email ook hele dag

  34. Zoals eerder gemeld gaat mijn 4S stukken langer mee sinds 7.1.1 hele dag whatsapp open, 1,5 uur gefietst met spotify permanent aan, 3 gesprekken van een kwartier, tussen de middag 76% over. Lijkt dus per type iPhone te verschillen. Heb wel bijna alle locatievoorzieningen uit staan. Voelt weer als iOS 6 (Eindelijk). Wel een aantal Apps vernieuwd, maar of het daaraan ligt?

  35. Dramatisch. Als ik de de 5 van de lader haal en dan niks mee doe.staat hij met 10 minuten op 95%

  36. Na elke update worden er wat instellingen verandert die te maken hebben met je batterijgebruik, denk bijvoorbeeld aan je helderheid en “ververs Apps in de achtergrond”. Controleer eerst je instellingen en pas die zo nodig aan voordat je gaat klagen ;-). Ik snap echt niet dat sommige mensen al binnen een paar uur kunnen klagen :-(.

    Verder is er vrijwel geen enkele smartphone die zuinig is, als je een zuinige telefoon wil stel ik voor dat je de oude Nokia 3310i weer van stal haalt :-p

  37. iPhone 5s 64GB.

    De batterij lijkt wel langer mee te gaan. Maar het IOS 7.1.1 geeft duidelijk problemen. Mijn telefoon blijft van tijd tot tijd een beetje “hangen”. Met name snel typen op het toetsenbord merk ik het mee. Het geluid stopt tijdens typen en na een fractie van seconde wordt het geluid als een inhaalslag afgespeeld. Ook bij multitasking merk ik het sterk. Tijdens iOS 7.1 geen enkel probleem.
    Iemand anders die dit ook zo ervaart? Ik heb het gemeld bij Apple via een bug report.

  38. Hier in het bezit van een 5S, deze is standaard al beter dan de 5 qua batterijduur! Sinds de update van 7.1.1 geen problemen ondervonden, zelf zet ik de programma’s welke op de achtergrond vaak nog draaien (multitast) uit.

  39. 7.1.1 zuigt enorm aan de batterij. Ik word er gek van. Heb de batterij al gereset, maar geen effect.

  40. Van de week in een uitzending van de Rekenkamer: het maakte qua merk (en dus prijs!) vrijwel niets uit welke batterij je koopt. Eigen merk Lidl presteert hetzelfde als Duracell. Ik denk dat het met iOs8 allemaal wel opgelost zal zijn.

  41. Wacht! Gaat dit over 6 uur gebruikerstijd of 6 uur stand-by?

    Ik haalde tot voor kort 3 uur gebruikerstijd voor de batterij plat ging. Na een volledige reset, en back-up vanuit iCloud haal ik 4 uur.

    Maar 6 uur gebruik en nog 50% batterij? Is dat mogelijk?

  42. Elke keer zit iedereen te zagen over de batterij duur. Maar uiteindelijk is en blijft het batterij verbruik constant het zelfde, sinds iOS 6. Ik denk dat sommigen een paranoïde gedachte hebben. Het is en blijft maar een doodgewone gsm hoor. Veel geld uitgeven voor niks. Toch wel ergens zielig. Is dit een kinderclub? Of hebben jullie echt geen leven? zoek een mooie vrouw, en je zal uw zielig telefoontje wel snel vergeten.

  43. @Menno: zelfde probleem al sinds 7.0

  44. Ik had ook enorm last van de batterij duur, als ik m s’ochtends van de oplader haalde kon ik er mee tot 14:00. Heb vorige week een nieuwe ORIGINELE Apple batterij erin gezet en natuurlijk de iOS 7.1.1 update gedaan en ik kan er tot s’avonds 22:00 mee!

  45. Origineel geplaatst door Menno: 2x opgeladen vandaag en nu weer zo goed als leeg. Net een nieuwe batterij, maar blijf ellende houden met de iPhone 5. Uitvallen bij 20% ineens 1% hebben en dan de lader aansluiten en gelijk 52% hebben. Iedere spannend hoe lang hij nog mee gaat.

    De software helemaal schoon erop zetten via iTunes wil ook wel helpen, denk er wel om dat je een back up maakt.

  46. Na 6 uur is de batterijlading gezakt tot 50%??? Haha die mijne is dan al helemaal leeg. Bij Ios 7.1.1. heb ik nog geen verbetering gemerkt aan de batterij.

  47. @Menno: bij mij heeft kpn/hi een meting gedaan op afstand en geconstateerd dat de accu niet goed was en vervolgens de foon vervangen, kosteloos. Is je (nieuwe) batterij mss weer niet ok?

  48. De batterij duur is zeker beter geworden na de update van 7.1.1. 🙂

  49. Met ios 7.1.1 na 25 uur stand-by en 4 uur gebruik nog 38% over! Een grote verbetering ten opzichte van eerdere ios 7 versies. Ik ben zeer tevreden!

  50. En ik als iphone-3Gs lacht lekker in z’n vuistje. Kan met 40% de hele dag appen, fb internet en bellen + me phone is 4 jaar oud. Iphone 3Gs ftw

  51. @sunlightzeep: Tenzij je met je vrouw de hele dag appt 😉

  52. Gaat inderdaad langer mee

  53. @Menno: Lijkt mij een dode batterij. Heb ik ook gehad bij mijn Iphone 4s toen. Batterij vervangen, geen last meer gehad

  54. Vergeet ook niet dat bijvoorbeeld de hoeveelheid ontvangst die je hebt, veel uitmaakt voor je batterijverbruik.

    Eerst had ik in huis ~1 streepje ontvangst (vrij nieuw huis), daarna Femtocell van Vodafone gekregen, waarna ik altijd vol ontvangst heb in huis. Sindsdien is het batterijverbruik ontzettend gedaald.

  55. Hier nog 76% na 37 minuten gebruik. Niet echt fameus.

  56. Batterij iPhone 5S loopt bij mij ook sneller leeg.
    Voor iOS7.1.1 ging ie 24 uur mee, na iOS7.1.1 aanzienlijk korten. Ik moet nu dus op een dag soms 2x laden 🙁

  57. Ook hier, niet blij met iOS 7.1.1. Normaal kom mijn iPhone een hele dag mee. Nu is het 1 uur. Vanmorgen volledig opgeladen. Nu is hij al afgezakt naar 16%. Iphone achterkant word ook veel sneller heet

  58. Heb mijn iPhone 4 nog steeds icm ios 6.1.3. Kom er de gehele dag mee door zonder problemen. Zelfs bij intensief gebruik.

    Ben benieuwd wat mijn ipad zal doen na die update.

  59. Heb sinds gister IOS 7.1. Na 4 uur video’s kijken, whatsappen en gamen nog 75% over. Normaal zou mijn accu dan ongeveer 30% zijn…..

  60. Een harde reset verhelpt vaak vervelende problemen.

  61. De batterij kun je heel goed trainen. Met mijn 5S volgeladen kan ik twee dagen vooruit. Met een gemiddeld gebruik. Laat bij het laden vooral je IPhone niet de hele nacht aan de prik hangen. En trainen wil zeggen vaak tussentijds opladen.

  62. Iphone 5 gaat veel langer mee. Eind van de middag nu bij matig gebruik. 85% nog over!

  63. Mijn batterij is veeeeeel vlugger leeg voorheen tegen bedtijd zat ik rond 20/25% tegenwoordig moet ik hem rond 17.00 opladen anders leeg
    Dit sinds iOS 7.1.1

  64. Nou ik heb het vandaag even getest en inderdaad is mijn telefoon nu rond de 65% ipv de 13% op 7.1

    Het is dus echt stukken beter geworden en dat is toch een keer fijn. Iphone 5.

  65. Mijn batterij laadt zichzelf op zonder hem aan de oplader te leggen?? (ik gebruik ios 7.1.1 iphone 4) #fail

  66. @Hans van Eijsden: Nou, nou, belerend toontje!
    Alle aanwijzingen opgevolgd, en toch vandaag 2 x weer moeten opladen!

  67. @Maurice Hollink: de chips zijn zuinig, waarschijnlijk gebruik je de iPhone niet als stoompaard dus dat zal het zijn.

  68. Als ik de eerste 3 reacties moet geloven over het batterij verlies, dat wacht ik nog even met downloaden! Bij de laatste update ging er iets fout ( de kleur invert veranderde mijn scherm en ik wist niet hoe dit terug te zetten ) ik heb toen alles ongedaan gemaakt en opnieuw weer gedownload etc. ( een hoop werk voor niks …. ! ) stom van mezelf haha

    Mijn batterij liep hierna hartstikke snel leeg! via informatie (google batterij loopt snel leeg) heb ik alles wat kon uitgezet, en naderhand sommige dingen weer aangezet. Nu gaat mijn batterij langer als één dag mee bij normaal gebruik, speel ik spelletjes dan loop ie natuurlijk vrij vlug leeg iPhone 4S de fijnste telefoon ooit in mijn bezit.

  69. Bij mijn geen probleem, trouwens nooit gehad, mensen moeten hun toestellen eens leren instellen alvorens te klagen. Alles op de achtergrond zijn gangetje laten gaan bvb is voor niets nodig. Leer je toestel alvorens te klagen. Een iPhone is altijd geweest en nog een toptoestel maar je moet er je mee bezig houden om het naar jouw eisen en zuinig qua batterij in te stellen, simpel als dat.

  70. @dimitri:
    Ik haal met mijn iPhone 5s een standby van 36 uur of meer, bij ‘normaal’ gebruik. Dus een paar keer per dag bellen, wat appen en af en toe facebooken. Ik speel ook wel eens een spelletje op mijn telefoon. WiFi en BT staan doorgaans aan. Als je batterij bij een nieuwe iPhone 5s zo snel leeg is, klopt er iets niet met je phone of de instellingen.

  71. Vanochtend 6 uur van de lader gehaald nu 5 uur nog 49 % na flink internetten bellen enz enz MAAR nog gren update gedaan nooit last gehad met de 5s tot nu toe de de beste iphone (vind ik ) de 5 was om 12 uur al leeg

  72. @spacecem: iOS 6 = xp iOS 7 = Vista .. Der valt niks te redden in deze shit

  73. Bij een update 7.1.1 vraagt hij om een code nooit eerder gehad

  74. Nadat ik deze update heb gedaan doet mijn touch heel raar..

  75. Het aloude iphone update verhaal van Apple.
    Updates werken prima op nieuwe iphones, maar als je een oude iphone hebt, ben je fucked.
    Oude iphones gewoon niet updaten. Want hij wordt er alleen maar trager van, zo traag dat je terugverlangt naar je oude ios. Maar terug kan niet.
    Dus wees verstandig en laat je niet gekmaken: Niet update als je een oude iphone hebt. Zoals een iPhone 4. 4s kan nog net. Daarboven is het wel ok.
    Met mijn vorige telefoon de iphone 3 had ik precies hetzelfde. Dat gebeurt me niet nog eens.

    Of Apple het nu bewust doet om je oude iphone onbruikbaar te maken, zodat je een nieuwe koopt. Of dat de updates gewoon bedoeld zijn voor de nieuwere toestellen en dus te zwaar zijn voor de oude. Ik weet het niet.

    Ik weet alleen dat Apple wat dat betreft haar verantwoordelijkheid (ook) niet neemt. Ze zou mensen met een oudere iPhone steevast moeten afraden om te updaten. Maar ja, het is een bedrijf he? Bedrijven moeten winst maken.

    Denk zelf na. Een ander doet het niet voor je.

  76. Verschil in duur van de batterij merk ik niet echt.
    Wat ik wel merk is dat de telefoon snel heet wordt wat voorheen nauwelijks het geval was. Soms moet ie echt uit om af te koelen.

  77. Slechtste update ever !
    hing vanaf 19:00 tot 22:30 aan de pc om te updaten, mn hele telefoon sloeg op hol .. beeld aan en uit, alles kwijt ..
    uiteindelijk dan toch gelukt, alles weer via icloud terug kunnen krijgen en apps opnieuw moeten downloaden.
    zeeeeeer irritant dus ! wacht liever op een nieuwe update als je heel dit gedoe wilt besparen !
    nu maar afwachten wat mn batterij gaat doen ….

  78. @Jan: Dat doet Apple niet, ze bieden alleen maar ios 7 voor de iPhone 4 en willen hem daar niet slechter mee maken. Met de Ios 7.1 update hebben ze de snelheid van de iPhone 4 verbeterd! Ik had een iPhone 4 en was zelfs blij dat ie ios 7 ondersteunde (kon ik meer apps enzo downloaden).

  79. Mijn iPhone heeft sinds die update dagen dat hij om een of andere loze reden ongelooflijk warm wordt. Vanmorgen 7 uur van de lader, geen gebruik tot half 11 en telefoon was kokend heet + batterij 32% (geen progema’s open ook) voor 7.1.1 geen last van

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.