Reacties voor: ‘Apple kan importheffingen op iPhones compenseren met lagere productiekosten’

Er hangt Apple een importheffing boven het hoofd voor alle producten die in China zijn geproduceerd. Wie gaat dat betalen? Volgens JP Morgan kunnen de productiekosten omlaag, zodat jij in de winkel niets merkt van de extra toeslagen. Maar betekent het dat de Chinese fabrieksmedewerkers nu een lagere vergoeding krijgen? Dat is nu ook weer niet het geval.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Dus als deze importheffingen niet doorgaan, dan kan de prijs van de iPhone volgend jaar omlaag.

  2. Dit wilt dus zeggen dat wij (zoals wij al wisten) veel te veel betaald hebben voor onze iPhones tot nu toe?

  3. @Rv: Dat denk ik eerlijk gezegd van niet. Het is niet het doel van Apple om zoveel mogelijk te verkopen, anders hadden ze al lang budgetmodellen uitgebracht voor 200 euro. Hun doel is om exclusief te blijven en zien hoeveel de mensen bereid zijn om te betalen.

  4. Dat was toch al weken bekend dat Apple die import Tax niet ging doorrekenen aan de klant. Wat is niet lees is de invloed van de Chinese Yen hierin…

  5. Typisch geval van Trumpiaans simplisme: Trump legt importheffingen op en geeft de schuld aan de democraten en aan China, Apple verlaagt de productiekosten en dat “compenseert” toevallig net de heffing. Lees: deze kostenverlaging wordt de consumenten dus door de neus geboord. Sterker nog: alle iPhones die wereldwijd verkocht worden betalen straks dus mee aan de Trumpheffing op Chineese import in de VS. Anders had de prijs omlaag gekund. Had gekund… (als Apple dan ook naar kostenverlaging had gezocht). Trump roept straks dat de VS-consumenten niks van de importheffingen merken omdat de VS “Great” zijn en alle Amerikaanse producenten hem natuurlijk steunen. Fantastisch mensen. En als de consumenten wel wat merken is dat de schuld van de democraten en de Chinezen, want die spelen zooo vals!

    Bottom line: de prijzen van nieuwe iPhones gaan gewoon weer omhoog.

  6. Ik denk niet dat de prijzen zullen zakken anders hadden ze dat wel eerder gedaan. Het blijven premium producten en dus ook premium prijzen. En tot nu is een heel groot deel van de consumenten hier in mee gegaan.

  7. @Angelus230: Ze hebben sinds een half jaar al kortingen op de iPhone prijzen moeten geven om de verkoop nog een beetje op peil te houden… ik hoop dat ze daarvan geleerd hebben dat de prijs voor de komende generatie niet nog verder omhoog kan zonder dat dat verkooptechnisch echt pijn doet…

  8. Ik neem aan dat dit verhaal alleen voor de Amerikaanse markt geldt?
    Europa heeft geen importheffingen ingesteld en ik neem aan dat Apple’s supply chain naar Europa niet via de USA loopt.

  9. Origineel geplaatst door Eric
    Ik neem aan dat dit verhaal alleen voor de Amerikaanse markt geldt?

    Europa heeft geen importheffingen ingesteld en ik neem aan dat Apple’s supply chain naar Europa niet via de USA loopt.

    Apple bepaalt de verkoopprijzen, niet de EU.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.