‘Lagere omzet Foxconn door verminderde vraag naar iPhone’

De algemene verkoop bij Foxconn-moederbedrijf Hon Hai is gedaald ten opzichte van een jaar geleden. Het bedrijf is te afhankelijk van Apple geweest.

FoxconnFoxconn-moederbedrijf Hon Hai heeft afgelopen kwartaal 19 procent minder verkocht dan in hetzelfde kwartaal een jaar terug. Dit schrijft Reuters. De lagere verkopen zouden te wijten zijn aan de vraag naar iPhone-onderdelen, die ook zou zijn gedaald. Volg KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo blijkt hieruit dat Hon Hai te afhankelijk is van Apple als het gaat om omzet. Zestig tot zeventig procent van Hon Hai’s omzet is afkomstig van iPhones en iPads.

In het eerste kwartaal van 2013 werd een omzet van ruim 20 miljard euro geboekt, 19 procent minder dan het jaar daarvoor. Kuo zei te rekenen op een lagere omzet ten opzichte van het kwartaal daarvoor, maar niet op lagere omzet vergeleken met een jaar eerder.

We kunnen nog niet zeggen wat de financiële cijfers van Hon Hai zeggen over de iPhone-verkoop van Apple. Dit kwartaal is voor Apple iets anders dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder: de iPhone 5 kwam in september 2012 op de markt, terwijl de iPhone 4S pas in oktober 2011 kwam. Dit kan effect hebben op de iPhone-productie in kwartalen die daarop volgden. iPad-productie liep voor Foxconn dit jaar ook iets anders, omdat er ditmaal in het najaar al nieuwe iPads werden onthuld. Foxconn kampte bij de iPhone 5 ook met de nodige productieproblemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2013, 15:41
Categorie Apple
Onderwerpen foxconn, hon hai

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.