Reacties voor: Lagedrukgebied verstoort hoogtemeter in Apple Watch

De hoogtemeter van de Apple Watch Series 6 en SE is flink in de war geraakt door een extreem lagedrukgebied. Heb jij ook last van onrealistische waarden? Dan lees je hier wat je eraan kunt doen.
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Dat verklaart het… Ik liep afgelopen week een rondje waarbij mijn Apple Watch 6 aangaf dat ik 266 meter was gestegen en 256 meter was gedaald. Snapte er al niets van!

  2. Dit is een logisch verhaal omdat hoogtemeters werken op basis van barometrische druk. Ik gebruik een Garmin en die hoogte ging van enkele meters onder zeeniveau naar meer dan 100 meter hoogte tijdens storm Bella. Deze hoogtemeter kalibreert zich normaal automatisch tijdens een GPS activiteit aan de hand van locatie en kaartgegevens. De hoogtemeter van de AW is dus eigenlijk slecht geïmplementeerd omdat deze kalibratiefunctie dus mist.

  3. Dat is standaard met elke hoogtemeter.
    Snap niet dat dit nu ineens een issue is.
    Overigens doet elk drukverschil dit, hoge of lage druk…

  4. Eigenlijk toch te zot voor woorden dat  niet eens een calibratiefunctie heeft obv gps? Hoe fijn zou het zijn om even op een knopje te drukken en de echte hoogte laten ophalen met je locatie? Gps-onnauwkeurigheid (hoewel gps bij mij doorgaans zeer accuraat is) kun je dan bijv weer ondervangen door een kaartje te tonen en je exacte locatie op te laten geven.
    Beste zou natuurlijk zijn dat het automatisch gaat en niet een volledige restore van je Watch én iPhone nodig is.

  5. Ik heb het ook ondervonden. Zelfs een topic op Reddit en Apple support forum voor geopend…
    Nu bleek met even in open ruimte te staan (met oudjaar rond de vuurkorf) werd de watch weer gecalibreerd. Toen de luchtdruk iets steeg was de hoogte weer te laag. Even buiten gewandeld en tegen mijn thuiskomst was de hoogte weer vrij correct. Kwestie van geduld dus en buiten staan.

  6. De enige oplossing is een factory reset van watch én iPhone… dat is wel een beetje van de gekke. Als een extreme afwijking in luchtdruk een fout veroorzaakt lijkt me dat Apple dit in de eerstvolgende update moet kunnen rechtzetten. En dan gelijk ook een callibratiefunctie erbij voegen. Apple heeft duidelijk een verkeerde keus gemaakt dit niet in de huidige hoogtemeter te hebben ingebouwd, binnen een half jaar blijkt het al niet goed te werken (ook al is het een “extreem geval”).

  7. @Walden: Eens met de conclusie dat Apple iets moet doen. Ook eens met de eerder gemaakte opmerking dat alle hoogtemeters (in elk geval op smartwatches) dit probleem hebben. Mijn Garmin Phenix doet het niet veel beter (maar kan wel gecalibreerd worden).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.