Reacties voor: Ladibird: spiegelloze camera met grote sensor voor iPhone 5

De Ladibird is een spiegelloze iPhone-camera met een veel grotere sensor dan in andere smartphones. Je kunt hem kopen op Indiegogo.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 9 reacties

  1. schiet zijn doel voorbij wat mij betreft. Kost veel ruimte en is veel te duur. voor die 315e kan je al bijna een canon 1100d met 50mm prime lens kopen (1.8) aka de plastic fantastic.

  2. Ziet er goed uit! Alleen vraag ik me met dit soort cases altijd af hoe het zit met toekomstige iPhone versies qua afwijkende grootte. Zonde als hij dan niet meer blijkt te passen. Ook is de prijs behoorlijk, komt al in de richting van een standalone digitale camera… Dus nèt iets te duur voor ‘zomaar erbij’.

  3. Ik wacht tot er zo iets op de markt komt met de mogelijkheid om lenzen te wisselen. Bij voorkeur met bestaande standaarden. Zoals met mijn Sony lens. Zou super zijn.

  4. @Sander: Kan je erg lang wachten!!

  5. @me: schijnbaar niet, maar nu nog een mooie case zoals de ladibird

    http://photojojo.com/store/awesomeness/iphone-slr-mount/

  6. Leuk verzonnen, maar echt te duur. Serieus foto’s maken doe je met een echte camera. Een mobiele camera is leuk voor wat kiekjes, maar daarvoor ga je niet zo’n bedragen neerleggen.

    Er zijn natuurlijk altijd zat mensen die het er wel voor over hebben, maar ik gok dat die doelgroep behoorlijk klein is.

  7. Wat ik niet helemaal snap is waarom dit wordt geadverteerd als “spiegelloos”. Bij mijn weten worden alleen in spiegelreflexcamera’s spiegels toegepast, en bij sommige zoomlenzen om de lens compacter te maken. Maar bij deze lens is van geen van beide sprake.

  8. Ik heb even wat gerekend…

    Ze zeggen dat de sensor 7.5x zo groot is als een 1/3.2″. Aangezien die een oppervlak heeft van 15.5mm², komen we uit op een sensor het formaat van Nikon CX of Sony RX100 (116mm²). Deze heeft een cropfactor t.o.v. fullframe van 2.7. Bron.

    Aangezien ze de lens aangeven als equivalent aan 50mm f/1.8 op een 35mm (fullframe) sensor, komt deze in het echt overeen met een 18mm f/0.6. Klinkt goed, al is het helaas meestal niet duidelijk of ze het diafragma ook daadwerkelijk al met deze cropfactor hebben verrekend… Bron

    De term spiegelloos is technisch gezien wel correct, maar is hier voornamelijk als marketing term gebruikt. Meestal is deze term voor camera’s met verwisselbare lenzen, en zijn camera’s met een vaste lens, onafhankelijk van het formaat sensor, gewoon compact camera’s

  9. Nog even dan kan ik alleen met mijn iphone op pad!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.