Reacties voor: LabStrip: chemicaliën in water analyseren met iPhone-accessoire

LabStrip is een iPhone-accessoire waarmee je de samenstelling van water kunt analyseren. Zo kun je onderweg kijken of er chemicaliën in het water zitten, zodat je iPhone een mobiel laboratorium wordt.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 2 reacties

  1. Een origineel idee maar ik denk niet dat ze voldoende geld verzamelen; een te specifieke toepassing en hiervoor zijn vast al apparaten beschikbaar. Ook denk ik dat mensen zo’n strip makkelijker en veel sneller zelf kunnen aflezen.

  2. @iPieter: We verzamelen nog niet voldoende geld maar hopen dat we dat in de volgende paar weken wel voor elkaar krijgen!

    De toepassing is niet echt specifiek, er zijn een heleboel verschillende tests beschikbaar op strips, de toepassing is “oneindig”.

    Met betrekking to het zelf aflezen van een strip, het verschil is dat onze app weel nauwkeuriger is dan waneer je het zelf probeert af te lezen, bijvoorbeeld voor PH kunnen we je vertellen dat het PH 6.35 is waar de strip je verteld dat het misschien 6 of 7 is.

    We hebben ook een cloud app ontwikkeld die historische test gegevens opslaat. Op die manier kunnen bijvoorbeeld mensen met een zwembad (je komt niet echt veel voor in Nederland maar in de VS hebben we er meer dan 12 miljoen) op die manier de hoeveelheid chemische middelen in het zwembad verminderen en op die manier het zwem water gezonder houden.

    Bedankt!
    Cas
    (ps sorry mijn Nederlands is niet ze goed meer, woon al weer een tijdje in de VS)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.