Reacties voor: Laat Siri je piano bespelen

Met behulp van een AirPort Express kan de Yamaha Disklavier een nummer afspelen met behulp van Siri, zonder dat er iemand achter zit.
Lees het complete artikel → Laat Siri je piano bespelen
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 16 reacties

  1. Wil ik hebben

  2. Is wel cool natuurlijk. Het kan een stuk eenvoudiger en goedkoper. Zoek gewoon de titel van het nummer op google met .mid of midi erachter. Dan inladen in je DAW en klaar.

  3. En dan bewegen de toetsen vast niet, he?

  4. Wel raar, want hij staat in vliegtuigmodus met Siri!??

  5. Voor zover ik begrijp, wordt een MIDI-bestand in audio omgezet. Dat zou dan niet klinkende audio moeten zijn, maar meer een soort fax/modem-geluid, dat door de piano dan weer als midi wordt geïnterpreteerd. Weet iemand hoe zo’n omzetting tot stand komt?

  6. @Thiemo: Alleen wanneer je het filmpje hebt bekeken.

  7. Gelukkig heb ik zo’n klavier nu nog zo’n poort kopen

  8. @Sjakelien: Midi bevat instructies, zoals A3 aan en even later A3 uit. Het disklavier zet de midi instructies om in muziek door A3 aan te slaan en even later los te laten. In plaats van aan een echte piano kun je de instructies ook naar een synthesizer sturen. Die maakt er dan piepjes van die moeten lijken op een piano, sax of harpsicord.

  9. Wat zal er gebeuren als je een gewoon pop of rock liedje afspeelt?

  10. En nu heavy metal!

  11. Natuurlijk heeft siri hier heel weinig mee te maken, het is veel eenvoudiger een laptop via midi aan te sluiten, of met de wifi, siri voegt hier vrij weinig aan toe, het knappe is de piano. Weer zo’n ophemeling van siri.

  12. Er bestaat al 100 jaar een piano waarvan de toetsen mechanisch bewegen en laten zien wat er op dat moment gespeeld wordt. Tegen een ipod kun je al wat jaartjes inspreken, welk liedje je wil horen uit je opslag. Je kunt middels airport al heel lang audio en ook MIDI (via USB) streamen. Samenvattend is het mij onduidelijk wat Siri hier toevoegt. Met een MIDI programma kun je wel zeggen: ik wil het liedje langzamer/sneller, hoger/lager, swingende/rechter…. Pas als dat niet met een muisklik gebeurd maar met Siri, dan pas heb je iets nieuws, dit kon allang.

  13. Wifi aan@doiz:

  14. Origineel geplaatst door Thiemo
    En dan bewegen de toetsen vast niet, he?

    Origineel geplaatst door Anoniem
    @Thiemo: Alleen wanneer je het filmpje hebt bekeken.

    Alleen als je het filmpje *niet* hebt bekeken 🙂

  15. Heel vet! En aan al die gasten die zeuren dat dit al lang kon en dat siri niets toevoegd… Gewoon blijven zeuren.

  16. Tja, een draaiorgel heeft geen Siri nodig.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.