Reacties voor: Kwetsbaarheid in Broadcom-chip van iPhone 4 en iPhone 3GS

Een kwetsbaarheid in de Broadcom BCM4325 en BCM4329 chipset zorgt voor een beveiligingsrisico op de iPhone 3GS, iPhone 4 en iPad 2.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. De 3GS is nu ruim 3,5 jaar geleden op de markt gekomen. En nu pas komen ze hiermee?

    Ah ja, je moet mensen ook extra stimuleren zodat zij de nieuwere iPhone modellen als de 4S en de 5 gaan halen.

  2. Daardoor wordt het voor kwaadwillenden mogelijk om Wi-Fi uit te schakelen.

    Evil incarnate!! 🙂

  3. Niemand die het wist…….tot nu toe. Bedankt

  4. Let op het is voor een kwaadwillende zelfs mogelijk om met een baksteen je iphone kapot te slaan.. Ook hier is nog geen patch voor..

  5. @Sezgin: lees nog eens opnieuw, met een s.w. update kan het verholpen worden en zelfs de oudere toestellen (tot 3GS) krijgen nog updates itt oudere toestellen van Samsung en htc, van mij mag je Apple afkraken, maar doe het dan met geldige argumenten.

  6. @zoobab: niemand heeft het openbaar gemaakt tot nu toe. Dat is niet hetzelfde als dat niemand het wist…

  7. @Sezgin: jij bent niet goed volgens mij reageren zonder het eerst gelezen te hebben.

  8. @damino: @Erwin: Dan is de titel verkeerd (gekozen).

  9. @Sezgin: niks mis met de titel wel met je lees en interpretatie kunsten (of liever gezegd het gebrek daar aan).

    Er zijn nou eenmaal bugs waar men pas jaren later achterkomt. Je kunt nooit vanaf het begin al weten dat er een bug in zit, je zult er namelijk eerst tegenaan moeten lopen en als je niet bij het bedrijf zelf werkt ook nog eens aan hun melden. Zoiets kan voor de release, na de release of jaren later zoals hier. Apple heeft er in deze ook niets mee te maken want zij maken deze chipset niet.

    De chipsetmaker (Broadcom) heeft inmiddels al een patch de deur uit gedaan. Deze kwetsbaarheid is overigens ook maar een proof of concept. Het is iets wat ze in het lab hebben weten te ontdekken. Ze zijn het nog niet in het wild tegengekomen. Daarnaast vergt dit ook wel een gerichte aanval en moet het netwerk de boel niet in de weg staan (er zijn netwerkbeveiligingen die een client die veel data verstuurd van het netwerk gooit zodat die geen kwaad meer kan doen). Het lijkt een storm in een glas water te zijn.

    US-CERT meldt trouwens dat de officiële status van de kwetsbaarheid bij Apple devices “unknown” is. Broadcom en HTC staan als enigen op status “affected”. Belangrijk om te weten is dat men op 22 augustus 2012 de betreffende bedrijven op de hoogte heeft gesteld. Het kan dus zomaar zijn dat iOS 6 al de patch bevat voor dit probleem.

  10. @ppl: Er is volgens jou dus niks mis met de titel?
    Ben benieuwd wat voor een conclusie jij uit de titel kan trekken dan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.