Reacties voor: Kwartaalcijfers FQ2 2016: 51,2 miljoen iPhones en 10,3 miljoen iPads verkocht

Apple heeft de kwartaalcijfers van FQ2 2016 bekendgemaakt. Lees hier of Apple inderdaad voor het eerst sinds 2003 geen recordomzet heeft gedraaid en hoe het nu eigenlijk zit met de iPhone-verkopen.

Reacties: 22 reacties

  1. Mooie Apple Store in ISTANBUL😀

  2. €€€

  3. Misschien is het wel goed dat de omzet gaat dalen. Wellicht geeft dat een prikkel aan Apple om weer ‘s met iets interessants te komen.

  4. Ik zie de koppen op nu.nl en de telegraaf al! Ik ben eigenlijk wel bij dat Apple een beetje tegenwind heeft.

    Wellicht worden ze nu minder gierig en arrogant. Met hun 16GB iPhone 6s en 4k filmen! Dat was gewoon een erg domme arrogante zet. Veel mensen zijn simpelweg ontevreden over de 6s 16GB! En nu niet zeggen.., dat hadden die kopers kunnen weten.., veel mensen vertrouwen erop dat als ze €700 betalen voor een telefoon dat deze dan wel lang mee gaat zonder problemen.

  5. @Marc: Tsjonge zeur toch niet zo over die 16 gb enzz. Bevalt mij uitstekend en heb nog steeds ruimte genoeg over, terwijl ik diverse muziekalbums en films op mijn 6s heb staan. Gewoon op een goede manier gebruiken die 16gb.

  6. Apple is gewoon te duur. Onzin over de sterke dollar. En het wordt ieder jaar duurder. iPhone 7 zal iPad pro(gekke) prijzen hebben, oplopend tot 1300 euro haha.

    Apple heeft het zeker gevoeld. Nu al een paar kwartalen duidelijke ontevredenheid en voorzichtigheid van klanten en investeerders.

    Nu nog de telecomproviders, want die hebben rampzalige abonnementen i.c.m iPhone. Neem de iPhone SE of de iPhone 6S na één jaar als voorbeeld.

    Service is waardeloos. Apple store stuurt je naar huis met een niet goed werkend toestel(6S)wat geen half jaartje oud is.

    Advies: volledige herstel zonder iCloud back-up. Na drie keer terug te gaan krijg je met moeite een refurbished mee.

    De iPhone 4/4S is het beste toestel wat ze ooit hebben uitgebracht. Met een goede levensduur.
    Genoeg mensen die met een iPhone 4/4S langer dan 3/4 jaar lopen.

    Alles heeft een begin en een einde. Het is geen einde van Apple maar in ieder geval een duidelijk geluid van consumenten.

  7. Origineel geplaatst door JanW
    @Marc: Tsjonge zeur toch niet zo over die 16 gb enzz. Bevalt mij uitstekend en heb nog steeds ruimte genoeg over, terwijl ik diverse muziekalbums en films op mijn 6s heb staan. Gewoon op een goede manier gebruiken die 16gb.

    Nee is echt niet genoeg. Men moet ophouden met excuses bedenken dat het wel genoeg is. Je kunt zeggen wat je wil., maar jij moet je echt inhouden met je iPhone. Anders krijg je snel een melding VOL.

  8. 16 GB kan genoeg zijn, maar wel voor een fatsoenlijke prijs. Bij € 700 kan dit echt niet. Je kan ook een auto zonder ABS en airco kopen. Ik noem maar wat. Kun je prima mee rijden. Maar dat vind je dan terug in een lage aanschafs prijs. Zo niet bij Apple, ook bij 16 GB mag je een vermogen neertellen. iPhones worden te duur, Apple zal moeten wennen aan dalende grafieken.

  9. 16GB is voor mij ook goed, heb nog ruimte over, trouwens sinds gisteren de 16S Plus. Perfect toestel. We wachten de toekomst met Apple wel af. Ik zie het wel.

  10. @040EHV: 1 van de mooiste misschien zelfs wel het mooiste😄

  11. Apple is met zijn smartphones inmiddels geen trendsetter meer en loopt qua innovaties op veel vlakken achter de concurrentie aan, domme acties zoals de 16GB iphone, miskleun als de huidige watch, enz. enz. Dat in combinatie met de veel te hoge prijs, het succes van de Galaxy 7 en een verzadigde smartphonemarkt kan niet anders leiden tot deze ontwikkeling.
    Ook de iPad pro is een te late reactie voor de prof-markt waar de Surface Pro allang de dienst uitmaakt.
    Al met al een goede ontwikkeling omdat (is al eerder gezegd) Cook en de zijnen uit hun ivoren toren moeten komen.

  12. @Koert: 😂😂😂

    Alleen “ik noem maar wat” is wèl op zijn plaats, inderdaad een héél slecht voorbeeld. ABS op auto’s is al meer dan 10 jaar verplicht. Dus alleen met een vijfdehands Lada of Dacia kun je er misschien nog één zonder kopen, en die zal inderdaad niet zo duur zijn.

    Blijf het zeggen: auto’s en smartphones kun en moet je niet vergelijken, tenzij je de lachers op je hand wilt… Dan kun je nog beter appels met peren vergelijken, da’s tenminste nog allebei fruit 😉
    _

    Vwb de kwartaalcijfers: gôh, ook de Apple bomen groeien toch niet door tot in de hemel, wat een verrassing. Gelukkig struikelen de analytici en andere deskundologen alweer over elkaar om de verklaring te vinden 😝

  13. @Marc: is onzin ken genoeg mensen die meer dan genoeg hebben aan 16GB, het is getuigt van arrogantie om te stellen dat iemand die zegt dat 16GB genoeg is onzin verkondigd.

    Zelf heb ik 64GB en als ik kijk waaraan heb ik een hoop foto’s en video’s die ik eraf kan gooien zodra ik mijn iPhone aan een computer gekoppeld heb, ook heb ik een aantal apps die ik eigenlijk niet gebruik. Muziek heb ik via spotify, maar 10GB offline opgeslagen. Is dit nodig?? Nee alleen handig als ik op vakantie ga.

    Hoeveel GB is persoonlijk, het enige waar ik mee ens ben is de prijs voor een 16GB.

  14. Ai dat zal flink pijn doen, die €50.600.000.000 omzet in 1 kwartaal.

  15. @Michel: Grappig, volgens jouw eigen definitie ben jij dus óók arrogant door de visie van een ander tav de vraag of 16GB (on)voldoende is als onzin te bestempelen 😝
    Zou van zelfkennis getuigen – als je het zelf ook doorhad tenminste 😉

    Maar nu we de 16GB discussie toch aanzwengelen: zou er iemand last van hebben als bv 32 het minimum werd? Heb nog niemand horen klagen dat Apple stilzwijgend ooit de 8GB (budget)versies heeft afgeschaft, terwijl ook daarvan sommigen bij hoog en bij laag volhielden dat het ‘ruim genoeg’ was. Ooit was 20MB opslag en 640KB RAM ook ‘ruim genoeg’, zelfs voor een echte computer, maar tijden en behoeftes veranderen nou eenmaal.

    @Marc heeft gewoon een feitelijk punt waar jullie gemakshalve aan voorbij gaan. Juist de combinatie van 4K en 12MP met 16GB is ronduit idioot. Heb zelf ruim genoeg aan 8MP op een telefoontje, heb niet gevraagd om meer MP en dat heeft wèl consequenties voor bv de fotokwaliteit en geheugenhonger van een iPhone. Hoor je niemand over (mij normaal ook niet 😉).
    Maar meer GB flash standaard heeft verder géén bijwerkingen en heeft dus niemand làst van. Dus waarom dan jengelen dat anderen niet zouden mogen klagen over de voor de meesten anno 2016 toch echt veel te kleine standaard opslag die alleen tegen een forse meerprijs is uit te breiden?
    ___

    @Ad: Wow, een 16Splus! Da’s minstens 20 generaties verder dan de iPhone van gewone stervelingen 😁
    Gun ons ook eens een kijkje in de verre toekomst, en deel specs en foto’s ajb met ons 😉

  16. Toestellen zijn niks vernieuwends meer vergeleken met de concurrentie waarschijnlijk iPhone 7 spatwaterdicht maar daar heb je het al waarschijnlijk.
    iOS is laatste tijd ook alleen maar drama ze brengen tig test versies uit en bij de lancering krijgen ze het toch voor elkaar dat er vele bugs in zitten.
    Ik heb het al vaker geroepen wat doen al die testers dan en tegenwoordig kan bijna iedereen dat al worden maar diegene lopen alleen maar stoer te doen dat ze een tester zijn maar daar houd het ook meteen bij op.
    Want met de laatste bugs had bijna iedereen er last van behalve die testers blijkbaar.
    En daarbij met hun prijs verhogingen van afgelopen tijden prijzen ze zich zelf uit de markt en steeds meer mensen slaan de S versie over en doen sowieso langer met hun toestel.
    Maar denk met deze omzetdaling dat Apple er nog steeds niks mee doet want ze maken nog steeds ontzettend veel winst alleen niet zo veel meer dat ze hoopten

  17. Dat er minder wordt verkocht heeft naar mijn mening te maken met de hoge bouwkwaliteit enzovoort. Ik heb nog steeds een witte iPhone 4S. Ietsjes trager dan de iPhone 6 van mijn vriendin maar doet zijn werk nog steeds hoe het hoort. Daarnaast is het een schoonheid om te zien. Dit geldt ook voor mijn iPod touch 5e generatie. Bij verlening van mijn abonnement zal het de SE worden die ik dan weer een paar jaar kan gebruiken vanwege de solide kwaliteit.

  18. @Ferryman: nee hoor maar als he 16GB een arrogante zet vindt van Apple omdat het te weinig is voor jezelf, en dan een mening van een ander niet respecteren vind ik arrogant.

    Persoonlijk uit eigen ervaring vind ik het ook te weinig, maar ken veel die die genoeg aan hebben.

  19. @Marc: Niets geen excuses. Moet je 1000 foto’s, 30 muziekalbums, 20 films, 200 apps, 800 documenten enzz op je iphone hebben?
    Ja dan krijg je de melding VOL. Neen gewoon economisch met alles omgaan. Apps die je maanden niet gebruikt eraf. Filmpjes gezien, eraf en nieuwe erop. Zelfde geldt voor muziek. Heb vanaf iphone 4 al 16 gb. Nooit geen meldingen gehad “VOL”. Qua prijs? Ja,  is gewoon duur, maar als men het te duur vind, dan koop je het toch niet

  20. Origineel geplaatst door JanW
    @Marc: Tsjonge zeur toch niet zo over die 16 gb enzz. Bevalt mij uitstekend en heb nog steeds ruimte genoeg over, terwijl ik diverse muziekalbums en films op mijn 6s heb staan. Gewoon op een goede manier gebruiken die 16gb.

    Het is onzin omdat de standaard tegenwoordig 32 gig is !

  21. @Dave: 32 is niet de standaard

  22. @Michel: Geen zelfkennis dus 😉
    Of is jouw ‘onzin’ respectvoller dan dat van anderen? Dit zijn toch echt jouw eigen woorden:

    @Marc: is onzin ken genoeg mensen die meer dan genoeg hebben aan 16GB, het is getuigt van arrogantie om te stellen dat iemand die zegt dat 16GB genoeg is onzin verkondigd.

    Hoeveel duidelijker wil je (respectvol gezegd) met twee maten meten hebben?🤔

    Tsja, de respectloze toon was ook al gezet door de kwalificatie ‘zeuren’ door types die ook zonder enige nuance claimen dat 16G wel genoeg zou zijn louter omdat zij er zich mee kunnen behelpen. Wie kaatst kan de bal verwachten. Zeker met beweringen die toch echt geen respectvoller predicaat dan ‘onzin’ verdienen, zoals dat je ‘diverse films en muziekalbums’ kwijt zou kunnen in (wat überhaupt overblijft van) 16GB. 😂😂😂
    (‘tuurlijk, 2 films in 160x120px bij 3fps en 3 EP’s in 16kbps MP3 zeker?)
    _

    @JanW: Zie je wel, nooit geen meldingen gehad! Nou komt de aap uit de mouw, dus toch! 😝

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.