Reacties voor: Kwartaalcijfers FQ1 2017: historisch hoge omzet en 78,3 miljoen iPhones verkocht

Apple heeft de kwartaalcijfers van FQ1 2017 bekendgemaakt. Na enkele lastige kwartalen is er weer sprake van groei en optimistische cijfers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Stiekem vind ik dit helemaal geen goed nieuws, ik als apple fan, hoop echt dat Apple is een keer op z’n bek gaat en weer gaat doen waar het zo goed in was: Innoveren.

  2. Simpel rekensommetje lijkt mij:

    Miljoenen wachtende mensen op de nieuwe MBP * de erg hoge aanschafprijs + miljoenen wachtende mensen op de nieuwe iPhone 7 * de hoge aanschafprijs = een recordomzet?

  3. Origineel geplaatst door Luc van Hemert
    Simpel rekensommetje lijkt mij:
    Miljoenen wachtende mensen op de nieuwe MBP * de erg hoge aanschafprijs + miljoenen wachtende mensen op de nieuwe iPhone 7 * de hoge aanschafprijs = een recordomzet?

    Wat een zwets.
    Miljoenen wachtenden op de nieuwe MBP? En hoezo wachtenden op een nieuwe 7?

  4. En wij maar dokken…

  5. @Jan Willem: Dat is je eigen keus he

  6. Vind het super dat iCulture – als Apple nieuwssite – de iPhone 7 ‘saai’ durft te noemen en zo dus niet élk product puur als magnifiek bestempelt omdat het ” Apple ” is! Verfrissend.
    On topic: Natuurlijk zijn er recordcijfers. Er zijn splinternieuwe iPhone en Macbook modellen gepresenteerd, die door velen lang begeerd en geanticipeerd waren. Er waren namelijk veel mensen (Volgens eerder onderzoek) die nog met een iPhone 4/4S, 5/5S rondliepen & naar een upgrade snakten! Same goes for Macbook..!

  7. Vergeet niet dat miljoenen mensen gek zijn van Apple maar niet Apple gek. De doorgewinterde diehard fan kijkt heel anders naar Apple dan een gemiddelde consument. Ik, als redelijke adept, vindt al twee jaar de complete lineup niet bijster spannend. Maar ik volg dan ook dagelijks nieuws rondom Apple en ben niet zo snel verrast meer. Dat geldt niet voor een gemiddelde consument. Die wil weer gewoon een goede iPhone met een prima camera, makkelijke (basis)bediening en apps waar die gek op is. Kortom voor de gemiddelde consument is de iPhone 7 spannend genoeg. De consument regeert met zijn portemonnee en dus heeft Apple het gelijk aan zijn kant. De doemscenario’s kunnen voorlopig weer even in de ijskast.

  8. Het ‘snakken’ naar een update is een verdienste van Apple en het is niet meer dan normaal dat ze dat verlangen exploiteren met minimale upgrades. Het creëren vaneen dergelijke vraag is namelijk ongekend knap en ze het verdienen daarmee ook meer dan vaak

  9. Om dikke marges aan te houden. Laat een ander bedrijf daar maar eens een deuk in slaan. Misschien is het Microsoft met hun interessante innovaties die voorlopig door hun trackrecord nog onvoldoende kunnen gaten in de boter krijgen. Want dat het op boter begint te lijken, daar is elke Apple liefhebber het wel over eens. Maar nog steeds een heel goed pakje boter….

  10. Ik vraag met af of het een record is in aantallen of een record is in geld.

    Want met deze prijzen hoef je een heel stuk minder te verkopen om een record bedrag te halen.

  11. Origineel geplaatst door Wouter
    Stiekem vind ik dit helemaal geen goed nieuws, ik als apple fan, hoop echt dat Apple is een keer op z’n bek gaat en weer gaat doen waar het zo goed in was: Innoveren.

    Wel weer positief als Apple fan is dan dat we hoogstwaarschijnlijk de schuld voor een heel groot deel bij dé concurrent kunnen leggen 😉
    Dat die wél ‘op hun bek zijn gegaan’ met batterygate heeft Apple ongetwijfeld geen windeieren gelegd.

    Overigens erger ik me meer aan het voortdurend gebrek aan kwaliteit, dan aan het (vermeende) gebrek aan vernieuwing. “It just works” blijkt veel te vaak domweg (ook) niet meer op te gaan voor Apple spul – in tegendeel zelfs 😢

    Maar helemaal eens met @Roid: iCulture bewijst zich weer eens te meer als kritische Apple-site voor kritische Apple-volgers 😃

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.