Reacties voor: Q1 2011 Apple: 26,74 miljard dollar omzet, ruim 16 miljoen iPhones verkocht

Vierdekwartaalcijfers 2010 (FQ1 2011) van Apple.
Michel Lusthof -

Reacties: 14 reacties

  1. Apple heeft het slechte nieuws van Steve Jobs echt te geniaal getimed. In de US waren de beurzen gisteren dicht. Het slechte nieuws naar buiten. De dag daarna record cijfers laten zien. Je zult zien dat het aandeel morgen weer omhoog gaat.

  2. 6 miljard winst, wat een geld.dat doen ze goed!

  3. @Roy: haha inderdaad,Apple is heél tactisch!

  4. Apple is klaar voor het post-Steve Jobs tijdperk. Als we zien hoe buiten de muren Apple een “geloof” is dan zijn de waarden en normen binnen bij de medewerkers van Apple helemaal geindoctrineerd. Apple gaat de komende jaren, ook zonder Jobs, ons blijven verbazen, op financieel en technisch gebied.

  5. @Roy: Natuurlijk, het gaat hier niet om kleine bedragen 😉 dus ze timen dat zo goed mogelijk.

  6. Assiminou…wat een cijfers zeg!! Zeer waarschijnlijk gaat Apple dit kalenderjaar een omzet van boven de $100 miljard halen, als ik de voorspelling voor het volgende kwartaal zo zie. En een cashflow van meer dan $60 miljard?
    Apple’s omzet en winst is in korte tijd enorm gestegen zeg! Wie had dit tien jaar geleden gedacht?

  7. De enige waar Apple nog in de minderheid is, is op de pc markt.
    En geloof me er komt een dag dat er meer macs dan pc’s zijn.
    En op die dag stap ik over op .. LINUX.

  8. @Lioapplefan: Ik denk dat ze het nog zwaar gaan krijgen zonder jobs (als hij echt niet meer terug komt).

    Zonder een perfectionist als jobs kan het wel eens heel anders worden daar. Bv minder nieuwe producten maar langer door met updates op huidige. Maarja alles heeft zo zijn periodes. Niemand verwacht dat we over 5a10jaar nog met iPhones lopen. Dan is er toch allang iets anders weer.

  9. @Lioapplefan: Alleen als Jobs overlijdt en daarna terug komt, nog over water gaat lopen en datzelfde water in wijn verandert gaat het Apple geloof nog groeien. Zo niet, dan krijgt Apple het nog zwaar zonder Jobs…

  10. Fantastische cijfers, alleen denk ik dat dit het hoogte punt is geweest. De concurrentie komt nu massaal over de brug met alternatieven. En weten inmiddels, na goed jat werk, ook mooie en degelijke producten te maken.

    Aan de andere kant is dat alleen maar goed, al die concurrentie. Wellicht dat Apple dan zijn teugels iets meer laat vieren en er iets meer ‘mag’ qua apps en aanpassingen aan iOS.

  11. over 10 jaar is Apple kleiner in telefocom dan dat ze nu zijn. 8 jaar terug was de nokia 3310/3330/6310. daarna Samsung D500/600 en nu de Apple & BB.

    Concurrent voor de iPhone zou ons goeds doen waardoor de prijzen ook wat omlaag gaan.

  12. @donsil,Remco een perfectionist als Jobs snapt dat hij het eeuwige leven niet heeft. Ik kan me niet voorstellen dat een zo zorgvuldig uitgevoerde strategie op HR gebied niet meeontwikkeld is. Charisma en “Apple face” kan nog wel een probleem zijn. Echter beleggers en analysten zijn oppertunistisch, en mensen vergeten. De geschiedenis wijst uit dat ook grote gezichten uit het bedrijfsleven van het verleden op termijn vergeten worden. Grote uitdaging blijft natuurlijk hoe men antercipeert op concurrentie.

  13. Origineel geplaatst door Vince
    Fantastische cijfers, alleen denk ik dat dit het hoogte punt is geweest. De concurrentie komt nu massaal over de brug met alternatieven. En weten inmiddels, na goed jat werk, ook mooie en degelijke producten te maken.Aan de andere kant is dat alleen maar goed, al die concurrentie. Wellicht dat Apple dan zijn teugels iets meer laat vieren en er iets meer ‘mag’ qua apps en aanpassingen aan iOS.

    De iPhone is er inmiddels bijna 4 jaar, en toch hebben ze opnieuw een recordaantal verkocht. De vraag is nog steeds groter dan het aanbod. Voor de iPad geldt een beetje hetzelfde, en echt goede concurrentie is er ook nog steeds niet. Binnenkort komt dan de iPad 2, en ook gaan ze binnenkort de Verizon-iPhone verkopen. Dus nee, ik denk niet dat we al aan het eind van de groei zitten 😉

  14. Beterschap !

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.