Reacties voor: ‘Kwart van iPhones gaat binnen twee jaar kapot’

SquareTrade
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 80 reacties

  1. Yep same here en aangezien ik mij iPhone gekoht heb in Belgie ben ik nu huiverig of ik dit weer ga doen.

  2. hmmm toevallig gisteren zag ik dat de achterzijde gaat scheuren bij de connector 🙁

  3. Ben nog altijd blij met mijn houten case aankoop. Heb het nog bij niemand anders gezien en al een paar keer laten vallen op graniet en geen probleem

  4. Toch wel leuk.. Ik Gebruik nog steeds mijn iPhone 1G..
    Hj werkt nog steeds perfect.. nu 2,5 jaar oud

  5. Hmm als je weet dat een apparaat kwetsbaar is, zou je toch bijna denken dat het wellicht verstandiger is om er voorzichtiger mee om te springen. Nietwaar? Als je soms ziet hoe mensen met hun telefoon omgaan, verbaast het me niets… Technische defecten buiten de schuld om van de gebruiker daarentegen zijn een heel ander verhaal…

  6. Ligt er gewoon aan hoe je er mee om gaat
    en de meesten kopen na 1 jaar alweer een nieuwe, dus die mensen maakt het niets uit

    ik heb nog nooit een telefoon kapot gehad, in 20 jaar nu, alleen 1 keer eentje gestolen

    aanvullende verzekeringen zijn eigenlijk gewoon onzin en geldklopperij

  7. Origineel geplaatst door PB
    hmmm toevallig gisteren zag ik dat de achterzijde gaat scheuren bij de connector

    Hier precies hetzelfde heb mijn 3G nu sinds 11 juli 2008 en zeg een week of 3 geleden precies in het midden aan de achterkant een scheur van ongeveerd 4 cm lang. Gewoon een beetje secondelijm en een kwastje gepakt en eroverheen gesmeerd. vervolgens met een beetje turtlewax het stukje oppoetsen en je ziet er niets meer van 😛 handig als je hem nog wilt verkopen.

  8. Gebruik nog steeds mijn 2G en heb hem nu bijna 3 jaar.

    Perfect ding, alleen niet zo snel.

    Ga snel de 4 kopen!

  9. mijn 3G is al een keer of 5 hard op de tegelvloer gevallen, steeds zonder hoesje, en nergens een barstje of deuk te zien. als ik mijn scherm mooi oppoets zie je nergens een krasje, lijkt wel splinternieuw dan. de iPhone is voor mij persoonlijk het sterkste toestel wat ik ooit heb gehad ! en ik heb er de afgelopen 20 jaar heeeeeeeeel wat gehad ! 🙂

  10. Heb de allereeste iPhone sinds deze uitkwam. Ben geen voorzichtige gebruiker en heb geen hoesje. Ding is al meerdere keren gevallen, zowel op tapijt als op tegels, heeft al best wat te drinken gehad, maar heeft mij nog nooit in de steek gelaten. De enige reden dat ik straks ga overstappen op de iPhone 4 is omdat mijn accu het nu wel een beetje begint op te geven, en ik de daadwerkelijke problemen die nu evt gaan komen voor wil zijn.

    Ben trouwens wel al een aantal mensen tegen gekomen met een verbrijzeld scherm. Waarschijnlijk heb ik gewoon geluk gehad, maar ben er van overtuigd dat het een kwalitatieve en robuuste telefoon is.

  11. Origineel geplaatst door tijmpje
    Origineel geplaatst door PBhmmm toevallig gisteren zag ik dat de achterzijde gaat scheuren bij de connectorHier precies hetzelfde heb mijn 3G nu sinds 11 juli 2008 en zeg een week of 3 geleden precies in het midden aan de achterkant een scheur van ongeveerd 4 cm lang. Gewoon een beetje secondelijm en een kwastje gepakt en eroverheen gesmeerd. vervolgens met een beetje turtlewax het stukje oppoetsen en je ziet er niets meer van handig als je hem nog wilt verkopen.

    Ik heb de scheur bij de connector ook gehad, scheur
    was ong 1 centimeter. Weggebracht naar t-mobile en na 2 weken een totaal nieuw toestel gekregen.

    Vreemd is alleen nu dat mijn vorige iPhone onder blacklight een blauwe gloed op de achterkant kreeg maar deze nieuwe doet dit niet. Vriend van mij heeft de oudere versie nog en naast elkaar wordt de een blauw en mijne blijft perfect zwart. Wat is hier anders ?

  12. Wij van wc eend…….

  13. @Jante: Waarschijnlijk bedoelt u ’20 jaar’ als beeldspraak om uw voorzichtigheid te illustreren maar gsm’s bestaan nog geen 20 jaar 😉

  14. Kan soms wel inkomen. Ik heb mijn iPhone een half jaar.
    Echt perfect behandeld. Nog nooit laten vallen, altijd in een harde plastiek hoes gestoken. En toch zie ik kleine putjes in de plastiek. Vuil dat tussen de hoes en de iPhone komt. Wel jammer. Ook staat de zilveren rand heel snel vol met krassen. En last but not least, aan de dok is een klein scheurtje te zijn. En dat vind ik jammer dat door de gsm altijd beschermt in een hoesje te laten, nooit laten vallen of bruut neergelegt ofzo toch die slijtage snel te zien is. Jammer dat er zo snel zoveel krassen op die metalen rand te zien is. Daarom, die glazen rand van de nieuwe iPhone vind ik een super idee. En dan nog zijn er mensen die dan klagen dat een glazen scherm sneller zal barsten bij het laten vallen dan de plastieken achterkant. Nu moeten ze dubbel opletten. Ik moet zeggen, de glazen voorkant van men huidige 3GS is totaal niets aan, dus echt blij met de glazen achterkant van de nieuwe iphone 4. Ik ga hem alleen niet kopen aangezien ik nog goed genoeg met men 3GS voort kan. Denk pas een nieuwe vanaf het jaar nadat de nieuwste software zelfs de 3GS niet meer ondersteunt zoals nu de iOS4 de 2G niet meer ondersteunt. Is ook leuker dan, dan kan je weer echt een groot verschil merken. Nu vind ik het verschil met de 3GS maar weinig. Beste is HD filmen, betere camera en nog sneller. Facetime zou ik toch nooit gebruiken. Niemand die ik ken heeft zelfs nog maar een gsm met een frontcamera.

  15. Ik heb nog geen volledig jaar mijn iPhone 3Gs, en heb hem inmiddels al 4(!!!) keer om moeten ruilen voor een nieuwe.
    Knap irritant!

  16. Stof onder het beeldscherm. Erg vervelend. Maar wat de constructie betreft houdt hij zich goed staande.

  17. Mijn 3G is bijna 2 jaar oud en nog geen enkel probleem mee gehad.

  18. Heb mijn iPhone 3GS nu een jaar, en ondanks dat ik nooit een case heb gebruikt is mijn iPhone nog in prima staat. Alleen een paar haarscheurtjes maar daar erger ik me niet zo aan. Misschien als het erger word dat ik hem om laat ruilen.

  19. Stof onder het scherm, dat is inderdaad erg vervelend. Daar mogen ze ook eens iets tegendoen. Misschien het scherm op dezelfde manier plaatsten zoals ze hebben gedaan met de eerste generatie iPhone. Daar komt tenminste geen stof onder!

  20. Mijn 3G doet het prima, is pas 1,5 jaar oud. Mensen begrijpen niet altijd dat een telefoon een gebruiksvoorwerp is volgens mij 😉 Er mogen best wat krasjes op komen na 2 jaar. Ik gebruik de mijne zonder beschermhoes en zit altijd in mijn broekzak, maar haast geen krassen op mijn scherm! Verder wat deukjes en een scheurtje bij de connector, maar ik heb mijn 3G al een 5 keer laten stuiteren, dus wat dat betreft een robuust toestel.

    Het enige storende wat ik vind is stof onder het glas.

  21. Maar stel je hebt nu een 3G zoals ik, en hij gaat stuk, kunnen ze hem dan repareren voor een 3G, of krijg je nu inmiddels wel een 3gs oid? want onderdelen, en 3G s worden er niet gemaakt, alleen 3GS

  22. Origineel geplaatst door Chris
    Maar stel je hebt nu een 3G zoals ik, en hij gaat stuk, kunnen ze hem dan repareren voor een 3G, of krijg je nu inmiddels wel een 3gs oid? want onderdelen, en 3G s worden er niet gemaakt, alleen 3GS

    Vast wel 😉

  23. Origineel geplaatst door michel
    Yep same here en aangezien ik mij iPhone gekoht heb in Belgie ben ik nu huiverig of ik dit weer ga doen.

    Dus? 😉
    Dat heb ik ook gedaan. In België bestaat de wet van twee jaar ook. Alleen je moet er even voor naar onze zuidelijk vrienden rijden. Verder (theoretisch gezien) geen issue toch?!

  24. Zoals Gonny al schreef: . . . . . Het gaat hierbij uiteraard om gemiddelden, persoonlijke ervaringen kunnen heel anders zijn.
    En zie bovenstaande reacties . . . prachtig 😉

  25. Mijn iphone 3g is nou 1.5jaar oud en geen enkel probleem ondervonden. totdat van de week ineens mijn oordop aansluiting niet meer werkt zoals hij zou moeten. kan ik hiermee naar tmobile gaan? ook nog na 1,5 jaar?

  26. In de consumentenwetgeving is alleen een minimumperiode vastgelegd waarin iemand een claim kan indienen over een product dat ten tijde van de aanschaf defect was.

    voor zover ik weet… verder heb ik ook al een scheurtje in de behuizing bij de connector.

    Tevens heb ik ook mijn toestel verzekerd, heb hem nu net een jaar, vraag me af als hij crasht, stukvalt, waterschade etc. binnen nu en volgend jaar zal die dan worden vervangen door de nieuwe 4, of de 3Gs

  27. Er staat alleen wel een foutje in het artikel. Nederland heeft geen wet voor 2jaar garantie alleen een wet die voorschrijft dat je van een bepaald product mag verwachten dat het een bepaalde tijd mee gaat. (dus langer bij een duur product)

    Er is wel een richtlijn in de EU maar dat is hier in Nederland geen wet.

  28. Heb vorig jaar een hardware probleem gehad: microfoon werkte niet. Toen een nieuwe gekregen van apple. Vorigemaand telefoon late vallen, was het scherm wit. Zelf gerepareerd omdat de garantie was verlopen….

  29. Je moet ook niet met je naaldhak op het scherm gaan staan.

  30. Mijn Iphone 2G (eerste generatie) leeft nog steeds wel een beetje.

    Processor begint alleen een beetje last van ouderdom te krijgen…

  31. Mijn 2G leeft een 2e leven bij mijn vriendin, scheelt nog niets mee…
    Mijn 3GS is nog nooit gevallen, heb hem gekocht op de launch.
    Geen van beide heeft ooit een case gehad.
    Valt te zien hoe je er mee omspringt

  32. Origineel geplaatst door Donstil
    Er staat alleen wel een foutje in het artikel. Nederland heeft geen wet voor 2jaar garantie alleen een wet die voorschrijft dat je van een bepaald product mag verwachten dat het een bepaalde tijd mee gaat. (dus langer bij een duur product)Er is wel een richtlijn in de EU maar dat is hier in Nederland geen wet.

    En zelfs dan nog ligt de bewijslast bij de consument, en niet bij de verkoper/leverancier/fabrikant. Artikel mag wel aangepast worden op dit punt want zo ontstaat er nog meer verwarring.

  33. mijn oude 2G nu 3 jaar oud, gaat héél traag waarschijnlijk door al die unlock en jailbraik troep.
    mijn nieuwe 3GS nog geen problemen met gehad,
    niet laten vallen is de boodschap

  34. Origineel geplaatst door PB
    hmmm toevallig gisteren zag ik dat de achterzijde gaat scheuren bij de connector

    Dat heb ik dus ook 1 keer me iPhone 3G van het nachtkastje laten vallen en er zit nu precies in het midden van de iPhone 3G op de achterkant vanaf de connecter een scheurtje van anderhalf centimeter ofzo.
    Als ik mijn iPhone bijv. nu in mijn Logitech Pure Fi Anywhere 2 doe moet ie helemaal naar voren leunen dmv van iets erachter te doen want anders is de audio weg of speelt ie via de rechterkant.
    Andere i-Devices werken wel prima op me speakers.

  35. Origineel geplaatst door MacBeer
    Artikel mag wel aangepast worden op dit punt want zo ontstaat er nog meer verwarring.

    OK, ik pas het artikel aan zodat iedereen het zelf mag uitzoeken, artikel was niet bedoeld als spoedcursus garantie-regelgeving dus ik haal het weg.

  36. Ik heb pro-assist.

  37. Ze hebben nog geen mensen meegerekend die uit pure wanhoop hun iPhone3G tegen de muur smeden na de update van iOS4!!! 🙁

  38. Origineel geplaatst door olga.p2000
    Ze hebben nog geen mensen meegerekend die uit pure wanhoop hun iPhone3G tegen de muur smeden na de update van iOS4!!!

    *aambeeld en hamer bovenhalen doet*

  39. Ik ken inmiddels al 5 iphone’s met scheuren bij de geluidsknop en achterop onderaan… Pauperplastic iphone’s… Geeft goud geld uit aan zo’n iphone en vervolgens scheuren ze vanzelf open… Je kan de iphone het beste vergelijken met een ei dat na een jaar uitkomt… Ben toch benieuwd wat er uit mijn iphone komt als ie uitgescheurd is 😛 Benieuwd of m’n nieuwe iphone 4 hier ook last van krijgt 🙁

  40. Origineel geplaatst door thomas guylinck
    Stof onder het scherm, dat is inderdaad erg vervelend. Daar mogen ze ook eens iets tegendoen. Misschien het scherm op dezelfde manier plaatsten zoals ze hebben gedaan met de eerste generatie iPhone. Daar komt tenminste geen stof onder!

    Als ik het goed heb hebben ze bij de iPhone 4 een nieuwe manier gevonden om het beeldscherm vast te lijmen aan het glas (tenminste, dat zegt die kerel in dat design-filmpje van Apple), dus dan kan er volgens mij geen stof meer onder..

  41. Ik heb mijn Iphone anderhalf jaar geleden via T-Mobile gekregen en heb nu stof onder het scherm en is mijn mute knop afgebroken.
    Ik dacht eerlijk gezegd dat ik maar 1 jaar garantie had. Weet iemand of ik hier inderdaad binnen de 2 jaar voor bij T-Mobile aan kan kloppen?

  42. ik heb inmiddels als 3 iphones versleten in circa 2 jaar. Licht vooral aan mijn gebruik, 1x aan apple. Gelukkig bestaat er een verzekering voor dat soort dingen.

  43. ik denk dat dat komt omdat iedereen na een jaar zijn iphone gestolen of kapot opgeeft bij de verzekering zodat ze elk jaar de laatste iphone kunnen bemachtigen

  44. @PB: Bij mijn 3GS ook, nog geen jaar oud….

  45. @Gonny van der Zwaag: ik weet niet of “recht hebben op” verkeerd is/was in deze tekst. maar ik weet wel dat HEEL veel lezers hier dat verkeerd zullen begrijpen.

  46. Origineel geplaatst door tijmpje
    Origineel geplaatst door PBhmmm toevallig gisteren zag ik dat de achterzijde gaat scheuren bij de connectorHier precies hetzelfde heb mijn 3G nu sinds 11 juli 2008 en zeg een week of 3 geleden precies in het midden aan de achterkant een scheur van ongeveerd 4 cm lang. Gewoon een beetje secondelijm en een kwastje gepakt en eroverheen gesmeerd. vervolgens met een beetje turtlewax het stukje oppoetsen en je ziet er niets meer van handig als je hem nog wilt verkopen.

    Bij mij hetzelfde geval. Ook een dun scheurtje. Ach ja, mijn volume aan/uit knoppie is ook afgebroken, maar verder doet hij het perfect. 2 jaar lang voorzichtig maar heeeeel intensief gebruik van zo’n apparaat eist gewoonweg zijn tol. In augustus of zo een keer de nieuwe halen, en deze aan mijn vriendinnetje geven :-).

  47. En de les is: verzekeren. Paar euro per maand inderdaad maar ik heb de afgelopen twee jaar drie een nieuwe iPhone gekregen: hardware fout (hun schuld), laten vallen (mijn schuld) en scherm met twee dode pixels. Ik ben zeer tevreden en maak me geen zorgen!

  48. @PB: Daar krijg je gewoon een nieuwe voor, mits binnen garantietermijn. Ik heb vorige week een nieuwe ontvangen na eenzelfde klacht. Erg netjes opgelost!

  49. 3g vanaf de release al bij me en nog perfect 🙂

  50. 3D Telefoon sinds okt 2008. Sinds kort vind ik dat de batterij wel heel snel leek is en de connector koptelefoon werkt niet. Die geeft geluid wel door, maar ik kan met de koptelefoon niet meer pauzeren skippen telefoon opnemen en ophangen.

  51. Dit is dus de reden waarom ik nooit een mee een losse iPhone zal kopen. Mijn eerste iPhone 2G heeft het goed volgehouden maar uiteindelijk was van de een op de andere dag de helft van mijn scherm dood. Met mijn 2 jarig 3G abbo had ik in het eerste jaar dat het toestel geen wifi meer m’n vinden , met als gevolg dat ik een nieuwe kreeg. Nou had ik hem los gekocht dan snapt een ieder hoe dat zou moeten verlopen. Ja zelf dokken. Dus ik raad een ieder aan om zich niet te laen verleiden door het los te kopen. Als hij kappot gaat buiten jou schult om , moet je hem zelf laten reparenen. Of met bon naar de Apple winkel brengen. Ik ben in iedergeval blij dat Vodafone die ook gaat verkopen dan kan ik mooi overstappen. T-Mo zuigt.

  52. Ze zouden ook es de statestieken mogen tonen waarbij het “NIET” de schuld is van de gebruiker.

    Als iedereen express zijn iphone laat vallen, kun je ook zo aan 100% komen en dan verwijten dat het apple z’n schuld is.

    Zeker rekening houden met mensen die een nieuwe iphone willen en door hun abo speciaal iets uitsteken om een nieuwe te krijgen. Dit zitten dus ook in hun onderzoek.

  53. Merendeel van de gevallen is eigen schuld, dus eigenlijk gaan er maar heel weinig iPhones kapot.
    Ze worden gesloopt, dat is een ander verhaal.

  54. Origineel geplaatst door jan-willem
    3D Telefoon sinds okt 2008. Sinds kort vind ik dat de batterij wel heel snel leek is en de connector koptelefoon werkt niet. Die geeft geluid wel door, maar ik kan met de koptelefoon niet meer pauzeren skippen telefoon opnemen en ophangen.

    Zat bij mij een stofje in het gaatje voor de stekker ff met een tandenstokertje erin en hij werkte weer.

  55. ja ik heb een hard sileconen hoesje ook super koste wel 34euro maar was/is het waard! maar heb wel 3nieuwe iphones in een week gehaald bij t mobile want er zat bij 2iphones een knopje niet 100%vast .

    dus hoop dat deze heel blijft

  56. Geef de definitie van kapot.. meeste mensen die m late vallen waardoor t scherm kapot is laten het wel repareren..

    Agja een ongelukje zit in een klein hoekje..

  57. BS: hoesje per jaar kopen (of gewoon 1 hele goeie) en rustig aan doen (geen sleutels erbij en niet te vaak laten vallen). De 3G is de eerste telefoon die het twee jaar uit heeft gehouden met mij! #nokia fail #sonyericsson fail #iphone #victory!

  58. Origineel geplaatst door Dave Krijgsman
    Toch wel leuk.. Ik Gebruik nog steeds mijn iPhone 1G.. Hj werkt nog steeds perfect.. nu 2,5 jaar oud

    Ik ook, Nooit problemen mee gehad, ga uit dat de schade vooral door de gebruiker zelf komt, beetje onzin onderzoek, helemaal als je ziet wie em heeft uitgevoerd..

  59. Hmm, ik heb hier momenteel 2 2G’s liggen, en deze werken nog like a charm!
    raar maar waar, enkel met mijn 3GS heb ik problemen gehad (fout van apple) en nu lekker verkocht!

  60. Mijne is 2 maanden geleden in de wc gevallen. Gelukkig een verzekering afgesloten (lifelin) anderhalve maand later kreeg ik een gloednieuwe Iphone. (raar genoeg zonder de bijbehorende garrantie van Apple) ik had de telefoon net 1 jaar.

  61. Ben al aan mijn 6de bezig na scheurtjes, volume knop afbreken, audio stuk, glas scherm scheef, contrast niet goed, batterij stuk. Krijg wel elke keer een nieuwe maar toch … best kansloos eigenlijk!

  62. Mijn ouwe trouwe 2G van het eerste uur werkt nog steeds perfect (ziet er ook nog okselfris uit) maar ik ga nu wel over naar de iPhone 4 hoor 🙂

  63. Mijn 4de iPhone is ondertussen alweer bij Pro Assist en wacht dus vol spanning tot hij weer terug is.
    Verkopen die zooi en huppa HTC HD2 of Dell Streak halen. en later het jaar weer een iPhone 4 🙂

    2 defecten apple’s schuld – 3 mijne.

  64. Eigenlijk geen problemen gehad altijd een hoesje gehad maar toch een scheur op de achterkant boven de dock en mijn scherm is een soort drukpunt waardoor ik bij b.v. te lang een games spelen de layout van de game in het scherm is ingebrand.

    Bij een nachtje helemaal uit is het probleem weer verholpen maar goed het is ergelijk.

  65. Origineel geplaatst door DutchClick
    Origineel geplaatst door michelYep same here en aangezien ik mij iPhone gekoht heb in Belgie ben ik nu huiverig of ik dit weer ga doen.Dus? Dat heb ik ook gedaan. In België bestaat de wet van twee jaar ook. Alleen je moet er even voor naar onze zuidelijk vrienden rijden. Verder (theoretisch gezien) geen issue toch?!

    Niet alleen theoretisch. Die van mij ging kapot en was in Belgie gekocht. Ben dus op een mooie zaterdag naar Antwerpen gereden, verhaal gedaan en ingeleverd.

    Het apparaat is vervolgens naar een reparatiebedrijf in .. Nederland gestuurd. Daar kwam men tot de conclusie dat ie niet te repareren was. Ik kreeg vervolgens netjes weer een nieuwe 3G opgestuurd, naar mijn huisadres. Ik hoefde dus maar 1 keer heen en weer te rijden. Was een prima service van Mobistar!

  66. Origineel geplaatst door Marnick
    Kan soms wel inkomen. Ik heb mijn iPhone een half jaar.Echt perfect behandeld. Nog nooit laten vallen, altijd in een harde plastiek hoes gestoken. En toch zie ik kleine putjes in de plastiek. Vuil dat tussen de hoes en de iPhone komt. Wel jammer. Ook staat de zilveren rand heel snel vol met krassen. En last but not least, aan de dok is een klein scheurtje te zijn. En dat vind ik jammer dat door de gsm altijd beschermt in een hoesje te laten, nooit laten vallen of bruut neergelegt ofzo toch die slijtage snel te zien is. Jammer dat er zo snel zoveel krassen op die metalen rand te zien is. Daarom, die glazen rand van de nieuwe iPhone vind ik een super idee. En dan nog zijn er mensen die dan klagen dat een glazen scherm sneller zal barsten bij het laten vallen dan de plastieken achterkant. Nu moeten ze dubbel opletten. Ik moet zeggen, de glazen voorkant van men huidige 3GS is totaal niets aan, dus echt blij met de glazen achterkant van de nieuwe iphone 4. Ik ga hem alleen niet kopen aangezien ik nog goed genoeg met men 3GS voort kan. Denk pas een nieuwe vanaf het jaar nadat de nieuwste software zelfs de 3GS niet meer ondersteunt zoals nu de iOS4 de 2G niet meer ondersteunt. Is ook leuker dan, dan kan je weer echt een groot verschil merken. Nu vind ik het verschil met de 3GS maar weinig. Beste is HD filmen, betere camera en nog sneller. Facetime zou ik toch nooit gebruiken. Niemand die ik ken heeft zelfs nog maar een gsm met een frontcamera.

    Niemand met een frontcamera??? Ik heb al heel wat Nokia’s gehad met een frontcamera…..das niet zo bijzonder hoor. Andere merken hebben dat al jaaaaarrrennnn

  67. Ja maar niemand gebruikt dat ding.. Apple ramt niet gewoon een frontcamera er in maar zorgt ook dat je er daadwerkelijk fatsoenlijk gebruik mee kan maken..

  68. Origineel geplaatst door tijmpje
    Origineel geplaatst door PBhmmm toevallig gisteren zag ik dat de achterzijde gaat scheuren bij de connectorHier precies hetzelfde heb mijn 3G nu sinds 11 juli 2008 en zeg een week of 3 geleden precies in het midden aan de achterkant een scheur van ongeveerd 4 cm lang. Gewoon een beetje secondelijm en een kwastje gepakt en eroverheen gesmeerd. vervolgens met een beetje turtlewax het stukje oppoetsen en je ziet er niets meer van handig als je hem nog wilt verkopen.

    Waarom niet onder garantie laten vervangen door een nieuwe ?

  69. Allemaal domme cijfers. Die kwart iPhones die kapot gaan zullen 90% van de tijd door de gebruiker onvoorzichtig zijn gebruikt. Je moet met elke dure telefoon voorzichtig omgaan, goede case omdoen, niet te veel over-opladen, Niet in plaatsen plaatsen waar hitte of kou is, maar meer een kamertemperatuur, omdat mensen onvoorzichtig gaan tweaken aan de software en hardware, etc etc etc.

  70. lang leve de iphone..NOT!

  71. LOL mijn US iPhone 2G doet het al bijna 3 jaar perfect 🙂 Zomer 2007 in de VS gekocht en in NL toen nog op de eerste kraakmethode moeten wachten. Wat een tijd 🙂 Ding doet dus al bijna 3 jaar trouwe dienst, no problem. Maar zeer spijtig, over een paar weken gaat hij toch echt de kast in, in ruil voor een iPhone 4 😀

  72. @Guillaume: Houten case?? Daar ben ik dan wel heel benieuwd naar. Piccie!

  73. De iphone kan zeker kapot:

    link!

  74. Hmm bij mijn 3gs is gedeelte bij headphone plug aan het schuren verschillende kanten en ook bij connector plug. Ik heb hem
    Nu jaartje.

  75. Vind het wel opvallend dat de audio connector er niet tussen staat. Zelf problemen mee gehad, en lijkt me zo’n beetje het onderdeel dat de meeste optaters krijgt bij gewoon gebruik.

  76. @HDG:

    geld zat zeker

  77. 2 stuk in 2 jaar 🙂

    1 hardware fout = vervangen

    1 laten vallen 🙂

  78. iphone 3gs: binnen een jaar meerdere scheuren, meerdere resets moeten doen (springboard crash) en sinds een paar dagen geleden gaat hij niet eens meer aan….

  79. @Donstil (ID 227347) – Nou wil ik niet gaan muggenziften (daar zijn andere mensen voor), maar in het artikel heb ik (met opzet!) niet gesproken over een wet. Ik zeg dat je “recht hebt op”. Dat heb ik bewust zo geformuleerd om te voorkomen dat er een welles/nietes uitbreekt over garantie in Nederland (wat in dit kader niet direct relevant is). Maar misschien is er een taalanalyticus die kan uitleggen of de formulering “recht hebben op” alleen mag verwijzen naar wetgeving, of dat het ook een richtlijn mag betreffen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.