Reacties voor: “Kun je er ook mee bellen?”

Er zat een vrouw in de trein die blijkbaar interesse had in iPhones. Dat ondervond ik toen ze met mijn iPhone ging spelen.
Lees het complete artikel → “Kun je er ook mee bellen?”
Rutger de Quay -

Reacties: 184 reacties

  1. Gaat natuurlijk helemaal nergens over…
    tenzij je die vrouw van 50 nog een keer wil ontmoeten, en op deze manier achter haar gegevens probeert te komen…

    nee, geen beste column

  2. Mooi verhaal 😉

  3. Leest leuk, maar een beetje een tegenvallende climax :/

  4. Dit soort tafarelen had ik 2,5 jaar geleden toen bijna niemand een iPhone had. Dit heb je nu echt niet meer hoor ik iig niet. Iedereen heeft een iPhone, als ik in de tram zit, dan zie ik altijd wel iemand anders met een iPhone, dus sorry maar erg relevant vind ik deze column niet.. Wel weer een keer wat anders als telkens nieuws:)

  5. leuk stukje, wel herkenbaar er komen vaak mensen vragen wat waarom ik juist voor een aaaiiphone heb gekozen..goed werk!

  6. hah.. is 50 al oud..

  7. Heerlijk weer 🙂

  8. In dit soort gevallen besef je pas echt weer wat je in je hand hebt. Je hebt een iPhone! Hoe hard de concurrentie ook werkt, je zal waarschijnlijk nooit mee maken dat een willekeurige dame naast je zal vragen: Is dat toevallig de Samsung i8910?

  9. Ik maak dat ook vaak mee… Maar meestal in het begin als er iets nieuws uitkomt. Ik heb dat gehad met mijn PSP die ik uit Canada had geïmporteerd. Het was 6 maanden voor de launch in Europa.

    Met de eerste iPhone had ik dat ook. Ik had die ook geïmporteerd en mensen keken er naar alsof het Sci-Fi was. Echt geweldig.

  10. Mooi verhaal Rutger, een leuke afwisseling op de vrijdagmiddag.

  11. Volgensmij had hij liever gewild dat er een blonde meid ineens naast hem kwam zitten van 18 ;p

    Maarja leuk verhaal om even een keer door te lezen ^^

  12. Leuk gedaan, alleen de zinsopbouw klopt af en toe niet. 🙁 En moeiteloosheid bestaat niet volgens http://www.vandale.nl/vandale/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=moeiteloosheid. Maar, zoals ik al zei; wel erg leuk gedaan.

  13. Mijn vader is 70 en heeft een iphone. En doet er alles mee. Inclusief twitteren. Hij heeft de iphone 3GS gekocht, in Italie, simlock vrij. Ik kijk er zelf dus niet zo van op dat ouderen een iphone hebben, of willen.
    Maar begrijp dat dat voor mensen nog jonger dan ik, een hele openbaring en verrassend is.

  14. Als het nu een lekker ding van 25 was!

  15. Of het waren de opnamens voor de nederlandse versie van Benidorm Bastards..

  16. Nee, weer niet echt een goed verhaal. Heb liever nieuws

  17. Leuk geschreven, maar een beetje een saai verhaal.
    Vond je vorige column leuker.
    Toch leuk gedaan, +1

  18. “Het klinkt natuurlijk een beetje raar, maar zou ik er even mee willen spelen?”

    literaire vrijheid of niet. Ik vind het een gekke zin.

  19. @H995: Ik ben aangenomen bij iPhoneclub om eens weer wat anders te schrijven dan alleen maar keihard nieuws. Nieuws nieuws, zoals hier normaal wordt verslagen zul je dus ook niet snel van mijn verwachten.

  20. Weer een erg leuk verhaal Rutger 🙂

  21. Moeiteloosheid kun je in die zinsbouw niet literair verdedigen, mijns inziens….

    Dat is het verdraaien van woorden omwille het verdraaien.

    Verder wel leuke column, een welkome afwisseling, voor op de vrijdag. 🙂

  22. Dit valt me tegen.

  23. Excuseer, maar dit vind ik toch echt wel zwak. Wat is het punt, verhaal, mening, aanklacht of zelfs leuke anekdote van deze column? Dit gaat nu echt nergens over.

  24. Leuk om dit soort verhalen te lezen,
    kijk al uit naar volgende week 🙂

    beetje jammer dat er een paar mensen hier je op de kleine foutjes gaan wijzen..
    voor iemand van 15 heb je het al ver geschopt dude!

  25. Mijn moeder (56) heeft er ook eentje..

  26. Ik denk dat deze Rutger van 15 een beetje wereldvreemd
    is, aangezien er meer 50 + een iphone bezitten dan onder de 15.
    Het verhaal leek trouwens geschreven door iemand van 80, totaal niet van deze tijd`!
    Enfin, niet al te best.

  27. @ Joris.. Volgende column van jou?

  28. haha geweldig! zo merk je maar weer..
    Ik heb wel eens dat ik dan in me hand kijk en dat ik dan denk van.. hoe heeft men dit in hemelsnaam kunnen ontwerpen. toch te gek voor woorden.

    We gaan er soms maar vanuit dat het er gewoon is en het moet werken. maar dit schopt je toch weer een beetje in de richting dat het allemaal niet zo normaal is 🙂

    LEUK!

  29. jullie hoeven het niet te lezen, ik vind en vast velen met mij het een leuke afwisseling, en als je het ‘inhoudsloze’ verhaal niet leuk vind dan lees je het niet..

    het hoeft niet altijd over iets te gaan, toch?

    🙂

  30. Goed voor een 15 jarige, daar inderdaad geen afbreuk aan. Ik kan begrijpen dat mensen gecharmeerd zijn door zijn leeftijd. Maar om nu zulke inhoudsloze verhaaltjes hier te posten hoeft toch ook niet meteen? Een column staat literaire vrijheid voor, maar een beetje kwaliteit mag toch wel. Zelfs op een (tech)blog lijkt me.

  31. @Jean-Paul Horn: Nou ben ik geen taalkundige, maar het uitvinden van woorden is natuurlijk heel iets anders dan “moeiteloosheid”, wat hier gewoon een fout is en dus een terechte opmerking.

    Het moet in dit geval zoiets zijn als: “verbeterden mijn highscores moeiteloos” of “verbeterden mijn highscores zonder moeite”.

    Leuk stukje verder!

  32. Je schrijft goed voor een VMBO’er (ja dit is behoorlijk over een-kam-scheren 😉

  33. ik vreemdste aan dit verhaal is nog dat je het nodig vindt anderen via Twitter op de hoogte te stellen dat je in de trein zit, tegenover een dikke vrouw… Hoe boeiend!

  34. Leuk! weer een column van Rutger.
    Puntje van kritiek? Dat hebben andere al in eerdere comments kenbaar gemaakt. Dubbele kritiek is onnodig.

    Maar ben vooral gek op je oog voor detail. Bijvoorbeeld dat je iPhone nog warm was van de handen van die mevrouw.

    Overigens goed van iPhoneclub.nl dat ze jouw een kans geven om je op schrijvers gebied te ontwikkelen…:)

  35. Het begon een beetje als een porno verhaal (smoes over je iPhone) maar verder was het wel leuk. Keep up the good work!

  36. Slap verhaal, hier zit ik niet op te wachten.

  37. @Jean-Paul Horn:
    Dat is natuurlijk gelul. Het feit dat hij daarom bekend staat maakt niks uit, feit blijft dat er gramatica fouten in staan. “die deden dat moeiteloos” niet “deden het met moeiteloosheid”

    Ik vind het studje daarin tegen wel heel grapig. Al zou ik mijn Iphone nooit, echt nooit, zomaar aan iemand geven om er even mee te spelen.

  38. Iets anders dan de taalfouten,

    de verbazing dat iemand van de boven de 50 een iphone wil is duidelijk aanwezig. Ik verbaas me continu aan het feit dat er mensen op straat lopen, 13,14,15 jaar met een Iphone. Daar verbaas ik me over. Je moet toch nog steeds de leeftijd van 18 hebben bereikt voor een abbonenment. Dan heb dus ook pas iets aan de Iphone. Ik moest er niet aan denken op die leeftijd daar over te beginnen. Dan voel ik me met me 22 plotseling bijzonder oud!!

  39. Vanwaar een tweet over een dikke vrouw tegenover je? Is dat boeiend?

    Een verhaal van ik wil het echt leuk over laten komen, maar daardoor juist helemaal mis gaat. Nee beetje onzin post dit.

  40. “Het is natuurlijk erg makkelijk om vanaf de zijlijn van alles te roepen, maar ga maar eens in het veld staan”

  41. Je doet het goed Rutger. 😉

  42. Ik vind moeiteloosheid een mooi woord en hou ‘m d’r in. 😀 Verder erg herkenbaar. Heb zelf eens op een vlucht terug uit Moskou een landgenoot uitgelegd hoe ik flimpjes van uitzending gemist via quicktime bewaarde en met visualhub converteerde om ze zo off-line in het vliegtuig op m’n iPhone te kunnen bekijken. Leuk verhaal Rutger; van mij een schouderklop. 🙂

  43. rutger mag blijven! vind je t nix, dan ga je toch ergens anders het internet downloaden, of geef opbouwende kritiek! t maakt genoeg los in de comments, pos en neg, dus t heeft waarde! prettig weekend!

  44. Zzzzzzzzzzzz….

  45. Als het al zo nodig moet, hoop ik dat soort ‘verhalen’ tot het uiterste beperkt blijft. Bijvoorbeeld alleen als je echt geen ander nieuws meer te vertellen hebt.

  46. Als je iets wil publishen moet je daar tegen kunnen. Zeker als je eerst puberaal ligt te twitteren dat je tegenover een dikke vrouw zit… Waar gaat dat over? Als er nadien dan nog een grappige of gevatte pointe kwam, maar dit is echt pure nonsens.

  47. Wat zit iedereen hier te haten zeg… walgelijk… Het is toch een vermakelijk verhaal?! Het doel van deze column is dat hij iets anders brengt dan de doorsnee iphoneclub berichten.. Dit is wat anders.. Bekijk dat dan even in die optiek voordat je allerlei onzin gaat lopen brallen.. Mooi stukje btw.

  48. Zelf 50 en regelmatig jonge broekies uitleg gegeven over de iPhone. Waar gaat dit over?? Wat een onzin verhaal.

  49. “Kun je er ook mee bellen?” Op zich een goede vraag van deze dame. Ik vind de telefoonfunctie op mijn 3G het zwakste punt. Met enige regelmaat wordt een (zakelijk) gesprek onderbroken of is er helemaal geen signaal. Dat in het centrum van Amersfoort. Als ik bel zonder dopjes hoor ik mijzelf als echo terug (ook als deze niet over de luidspreker gaat).

  50. Nee hier zit ik niet op te wachten. Als ik zogenaamd “leuke” iPhone stukjes wil lezen, lees ik dat wel op een ander blog. Hier kom ik graag voor correcte informatie en geruchten.

  51. Leuk Verhaaltje =D Rutger Mag Blijven=D
    Maar mijn pa is 52 en heeft ook een iPhone en doet niet onder voor mij.. dus leeftijd zegt niks;)

  52. Goede column! Jongens, het doel van deze columns is toch om de lezers te plezieren en niet te informeren (op nieuws van Apple of de Nederlandse taal). Ik vind dit weer een goede column en zet je gewoon weer stil bij het feit dat de iPhone zo mooi ding is en dat nog steeds niet alle mensen weet wat dit geweldige ding allemaal kan.
    Ga zo door Rutger!

  53. @Flem: Je wijst hem op zijn taalfouten. Jammer dat jij zowel grammatica als abonnement verkeerd schrijft!

  54. Origineel geplaatst door ondries
    hah.. is 50 al oud..

    Vind van niet, mijn managers lopen ook allemaal met een iPhone (leeftijdscategorie 52 tot 57) dus tjsa, bijzonder is het niet.

  55. Rond Amsterdam en Utrecht zie je relatief veel iphones maar hier in het noorden bijna niemand

  56. wat dacht je van Iphone i. p. v. iPhone. Flem kijk een keer op de achterkant van je iPhone(!!!!!!!).

  57. Slappe column. Hiervoor kom ik niet op iphoneclub.
    Meer iets voor fok.nl

  58. Een jonge ging ook naast me zitte en vroeg of het een iPhone was en of hij hem even mocht bekijke en toen was ik heb kwijt:/ ;p nee grapje wel een keer wat leuk wat anders

  59. zielige mensen die dit soort collums afkraken,
    vin je t wat dan lees je het en anders niet.
    punt.
    GO RUTGER!

  60. Origineel geplaatst door Nati
    @Flem: Je wijst hem op zijn taalfouten. Jammer dat jij zowel grammatica als abonnement verkeerd schrijft!

    Daarbij komt dat je je ergens OVER verbaast, niet ergens aan en dat het ‘mijn 22 jaar’ is en niet ‘me’. En wat is “studje”?

  61. Sorry, maar wat een saai oninteressant verhaal zeg

  62. mmm leuk geprobeerd maar niet echt een toevoeging voor de site.
    Verhaal is ook 3 jaar te laat geschreven..
    Origineel ben je tegenwoordig niet meer met een iPhone.

  63. Origineel geplaatst door Pietje
    Slappe column. Hiervoor kom ik niet op iphoneclub. Meer iets voor fok.nl

    Dan ga je toch weg…
    Je bent niet verplicht om het te lezen

  64. Was idd leuker gewist als het een mooi blond grietje was gewist met een net te laag ingesneden truitje met dit zomerweer maarja je kan niet alles hebben natuurlijk.

  65. Ik ben een man van 56 en heb er ook een met jailbreak, evenals de nodige hard- en software in de vorm van desktops en laptops voor thuis en onderweg. Overigens allemaal voorzien van (verschillende) Linux distro’s. Sterker nog ze zijn allemaal, op mijn Asus eee900 na, gebouwd door mijn schoonvader van 85 die ook een iPhone heeft. Uiteraard met jailbreak.

  66. Stelletjes nerds hier!
    Lekker boeiend dat het stukje spelfouten bevat en verder geen nut heeft.
    Daar gaat het helemaal niet om..

    Leuk stukje Rutger

  67. Not good if the iphone is an old bag magnet , thought the story this week was too good to believe , well if its a rich old granny you guys cant complain

  68. Origineel geplaatst door Maarten
    Gaat natuurlijk helemaal nergens over…
    tenzij je die vrouw van 50 nog een keer wil ontmoeten, en op deze manier achter haar gegevens probeert te komen…nee, geen beste column

    Voor zo’n jonge vent een goede column! Die moet je motiveren – niet kleineren.

  69. Kan er niet een kopje “column” boven of voor. Dan weet iedereen vooraf dat het geen nieuws is, maar een verhaaltje. Vind aanhalingsteken alleen niet echt duidelijk!

  70. @Jean-Paul Horn:
    Hm… Als een tekst ‘raar’ of ‘strompelig’ (ook geen bestaand woord) wordt, zeker als dat onbedoeld is (wat hier het geval lijkt) dan kun je wel degelijk spreken van ‘fout’. Als Remco Campert zegt dat het leven vurrukkulluk is, dan zegt hij dat omdat hij vindt dat vurrukkulluk het gevoel dat hij wil uitdrukken beter beschrijft dan ‘verrukkelijk’; dus niet omdat hij literair bezig is en het dus ‘mag’, maar omdat hij het een meerwaarde vindt hebben. Wij, de lezers, pikken die ‘fout’ omdat wij dat met hem eens zijn. In het geval van ‘met moeiteloosheid’ in deze column zijn de lezers (in ieder geval twee) het niet met de schrijver eens en kan er dus wel degelijk sprake zijn van een ‘fout’.
    Maar misschien is dit lichtelijk offtopic op een iphoneblog. Om nog maar te zwijgen over irritant. Waarvoor excuses.

  71. Hm als je nu had neergezet dat ze blond, 30 jaar en ongelooflijk lekker was.. Had ik het een superverhaal gevonden:D Verder wel grappig verhaal

  72. Dat bedoel ik de iphone trekt vrouwen aan.

  73. Nog 2 x hier terug komen, columns en reacties lezen en ik ga als de sodemieter mijn Iphone verkopen.

  74. Leuke verhaal Rutger.

  75. Origineel geplaatst door H995
    Nee, weer niet echt een goed verhaal. Heb liever nieuws

    Helemaal mee eens, schrijf dit soort onzin lekker op je koekjesfabriek blog. wij komen hier voor iphone nieuwtjes. Niet om te weten dat eens of andere oude muts met je iphone wilde spelen…….. *zucht

  76. aardig, maar je moet nog wel een beetje aan je schrijfstijl werken hoor!

  77. Origineel geplaatst door oldie
    Zelf 50 en regelmatig jonge broekies uitleg gegeven over de iPhone. Waar gaat dit over?? Wat een onzin verhaal.

    En dus kan er geen vrouw zijn van rond de 50 die zich interesseert in een iphone van iemand van 15?
    Hulde trouwens dat je menig broekie uitleg hebt gegeven.
    Zijn verhaal kan volgens jou onzin zijn, maar jou reactie doet mij stijl achterover slaan.
    Ik zie nergens goed onderbouwde argumenten waarom je het stukje niet goed vind.
    Voor een man van 50 toch wel een tekortkoming te noemen.

  78. Origineel geplaatst door Maarten
    Idd. Dit gaat natuurlijk helemaal nergens over…tenzij je die vrouw van 50 nog een keer wil ontmoeten, en op deze manier achter haar gegevens probeert te komen…nee, geen beste column

    Sorry maar dit noem je toch geen column?

    De eerste was de beste maar als het niveau elke keer zo laag is zou ik direct stoppen 😉

  79. Amai amai… Er zijn er hier die er een sport van maken om over dingen te gaan zeiken. Een luchtig verhaaltje tussen al die nieuwsberichten kan nooit kwaad vind ik, ik stoor me meer over nieuwsberichten waarin men een gans verhaal doet omdat een of andere bekendheid zijn iPhone helemaal te gek vind of berichten van hetzelfde kaliber.

    Het verhaal schets een leuk beeld van hoe dit toestel zijn bekendheid heeft weten uit te rollen in alle leeftijdsklassen van de bevolking.

    Ik dacht ook eerst van wat een shit post is dit nu weer, maar met een redelijke bedenkelijkheid heb ik toch de moeite gedaan om het te lezen en het is best een leuk en ludiek verhaaltje, ongeacht de soms wel rare zinsbouw.
    Stoort dit verhaal je, reageer dan niet en move on!

  80. Ik ben 62 en vrouw en ik heb een iPhone !
    En……….ik weet ook nog wat ik er allemaal mee kan.
    Zucht…….. wat een gezeik.

  81. Er zijn ook knappe vrouwen van 50 hoor 😉

  82. Ik dacht dat de Belgjes-Vlamingen zageventen – zeikerds waren, maar de Nederlandertjes kunnen er ook wat van.
    Dat is een openbaring voor mij . 😉
    Rutger doe voor mij maar rustig voort. Voor ieder wat wils.
    Ik heb geen interesse in game app reviews, dat wil nog niet zeggen dat ze moeten verdwijnen.
    Deze columns brengen eens wat anders.

    (vergeet het knipoogje niet) 😉

    ps. 50 zijn en aantrekkelijk, kom het dagelijks tegen.

  83. Ik heb dit stukje niet zonder moeiteloosheid gelezen… Hoe hoog is zo’n Dutch Bloggie Award aangeschreven als ik vragen mag?

  84. Leuk verhaal! Goed geschreven. Nieuwswaarde 0, maar daar gaat het niet om. Wat moeten we toch
    zonder iPhone ;).

  85. Hoop commentaar over dat het verhaal wel of geen inhoud heeft, dat het niet goed is etc, etc, maar onze vriend Rutger hier, schrijft wel voor dit bekende blog! De meeste mensen die hier zoveel commentaar geven, schrijven alleen maar in de comments… Beter wereld begint bij jezelf?

  86. @oc-recom:

    Helemaal mee eens, lekker lezen en niet zeiken en als je het beter kan laat het dan maar zien, Rutger tracht er nog iets leuk van te maken en doet meer dan zijn best.

  87. Mensen,mensen…..
    Het is niet zo dat Rutger hier in eens uit het niets zo maar gaat bloggen.

    De beheerders van deze site hebben hem gevraagd.
    Als jullie geen column willen op de site moeten jullie je tot Jean-Paul Horn en Gonny van der Zwaag richten.

    Zei zijn de eigenaren van de website en hun hebben er voor gekozen om dit toe te voegen.

    Laat Rutger doen waarvoor hij gevraagd is!

    Als je een mening hebt mag je die best uiten maar doe dat niet op de persoon Rutger.

  88. Leuk verhaal! En ik stap altijd ook in bij Veenendaal de klomp!

  89. Ik ben 53 jaar en wordt nu dagelijks “lastig” gevallen door jongeren (en soms ook ouderen) die mijn iPad willen aaien! Dus wat maakt leeftijd nu uit?

  90. Prima dat de iPhoneclub eens wat meer schrijft dan alleen nieuws. Columns als deze kan ik best waarderen. Maakt me niet uit hoed oud de schrijver is.

    En nu weer over de inhoud:
    Ik las in de laatste alinea even per vergissing een verkeerde afloop van het verhaal

    Mijn iPhone was nog warm in de handen van de vrouw die dus mijn iPhone uitprobeerde

  91. Wat een commentaar toch weer. Ti’s maar een klik dus lees en glimlach of sla het over! Complimenten Rutger!

  92. Mijn opa en oma van 75 en 82 hebben ook beide een iPhone:)

  93. Leuk geschreven, Rutger! En het gaat wel ergens over, want ik maak het ook nog dagelijks mee dat mensen zich verbazen over de mogelijkheden van m’n iPhone. Keep the good work up!

  94. Je moet natuurlijk wel fantasie hebben.

  95. Rutger, trek je niets aan van de kritikasters op je column. Ik vind hem prima. Tuurlijk, er valt alt

  96. Slecht verhaal.

    Dat twitter verhaal over een dikke vrouw, beetje kinderachtig op een serieuze blog.

    Verder heeft het verhaal ook weinig inhoud en waarde op deze blog, ook vind ik het raar dat de vrouw vraagt: “kun je er ook mee bellen?” dit omdat ze aangaf geïnteresseerd te zijn om er een te kopen, en ze de naam weet van het product weet ze vast en zeker ook dat de telefoon alleen te krijgen is met een (geen goedkoop) telefoon abonnement. Daarom denk ik dus ook dat het verhaal niet echt gebeurd is, wat opzich weinig uitmaakt, als je er maar voor zorgt dat het verhaal goed in elkaar steekt en de lezer er niet achter komt.

    Verder wel tof dat je op deze leeftijd al zo bezig bent, en al een en ander hebt bereikt, ook leuk van iphoneclub dat je zo’n kans krijgt.

  97. Dikke vrouw tegenover je, vrouwen van 50+ weten weinig van internet.

    Als je echt wil leren schrijven, zou ik wat meer geinteresseerd zijn in mensen en wat minder je tamelijk ongenuanceerde discriminerende beperkte vooroordelen,

    kiddo.

  98. Origineel geplaatst door Phince
    Mensen,mensen…..Het is niet zo dat Rutger hier in eens uit het niets zo maar gaat bloggen.De beheerders van deze site hebben hem gevraagd.Als jullie geen column willen op de site moeten jullie je tot Jean-Paul Horn en Gonny van der Zwaag richten.Zei zijn de eigenaren van de website en hun hebben er voor gekozen om dit toe te voegen.Laat Rutger doen waarvoor hij gevraagd is!Als je een mening hebt mag je die best uiten maar doe dat niet op de persoon Rutger.

    Ik vind het leuk hoor zo’n column, maar dan moet het wel wat beter dan deze 🙂 Ik kan het ook niet hoor. Ik hoop dat hij het met de week beter gaat doen!

  99. “…en een week later kreeg ik een telefoonrekening binnen van 500 euro wegens een aantal sms-diensten in Australië, Amerika en Spanje.”

    Daarom leen ik nooit mijn telefoon uit aan iemand die ik niet ken. Als ze het willen proberen, dan gaan ze maar naar de T-Mobile shop.

  100. Origineel geplaatst door keut0l
    Nee hier zit ik niet op te wachten. Als ik zogenaamd “leuke” iPhone stukjes wil lezen, lees ik dat wel op een ander blog. Hier kom ik graag voor correcte informatie en geruchten.

    Dan haal je die informatie maar ergens anders, want ik wil je ze wel graag lezen, HIER op iPhoneclub…
    Voor elk wat wils!
    Dus wanneer jij de naam Rutger leest, sla je het maar lekker over?!
    Rutger is mijn 14/15 jarige HELD VAN DE DAG! 😉

  101. Dit is echt om te janken, zowel qua inhoud als de zogenaamde ‘literaire vrijheid’ *proest*. Haalt de status van iPhoneclub erg omlaag.

  102. Admin, zou het geen goed idee zijn de reacties op een column te sluiten. Heb net rustig een leuk verhaaltje gelezen, komt er een bak stront achter aan. Beetje zonde. Komt het niveau ook niet ten goede. Is maar een idee…

  103. Mijn vader van 84 had een Iphone. Maar het touchscreen was te moeilijk. Nu heeft zijn zoon van 44 een Iphone… 🙂

  104. @jippah:
    dat is waar, maar ik lees iphoneclub om het allerlaatste iphonenieuws. Ook als ik een probleem hebt, kijk ik even op het forum. Dit is even iets heel anders(columns). Het is knap dat een jochie van 15 dit kan, maar daar is ook alles meegezegd. Het past totaal niet bij iPhoneclub, iphoneclub, lees het laatste nieuws over de iphone: betekend dat deze site nieuwsitems uitbrengt. Ik vind columns wel leuk af en toe, (het zal wel de leeftijd zijn) maar zoiets gebeurde 2,5 jaar geleden nog wel, vorig jaar al stuk minder, nu nog zelden.. Iedereen heeft er 1. Ik heb het wel dagelijks met mijn iPad, als het daarover ging had het al een stuk interessanter geweest.. Maarja wat ik dus graag wil zeggen; doe elke week een nieuwsitem dat deze jongen weer een column heeft over zn iphone met linkje naar zn website. Nu klik je erop en lees je zn column terwijl ik daar niet op zit te wachten..

  105. Ik vond het wel eens leuk om te lezen, keep on postin’ jongen! 😉

  106. @Edwin
    Ooit wel eens van sarcasme gehoord?

  107. ja dus? wat heb ik hieraan? ik haat je niet of zo maar dit is zinloos? mij maakt het dus NIETS uit of een 50-jaarige vrouwe een iPhone wil of niet

  108. Als je binnen 1 dag zoveel emoties kunt losmaken met je column, dan heb je het niet slecht gedaan.
    Rutger weet op een aansprekende manier te schrijven (het is geen dictee!), dat is knap. Er kwam bij mij een glimlach boven bij het lezen en mensen die mij kennen weten dat als je dit bij mij op een late vrijdagmiddag voor elkaar krijgt, je van goede huize moet komen.

  109. Origineel geplaatst door Berry Tomas
    Wat een commentaar toch weer. Ti’s maar een klik dus lees en glimlach of sla het over! Complimenten Rutger!

  110. @Footloose:

    Als ik jou een schop geef maak ik ook emoties bij je los,
    doe ik het dan ook goed?

  111. Leuk om te lezen! Kijk al uit naar de volgende!

    Een column is eigenlijk gewoon niks meer dan een verhaal of een ervaring van wat je hebt meegemaakt. Ik snap dan dus ook niet waarom sommige mensen klagen dat het niet informatief of iets dergelijks is.

  112. Ik snap het commentaar niet, waarom lees je ‘t helemaal, als je na een paar regels de opbouw en stijl niet leuk vindt?

    Ik vind dit prima en een goede afwisseling voor de site en Rutger is een groot talent.

  113. @Kars81: echt he, stralend gwoon

  114. Wat een onzin en ‘gemaakte wijsheid’ van zo’n pubertje. Het is echt een verhaal van niets. Wat mij betreft een eendagsvlieg. In tegenstelling tot 80% van deze bezoekers, vond ik de vorige collumn ook nietszeggend. Het leest niet prettig. Ik zeg: kom over 5 jaar nog eens terug.

    Origineel geplaatst door Footloose
    Als je binnen 1 dag zoveel emoties kunt losmaken met je column, dan heb je het niet slecht gedaan.Rutger weet op een aansprekende manier te schrijven (het is geen dictee!), dat is knap. Er kwam bij mij een glimlach boven bij het lezen en mensen die mij kennen weten dat als je dit bij mij op een late vrijdagmiddag voor elkaar krijgt, je van goede huize moet komen.

    Dat zegt dan wel iets over jouw omgeving.

  115. Origineel geplaatst door Lennart
    “Het is natuurlijk erg makkelijk om vanaf de zijlijn van alles te roepen, maar ga maar eens in het veld staan”

    Een andere uitdrukking is: “If you can’t stand the heat, stay out of the kitchen.” Ik heb de columnist nog niet huilend voorbij zien komen, dus kennelijk kan hij er goed genoeg tegen. Niettemin is het herhalen van kritiek die al tien keer genoemd is een beetje een zwaktebod.

  116. Origineel geplaatst door Nati
    @Flem: Je wijst hem op zijn taalfouten. Jammer dat jij zowel grammatica als abonnement verkeerd schrijft!

    Onder andere ja… Vond het best een prettig stuk.

  117. Ooh ooh lieve mensen, kunnen we nou helemaal niemand in zijn/haar waarde laten?! Deze jongen heeft voor ons en dan bedoel ik diegene die dit wel waarderen zijn best gedaan op een stuk. Een stuk gewoon om even lekker weg te lezen zo net voor het weekend. Hij zit er HELEMAAL niemand mee in de weg en t kost ons helemaal niets en toch zit het gros hier deze jongen af te zeiken op de inhoud en/of grammatica van zijn verhaal. Persoonlijk vind ik sommige andere stukken ook niet bijster boeiend, ik sla deze over of ik reageer er dan gewoon niet op. Ieder zijn meuk zullen we maar zeggen. (nu weet ik dat er een apart forum moet worden opgericht om te discussiëren of het woord “meuk” wel MAG in een stukje)
    Alstublieft beste mensen, laat ieder lekker zijn interesses hebben!

    Way to go Rutger, ik hoop dat je de zeikerds gewoon laat voor wat ze zijn en ga lekker door met je stukjes! Mijn (en vele andere) zege heb je!!

  118. co·lumn [kollum] de; v(m) -s regelmatige bijdrage aan een dagblad of tijdschrift met een bijzondere eigen inhoud

    Bijzonder inderdaad, bijzonder slecht… En nee, ik schrijf zelf geen columns omdat ik weet dat ik het niet kan. Deze rotzooi hoef ik niet eens per ongeluk te lezen. Kan er geen aparte rubriek van gemaakt worden? Dan kan ik het vervolgens makkelijker vermijden.

  119. Leuk verhaal.

    Ik heb zelf (57) de iphone van mijn neefjes steeds even ingepikt .

    Nu heb ik er zelf een sinds 3 maanden en ben er ongelooflijk blij mee.

    Ga maar lekker door met schrijven, Rutger !

  120. Origineel geplaatst door Checkditdan
    Kan er geen aparte rubriek van gemaakt worden? Dan kan ik het vervolgens makkelijker vermijden.

    My bad, het staat al onder de columns tag. Misschien dan gewoon niet op de frontpage?

    Sorry, just trolling 🙂

  121. Origineel geplaatst door le
    Rond Amsterdam en Utrecht zie je relatief veel iphones maar hier in het noorden bijna niemand

    Wat dan? Postduiven?

  122. Het is altijd leuk als iemand interesse toont voor je eigen ‘gadget’ (voor zover een iphone dat nog is). Ik begrijp dat je dat leuk vind en voor jouw leeftijd is het begrijpelijk dat je dat een mooie ervaring vond, geloof me, dit komt nog veel vaker. Verhaal is vanuit jouw perspectief dus een prima verhaal. Ik denk dat je je bij je volgende verhalen wel rekening moet houden met de doelgroep van iphoneclub! Over het algemeen zijn veel mensen met ‘gadgets’ van middelbare leeftijd. 50 jaar is een hele normale leeftijd, sterker nog, ik durf te beweren dat in die leeftijdsgroep de meeste gadgetfreaks zitten. Zoals iemnad net al aangaf is iemand onder de 18 met een iphone juist erg bijzonder, het heeft zelfs een verwende uitstraling. Dus samenvattend: prima stuk maar houdt rekening met de doelgroep en denk niet dat tieners de mensen zijn waar het om draait! (ik ben 28)

  123. Column = geregeld verschijnende en gesigneerde bijdrage in dagblad of tijdschrift, waarvan de schrijver een keuze heeft in vrijheid en behandeling van onderwerpen. Geen column, gewoon frustie-schrijven:
    http://socialepennekrassen.web-log.nl/

  124. Leuke column. Added to favorites 😉

  125. Voor mij hoeft dit. Zap ik zo door. Ga bij De Telegraaf solliciteren!

  126. Hahahahaha…..ik hoop dat je met de jaren wat minder wereldvreemd gaat worden 🙂
    Ik ben 49, dus bijna 50 en een hardwerkende vrouw MET een iPhone. EN ik weet er alles van 🙂
    Ik ben in huis zelfs degene die alle apparatuur, telefoons en pc/laptops moet onderhouden en moet uitleggen aan manlief. Die overigens ook nog eens een paar jaar jonger is 🙂 Haha.

    Verder gewoon verder blijven oefenen met schrijven en verhalen verzinnen. Enne…misschien leer je daardoor at minder gauw mensen in hokjes te plaatsen 😉

  127. Tjonge wat een hoop reacties zeg. Geeft wel aan dat je collumn veelvuldig gelezen wordt. En ik vind ze leuk! Ga zo door 😀

  128. mijn 63 jarige buurman zei me van de week nog dat “geohot nu wel stilaan eens met een jailbreak voor 3.1.3 mag komen”

    🙂

  129. Goed stuktje Rutger! K ben niet veel ouder en ik mocht dromen wan zulke schrijfskils:D En het lijkt me leuk met wat van jullie te msnen:”Het is even, niet ff, ga nederlands leren ofzo. En wat moet een dubbele punt met een P erachter nou weer voorstellen?” Tis gewoon een column op een site mensen, niet het vredesverdrag dat morgen naar Amerika gestuurd moet worden. En 40, 50 plussers, jullie zijn echt niet oud hoor:D Nogmaals, leuk stukje over een herkenbaar fenomeen.

  130. Haha, leuk stukje. “kun je er ook mee bellen?” waar denk je dat Phone voor staat in ‘iPhone’?

  131. Rutger de Quay, kerel, trek je niks aan van die loze opmerkingen hier. Iedereen heeft wel natuurlijk recht op zijn eigen mening. Ik vind dat je het goed doet! Er zijn ook mensen (niet allemaal!) die gewoon alles afkraken, ik denk dat ze zich dan wat beter voelen of zo, ik weet het niet. .

  132. Leuk, lees ik graag.

    De vrouw van 50 uit Veenendaal of omstreken en dan een aaifoon? Meestal is dat zwarte kousen!

    Doet niets af aan het verhaal erg leuk!

  133. Waarom wordt ‘aaaiPhone’ zo leuk wordt opgemaakt om fonetisch te klinken. Hoe spreek jij het dan zelf wel niet uit? Fonetisch totaal anders? Toch hoor ik de bezitters het wél zo uitspreken… Erg leuk iemand zo af te schrijven terwijl het ook zo wordt uitgesproken zelf? 😛

    Was leuk te lezen.

    Btw, ik wou bijna Phonetisch gaan typen.

  134. Wat zit iedereen nou te zagen dan dit stuk is gewoon hartstikke goed en leuk geschreven! als je het niks vindt dan lees je het toch gewoon niet? alsof je het zelf beter kan..

  135. Wel leuk, is weer eens wat anders.

  136. Of dit column nu thuis hoort op iPc of niet dat wil ik ter zijde laten… Als je het niet lezen wil dan klik je verder…
    Maar als je dan de moeite doet om het te lezen, heb je ook het recht van je mening te mogen geven! Dat hoort er nu eenmaal bij als auteur, kritiek scherpt de mens nu eenmaal aan (hoewel sommigen er hier niet goed mee om kunnen springen). Net zoals je als reageerder commentaar krijgt van andere lezers! Dat is nu eenmaal het principe van bloggen, reageren enz… Het internet zou anders maar een saaie boel worden vrees ik!
    Dus dit gezegd zijnde volgt hier mijn mening over het stukje: beetje ver gezocht, te academisch, eindeloze herhalingen in de zinsopbouw, voor een 14jarige kan het er mee door… Maar ga dit nu aub geen hoogvlieger noemen! De punten: een eerlijke 6 op 10!

  137. Origineel geplaatst door le
    Rond Amsterdam en Utrecht zie je relatief veel iphones maar hier in het noorden bijna niemand

    Wat een onzin!! Groeten uit Groningen, vanaf m’n iPhone…

    Slappe column. De opmerking;”Kun je er ook mee bellen” is oud en erg cliché en met name de laatste alinea, poging tot één of andere half poëtische situatie schets, kan echt niet.

  138. Jongens jongens jongens. Ga maar lekker door Rutger, ik heb me vermaakt 😉 laat die gasten maar lullen …

  139. Nou ik ben ook 50+ en heb ook een Iphone.
    Zou zelf geen andere telefoon meer willen hebben.
    Ook ik zit wel eens in de trein en vindt het dan ook leuk om of een spelletje te spelen of gewoon naar muziek te luisteren
    Dus wat maakt het uit wat de leeftijd is voor een Iphone.
    Mijn man heeft er sinds kort ook een, en ook hij vindt het een fijn toestel.

    Ik vind de colum wle grappig, en tuurlijk had het leuker geweest als ze jonger was geweest dan had hij misschien wel uitgestapt in veenendaal-de klomp 🙂

  140. Ahhhhh weer vrijdag 😀

  141. Tja, vermoedelijk was het mens pas 40, maar als je 14 bent lijkt 25 al bejaard.
    Leuk stukje!

  142. Origineel geplaatst door Jeroen
    Als het nu een lekker ding van 25 was!

    dat zou kiddypr0n zijn. Hij is 15…. Strafbaar dus om daar als 18+ persoon sex mee te hebben…
    En daarbij is in diverse onderzoeken naar voren gekomen dat de gemiddelde leeftijd voor ontmaagding op de 17de ligt… Grote kans dus dat hij dus bij die groep hoort….

    (het typen op de iphone is en blijft een drama :@)

  143. Ik wil graag de 10 minuten van mijn leven terug!!!

  144. Ik heb niks tegen leeftijdsdiscriminatie en ook niets tegen ***kinderen die denken dat ze wijsheid in nietszeggendheid kunnen verpakken.

  145. Leuk stukje om te lezen! Erg jammer dat er een hoop azijnzeikers actief zijn hier. Het gedeelte over de dikke vrouw vond ik wèl grappig. De babyboomers die zich aangevallen voelen door de woorden van Rutger zijn helemaal te triest, als je je daar druk om gaat maken moet je wel een heel treurig leven hebben. Ik vind het een leuke toevoeging aan ipc. Ik heb zelf weer een stuk minder met de artikelen over patenten of technische verhalen, daarom lees ik die niet. Misschien een tip voor mensen die niet op collumns zitten te wachten…?

  146. Vorige was leuker maar deze was ook vermakelijk. Laat die Mensen idd maar lekker zagen wou dat ik zo kom schrijven!
    Hoi

  147. Was een columnist met havo/vwo te duur?

    Columns kunnen persoonlijk, politiek of anderszins kritisch zijn; altijd hebben ze tot doel de lezer te emotioneren: te laten lachen, tot denken aan te zetten of boos te maken. Een echte column sluit aan bij de actualiteit. Literair of filosofisch getinte columns overleven soms de waan van de dag en krijgen een algemene geldigheid.

  148. Lekker veel azijnpissers hier, mooi beeld van het gemiddelde Nederland. Mooie column en leuk gespeeld met taal Rutger.

  149. Ik ben zelf werkzaam bij NS als Hc.
    Jullie willen niet weten hoe enorm veel mensen een iphone hebben.
    Ik raad een ieder aan die veel reist en die over Iphone
    beschikt om Ov9292 of de applicatie Trein aan te schaffen.
    Ideaal als je op weg gaat.
    Groetjes

  150. Leuk verhaal, vooral grappig dat zoveel 50 plussers zich aangesproken voelen. Wim geboren 1-9-1951.

  151. Leuk geschreven! (net als de vorige keer!)

  152. Rare story en nogal denigrerend en beledigend.Dikke vrouw ?leuke opmerking voor vrouwen die dikker zijn dan doorsnee.Mijn Moeder is 51 en weet meer van de iphone af dan ik .
    nee sorry dit vind ik niet kunnen en erg slecht geschreven. Met dit soort collumns maak je deze webside echt niet aantrekkelijker.

  153. leuk verhaaltje hoor!
    stelletje moraalridders ineens ofnie! iedereen die in de trein of waar dan ook een dikke vrouw/man ziet zitten/lopen, zal het op z’n minst denken, (ok misschien niet meteen twitteren, maar toch.)
    Rutger maakt er een verhaaltje van, en is meteen denigrerend, beledigend, geen respect, geen gevoel, asociaal? jezus-christus-in-de-hemel wat een hoop zure mensen hier zeg! misschien tijd voor wat antidepresiva?

  154. Leuk stukje. Ik heb me vermaakt. De reacties lezen was ook erg leuk. Wat de jongen schrijft gebeurde op dat moment, hij is niet bezig met mensen in hokjes te plaatsen of wat dan ook. Mooi om te zien dat het verschil in intelligentie best groot is onder de mensen die reacties geven. Rutger, ga lekker door met je leuke collumn.

  155. Nooit gehoord van fatsoen regels of respect voor dikkere oudere mensen? Denken is iets anders dan schrijven

  156. Tenenkrommend slecht geschreven…

  157. DAMN… wat een stel negatievelingen hier…
    Betekend wel dat Rutger zijn vak verstaat !!

    Weten alle negatievelingen wat de een colmnist is ?
    waarschijnlijk NIET !!
    De negatievelingen onder ons denken het alleen maar beter te weten ipv dat ze zich verdiepen in datgene waar we het nu echt over gaat.

    Een colmnist is een persoon die een artikel (ook wel colum genoemd) in een krant of tijdschrift of een website plaatst met als doel een gesprek op gang te brengen of een persoonlijke visie door te geven.

    Volgens mij is dat gesprek op gang brengen aardig gelukt als je de reacties bekijkt !!
    Het is Rutgers werk helemaal niet om hier het laatste nieuws te komen brengen. Daar hebben we de kanjers van IC zelf voor.

    Natuurlijk kan het zijn dat de ene colum je wel aanspreek, de andere helemaal niet. Maar doe nier gelijk zo negatief !! wat heeft het voor nut ???

    Mijn persoonlijke mening : Ik heb wel eens betere colums gelezen van je Rutger (ik volg je namelijk al een tijdje 🙂 ) … maar slecht ?? !! nee, dat niet !

  158. Vind het ook geen beste column. Taal technisch geen topper (2e zin is wel erg lang) en over een dikke vrouw Twitteren.. Flauw. En mijn ma is over de 50 en wilt ook graag een iPhone.. Praktisch alle docenten van Interactieve Media in A’dam (zitten ook oudere bij) hebben er 1. Veel in het vakgebied van media hebben een iPhone, ook oudere mensen.

  159. Lelijk, ga huiswerk maken ofzo.

  160. Het is geschreven zoals kinderen denken en de taal Verbasteren.Niet erg prettig om dit soort columns hier op de site te zien .Ik ben niet dik of 50 maar vind 50 en dik hele volwaardige mensen.Dit stukje is erg discriminerend geschreven en eigenlijk in strijd me de regels .

  161. haha leuk verhaal,
    leuk zulke collums tussen het Iphone nieuws door.

    heb het zelf ook heel erg vaak, ja meneer is dat een Iphone?
    ik: ja idd dat is dr een
    persoon: goh en je kan daar ook mee bellen?
    ik: nou nee het is een i -PHONE- maar je kan dr niet mee bellen
    persoon: echt niet? het is toch een telefoon?
    ik:meneer vanwaar dan de naam iphone?
    persoon: ow nou ja het kon toch
    ik: nou nu weet u het dag hoor

    zulk gelijk soortige gesprekken heb ik heel vaak. Ik moet er altijd wel om lachen

  162. Wordt wakker Rutger, de meeste iphone’s worden gebruikt door de groep van 40 . Trouwens, waar haal jij het geld vandaan voor een iPhone als jochie van 15jaar

  163. @thomas-1:

    Onvoorstelbare reactie en ook interessant. Ik ben bijna 50 maar vind de column prima. Ik proef bij u een onverdraagzaamheid met grote moeite u in te leven in de leefwereld van deze jonge columnist. Uw reactie biedt een mooi venster op een generatie die tolerantie preekt, maar wel naar UW eigen normen en waarden. Dank daarvoor.

  164. Origineel geplaatst door fgeer
    ….Trouwens, waar haal jij het geld vandaan voor een iPhone als jochie van 15jaar

    Mijn zoon is 12 en heeft er ook één. Sparen en/of werken heet dat.

  165. Ondanks wat schoonheidsfoutjes een aardig artikel!

  166. Origineel geplaatst door karel-willem
    Origineel geplaatst door fgeer….Trouwens, waar haal jij het geld vandaan voor een iPhone als jochie van 15jaarMijn zoon is 12 en heeft er ook één. Sparen en/of werken heet dat.

    Of je ouders lief aankijken 😉

  167. Tjonge Tjonge wat een stel azijnpissers hier zeg, laat die gozer lekker zijn verhaal schrijven, door is hij voor naar de Iphoneclub gehaald om iets vernieuwens in te brengen. Laat je belachelijke commentaar en kraak eens niet iemand af of beter, ga zelf schrijven! Zeurzakken!! bah

  168. Ik heb iets soortgelijks 2 jaar geleden meegemaakt toen ik met mijn MacBook Pro zat te werken in de trein. Een andere reiziger schoot me aan met de vraag of ik een nieuwe Mac had. Hij was duidelijk geen ‘techie’ en had zelf nog een Powerbook. Hij was erg enthousiast en vertelde me hoe fijn hij het ding wel niet vond.

    Ik had me nooit eerder voor kunnen stellen dat mensen zo ‘gepassioneerd’ kunnen zijn over techniek.

  169. Nooit gedacht dat er zoveel kortzichtige en oerdomme bezoekers op iPhoneclub zouden reageren.

    Rutger plaats niemand in een hokje hoor, nergens staat dat 50 een oude leeftijd is. Ach gut, gebeurde het 2 jaar terug serieus een stuk vaker dan nu? Iedereen heeft er een, what’s the point..

    Boehoe, wat een boel tranen dat dit op iPhoneclub staat, ¨geef 10 minuten van mijn leven terug¨,
    KOM OP mensen, ben je nou serieus zo dom dat je het hele boek uitleest terwijl je na 2 hoofdstukken al wist dat het boek je niet bevalt?
    Als er nieuws is over TomTom op iPhoneclub lees ik het ook niet, de titel zegt namelijk al waar het over gaat! Klik niet als je het niet leuk vind, en reageer al helemaal niet.

    Super stuk geschreven, jammer dat er geen echte clou is, tip voor de volgende keer…

  170. Wat een niveau; 14 jaar, twitteren over dikke vrouwen en het ‘blogwaardig’ maken van interesse van 50 ‘ers in de iPhone. Wat een flauwekul! Ik werk in een telefoonwinkel en voornamelijk zijn de klanten van 40 á 50 jaar geïnteresseerd in de iPhone!

    Welkom in 2010 ;-D

  171. Goede blog! Ik ben zelf 14 en ik zou het je niet zo goed na kunnen doen!

  172. Leuk stukje Rutger! Is weer eens iets leukers dan al het dagelijkse tech-nieuws.
    En voor alle mensen in die in de afgelopen 176 comments hebben laten blijken dat ze het niet zo heel leuk vonden, dan heeft u hier een compleet overzicht van de berichten die u voortaan kan overslaan.
    Dan hoef ik de volgende keer niet meer door een berg onzin-comments heen, dank je feestelijk.

    Rutger, ik kijk uit naar je volgende column!

  173. Dit is echt nochtans de naam column amper waardig… Als je iets publiek publiceert moet je trouwens maar met kritiek kunnen leven. Het is niet zo dat we naar zijn site gaan om daar z’n stukjes af te breken. Maar op een deftige blog had ik dit soort klinklare onzin echt niet verwacht!
    Dat hij een kinderprijs wint, ok, maar je kan van een 15 jarige jongen trouwens toch ook niet verwachten dat hij echt deftige columns met een achtergrond schrijft. iPhoneclub, iets meer quality control (zoals bij de andere posts) aub!

  174. Respect !

    15-er versus 50-tiger … en de kijk van ervaren met beginnende over zelfde toestel.

    De notie “spelend” ontdekken is wel iets waar Apple een patent op dient te nemen …

  175. @aaaifoon:
    … tja dus uw kwaliteitsmeter is enkel geldig voor wat u van belang acht?

    Deze site is voor jong en oud, mensen die al een iphone voor jaren hebben en mensen die er nog maar over denken er een te hebben (of zelfs van dromen ooit dit te mogen hebben).
    Bovenstaande column gaat misschien over iets heel alledaags, wat ervaren iphone bezitters al meerdere malen hebben meegemaakt … maar dat is nu juist het mooie … het spreekt over hoe een 15 jarige een dergelijke situatie ervaart … en haalt toch wel punten op die voor ons misschien alledaags en normaal zijn, maar voor anderen juist nieuw en inoverend zijn.
    Taal, taalfouten, taalverdraaiingen, phonitesch schrift, … dat hoort nu eenmaal bij een column.

  176. Echt, wat een slechte negatieve argumenten hier. Ten eerste is bij 9 van de 10 argumenten de onderbouwing ver te zoeken… Ten tweede geef die jongen van 15 een kans! Hij is 15 en staat heel anders in het leven dan de gemiddelde iphoneclub bezoeker.

    Ik vind het geweldig dat hij echt zijn eigen mening en kijk op het leven etc. hier durft te plaatsen. Want wie doet dat tegenwoordig nou nog? Ja commentaar geven kan iedereen! Vooral in Nederland!

  177. Leuk verhaal! Ga zo door .

  178. haha cool. apple heeft er nog een fan bij! 😉
    trouwens 50+ is nog niet zo oud…

  179. @vincefra:
    Mijn kwaliteitsmeter is inderdaad bepaald door mijn eigen interesses & opvattingen. Net zoals die van u ook berust op uw eigen mening. Althans ik mag toch hopen dat u een eigen mening heeft en die niet klakkeloos van anderen overneemt?

    Dat wil echter niet zeggen dat er niet meerdere mensen hetzelfde over kunnen denken. Een column zonder aanklacht kan ook best waarde hebben als hij een interessant onderwerp/vergelijking/… amusant brengt. Amusant is dit al helemaal niet, daar kan iedereen, hoop ik, het toch nog wel over eens zijn.. Geen grap of gevatte zinspelingen en/of vergelijkingen te bespeuren. En interessant? Daar verschilt onze mening blijkbaar dus grondig. Dit verhaal is zelfs het vermelden niet waard tegen je huisgenoten als je zoiets meemaakt. Net hetzelfde als naar de bakker gaan waar een dikke vrouw voor je 15 broden bestelt.

    Ongewoon? Waarschijnlijk. Opmerkelijk? Neen, je bent het enkele dagen later alweer vergeten. Interessant? Hoegenaamd niet.

    En dat iedereen gecharmeerd is door zijn leeftijd, daarom komt er nog geen goud uit zijn mond. Kritiek heeft niets met respect te maken, maar wel met een beetje common sense. Aan een beetje meer inhoud (en al zeker op het internet) is nog niemand gestorven!

  180. Met moeiteloosheid? Zit hier geen redactie achter die dit soort zaken even nakijkt? Dat iemand taal- of tikfouten maakt is normaal maar dat ze niet afgevangen worden door een redactie is onprofessioneel.
    Wat betreft de inhoud… ach gezien de emotionele reacties ben je lekker bezig. Ga zo door en verkondig je mening en denkbeelden zonder belemmering.

    Eindredacteur heeft dit bewust laten staan omdat Rutger’s creatieve taalgebruik een van zijn sterke kanten is. Op zijn eigen blog genieten mensen ervan, het gaat erom welk gevoel eruit spreekt, hoeft niet taalkundig correct te zijn.

  181. @nico – Dank je voor je verbetering, ik heb het aangepast. 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.