Reacties voor: Krijgt de volgende iPad een MagSafe-connector en twee dock-connectors?

Het US Patent & Trademark Office heeft een patent gepubliceerd, waarin Apple een MagSafe-connector voor draagbare apparaten, zoals de iPhone, iPod touch en iPad, beschrijft.
Michel Lusthof -

Reacties: 11 reacties

  1. Goed idee, zo’n magsafe-adapter.

    Of ze een tweede dock-connector gaan toevoegen, waag ik te betwijfelen. Is misschien wel handig, maar het ziet er niet uit…

    Nouja, we zullen ‘t zien tegen de tijd dat ‘ie gelanceerd wordt!

  2. Nou laten we hopen dat Apple niet gaat afstappen van de 30pins connector voor zijn apparaten.

    Ik heb enkel Apple apparaten bij me mac en zit dus echt niet te wachten op mini USB (voor me camera gebruik ik een cardreader)

    (de mini USB connector wordt verplicht voor opladen in de eu dat weet ik maar zolang Apple een 30pins naar mini USB verloopje meeleverd voldoen ze al aan deze eis)

  3. Beide welkome opties!

    Vooral bij de cradle in de auto auto vind ik de kabel in landscape modus erg lelijk. Een kabel aan de onderkant zit dan veel minder in het zicht.

  4. Handig, ik hoop alleen dat er wat eerder een Ipad komt.

  5. Ik geloof er weinig van dat Apple van de 30-pins connector afstapt.
    Ten eerste zit er meer op dan alleen USB, ten tweede heb je het hele ecosysteem eromheen.

    Opvallend in deze is dat de Samsung Galaxy Tab, die net aangekondigd is, opeens ook een 30-pins connector heeft.
    (Geinig daarmee dat er allerlei lui hard riepen dat ze die Galaxy Tab gingen halen, juist omdat deze gewoon USB zou hebben, dit in tegenstelling tot de iPad…)

    Waarom zou je trouwens Magsafe + USB doen? Beiden kunnen opladen, dus dat klinkt dubbel…

  6. ooooh!! slim!!! ja doen apple, doen doen doen!!!

  7. Magsafe erop lijkt me ook zinloos, tenzij de accu zoveel groter is dat deze niet meer normaal met USB te laden is.

    Over het missen van een gat voor de camera: het lijkt me heel raar als de iPad een camera aan de achterzijde krijgt. Aan de voorzijde lijkt me heel logisch (facetime), maar ik denk niet dat het binnen de visie van Apple past dat mensen met een iPad foto’s gaan maken. Zie je het overigens al voor je…

  8. Als Apple een “betere” batterij gaat plaatsen en de oplaat tijd wil verkorten is de USB (welke vorm ook!) of de 30-pins connector te zwak. Een extra probleem zou worden bij een minder goed contact de contector op brand en dat wil niemand.

    Persoonlijk is zo’n magsafe wel de beste oplossing (nooit problemen met verkeerd stekken) en zeer solide!

    Voor data zullen ze nog niet snel van hun vertrouwde 30-pins connector afstappen.

  9. Origineel geplaatst door Blogem
    Magsafe erop lijkt me ook zinloos, tenzij de accu zoveel groter is dat deze niet meer normaal met USB te laden is.Over het missen van een gat voor de camera: het lijkt me heel raar als de iPad een camera aan de achterzijde krijgt. Aan de voorzijde lijkt me heel logisch (facetime), maar ik denk niet dat het binnen de visie van Apple past dat mensen met een iPad foto’s gaan maken. Zie je het overigens al voor je…

    Inderdaad dat denk ik ook! 🙂 dat zou er net iets over gaan…

    Overigens denk ik niet dat we 2 dockconnectors moeten verwachten, Apple leeft met de visie, hoe minder gaten hoe beter, dus 2 connectors gaan er echt niet komen, denk ik toch althans.

  10. Nou ik denk dan meer aan de combinatie van de MagSafe-connector in combinatie met wireless synchroniseren. Lijkt me handig als dat bijvoorbeeld ook werkt met de Time-Capsule! Automatisch synchroniseren en altijd alle up-to-date en gebackupt.

  11. Ik denk dat Apple zéker geen twee 30-pin connectors op de iPad gaat zetten, dat heeft niks met hun ‘simplicity’ te maken!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.