Reacties voor: Krassen op het iPhone 11-scherm, heb jij er na een maand last van? [poll]

Ruim een maand later
De iPhone 11-serie is ruim een maand verkrijgbaar. Meteen na de introductie kregen we al meldingen binnen over krasjes op het scherm. Nog steeds zijn er mensen die melden dat ze krassen hebben. Wij zijn daarom benieuwd in onze nieuwe poll: hoeveel mensen hebben krassen op het scherm van de iPhone 11-serie?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 78 reacties

  1. Zelf inderdaad ook last van op de 11 pro Max. Na 2 dagen erg zichtbare krasjes!!

  2. @Burny: Dan ben ik toch blij dat ik meteen een screen heb geplakt!

  3. Origineel geplaatst door Burny
    Zelf inderdaad ook last van op de 11 pro Max. Na 2 dagen erg zichtbare krasjes!!

    Zelf heb ik ook de 11 pro Max een 2 weken en heb er nog geen last van geen krasje of zoiets

  4. Iedereen weet toch dat geen enkel glas scratch-proof is 🙄
    Ze komen wel heel ver in de buurt 😑
    #screenprotectorforall

  5. Ben met doos en al als eerst naar de Amac gerend om daar een curved screen protector erop te laten plakken. Ben er nog steeds enorm blij mee. Vooral met dit nieuws.

  6. Ik zag op mijn 11pro ook na 1 week héle lichte krasje rechts van de notch. Je moet wel echt heel goed kijken om ze te zien. Ik denk dat dat komt doordat ik ‘m in m’n broekzak bewaar en dat ie telkens bij het erin stoppen en eruit halen wat wrijft langs je broek. Klinkt ook logisch.

    Anyways, ik heb er toch maar een screenprotector op geplakt. Het blijft een gebruikersproduct hè.

  7. Ja, die krasjes komen er “spontaan” op. De nieuwe rage op Youtube. gewoon een avond je telefoon filmen. Met een beetje geluk kun je spontaan een kras zien ontstaan op je scherm. 😂

    Dat iPhone SE gebruikers meer last hebben van “spontane” krasjes zal vast iets te maken hebben dat ze moeten wennen aan een veel groter scherm. En dat ze er achter komen dat de plaatsen waar de SE makkelijk in kon, de 11 niet in past.

  8. Check die eerste foto, duidelijk een beschadiging van de bezel te zien rechts. Lijkt er eerder op dat de telefoon gevallen is…

  9. Die eerste foto ziet er meer uit als een gevalletje stoeptegel koppen

  10. Ik kan leven met microscratches die je pas ziet als je je iPhone met een bepaalde hoek onder een lamp zet (scherm uit) onschuldige gebruikssporen, maar dit is wel matig hoor.

  11. Op m’n 11 Pro gelukkig (nog) geen last van krassen, maar de Xs had bijna direct een diepe kras. Ik ga altijd heel voorzichtig om met m’n telefoon, gebruik nooit een protector.

  12. Ben ik blij dat ik direct na aanschaf bij de Apple Store van mijn 11 Pro Max hem in de otterbox defender hebt gestopt en er een glazen screenprotector er op heb geplakt. Krassen komen nooit spontaan op een telefoon daar moet je echt iets voor doen.

    En inderdaad sommige foto’s die ik in dit artikel zie lijkt het me meer expres dan perongeluk (vooral de eerste foto)

  13. Ik heb een 3G, 4, 5 en 6 ieder twee jaren krasloos weten te houden. Bij mijn 7 was er na een maand een kras….daarna een Belkin screenprotector erop. Geen idee hoe. De telefoon zit altijd in de binnenzak van mij jasje. Ongelukken gebeuren.

  14. Ik heb nog nooit een screen protector gebruikt… en geen hoesje.

  15. Ik vond dit al met de iPhone X zat veel sneller onder de krassen dan mijn iPhone 6s

  16. Niet om de krasjes goed te praten, maar die zijn toch echt niet ‘spontaan’ ontstaan. 🤔😉

  17. Ik heb ook een kras op het scherm van mijn iPhone 11 Pro Max. Ik zit nog binnen het retourtermijn. Heeft iemand ervaring met terugsturen? Ik ben aan het overwegen om het toestel terug te sturen en dan een nieuwe te bestellen.

  18. Veel reacties met ‘het kan er niet spontaan verschenen zijn’. Dat klopt, maar daar gaat dit artikel niet over. Het gaat er meer om dat Apple de indruk heeft gewekt dat hij het overleefd in je tas. Als er dan grote krassen ontstaan in de scherm na normaal gebruik in je broekzak, gaat er toch iets mis.
    Dan hebben de klagers gelijk. Een nieuw toestel lijkt mij dan ook op z’n plaats.

  19. Heb mijn iphone in de Apple store open gemaakt en direct een screenprotector laten plaatsen.

  20. Hier ook vage (vaag qua geen idee hoe ze ontstaan zijn) krassen op het scherm van mijn 11 Pro. Tijdens vakantie opgelopen, en niet echt een idee hoe, maar goed, op vakantie ga je toch weer anders om ermee, en ik heb wel een vaag vermoeden hoe het gebeurd kan zijn. Maar heb vandaag vervanging via Apple Care aangevraagd, want ze irriteren me wel.

  21. ja shit, ik heb net de iPhone 11 besteld en die screenprotectors die er zijn zijn allemaal hartstikke duur. De goedkopere hoesjes’ en protectors moeten nog op de markt komen volgens mij. Maar daar op wachten kan dus al te laat zijn. 🙁

  22. Logisch of niet, vind het toch wel érg kwalijk. Kijk nog eens naar het filmpje wat Apple maakte over de iPhone 11. Die mishandelen ze behoorlijk in het filmpje. In een tas met spullen (zie nu dat ze heel slim geen sleutels hebben toegevoegd) vallen van hoogte, stuiterend door een auto. Het moet een idee geven dat de telefoon echt tegen een stootje kan. Dan valt me dit toch behoorlijk tegen.

  23. Die foto in het artikel is in mijn ogen geen spontaan krasje meer hoor…

  24. Had dit dadelijk op mijn XS.
    Heb ook een Samsung s10+ zelfde gebruik, nooit een krasje op.
    Het kan toch niet voor een meer dan 1000€ phone dat je er kleine krasjes op hebt bij huis en tuin gebruik.
    Zonde dat dit voor zoveel geld niet krasvrij kan zijn bij normaal gebruik.

  25. Dit was op de XS en XS Max ook al. De X had nergens last van

  26. Ik heb met mijn iPhone 11 Pro Max geen last omdat ik er gelijk een protector op heb laten plakken. Op mijn watch series 5 echter wel een aantal kleine krasjes waarvan ik echt geen idee heb hoe ze er op komen. Nog nooit ook maar het kleinste krasje gehad op al mijn watches. Meer mensen dit bij de watch?

  27. Origineel geplaatst door Koen
    ja shit, ik heb net de iPhone 11 besteld en die screenprotectors die er zijn zijn allemaal hartstikke duur. De goedkopere hoesjes’ en protectors moeten nog op de markt komen volgens mij. Maar daar op wachten kan dus al te laat zijn. 🙁

    Ik snap deze reacties nooit!?! Wel veel geld neertellen voor een telefoon maar een hoesje of screenprotector te duur vinden?!?

  28. @Koen: Een telefoon van minimaal 809 euro is geen probleem maar iets om het te beschermen, wat een paar tientjes kost, wel?

  29. @Kras: Ik had laatst ook een auto gekocht, na een week zat er ook een krasje in de lak.
    Gelijk teruggebracht 😂😂😂😂🤔

  30. Geen krassen op m’n 11 Pro Max en zal hopelijk ook niet gebeuren.
    Gelukkig zat er binnen een uur na uitpakken een screenprotector op.

  31. Origineel geplaatst door Koen
    ja shit, ik heb net de iPhone 11 besteld en die screenprotectors die er zijn zijn allemaal hartstikke duur. De goedkopere hoesjes’ en protectors moeten nog op de markt komen volgens mij. Maar daar op wachten kan dus al te laat zijn. 🙁

    Gewoon een screen protector voor de XR kopen, past perfect op de gewone 11 en was een stuk goedkoper( belkin ultra).

  32. Het kan toch niet zo zijn dat zoveel mensen liegen en zich schuldig maken aan het opzettelijk bekrassen van een stuk dure hardware? Waarom altijd direct opkomen voor Apple, wat is dat voor gedrag. Voordeel van de twijfel lijkt mij op z’n plek en het is eigenlijk gek dat ze er geen screenprotectors bij leveren, of zou dit teveel bevestiging geven.

  33. @Kras: Apple is een kei in marketing sloguns te maken die de schijn wekken iets te hebben dat een ander niet heeft. In het verleden ook gebeurt met bv Siri. Ic had er toen ook al een stuk over geschreven.

    Ze balanceren vaak tegen de onwaarheid aan.

  34. Mijn XR van 3 maanden oud staat al vol krasjes. Nooit laten vallen of ruw mee omgegaan. Het scherm is precies door de vloer gewreven geweest. Mijn 5 jaar oude iphone 6 heeft nog nooit een screen protector gehad en heeft maar 1 kras op het scherm.

  35. Mijn X zit na een paar maanden ook helemaal onder de kleine krasjes, vooral goed te zien onder bepaalde lichtinval. Met m’n 6 was dit echt niet zo.

  36. Het scherm lijkt inderdaad redelijk snel krasjes te krijgen, maar ik weet niet of het sneller is dan de X/XS. Vaak blijft natuurlijk met dit soort dingen dat het te maken heeft met de manier hoe iets je scherm raakt. Zo kun je je telefoon rustig eens op de vloer laten vallen en gebeurt er niks, maar als er een vervelend zandkorreltje in je broekzak zit dan heb je het voor elkaar.

    Waar ik wel voor zou oppassen als ik jullie was is het gebruik van de clear case van Apple. Hoe goed ik mijn best deed het schoon te maken en er voor probeerde te zorgen dat er geen stof tussen zat, kreeg ik toch krassen op de behuizing. Erg zonde!

  37. Ik vind de krassen op het scherm op de iPhone foto in het artikel wel érg heftig! Ik heb nog nóóit zulke krassen op een iPhone gehad, terwijl ik m’n iPhone bijzonder intensief gebruik, ook wel ‘s laat vallen en nooit een screen beschermer gebruik. Na een aantal maanden zie je wel ‘s bijna onzichtbare oppervlakkige krasjes, die je alleen kunt zien als je je iPhone in de zon houdt of onder een felle lamp. Ik vind dit niet normaal. Het lijkt op een serieus issue.

  38. Heel simpel, bij aankoop van een nieuwe iphone direct een screenprotector erbjj kopen. Bij openen doos, plastic van iphone eraf halen en GELIJK die screenprotector erop. In principe is het oppervlak dan nog stof en vetvrij. In alle eerlijkheid, die microvezeldoekjes halen niet alles weg..vanaf dan ook betere bescherming. Blijft ook de omgang van mensen met telefoon…mijn vriendin krijgt mijn telefoon bijv. niet in handen, mijn god,
    Die laat alles vallen. Telefoon wordt bijna in de handtas gegooid enz.

  39. Ook ik heb spontaan een flinke kras in mijn iphone 11 pro max scherm. Ik loop al jaren met een apple watch om mijn pols. Ik stoot deze bijna dagelijks maar er is nog geen kras op te onderkennen. Dit is mijn zoveelste iphone. Ik heb nog nooit een schermprotector gebruikt, nog nooit enige beschadiging op 1 van mijn iphone’s opgelopen. Ik schep altijd op over de kwaliteit van Apple. Maar nu, na amper 2 weken, op mijn duurste iphone ooit een flinke kras. Het toestel is niet gevallen. Het toestel is niet met andere scherpe/harde voorwerpen in aanraking geweest. Hooguit mijn vingers, mijn nagels en/of mijn oren. Gebeld met Apple. Men gelooft mij niet. Ook is hen niets bekend van dergelijke problemen…. Lekker dan! Goed bezig Apple. Vooral je klanten niet serieus nemen….

  40. @Koen: je koopt een nieuw iphone 11 en dan is een screenprotector te duur😂

  41. 1 dag en meteen krasjes, nog geen uur gebruikt in totaal

  42. Origineel geplaatst door Frank ter Braak
    Ook ik heb spontaan een flinke kras in mijn iphone 11 pro max scherm. Ik loop al jaren met een apple watch om mijn pols. Ik stoot deze bijna dagelijks maar er is nog geen kras op te onderkennen. Dit is mijn zoveelste iphone. Ik heb nog nooit een schermprotector gebruikt, nog nooit enige beschadiging op 1 van mijn iphone’s opgelopen. Ik schep altijd op over de kwaliteit van Apple. Maar nu, na amper 2 weken, op mijn duurste iphone ooit een flinke kras. Het toestel is niet gevallen. Het toestel is niet met andere scherpe/harde voorwerpen in aanraking geweest. Hooguit mijn vingers, mijn nagels en/of mijn oren. Gebeld met Apple. Men gelooft mij niet. Ook is hen niets bekend van dergelijke problemen…. Lekker dan! Goed bezig Apple. Vooral je klanten niet serieus nemen….

    Ja ja. Krassen komen echt niet uit het niets, zelfs niet bij de allerslechtste kwaliteit schermen. Of misschien je kalknagels is ff een keer knippen

  43. Ik heb nog een iPhone 8+ en zie op de XS Max van m’n vriendin ook veel meer kleine krasjes dan ik ooit gehad heb.

    Toch hebben ze de afgelopen jaren iets negatiefs aangepast. Op mijn Apple Watch series 5 heb ik na twee weken al meer krasjes dan ik op mijn series 0 in 4,5 jaar… Dat kan toch niet de bedoeling zijn

  44. (Red.) Omdat we klachten over krassen blijven binnenkrijgen hebben we dit artikel opnieuw gepubliceerd met een nieuwe poll.

  45. Ik heb een XS en XS Max en die krassen ook verschrikkelijk

  46. @Rv: Al belachelijk genoeg om op zo’n dure iPhone een screen protector te moeten plakken🙁

  47. Nee geen last van maar, dat kan ermee te maken hebben dat ik een iPhone Xr heb.

  48. Origineel geplaatst door Koen
    ja shit, ik heb net de iPhone 11 besteld en die screenprotectors die er zijn zijn allemaal hartstikke duur. De goedkopere hoesjes’ en protectors moeten nog op de markt komen volgens mij. Maar daar op wachten kan dus al te laat zijn. 🙁

    Kijk op Amazon.de. Enorm veel keuze en veel goedkoper dan in Nederland.

  49. Uit voorzorg heb ik mijn iPhone 11 direct nieuw vanuit de doos van een glasprotector laten voorzien. Uiteraard mag je van zo’n toestel verwachten dat bij normaal gebruik niet zo snel krassen ontstaan, maar ik neem geen risico.

  50. Ik krijg toch kriebels bij mensen die hun Apple watch dagelijks stoten en geen krassen hebben, maar hun iPhone nooit stoten of laten vallen en wel krassen hebben….

  51. Een screenprotector laatsten zou eigenlijk niet nodig moeten zijn. Een auto laat je toch ook niet voorzien van een nieuwe buitenhoes. Wel slordig dus voor een mooi apparaat voor dat geld. Want een auto kost veel meer, dan kun je een hoes ook wel betalen lees ik hier. Ik vind het een plicht van een leverancier om een goed product te leveren. En dat moet kunnen tegen dagelijks gebruik. Waarom zijn wij voor Apple zo vriendelijk, en voor een stofzuigerleverancier veel minder. Ik vind dat iedereen, in deze prijscategorie, een goed product moet aanbieden. En anders…. niet meer kopen.

  52. Heb geen 1 krasje op mijn 11 pro Max nu naar paar weken, ook niks op scherm geplant.
    Hij gaat gewoon zo hup broekzak in en weer uit en niks, moet wel zeggen stop niks anders in die broekzak.
    Telefoon in 1 broekzak en portemonnee en eventueel sleutels in andere Broekzak.

  53. Vanaf de eerste iPhone tot de nieuwste iPhone 11 Pro Max heb ik werkelijk nog nooit een kras op m’n scherm gezien. Het is me een raadsel wat mensen met hun iPhones doen. Ik stop je gewoon in m’n broek en jaszak. En leg ze zonder veel aandacht op tafel enz.

  54. Origineel geplaatst door Jan
    Een screenprotector laatsten zou eigenlijk niet nodig moeten zijn. Een auto laat je toch ook niet voorzien van een nieuwe buitenhoes.

    Elke telefoon kan krassen en ik vind het vrij logisch dat men een dure telefoon beter wil beschermen dan een goedkope en hoesjes e.d. gebruikt. Ik gebruik ze zelf niet en heb nergens last van bij m’n 11 Pro Max.

    De vergelijking met een auto gaat trouwens niet op want ook bij exclusieve auto’s laten mensen een beschermfolie aanbrengen om de lak te beschermen tegen krassen en steenslag. Google maar eens op Paint protection film (PPF). Een Ferrari krast net zo snel als een Kia 😉

  55. Je heb krassen en krassen. Krassen die zo diep zijn dat het licht van het display wordt gebroken en dus hinderlijk zichtbaar zijn tijdens het gebruik zouden niet bij normaal gebruik moeten kunnen ontstaan. Maar de lichte krasjes die enkel zichtbaar zijn met fel licht als het display uit staat ontkom je toch niet aan? Als je je telefoon als nieuw wilt houden moet je hem in een vitrinekast zetten en er alleen naar kijken. Ik zou hem gewoon lekker gebruiken en hem niet vol plakken met allemaal protectors. Het is immers een gebruiksvoorwerp.

  56. Tis best simpel uit te leggen.

    Het glas is erg dun. Laten we dat voorop stellen. Dus eigenlijk zou je het volgende kunnen stellen.

    Om het glas niet te laten krassen. Hebben we heel hard glas nodig. Nadeel? Glas wat hard en dun is breekt bij een val.

    Om het glas niet te laten breken. Hebben we wat flexibeler glas nodig. Nadeel? Glas wat flexibel is is iets zachter en heeft dus een andere samenstelling. Doordat het zachter is is het gevoelig voor krassen.

    Zacht |———|——————| Hard

    Ik denk dat het er nu zo uit ziet.

  57. Wat mij opvalt aan de fotos is dat het veel aan de rechter kant zit.

    Uhmm #oorbelgate?

  58. Zodra ik hem binnen reeg meteen screen protector op gedaan, ga met zo’n duur apparaat niet het risico lopen op krassen. 🧐

  59. Ik heb anders aangetikt, aangezien ik geen krasjes op mijn scherm zelf van mijn iPhone 11 heb ervaren (zonder screenprotector, want die vind ik irritant)! Wat ik daarentegen wel merk is, dat ondanks dat ik een hoesje gebruik mijn glazen achterkant wel last heeft van kleine beschadigingen/krasjes. Moet zeggen dat ik dat toch ook wel irritant vind.

  60. Ik plaats van sec 1 steeds een screen protector kost niets bij Ali en na 2 jaar bij verkoop ziet het scherm er nog als nieuw uit 😉 alsook een case direct bij aanschaf.

  61. Wel jammer dat het in verhouding nog redelijk vaak voorkomt. Denk echter dat de meeste Nederlandse gebruikers vrij voorzichtig zijn met hun iphone aangezien het aardig prijzig is.

    Met mn 1 jaar oude ipad pro 2018 gebruik ik geen protector, krabbel met regelmaat met mn pencil op t scherm maar heb echt geen krassen erop zitten. Is dat dan weer een ander type glas wat erop zit?

  62. Ik heb een iPhone 11 en vooralsnog geen krassen. Ik vind screenprotectors en hoesjes niet fijn en mooi. Na verloop van tijd krijg je gewoon krasjes, en de eerste keer is ff rot maar het hoort er wel een beetje bij. Verder denk ik dat je met hoesjes vaak sneller krassen krijgt dan zonder. Door vuil wat er tussen komt, of het erop doen en er af halen.

  63. Wat ik irritanter vind bij mijn 11 is dat ik donkere vlekken in het scherm heb bij een felle, witte achtergrond. Net alsof iemand bij het monteren van het scherm vieze vingers had aan de binnenkant van het scherm…

  64. Ik heb vanaf dag 1 de 11pro en met een lederen hoesje met pasjes houder, en ondanks deze bescherming zitten er toch lichte krasjes op het scherm. ik weet zeker dat deze veroorzaakt zijn door het schuiven met mijn vingers over het scherm. inmiddels wel een folie bij apple laten plaatsen, want ik vind het echt irritant. heb inmiddels bijna alle 11 de Iphone’s in bezit gehad en deze krast echt het snelst van allemaal.

  65. Ik heb meteen een screen protector op iphone gedaan. Voorheen iphone 7. Daar had ik een maandje geen bescherming en hierdoor door val van mijn fietst een grote kras op mijn scherm. Nu ik de berichten voor het binnenkomen al las, een dubbel pack gehaald. Dus als deze kapot gaat, meteen een nieuwe erop. Ik heb van deze minder last als die van me iphone 7

  66. Hier hetzelfde. iPhone’s 5, 6 en 8 altijd zonder screenprotector gebruikt en nooit ‘voelbare’ krassen gehad. Nu na 2 weken met de iPhone 11 een voelbare kras. Tuurlijk ontstaat dit niet spontaan, maar het is toch gek dat bij gelijk gebruik dit een stuk sneller gebeurt.

  67. Het maakt uiteindelijk niet uit, of Apple nu gaat voor kras bestendig of schok bestendig – het zal nooit goed zijn. Want als ze kras bestendig zijn aka minder taai, dan zijn er mensen aan het klagen over “minste stootje een barst” en nu de legering ervoor zorgt dat het schok bestendig(er) is, dan een hoop tranen voor wat krasjes. Nee het is klinkt niet logisch, maar het is gewoon hoe scherm-glas technologie werkt – Iedereen zijn ding uiteraard, maar het word altijd zo fel opgeblazen. Screen protectors zijn visueel misschien niet zo mooi voor het oog, maar houden het scherm wel zoals nieuw. T’is mijn mening..

  68. iPhone 11 pro max.

    Deze heb ik nu 1,5 maand. Ik heb net het scherm even goed schoongemaakt, maar er zijn geen krasjes zichtbaar. Ook niet in het felle zonlicht.

    Ik gebruik hem zonder screenprotector.

    Wel zorg ik er voor dat er geen andere spullen in mijn broekzak zitten en als ik in zanderige omgevingen kom, doe ik mijn telefoon in een extra plastic zakje.

  69. Geen last van krassen door screen-protector vanaf dag 1

  70. Bij mij gaan alle Iphones in een hoesje met screen protector. Ok ik ben heel precies en zuinig op mn spullen.
    Ik denk dat mn Iphone pro Max na 2 jaar er nog dus als nieuw uit zal zien.
    Het enige wat niet beschermd is zijn de camera lenzen.
    Tot nu zijn er geen krassen te zien.

  71. Ikzelf ben altijd zuinig op mijn spullen. Het eerste wat ik doe bij de aanschaf van een nieuw toestel is het scherm voorzien van een screen-protector.

    Hiervoor kies ik voor clearplex, deze geschikt is voor zowel de voorkant als de achterkant van het toestel.

    Ik werk in de beveiliging en heb ook nog een stevig hoesje aangeschaft om mijn toestel de optimale bescherming te bieden. In mijn geval heb ik gekozen voor de Otterbox defender.

    Met andere woorden. Als je er voor zorgt dat je toestel vanaf minuut één goed beschermt is heb je geen last van krassen. Wat mij betreft hoeft Apple geen garantie te verlenen.

  72. Deze poll houd weinig stand. Om te beginnen bezitten mensen waarschijnlijk in mindere maten een iPhone 11 EN iPhone 11 Pro/Max. De poll zou dus een percentage per model moeten berekenen. Huidige percentages zijn niet te vergelijken. Dan is er het feit dat er gecorrigeerd zou moeten worden voor het aantal maal ieder exemplaar wordt vermeld.

  73. Nog voordat mijn bestelde iPhone 11 pro in de bus viel had ik al een screenprotector gekocht naar aanleiding van dergelijke berichten… Dus ik heb gelukkig nog geen krassen!

  74. Wat een heibel over wel of geen krassen op het scherm van de iPhone. Het is een gebruiksvoorwerp, dus die krassen/butsen/barsten komen er toch wel. Wil je hem netjes houden doe er een glasprotector erop en een dergelijke hoes, cover eromheen. En als je hem nieuw wilt houden moet je hem vooral niet gebruiken en in de doos laten.

    🥱

  75. Na 3 weken gebruik zag mijn iPhone 11 er slechter uit dan de drie jaar oude iPhone 7. Ik ga naar de Apple Store om na te denken. Ik heb nog geen Apple Care-garantie gekocht, maar in deze situatie zal ik waarschijnlijk van gedachten moeten veranderen. Het werd niet bekrast door een scherp of metalen voorwerp, eenvoudig op een tafel geplaatst of uit een zak getrokken

  76. @MLVC: en dat krijg je vergoed via appel care,

  77. Nooit een screenprotector gebruikt en nooit last van krassen gehad. Altijd voorzichtig mee omgegaan, zonder sleutels en dergelijke. Maar nu met de iPhone 11 Pro wel een aantal grotere microscratches (zichtbaar als er fel licht op t scherm valt).

  78. Ik heb heel veel kleine krassen op de voorkant van m’n nieuwe iPhone 11 pro terwijl ik deze nooit met iets anders in mn binnenzak/broekzak doe. Deze krasjes zijn vooral te zien bij donker beeld in een bepaalde hoek en sommigen zijn heel licht voelbaar als je er met je nagel overheen gaat.
    Mijn vorige iPhone 7 heeft na la die jaren geen vergelijkbare krassen!!! Bij de Apple Store (de echte) in Den Haag geweest voor support: “Nee wordt niet gedekt, valt onder cosmetische schade, maar probeer Apple Support telefonisch”. Guess what, daar verwijzen ze me door naar de winkel.
    De redenatie van Apple, en dat ligt niet aan de Apple medewerker hier, dat het om “cosmetische schade” gaat die niet gedekt wordt is uiteraard onzin. Een produkt moet bij normaal gebruik niet beschadigd raken. Dus zonder (scherpe) voorwerpen moet het glas niet zomaar bekrast raken. De Claim van Apple dat dit om het beste glas ooit op een iPhone gaat is ook feitelijk onjuist. Het glas is slechter dan van de iPhone 7 qua krasbestendigheid. Slechter, niet beter.
    Online stikt het van de klachten en wordt het zelfs al “scratch gate” genoemd.

    WANNEER GAAT APPLE HIER IETS AAN DOEN?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.