Reacties voor: KPN verlaagt roamingkosten vanaf 1 juli, nieuwe dienst KPN OpReis

KPN verlaagt vanaf 1 juli de roamingtarieven. Je betaalt aanmerkelijk minder voor SMS-berichten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. Goede actie, nu de rest nog.

  2. is nog te duur..
    Vanaf 1 juli mag het versturen van een tekstbericht vanuit een ander EU-land nog maximaal 0,11 euro (consumententarief, excl. btw) kosten.Voor mobiel internetten mogen telecombedrijven elkaar vanaf 1 juli nog maximum 1 euro per megabyte aanrekenen, wat de prijs die de consument betaalt flink zal doen dalen.

  3. nou echt de mooite zech 4 cent eraf voor het bellen. maak het dan gewoon egt goedkoop zo schiet nog niks op. voor het sms is het wel fijn

  4. Da’s voor de Hi gebruikers dan ook goed nieuws neem ik aan. Lekker zo voor de zomervakantie 🙂

  5. Inderdaad een begin. Bellen gaat er niet echt veel op vooruit, sms’en scheelt zeker. Hadden ze dit maar een paar jaar geleden gedaan.. had me heel wat euries gescheelt

  6. Goede actie….?

    Een goede actie zou zijn als ze in heel europa hetzelfde tarief hanteren. Niemand maakt mij wijs dat bv T-mobile, die over heel de wereld masten heeft staan, extra kosten maakt wanneer een klant via een T-mobile mast in bijvoorbeeld Spanje naar huis belt. Al je data gaat toch allemaal via dezelfde satelliet van A naar B.

    Dat hele bellen in het buitenland is gewoon pure diefstal en de consument gaat er schaapachtig mee akkoord.

  7. Ik bel straks vanuit ons hotel via Truphone (via WiFi) en betaal slechts $0,05 pm.

  8. tering… wordt inderdaad is tijd dat dit nog verder omlaag gaat. Het is heel simpel, de buitenlandse provider zegt tegen een Nederlandse provider: als jij jouw klanten op ons netwerk wilt.. dat kan; moet je wel ‘t dubbele voor betalen. En dat dubbele wordt ook weer doorberekend naar de klant!

    Het is niet nodig.. maar goed – het is gewoon pure handel dit en logisch opzich… Ik praat al jaren over 1 wereldwijde provider. Of 1 provider voor heel Europa.. dat soort dingen helpen. Dat gaat wel komen hoor.. wacht maar tot VOIP gewoon heel simpel mogelijk is via 3G met bv skype.. koop je dus gewoon skypetegoed voor vaste lijnen. Andere skype / mobielegebruikers bel je dan gratis (als ze dus skype hebben en een telefoon die background processen kan draaien)

  9. 1 Europese provider is inderdaad wel interessant.

    Ik hoop trouwens wel dat je bedoeld om via die Europese provider te VOIPen over 3G. Anders ben je extreem veel duurder uit dan bellen over normaal GSM signaal. Met VOIPen verstook je namelijk redelijk wat KB’s per seconde. En met € 3,95 per MB wordt je daar niet vrolijk van :p

  10. Kan je nu ook je contract opzeggen omdat de algemene voorwaarden veranderen?

  11. Even voor de goede orde, heb net de brief gehad van kpn maar dit gaat alleen op als je hele lange gesprekken hebt in buitenland. Als je veel gesprekken hebt van 1 a 2 minuten gaat dit in combi met starttarief en per minuut afrekenen duurder uitkomen !

  12. Origineel geplaatst door Robin
    Kan je nu ook je contract opzeggen omdat de algemene voorwaarden veranderen?

    Nee want de verandering in voorwaarden is niet nadelig.

  13. Komt precies op tijd, 2 juli is het Rock Werchter in Belgie, kan ik toch goedkoop smsen met het thuisfront.

    Verbruikt BTW twitter veel qua mb? Dan kan ik namelijk ook gewoon blijven twitteren tijdens Rock Werchter 🙂

  14. @Marco:

    Ja ook voor Hi idd. Ik kreeg een sms van Hi, vorige week ofso dat ze de tarieven gaan verlagen. (ik zit bij Hi)

  15. @Hugo

    Weet je dat zeker dat je alleen kunt opzeggen met een nadelige verandering?

    is het niet ongeacht voor- of nadelig dat je kunt opzeggen, volgens mij is het namelijk zo dat je akkoord bent gegaan met de voorwaarden die toen geldig waren. Nu worden er deze gewijzigd…

    misschien weet iemand of iPhoneClub hier meer over, in de zomer hebben ze een keer een post gedaan voor telfort (https://www.iculture.nl/7365/iphone-3g-kopen-telfort-abonnees-kunnen-abonnement-per-14-juli-opzeggen/)

    gaarne reactie…

  16. Voor mensen die vaak lange gesprekken in het buitenland voeren, heeft KPN een nieuwe optie: KPN OpReis. Daarbij betaal je per gesprek een starttarief van 80 cent en daarna 25 cent per minuut om te bellen of 10 cent om gebeld te worden. Deze optie heeft alleen zin als de gesprekken meerdere minuten duren. Je kunt KPN OpReis inschakelen door vanaf je toestel het gratis nummer 1330 te bellen, ook als je al in het buitenland zit en opeens bedenkt dat er wat lange gesprekken met het thuisfront aankomen.

    T-Mobile Grenzeloos is vergelijkbaar, maar goedkoper: 70 ct starttarief, daarna 17ct p/m bellen en 10ct gebeld worden. Dat bestaat volgens mij al een jaar ofzo.

  17. @Patrick: lol, ik skype gratis en bel voor 2 cent p/m naar vaste lijnen in NL 😉

  18. Hmmm, inderdaad zijn ze al jaren hiermee bezig, ik was 2 weken terug in Engeland en daar hebben ze een beter systeem, ik heb een lege (vodafone) sim gekocht en 10 Pond erop laten zetten, internet kost daar slechts 50p(ence) per dag, afhankelijk van welke kaart je neemt, Vod, T-mob, Virgin, Talk Mobile etc, dit is 90% voordeliger dan welke roaming kosten dan ook, dus als je een simvrije Iphone hebt is mijn advies zodra je in je vakantieland aankomt een simkaart te kopen en er in te stoppen, kijk vooraf wel even of er in dat land het zelfde systeem als in Engeland wordt gehanteerd, leuke bijkomstigheid was voor mij dat ik ook apps uit de Britse Appstore kon binnenhalen.

  19. Ik hoopte bij “kpn op reis” dat het ook om een onbeperkte europese internetbundel ging. Ik zou er echt 2x over nadenken als ik voor b.v. 40 euro onbeperkt kon internetten in europa. 40 euro die ik normaal gesproken op vakantie niet aan de telecom zou uitgeven.

  20. IM so happy!! <3 KPN VOOR EVER

  21. Wel apart, een SMS binnen Nederland is strat € 0.25 en een SMS vanuit elk ander EU land kost nog maar € 0.13.

    Laat de profiders dat maar eens uitleggen.

    En Nederland is toch een EU land, dus een SMS van Nederland naar Nederland mag dan naar mijn mening ook niet duurder zijn als € 0.13.

  22. Schandalig dat het bellen nog zo duur is. Wel al fijn van de lagere SMS-kosten, bijv als je met vrienden op een buitenlands festival bent en onderling wil communiceren.

  23. @Paul,

    Dit weet ik heel zeker. Heb er dagelijks mee te maken namelijk.
    De wijziging bij Telfort was toen wel nadelig, bellen naar de helpdesk werd duurder.

    In positieve zin dienstverlening aanpassen of dingen goedkoper maken mag altijd zonder contractbreuk.

  24. Geldt deze wijziging ook voor Telfort? Aangezien Telfort een dochter is van KPN.

  25. Van Telfort:

    Beste klant, per 1 juli 2009 verlaagt (lees moet verlagen) Telfort de bel- en sms-tarieven in EU-landen.
    Bellen in een ander EU-land kost vanaf 1 juli slechts 51ct p.m., gebeld worden 23ct p.m. en smssen 13ct p.b. Mobiel internet kost 5,95 euro p.MB
    Tarieven afgerond, incl. btw.
    Meer info op telfort.nl.
    MVG, Telfort

  26. Whahaahaaa

    Geweldig dit 🙂
    Ik sms straks goedkoper in het buitenland dan in het binnenland 😀 xD

  27. En dan te bedenken dat inkomsten van sms voor providers 100% als winst wordt afgeboekt.. 😉

  28. @hugo

    Thanks, dan houdt het op… de snelheden van KPN (hi) zijn zoooo traag, echt schandalig! Dacht hierdoor mooi over te kunnen stappen…

  29. dataroaming blijft achtelijk duur…

    En juist dat zou ik nou z =o graag op vakantie doen; veel de iphone gebruiken voor toeristische tips etc. Zit je met die extreme roamingkosten… pffff

    Gelukkig had je in Frankrijk heel veel wifi punten, maar met de 3 strikes regel die daar nu actief is, zal dat ook wel snel over zijn. Zitten ze straks een jaar zonder internet omdat een ander via wifi p2p verkeer genereerde oid.

  30. bellen blijft fors duur!:@

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.