Reacties voor: KPN verlaagt de prijzen van dataroaming en introduceert nieuwe roamingpakketten

KPN gaat de kosten van dataroaming verlagen. Daarnaast introduceren ze nieuwe en verbeterde dataroamingpakketten. Vooral bellen buiten Europa gaat fors in prijs omlaag, maar is nog steeds erg duur.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Ik dacht dat die limiet van € 50, alleen van toepassing was op dataroaming en niet op het bellen. Dus wie het weet mag het zeggen.

  2. Slaat nergens op. We leven in 2011. Sms’jes kosten nog veel te veel en de prijs afspraken zijn puur gedaan als melk koe.

  3. 100 mb voor 10 euro. Spreekt mij opzich wel aan. Het blijft duur, maar zo’n soort ‘prepaid internet’ in het buitenland lijkt me super!

  4. Bij mobilevikings betaal je 0,50€ / MB in Europa en de VS…

  5. En KPN faalt wederom…

    Vodafone heeft al sinds begin dit jaar een bundel van 5 euro, waarmee je je binnenlandse bundel in de 16 Europese Vodafone Passport-landen kan verstoken. Een andere optie is om per dag te betalen, je mag dan 1 dag van deze optie gebruikmaken voor 2 euro.

    Er hangt weinig marketing aan het bovenstaande, en klantenservicemedewerkers weten vaak niet eens dat het bestaat, terwijl zij het moeten aanzetten. Dring erop aan dat ze de afdeling data erbij halen als ze er echt niks van snappen.

    Ander probleem is dat je als je je 50-euro limiet aan hebt je op een gegeven moment wordt afgesloten omdat het systeem rekent alsof je geen bundel hebt. Het blijven wel een stelletje nitwits, maargoed.

    Conclusie: alle Nederlandse providers falen, maar Vodafone faalt het minst.

  6. Mee eens dat de buitenland tarieven bij Vodafone het aantrekkelijkst zijn. Hoe werkt trouwens de datalimieten tov de uploaddata? Wordt dat bij de gedownloade data opgeteld?

  7. @mike: idd het is ook wel de uitzondering want de rest van de belgische providers vragen ook veel te veel

  8. Jammer dat Telfort dan weer geen bundel krijgt maar alleen een lager tarief per MB.

  9. Bij VF rekent men in de EU 2 euro per dag voor een bundel van max. 35MB die dag.
    35MB is niet echt veel, maar voor de meeste gebruikers voldoende. VF geeft in mijn ogen de beste deal voor mensen die op vakantie gaan. Blox kun je gratis aanzetten en die 2 euro gaat pas lopen als je internet daadwerkelijk in het buitenland gebruikt.

    Die “afrekening” van KPN met andere providers lijkt me niet meer dan een dikke middelvinger naar de klanten van KPN. KPN in de ban voor mij!

  10. “in het buitenland” …… en ik (stupid natuurlijk) denken dat “het buitenland” groter is dan alleen Europa. Of denk ik te “Global”. Kortom, misleidende term.
    Case in point: Curacao, is nog steeds Koninkrijk der Nederlanden, …… maar voor KPN natuurlijk buitenland ? lees : Kassa !

  11. Tip: tmobile heeft een europabundel. Onbeperkt internet voor €10 per maand (wel vast, dus niet uit te schakelen na zomer, maar mijn contract loopt dan toch af). Vanaf 500mb datagebruik gaat de snelheid wel drastisch omlaag, maar 500mb voor €10 is sowieso al een goeie deal toch?

  12. Pffff erg omslachtig allemaal.Zoek in het buitenland een gratis wifi en skype,what’ App,Tango,fring,ping en wat nog allemaal meer.

  13. @Louren van Garderen: Ik dacht dat je die bundels maandelijks aan en uit kon zetten. Nadat je contract is afgelopen kun je internet in Nederland ook gewoon maandelijks aan en uit zetten..

  14. Origineel geplaatst door Louren van Garderen
    Tip: tmobile heeft een europabundel. Onbeperkt internet voor €10 per maand (wel vast, dus niet uit te schakelen na zomer, maar mijn contract loopt dan toch af). Vanaf 500mb datagebruik gaat de snelheid wel drastisch omlaag, maar 500mb voor €10 is sowieso al een goeie deal toch?

    Je geeft eigenlijk al antwoord op je verhaal. Je abbo loopt af en daarom is het voordelig.
    Als je alleen in de zomer 3 weken naar Salou gaat, dan is een maandabbo van 10 euro (en dat 24 maanden) een aanslag op je portomonnee 😉

  15. @marcoooo: Klopt! Tenzij je voor je werk vaker naar het buitenland gaat. Dat is in principe het doel van deze uitbreiding. En aangezien mijn abonnement dus nog drie maandjes loopt, kan ik toch lekker drie maandjes onbezorgd vakantie vieren. Zijn vast meer mensen die de 3Gs direct besteld hebben, waarvan het abonnement ook bijna afloopt ^^ dus dan wil ik ze dit niet onthouden.

    @jasper: Nee, helaas. Dit is echt een ‘upgrase’ van je abonnement. En je mag altijd gratis een duurdere bundel kiezen, maar goedkoper natuurlijk niet. Dus vandaar dat het niet mogelijk is (het is dus geen Vodafone Blox-achtige oplossing).

  16. Origineel geplaatst door Harley1968
    Pffff erg omslachtig allemaal.Zoek in het buitenland een gratis wifi en skype,what’ App,Tango,fring,ping en wat nog allemaal meer.

    Als je daar niet ook voor betaalt 🙂 ik heb eens een factuur gehad voor gebruik Skype of FaceTime (weet zo even niet meer welke). Ik zou even op de site van je provider kijken, bij T-Mobile staat er sowieso iets over!

  17. Het blijven allemaal oplichters. We betalen structureel te veel. Als we buiten onze bundel bellen dan worden we bestraft en moeten 3x zoveel betalen per minuut terwijl we meer belminuten afnemen. Internationale datakosten liggen erg laag maar de klant betaald het veelvoudige. Oplichters en zakkenvullers.

  18. @Louren van Garderen: En het is ook mogelijk met een i-abo ? 1000 smsjes kan je bv. niet aansluiten met een i-abo.

    Ik kon 1000 smsjes trouwens wel aan/uit zetten elke maand terwijl ik een relax abo had bij mijn iPhone..

  19. Was via wifi en heb tot nu nog geen rekening gehad.

  20. Origineel geplaatst door Harley1968
    Was via wifi en heb tot nu nog geen rekening gehad.

    Nee maar dat is logisch. Dat is je eigen verantwoordelijkheid. Zodra je het via je provider doet kunnen ze echter wel kosten in rekening brengen, afhankelijk van je contract.

    Origineel geplaatst door Jasper
    @Louren van Garderen: En het is ook mogelijk met een i-abo ? 1000 smsjes kan je bv. niet aansluiten met een i-abo.Ik kon 1000 smsjes trouwens wel aan/uit zetten elke maand terwijl ik een relax abo had bij mijn iPhone..

    Ja is sowieso mogelijk. Heb zelf een i300 ’08 en daar heb ik het vrijdag gewoon op aangezet.

  21. Nog steeds 350x zo duur als in je eigen land….

  22. Ik zit wel vaak in het buitenland maar maak eigenlijk zelden gebruik van roaming, eigenlijk alleen als ik zelf gebeld wordt.
    Voor de rest zijn er zoveel hotels, restaurants en cafés met gratis Wifi waardoor je gratis kan Skypen, Whatsappen, etc. dat ik roaming niet echt nodig heb.
    En als ik ergens langer blijf dan koop ik wel een lokaal prepaid SIM-kaartje zodat ik tegen de lokale kosten kan bellen en Internetten.

  23. Dataroaming met mijn Duitse Aldi prepaidsimkaart via het Duitse Eplus netwerk wat eigendom is van KPN, slechts 50 cent per Mb, binnen Europa, via eigen KPN abo 3,5 euro per Mb, daarom nog steeds een 3 G router!!!

    Nogmaals, de Belgische (base) en Duitse (eplus) prepaidklanten van KPN betalen 50 cent per Mb voor dataroaming in heel Europa, de Nederlandse Abonnees 3,5 euro per Mb!!!

  24. @iEric – juist dat bedoel ik.Gratis wifi is in een beetje hotel gewoon service.

  25. @MarcelXXX: Waar heb jij die losse prepaidkaart gekocht? Kan t niet vinden.

  26. uhhh… roaming internet is zo duur omdat KPN te maken heeft met de buitenlandse providers, maar als je KPN op reis afsluit is het nog maar de helft?

    Daar klopt toch helemaal niets van? Als de reden is dat de buitenlandse provider zo duur is, dan kan een abo bij KPN díe prijs toch niet halveren?

    Dit riekt naar geldklopperij met een leugenachtige verklaring.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.