Reacties voor: KPN verkoopt Belgische mobiele netwerk BASE aan Telenet

KPN heeft het Belgische mobiele netwerk BASE verkocht aan Telenet. KPN zegt zich te gaan concentreren op Nederland.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Nou en? Wat is de relevantie voor iCulture? Heeft het een impact op iPhones, iPads, de Apple Watch of de mac?

  2. Dus waarschijnlijk binnenkort ook eindelijk Visual Voicemail voor Telenet klanten in België ?!

  3. Origineel geplaatst door André: Nou en? Wat is de relevantie voor iCulture? Heeft het een impact op iPhones, iPads, de Apple Watch of de mac?

    Eens, zie de relevantie ook niet direct.
    iCulture meldt het straks ook nog als Apple met een andere glazenwasser in zee gaat voor de Apple stores…

  4. Origineel geplaatst door André: Nou en? Wat is de relevantie voor iCulture? Heeft het een impact op iPhones, iPads, de Apple Watch of de mac?

    terechte opmerking.

  5. Jaren Telenet klant geweest en ik vrees voor al hun toekomstige mobiele klanten het ergste. Telenet is een op en top Amerikaans bedrijf geworden waar klanten zeker niet op de eerste plaats komen. Zo lappen ze alle opgelegde telecom wetgeving aan hun laars en slaan ze voortdurend hun tarieven op . Wanneer je foutief wordt gefactureerd moet je hun fouten toch eerst betalen om daarna na 3 maanden te hopen dat ze je willen terug betalen. Tevens respecteert Telenet ook nooit een uitspraak van de ombudsdienst telecom met als gevolg dat je na een uitspraak in je voordeel voortdurend juridische bedreigingen namens Telenet blijft ontvangen. Uiteindelijk heeft Telenet vele duizenden klanten op hun thuisproducten verloren aan andere providers juist omdat zij zich veel commerciëler en klantvriendelijker opstelde met voor ons als gevolg nu we weg zijn dat we meer waar voor ons geld krijgen en we maandelijks ruim 60 euro besparen .

  6. Ik zie hier wel relevantie in, omdat dit vragen oproept…
    Ik heb Mobile Vikings, om zo o.a. goedkoop 2GB per maand data te kunnen gebruiken op mijn iPhone. deze behoort tot het BASE netwerk. Nu dat deze wordt overgenomen door Telenet, vraag ik mij af of er daar gevolgen aan zijn aan Mobile Vikings.

  7. @John a: Hans Similon (Mobile Vikings) heeft via Twitter laten weten dat er nog lopende contracten zijn en (voorlopig) niets zal veranderen. Telenet belooft extra te investeren in het netwerk, zeer positief dus!

  8. Sommige hebben last van ochtend humeur. Wat hebben t-mobile berichten relevantie dan op deze site? Iculture heeft ook Belgische lezers. Ben vorige week overgegaan naar Mobistar en was bij Mobile Vikings op het netwerk van Base. Base heeft slecht 4g in antwerpen. Ik vind het een slechte zaak dat Telenet die veel te duur zijn base hun netwerk heeft gekocht. Ze hebben net al hun tarieven verhoogt. Nu een reden om dat weer te doen.

  9. Origineel geplaatst door Johnnydebelg
    Sommige hebben last van ochtend humeur. Wat hebben t-mobile berichten relevantie dan op deze site? Iculture heeft ook Belgische lezers.

    Het gaat niet om Belgisch of Nederlands. Het gaat erom dat er geen connectie is met Apple. Het is nieuws over een telecomoperator, niet over iets Apple-gerelateerds. De tijd dat iPhones alleen bij één specifieke operator verkrijgbaar was en het dus min of meer relevant was ligt achter ons lijkt me. Algemeen tech nieuws lees ik wel elders.

  10. Iculture is al langer niet meer alleen Apple gericht, ik heb persoonlijk geen probleem met deze nieuws meldingen en denk andere ook niet.

  11. @Ron2010:

    Ik vind het toch steeds merkwaardig hoe ver uiteen ervaringen kunnen liggen.
    Vraag me dan af waar het probleem juist zit

    Nog nooit problemen gehad bij Telenet. Indien er iets verkeerd gefactureerd was dan was dat diezelfde dag nog in orde zonder eerst te moeten betalen.
    En natuurlijk spaar je bij een andere telecom provider flink wat geld uit. Telenet is nu eenmaal de duurste. Omdat ze het stabielste en snelste netwerk hebben en het grootste aanbod hebben op digitale tv.
    Een kilo appelen kost nu eenmaal meer dan 200gr

  12. ‘t Is toch niet waar zeker! Jarenlang Telent-klant geweest en nu sinds 2 maanden eindelijk naar Mobile Vikings gegaan, val ik weer onder dat stelletje prutsers!

  13. @deliekes: ben ik blij voor jou, dus jij beweert dat Telenet een groter aanbod heeft voor tv ? Dacht het niet ! Want voor 70 euro pack hebben wij ruim 250 zenders waarvan er bij Telenet verschillende in een voormalig rex of rio pack extra te betalen waren. Tevens daalt op piek momenten de internet snelheid bij Telenet omdat je als klant deel uitmaakt van een lus met verschillende aansluitingen, verder profiteert Telenet van de kabel die ze eigenlijk al hadden moeten openstellen omdat alle belastingbetalers dit destijds via de intercommunales hebben gefinancierd wat dus eigenlijk concurrentievervalsing is. Daarbij maakt Telenet reclame voor glasvezel maar dit is alleen efficiënt wanneer deze kabel binnen doorloopt tot Aan je toestel. Kortom veel commerciële praat en loze beloftes en iedereen trapt daar in omdat ze denken dat duurder altijd beter is. Wij hebben in ieder geval sinds we bij proximus zijn veel beter full HD beeld zonder de storende blokjes en vastlopers die Telenet had en onze snelheid internet is steeds gegarandeerd tussen de 50 en 60 Mbps terwijl deze bij Telenet vaak schommelde en gemiddeld rond de 35 Mbps zat. Dus kortom voor 70 euro krijgen we een veel betrouwbaarder product en zelfs nog 1gb gratis mobiel internet op de iPad .

  14. @André: Jij leest die informatie inderdaad elders, maar ik niet. Hoewel de directe link met Apple er niet is, vind ik het wel interessant om te lezen. En zolang Apple nieuws nog steeds op de eerste plaats staat is het toch prima?

    En je kan tijdens het scannen van berichtjes op iCulture deze gewoon overslaan toch?

  15. Ik zie dit als zeer slecht nieuws. Base is nu een challenger op de markt, met scherpe tarieven.

    Telenet is op zijn huidige producten een dure speler. Dus ik vrees dat de producten van Base ook duurder zullen worden.

    Wat betreft de MVNO’s van Base (Mobile Vikings, Jim, enz.): die hebben een contract met Base. Voor de verdere looptijd van dit contract moeten die klanten zich geen zorgen maken. Maar wanneer die contracten verlopen, moeten de MVNO’s de voorwaarden heronderhandelen. En dit kunnen scherpe onderhandelingen worden.

    Een MVNO als Mobile Vikings heeft wel goede papieren omdat ze een stevig klantenbestand hebben. Zij kunnen desnoods uitwijken naar een andere operator.

    Als Telenet investeert in het netwerk van Base, is dit wel goed natuurlijk.

  16. Mobile vikings heeft gezegt dat er voor Mobile vikings niets verandert.. Laten we hopen.. Vind dit echt niet goed nieuws… Zeker Telenet kennende…

  17. Letop! Europa moet dit eerst nog goedkeuren! Dit maakt wel dat ze de grootste telecom aan bieder worden in ons kleine Belgenlandje want zelf 1mil klanten en de klaren van base er bij krijgen

  18. @iPadminiRemco: Een base klant blijft een base klant.
    Tenzij deze vrijwillig naar Telenet overschakelt.
    Telenet word dus niet automatisch de grootste telecomaanbieder

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.