Reacties voor: KPN start proef in Delft met 4G-netwerk op 1800 MHz-frequentie

KPN heeft in een persbericht laten weten dat het in Delft een nieuwe test met het versnellen van het 4G-netwerk gaat uitvoeren.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

Onderwerpen

Reacties: 5 reacties

  1. Even checken of ik het goed begrijp. Het meest uitgebreide 4G abo is 35 euro per maand voor een limiet van 5Gb. Met een snelheid van 100Mbit kun je nu dus je maand limiet in 6.6 minuten verbruiken. Maak ik nu een ernstige denkfout ergens, of staat die snelheid niet in verhouding tot de aangeboden limieten?

  2. @Ivo: Dit klopt, maar dit is een maximumsnelheid die waarschijnlijk niet gehaald gaat worden. Ook zal niemand deze snelheid 7 minuten lang nodig hebben, ook niet bij het downloaden van grote bestanden of streaming.

  3. Origineel geplaatst door Ivo
    Even checken of ik het goed begrijp. Het meest uitgebreide 4G abo is 35 euro per maand voor een limiet van 5Gb. Met een snelheid van 100Mbit kun je nu dus je maand limiet in 6.6 minuten verbruiken. Maak ik nu een ernstige denkfout ergens, of staat die snelheid niet in verhouding tot de aangeboden limieten?

    Dat klopt als jij voor 5GB data aan bestanden gaat binnenhalen (DVD bijvoorbeeld). Maar dat doe je niet op je iPhone als het goed is. Een filmpje streamen kost niet opeens meer data, het bufferen gaat gewoon sneller. Zelfde geldt voor websites kijken. Die laden sneller, dat kost niet meer data.

    Je hebt wel kans natuurlijk dat mensen meer data gaan gebruiken omdat alles een stuk sneller gaat. Maar dat is weer wat anders.

  4. En dan bestaat de kans dat je sneller door je bundel gaat.
    Dus KPN, is het niet toevallig tijd geworden voor 10 en 20gb bundels? De zakelijke Vodafone bundel biedt al 10GB dus KPN mag dat ook eens doen.

  5. Laat ze eerst hun 3G netwerk in orde maken… ik heb in Rotterdam (vlakbij het vliegveld) nog niet eens 3G binnen in het bedrijf..
    Vorig jaar met T-Mobile wel.. 🙁

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.