Reacties voor: KPN maakt privacy-apps beschikbaar voor zakelijke gebruikers

KPN biedt zakelijke klanten de veilige apps Silent Phone en Silent Text aan, waarmee je versleutelde berichten en gesprekken kan voeren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

  1. Moet vast heerlijk zijn. Zo’n vals gevoel van veiligheid.

  2. De applicaties Silent Phone en Silent Text versleutelen de verbindingen met end-to-end-encryptie, wat betekent dat alleen de verstuurder en de ontvanger de communicatie kunnen uitlezen. Aftappen wordt daardoor ernstig bemoeilijkt.

    Dit gaat om een Amerikaans bedrijf (KPN is doorverkoper in deze maar kent ook bindingen met Amerika) dat zich daardoor ook aan de Amerikaanse wetgeving dient te houden ongeacht waar hun servers of data moge staan. Iets wat inmiddels meermaals door Amerikaanse rechters is bekrachtigt. Bovenstaande druist volledig hier tegenin. Het is dan ook zeer de vraag in hoeverre ze, wat betreft de Amerikaanse overheid, het vol kunnen houden door niet te voldoen aan de Amerikaanse wetgeving zoals bijv. Microsoft dat momenteel doet. Het zal ze waarschijnlijk aan financiële middelen ontbreken waardoor ze eerder mee zullen gaan met de overheid.

    Deze apps zullen je dus niet beschermen tegen de Amerikaanse overheid. Ze zijn er alleen voor bescherming tegen anderen en dan kom je in een veld met heel veel concurrentie terecht. Laat Apple’s eigen Facetime en Message zich nou ook op dit veld bevinden. En zie daar hun grootste probleem: opboksen tegen functionaliteit die standaard al in iOS aanwezig is. KPN mag wel oppassen met die borstklopperij, voor je het weet hebben ze zich in hun eigen voet geschoten 😉

  3. Deutsche Post heeft ook een secure messaging app. Verder geen ervaring mee

  4. Vraag me af wat nu zo bijzonder is aan deze actie. Abbo zelf nemen is goedkoper dan via KPN ! Wat is dan de toegevoegde waarde van KPN – behalve duurder ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.