Reacties voor: KPN maakt 4G-databundels bekend, niet geschikt voor iPhone 5

KPN heeft 4G-databundels bekendgemaakt. Vanaf 4 februari kun je een databundel afsluiten voor 25 of 35 euro. De 4G-bundels van KPN zijn niet geschikt voor de iPhone 5.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 54 reacties

  1. Ik had al zo’n hekel aan KPN, geldharkers

  2. Wellicht vodafone wel? Zo krijg je wel wat overstappers…

  3. We pikken dit soort dingen meestal wel, dus ik denk dat ze ook hier wel mee wegkomen. Niet-gepakte-kansen zijn ook niet te meten, dus de aandeelhouders klagen ook niet (en dat zijn sowieso de enige echte klanten).

  4. Geloof t of niet, maar ik heb met mijn 3G bijna dezelfde snelheid als de 4G die KPN nu aanbiedt.

  5. @Joedoekoe: hoezo zijn het bij KPN geldharkers? Het was toch al lang bekend dat apple niet alle banden die geschikt zijn voor 4G ging gebruiken? Ik vermoed ook dat de prijzen bij Vodafone en T-Mobile (en alle dochter ondernemingen) niet ver achter zullen liggen.

  6. Iemand moet het initiatief nemen om met veel gebruikers de krachten te bundelen en in iedergeval veel (social)media aandacht geven. Dan kan er wat gebeuren. We hebben de middelen (internet bijv.) er voor maar maken er te weinig gebruik van.

  7. @rene: Vodafone, KPN en Tele2 hebben 800MHz-frequenties gewonnen. KPN, Vodafone en T-Mobile kregen 1800MHz-frequenties. Maar dat wil dus nog niet zeggen dat ze op die frequenties meteen 4G gaan uitrollen. Aan Tele2 hebben we in ieder geval niets.

  8. de eerste die over een halfjaar 4g aanbied word mijn nieuwe provider.

  9. Ze gaan waarschijnlijk later nog 4G aanbieden om de 1800Mhz band. De 800 Mhz is op het moment niet in gebruik en kan daardoor direct gebruikt worden voor 4G, de 1800 Mhz is op het moment al in gebruik bij KPN, T-mobile en Vodafone. De oude licenties hiervoor lopen eind februari af. Aangezien er door de veiling van eind vorig jaar een nieuwe verdeling is op deze band, moeten de providers de frequenties aan elkaar overdragen. Dit moet geleidelijk gaan zodat de consument hier geen last van zal hebben en hier kan jammer genoeg nog wel wat tijd overheen gaan. Providers hebben de kans gekregen om de hun huidige frequenties (tegen betaling) nog maximaal 2 jaar te gebruiken, dus in theorie kan het nog wel een tijdje duren voordat de 1800 Mhz band beschikbaar is voor 4G.

  10. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @rene: Vodafone, KPN en Tele2 hebben 800MHz-frequenties gewonnen. KPN, Vodafone en T-Mobile kregen 1800MHz-frequenties.

    Wil dit betekenen dat je beter bij T-Mobile kan blijven, want 1800MHz werkt wel of is het nu net andersom? toch wel vreemd om iphone uit te schakelen op deze manier.

  11. “De verwachting is dat Apple binnen afzienbare tijd zijn aanbod geschikt zal maken voor deze frequenties.”

    Kan dit nu nog gewijzigd worden dan, bij de huidige iphone 5?

  12. Is het niet stiekem ook bedoeld om te zorgen dat ze niet meteen “de grote boze iphone gebruikers” op hun netwerk krijgen die alles overbelasten maar nu een kleiner segment? Of is dat een hele rare gedachte?

  13. Ik ga er van uit dat de volgende iPhone meer 4G frequenties zal ondersteunen.

    En anders blijft t even afwachten tot dat frequentie gedoe volledig duidelijk is.

  14. Ik heb een iphone 5 bij vodafone en prima niks te klagen.

    Gezeik ook over die frequenties steeds, heb geduld!.

    Na de zomer nieuwe iphone met iOS 7 en 4G heeerlijk joehoeeee 😛

  15. Origineel geplaatst door Stijnh
    “De verwachting is dat Apple binnen afzienbare tijd zijn aanbod geschikt zal maken voor deze frequenties.”Kan dit nu nog gewijzigd worden dan, bij de huidige iphone 5?

    Neen, dit betekent dat KPN hoopt dat de iPhone 6 wel 800Mhz ondersteunt.

  16. Is het mogelijk dat Apple de iPhone 5 geschikt maakt met een software-update of is mist de iPhone 5 hardwarematige ondersteuning?

    Edit: ondertussen is het antwoord geplaatst. Jammer dat het niet mogelijk is de iPhone 5 later te gaan ondersteunen. Misschien dat Vodafone en T-Mobile wel ondersteunde frequenties gaan gebruiken?

  17. Ik ben benieuwd hoeveel mensen echt bewust kiezen voor een 4g snelheid omdat ze 3G te langzaam vinden. In het geval dat je hoogste snelheid (14,4Mbps) zou halen met 3g kan ik me niet voorstellen dat iemand daar voor z’n tablet of telefoon niet genoeg aan heeft.
    Ok stilstand is achteruitgang, maar ik denk dat 4g eerder een soort van hoog gadget gehalte heeft, van kijk mij eens, ik heb 4g, dan dat het echt ten volle benut wordt door de consument.

    Mij lijkt 4g eerder nuttig als vervanger van mensen die nu nog op ADSL1 of ADSL2 zitten vanwege het grotere bereik van een LTE zendmast.

  18. @joedoekoe: Inderdaad, belachelijk dat ze die miljarden die ze voor het 4G netwerk moesten betalen daadwerkelijk terug willen verdienen!

  19. Iedereen heeft standaard wifi aanstaan dus wanneer gebruik je dit optimaal. Ik heb onbeperkt. Maar verbruik amper data alleen omdat ik overal wifi heb.

  20. ondersteund de CDMA versie uit america dit wel?

  21. leuk zoon provider die je dadelijk verplicht om die rotzooi te nemen , ik blijf lekker bij 3g dan wacht ik maar paar seconden langer (:

  22. Origineel geplaatst door Peter
    Is het niet stiekem ook bedoeld om te zorgen dat ze niet meteen “de grote boze iphone gebruikers” op hun netwerk krijgen die alles overbelasten maar nu een kleiner segment? Of is dat een hele rare gedachte?

    Denk dat er meer toestellen van andere merken in omloop zijn dan iphones hoor!

  23. Hier lopen we dus tegen de innovatie van Apple aan, 1 ding ondersteunen want dat is het beste, NOT!

  24. En…. waar heb je die supersnelheid van 4G danwel voor nodig? Om je mail op te halen of een film sneller te bekijken? Bijna de helft van je beschikbare tijd zit je op WiFi bij je thuis of bij vrienden. 4G voor mobiel wordt het niet, maar misschien wel ooit voor internet thuis, dan zijn we eindelijk verlost van die kabelonzin.

  25. Ok, nu even lachen. Ik heb *bliep. Af en toe zet ik de laagste tarief van 50 cent aan. En dan heb ik snelheid van 384 kbps. En dat vind ik genoeg om even nieuws onderweg te lezen, of email of kijken of trein geen vertraging heeft. En ik doe al bijna 2 maanden met 4 Euro. Omdat thuis en op mijn werk heb ik supersnelle WiFi.

    Wat moet je met 50 Mbps onderweg?!!! 3D films downloaden?! Waarvoor moet een gemiddeld mens onderweg zoveel snelheid hebben?! Dat snap ik dus echt niet en ik ga zeker niet voor betalen.

  26. Origineel geplaatst door Peterfrans
    En…. waar heb je die supersnelheid van 4G danwel voor nodig? Om je mail op te halen of een film sneller te bekijken? Bijna de helft van je beschikbare tijd zit je op WiFi bij je thuis of bij vrienden. 4G voor mobiel wordt het niet, maar misschien wel ooit voor internet thuis, dan zijn we eindelijk verlost van die kabelonzin.

    Had je 10 jaar geleden moeten roepen, waar 3G ingodsnaam voor nodig was? Om 320p filmpjes te checken? of 2 MP foto’s?

    Kijk waar we nu zijn. 4G is broodnodig. Écht breedband. Overal. Altijd. Met de opkomst van 4K schermen, mobiel internet chips in foto/film toestellen, alles in de Cloud etc.

    Ik verwacht dat we over 10 jaar geen thuisverbinding meer kennen.

  27. @olga2000: Eens! Doorgeredeneerd kun je zelfs zeggen dat het zinloos is om een telefoontje te gebruiken voor het kijken van films e.d., omdat een computer/notebook of een tablet daarvoor qua scherm beter is uitgerust en dat kun je lekker thuis doen met wifi. Dus waarom zoveel betalen voor een telefoon?

  28. @AlexT: Precies wat ik zeg. Over 10 jaar geen kabelonzin meer. 10 jaar geleden had je vrijwel geen mobiel internet, dus dat was een prima dat 3G. Er is een categorie mensen, die zich gek en wijs laten maken dat ze snel internet onderweg nodig hebben. Die mensen ken ik ook. En als je dan vraagt wat ze allemaal wel niet doen, dan blijkt dat ze mail ophalen en op YouTube bezig zijn. Voor echt zakelijke gebruikers ligt eea iets genuanceerder natuurlijk.

  29. KPN moet ergens beginnen. Ik snap wel dat KPN hun netwerkinfrastructuur niet gaat aanpassen op één type telefoontje.

  30. LOL is er in NL nu nog geen 4G beschikbaar voor iPhone?
    Vroeger liep NL overal mee voorop, maar dat is nu wel anders. Mijn collega heeft zijn vaste internetverbinding thuis opgezet en doet alles via MIFI (mobile wifi).
    In de MIFI zit zijn 4G kaart van Proximus en daarmee gaat ie het net op. De apparatuur kan wel met elkaar praten via het wifi netwerk.
    Scheelt hem veel geld per maand en de hoeveelheid data die hij nu mag gebruiken per maand is voldoende voor hem.
    Weg met die kabel of VDSL verbindingen thuis

  31. Eens, dit is gewoon typisch weer zo’n ding waar apple gewoon mee wegkomt, een product wat wereldwijd gebruikt kan worden, maar niet alle functies(zeer zeker niet!).
    En in de tussentijd wel voor diezelfde functies wereldwijd reclame maken. Ik ben blij me me toestel, maar ik ben allang niet meer blij met apple als bedrijf.

  32. Met een verizon iPhone zou dit dus wel lukken

  33. @lotte: Is dat sarcasme? misplaatst… ik vind dat het geweldig is dat je een filmpje op je mobiel kan bekijken. Of je dat filmpje per se via supersnelle mobiele netwerk moet streamen en dat je ook nog (dagelijks) zoiets zou moeten kunnen doen… dat betwijfel ik. Althans, ik heb daar geen tijd voor. 15 minuten naar werk en terug dat ik in de trein zit vind ik niet echt lang genoeg om van een filmpje te genieten.

    En daar naast kan ik nog zo veel doen met mijn dure iPhone. Nee, helemaal geen verkeerde beslissing om een dure telefoon te kopen.

  34. In België krijgen we gewoon binnekort 4g zonder dat je een nieuw abbonement hoeft te nemen, ook de iPhone 5 wordt ondersteund

  35. KPN geldharkers???
    Volgens mij heeft KPN 12 miljard schuld vanwege alle investeringen!!!
    Bij Vodafone en TM zitten de geldharkers want daar steken ze je geld direct in hun zak, zonder ook maar iets in het netwerk te steken!!!

  36. De operator ziet het als een probleem dat Apple moet oplossen. Hoe arrogant kun je zijn, wat dacht je van een tegenoffensief zoals simkaartloze telefoons of Apple als provider, Dan wil ik nog wel eens zien wat er in het naar kartel riekende telecom land gaat gebeuren. Zijn ze nu helemaal een haartje betoeterd

  37. @Jordy: hoe zit het eigenlijk met het proximus netwerk is dat al geactiveerd voor de iphone5?

  38. Tuurlijk rollen ze eerst de andere uit. iPhonegebruikers maken nu eenmaal veel gebruik van data en daar is hun nieuwe netwerk nog niet sterk/groot genoeg voor. Maar nu kunnen ze wel roepen dat ze 4G hebben. En een gemiddelde consument heeft geen verstand van die termen dusja..

  39. Kan ook zijn natuurlijk dat KPN een dealtje gemaakt heeft met Samsung!
    Tja, ik gebruik zelden 3G, dus 4G is al helemaal niet interessant voor mij. Overal waar ik kom is er WiFi.

  40. Origineel geplaatst door olga2000
    @lotte: Is dat sarcasme? misplaatst… ik vind dat het geweldig is dat je een filmpje op je mobiel kan bekijken. Of je dat filmpje per se via supersnelle mobiele netwerk moet streamen en dat je ook nog (dagelijks) zoiets zou moeten kunnen doen… dat betwijfel ik. Althans, ik heb daar geen tijd voor. 15 minuten naar werk en terug dat ik in de trein zit vind ik niet echt lang genoeg om van een filmpje te genieten.En daar naast kan ik nog zo veel doen met mijn dure iPhone. Nee, helemaal geen verkeerde beslissing om een dure telefoon te kopen.

    Sorry maar waarom moeten mensen altijd met zichzelf vergelijken? Dat 1 of een (beperkte) groep mensen het (nog) niet gebruiken wordt er gelijk afgevraagd of het wel nodig is? Ben blij dat zulke mensen niet beslissen over de nieuwe technieken anders zaten we nu nog met een 14k4 inbel modem.

  41. Mooi zo dan wordt 3G goedkoper en is echt snel zat! Ik zeg altijd laat u niet gek maken. De 4G marketing machine draait al overuren!

  42. Doe eerst eens 3G landelijk aanbieden

  43. Ik ben uberhaupt niet voornemens 25 extra euro te gaan betalen voor 2500 MB en een hoge snelheid.

    Ik ben tevreden met mijn 14,4 Mbps en 10GB.

  44. Origineel geplaatst door Rick
    Geloof t of niet, maar ik heb met mijn 3G bijna dezelfde snelheid als de 4G die KPN nu aanbiedt.

    Yeah right 50 mbit over een 3G onder welke steen leef jij man

  45. Ik was al van plan om te vertrekken bij KPN maar nu weet ik het helemaal zeker, wat een prijzen.

    Zeker icm toestellease dan wordt het een investering, dan pas ik. Hoop dat Vodafone of T-Mobile wel de 1800 uitrolt.

  46. Dank KPN,…zocht namelijk naar een excuus om over te stappen naar de Lumia 920.

  47. Klinkt stom maar ik zit lekker op de wifi 🙂 en jullie maar dik betalen whahaha !! Nee oké zonder gein ik heb nog een oud abb die ergens volgende maand afloopt en heb het altijd met deze snelheid gered dus waarom zou je als particulier een 4g ondersteuning gebruiken ?

  48. telfort is oké olé olééééé.
    Als ik sneller internet wil hebben ga ik wel op mijn laptop.

  49. Origineel geplaatst door Xtra
    Eens, dit is gewoon typisch weer zo’n ding waar apple gewoon mee wegkomt, een product wat wereldwijd gebruikt kan worden, maar niet alle functies(zeer zeker niet!). En in de tussentijd wel voor diezelfde functies wereldwijd reclame maken. Ik ben blij me me toestel, maar ik ben allang niet meer blij met apple als bedrijf.

    Duh ligt dat aan Apple? KPN heeft de 1800 band wel tot hun beschikking maar doet er niks mee. Alsof Apple daar wat aan kan doen. Als je jezelf goed had geinformeerd is er nagenoeg geenéén toestel wat de 800 band ondersteund. Alleen de Lumia 820 en 920 volgens Tweakers.net.

  50. @mattias: “test het 4G-netwerk meteen uit in Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven (inclusief Haasrode industriepark), Luik, Bergen, Waver en Namen.” Enkel in de grote steden beschikbaar momenteel. Ik wacht op 4G van base (mobile vikings)

  51. Hadden we toen met de invoering van de eerste 3G netwerken ook dit frequentie gezeik!?
    Kan ik me niet herinneren….

  52. KPN aast erop dat Apple de boel overneemt…. Gezien de beurskoers een zeer geschikt moment

  53. Op WikiPedia staat een overzicht van alle mobiele banden en frequenties.
    Apple is tot nu toe enige die hier duidelijk is, in de specs staat gewoon dat LTE op de banden 1, 3 en 5 worden ondersteunt.

    In Nederland gebruiken we overigens deze banden:
    800 MHz = band 20 (zal voor LTE gebruikt worden)
    900 MHz = band 8 (wordt nu nog voor 2G gebruikt)
    1800 MHz = band 3 (wordt nu nog voor 2G gebruikt)
    2100 MHz = band 1 (wordt nu voor 3G gebruikt)
    2600 MHz = band 7 (zal voor LTE gebruikt worden)

    Voor de volledigheid moet ik eigenlijk ook nog de ongepaarde TDD frequenties noemen:
    1900 MHz = banden 33 & 34
    2600 MHz = band 38

  54. Ook de CDMA versie werkt niet want die begint pas bij 850…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.