Reacties voor: Deze handige functie is nieuw in de KPN iTV-app

Maar waar blijven de Apple TV-app en AirPlay?
KPN heeft een update voor de iTV-app uitgebracht met ondersteuning voor picture-in-picture. Je kan daardoor op tv-kijken en tegelijkertijd een andere app gebruiken. Maar nog altijd is er weinig zicht op de komst van AirPlay, laat staan een Apple TV-app.
Lees het complete artikel → Deze handige functie is nieuw in de KPN iTV-app
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Onderwerpen

Reacties: 15 reacties

  1. Ziggo is geen optie voor mij omdat ik glasvezel wil. KPN is erg traag met dit soort dingen. Ik denk dat ik aan het einde van dit jaar met mijn abonnementen over ga naar t-mobile

  2. Grootse probleem van de Apple TV is volgens mij dat deze zo slecht verkoopt in Nederland waardoor het niet interessant is om er een app voor te bouwen.

    In een iCulture artikel uit 2018 lees ik dat de verkoopcijfers in 2017 meer dan gehalveerd zijn naar 30.000. Doet de Apple TV het nog steeds zo slecht?

  3. @Rutger: Dat is een drogreden. T-Mobile heeft wel een app en Ziggo is al 12 jaar bezig met zo’n app.

  4. “KPN heeft onlangs wel al een Smart TV-app uitgebracht voor enkele Samsung- en LG-tv’s, maar voor de Apple TV ontbreekt deze nog.”

    Is natuurlijk van de zotte: die smart TV’s hebben een OS die maar een jaar of 3 ondersteunt worden. Dan is het natuurlijk dom om dan wél een app te maken.

  5. Apple TV app zou mooi zijn maar AirPlay ben ik ook al blij mee.
    Ik geef bij iedere update 1 ster in de AppStore voor het ontbreken van AirPlay. Zouden meer mensen moeten doen. Zeker weten dat die managers daar gevoelig voor zijn. Onze rating naar beneden? Oei! Dan komt mijn bonus in gevaar.

  6. Met de smart tv van tegenwoordig is de app daarop vanzelfsprekender. Deze werkt volgens mij prima.

    Hoe het alleen dan met 4k beelden zit is mij niet bekend.

  7. Op Samsung tv’s heb je tegenwoordig wel een KPN iTV app, zenders kiezen en door de programmalijst heen scrollen werkt lastig en onoverzichtelijk, maar tv kijken gaat prima

  8. Origineel geplaatst door Arno1975
    @Rutger: Dat is een drogreden. T-Mobile heeft wel een app en Ziggo is al 12 jaar bezig met zo’n app.

    De T-Mobile app is natuurlijk een overblijfsel van hun dienst Knippr waar ze mee gestopt omdat er te weinig klanten waren en die alleen via apps werkte.

    De Apple TV 4 is pas sinds september 2015 te koop dus Ziggo zal er geen 12 jaar mee bezig zijn maar dat ze er al jaren mee bezig zijn is niet omdat het zo lastig is maar meer omdat het geen prioriteit heeft.

  9. Geen wonder. Apple TV+ kun je ook niet streamen via Chromecast wat gemiste kans is in mijn ogen.

  10. @Rutger: 12 jaar is overdreven, maar ze zijn al een paar jaar bezig. En nog geen app.
    T-Mobile wel. Ben dus zoals gezegd overgestapt van KPN. Ze zijn daar al langer apart bezig.

  11. @Michel: Samsung staat nou niet bepaad bekend om haar goede update beleid. Niet voor phones en niet voor smart TV’s. Wat KPN bezielt om dáár dan wél een app voor uitbrengt is mij een raadsel.

  12. Airplay is wel mogelijk op de apps via mirroring. Video starten, en bij de Apple overlay (waar ook volume, zaklamp is enzo) kan je de tv selecteren en speelt KPN het af op je tv

  13. Origineel geplaatst door Joris
    Airplay is wel mogelijk op de apps via mirroring. Video starten, en bij de Apple overlay (waar ook volume, zaklamp is enzo) kan je de tv selecteren en speelt KPN het af op je tv

    Dit werkt niet. Staat overigens ook al in de tekst.

  14. (Red.) Reactie KPN toegevoegd.

  15. “KPN heeft onlangs wel al een Smart TV-app uitgebracht voor enkele Samsung- en LG-tv’s, maar voor de Apple TV ontbreekt deze nog.”

    Origineel geplaatst door Arno1975

    Is natuurlijk van de zotte: die smart TV’s hebben een OS die maar een jaar of 3 ondersteunt worden. Dan is het natuurlijk dom om dan wél een app te maken.

    Volgens mij is dat niet helemaal correct. Veel tv’s krijgen inderdaad net als Android telefoons geen major updates (wel minor en patches) maar de app bouwer kiest er uiteindelijk voor of z’n app ook op oudere software draait. De NLZiet smart tv app kan je bijvoorbeeld op LG en Samsung tv’s vanaf 2012 installeren.

    Ik heb zelf sinds kort een LG OLED met de KPN TV app maar die app werkt toch minder dan de KPN settopbox. Volgens mij omdat die apps gebruik maken van http streaming en de settopbox van multicast.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.