Reacties voor: KPN gaat iPhone 4 niet verkopen, Vodafone nog onzeker

KPN gaat de iPhone 4 niet verkopen. Er zouden gesprekken zijn geweest met Nederlandse operators over de verkoop van de iPhone 4, maar KPN is daarbij afgehaakt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 64 reacties

  1. las het net op tweakers, jammer dan maar naar de UK, Belgie, Frankrijk of Italie voor de iPhone 4

  2. onbegrijpelijk, even afgezien de voorwaarden die Apple stelt: de KPN geeft liever dikke bonussen weg i.p.v. haar loyale klanten eens tevreden te stellen !

    niet schieten 😉

  3. Ik zit nu ook gewoon met m’n iPhone op het KPN netwerk, en qua bereikbaarheid van zowel het telefoonnetwerk als het data-netwerk zou ik voor geen goud terugwillen naar T-Mobile.

    Zolang je de phones gewoon simlockvrij kan krijgen vind ik het ook niet echt een probleem dat KPN ze niet ‘officieel’ met een abonnement verkoopt.
    Alleen jammer dat Visual Voicemail nog steeds ontbreekt.

  4. Hopen dat vodafone het wel gaat doen! Wil de nieuwe iPhone zeker kopen, maar als hij alleen via T-Mobile is doe ik het mooi niet. T-Mobile heeft zeer slecht ontvangst hier, wat toch wel belangrijk is voor een mobiele telefoon!

  5. Vraagje: Ik heb mijn t-mobile nu 2 jaar. Ik ga hem verlengen met een iPhone 4. Nu is het dus zo dat ik hem dan stilzwijgend en voor onbepaalde tijd laat verlengen met een maand opzegtermijn. Dus dan krijg ik een iPhone 4 met bijbetaling, kan ik dan opzeggen en mijn iPhone 4 houden of moet ik de iPhone dan volledig terugbetalen?

  6. @Joost: Op het moment dat je een nieuwe iphone wil, verleng je je contract met daarmee weer een verbintenis van 1 of 2 jaar!

  7. Ik mij alleen een nieuwe iphone als ik niet meer aan t-mobil

  8. @Joost: Uhm nee natuurlijk niet!!! Als jij een Iphone 4 krijgt, dan heb je contact gehad met t-mobile en aangegeven dat je je abbo wilt verlengen.. Ze sturen echt geen nieuwe iphone naar jou op omdat ze zien dat jouw abo bijna verloopt :S Daarvoor moet je zelf stappen ondernemen.. en als je dus stappen onderneemt, dan wordt hij dus niet stilzwijgend verlengd, maar wordt je abo gewoon verlengt en zit je er dus weer voor 2 jaar aan vast.

  9. Kan er geen actie komen voor Vodaphone en Iphone. Tmobile is waardeloos qua bereik. Niet voor niks nu een compensatieregeling voor de continue gebreken in hun netwerk. Apple doe verstandig en doe KPN en Vodaphone er wel bij ! Iphone hoeft voor mij niet zolang dit alleen kan met Tmobile.

  10. Hoop toch echt dat het bericht op tweakers mis is en zowel KPN als Vodafone de iPhone gaan verkopen.

    En hopelijk ook simlock vrij.

  11. @Joost wat willem1509 zegt.
    Je abo wordt verlengt, maar je krijgt niet automatisch een nieuwe telefoon. Voor een iPhone 4 moet je echt zelf weer actie ondernemen.

    ik vraag me trouwens wel af of je als je een bestaande klant bent wel ipv een 2 jarig een 1 jarig contract kan afsluiten met iPhone…

  12. Het is maar beter dat KPN de iPhone niet gaat aan bieden gezien hun toekomst plannen.
    Ik denk dat dit ook de breekpunt is geweest tussen Apple en KPN, aangezien Apple onbeperkt internet heel belangrijk vindt.

  13. @Joost: Bij het onbepaald verlengen van je Abonnement (zonder toestel) is het mogelijk ieder moment van je Abonnement af te kunnen, rekening houdend met één maand opzegtermijn. Verleng jij je Abonnement met een nieuw toestel dan zal je contract worden verlengd met 2 jaar.

  14. Tja, dan ga ik toch afscheid nemen van KPN.
    Ik hoop dat Vodafone de iphone wel gaat verkopen, echter weet ik van Vodafone dat je daar vaker heeeeel lang moet wachten tot ze een bepaald toestel op voorraad hebben, zeker een toestel alla iphone.

    No iphone no deal 🙂

  15. Van de week gebeld met Vodafone klantenservice. Zij raadde aan om via Phoneshop.nl een Vodafone abonnement icm de Iphone te kopen/verlengen aangezien zij geen Iphone zouden gaan verkopen..

  16. Wtf is dit, vorige week me abo laten verlengen en krijg dan een Desire bij Vodafone….

    Jammer dat er nog niks zeker is, want anders ga ik vodafone eens bellen

  17. Wilde gisteren mijn Hi-abonnement opzeggen omdat ik een iPhone wil en toen werd mij een heel aantrekkelijk aanbod gedaan voor een iPhone in combinatie met een verlenging (met oa internet voor 2,50 per maand voor heel de looptijd). Ben er op ingegaan en morgen wordt ‘ie bezorgd.

  18. @michel: Michel blijft in sprookjes geloven. Denk eens na: T-Mobile is gebonden aan een contract met Apple en dan zouden KPN en Vodafone gewoon simlockvrije Iphones gaan verkopen? Wat een krankzinnige redenatie. Doe gewoon zoals ik, gewoon dagje Antwerpen en gewoon een Iphone 4 in Belgie scoren.

  19. Zou wel mooi zijn als Vodafone hem gaat leveren. Helemaal als hij gewoon los te koop is in hun store. (zoals nu met de NexusOne/blackberry modellen ook mogelijk is. Simlock maakt me weinig uit)

  20. Hoop wel op Vodafone heb nu de 3G met een spot goedkoop iphone Abbo 13 pm voor 300 min + internet maar voor de nieuwe wil ik best meer gaan betalen per maand.
    Verkoper in Arnhem dacht dat het na de zomer wordt aug/okt

  21. @Joost: Ik heb diezelfde vraag uitgezet bij T-Mobile, maar nog geen antwoord gekregen hoe dat zit met de IPhone 4 na het verlopen van het contract.

  22. Ik heb het lang uit gesteld, maar dan toch een HTR met desnoods minder functionaliteit. Ik ga echt niet een of andere buitenlandse kopen met alle garantie problemo’s.
    Dat gezeik van Apple. Ik gebruik al bijna 30 jaar Apple maar ze krijgen echt MS spatjes.

  23. Origineel geplaatst door Marijn
    Wilde gisteren mijn Hi-abonnement opzeggen omdat ik een iPhone wil en toen werd mij een heel aantrekkelijk aanbod gedaan voor een iPhone in combinatie met een verlenging (met oa internet voor 2,50 per maand voor heel de looptijd). Ben er op ingegaan en morgen wordt ‘ie bezorgd.

    Tja, maar dan krijg je dus een 3GS, en dat is wel jammer..

  24. @Marijn: Dan gaat het dus wel over de iPhone 3gs en niet de iPhone 4. Ik neem aan dat je daarvan op de hoogte bent? De iPhone 4 is namelijk pas over een tijdje leverbaar in Nederland.

  25. Wat is dat toch met dat negatieve over T-mobile? Geval van “hoge bomen” en “gras is groener bij de buren”? Je wordt toch niet vanzelf telecomprovider van het jaar (in NL)? Lijkt wel op MacDonalds. Niemand zegt het lekker te vinden maar het marktaandeel stijgt voortdurend. Is positief zijn niet stoer of zo?

    Ik heb nu KPN, maar stap vanwege de Iphone4 graag over naar T-Mobile. Leuk bedrijf ook. Dat dekkingsprobleem? Laat er bij KPN of Voda maar eens 100.000 Iphones bij komen…. In 2009 lagen de netwerken van deze laatsten ook uitgebreid plat. Vergeten?

    Puur vanuit de techniek gezien is het Netwerk van T-Mobile overigens het verst. Ga ik er dus vanuit dat de huidige problemen razendsnel voorbij zijn. Oftewel, wat KPN en Voda te wachten kan staan, zijn ze bij T-Mobile dan alweer lang vergeten. Maarre stap gerust over allemaal 🙂

  26. @ Rob, ik geloof niet in sprookjes maar O2 had in de UK ook een exclusief contract volgens mij en dit is nu ook teniet gedaan met als grote voordeel simlock vrij.

    En een dagje Antwerpen wil ik best maar moet er gegarandeerd een iPhone liggen en niet als met de 3G en 3GS een schaarste.

    Groningen – Antwerpen is niet even rijden ben zeker een dag onderweg om heen te rijden, iPhone kopen en weer naar huis.

  27. Waarom KPN en Hi nou n iet… TMobile en vooral dat *kots* Vodafone weer wel…

  28. Tmobile mag dan wel provider van het jaar geweest zijn maar dit was totaal niet op service en dekking gebaseerd.

    KPN en vodafone hebben een 3G netwerk wat 40 keer groter is als tmobile.
    KPN of Vodafone loste de problemen iig snel op niet zoals sommige mensen bij Tmobile die al ruim jaar slechte dekking hebben krijgen wel korting omdat ze toegeven dat het netwerk beroerd is.
    Zelf ook ervaren nergens 3G bij in de regio en beroerde GSM ontvangst waarop Tmobile medewerker doodleuk zegt ga maar buiten staan…

  29. Mensen mensen mensen:

    KLIK KLIK!!!

  30. Origineel geplaatst door marcf
    Wat is dat toch met dat negatieve over T-mobile? Geval van “hoge bomen” en “gras is groener bij de buren”? Je wordt toch niet vanzelf telecomprovider van het jaar (in NL)? Lijkt wel op MacDonalds. Niemand zegt het lekker te vinden maar het marktaandeel stijgt voortdurend. Is positief zijn niet stoer of zo?Ik heb nu KPN, maar stap vanwege de Iphone4 graag over naar T-Mobile. Leuk bedrijf ook. Dat dekkingsprobleem? Laat er bij KPN of Voda maar eens 100.000 Iphones bij komen…. In 2009 lagen de netwerken van deze laatsten ook uitgebreid plat. Vergeten?Puur vanuit de techniek gezien is het Netwerk van T-Mobile overigens het verst. Ga ik er dus vanuit dat de huidige problemen razendsnel voorbij zijn. Oftewel, wat KPN en Voda te wachten kan staan, zijn ze bij T-Mobile dan alweer lang vergeten. Maarre stap gerust over allemaal

    Je bent een typisch geval van iemand die zichzelf een iPhone aan praat met drogredenen. Er is niet voor niets zoveel ophef over het netwerk. Denk je dat met de nieuwe iPhone dat verbeterd zal zijn? Denk je nu werkelijk dat binnen die ‘2 a 3 weken’ het grootste deel gefixt is, zoals ze claimden? Ze hebben wel meer geclaimd in het verleden.

    Geloof me, het zuigt diep. Ik stap pas over als ik het merendeel, zeg 75% + van de T-Mobile gebruikers t.z.t. positief zijn over ontvangst en snelheid van het 3G netwerk. Aangezien 2 jaar geleden het netwerk even ruk was als nu (in mijn persoonlijke omgeving, Almere/Amsterdam/Weesp), zie ik dat voorlopig niet verbeteren.

  31. Origineel geplaatst door Nils Veldhuis
    Mensen mensen mensen:KLIK KLIK!!!

    Lol… als je _dat_ aanschaft… ben je een dief van eigen portemonnee.

  32. Wat zou de iphone 3gs Gaan kosten als de iphone 4 uitkomt ik wil graag een iphone 3gs heb nu ipod touch 2g

  33. @Nils Veldhuis:

    ja dat zijn van die webshops die abbo’s en telfoons inkopen en die samenhangen, en dan betaal je megaveel bij voor je iphone, kijk eerst eens naar de prijzen van de iphone bij tmobile over een week of 2, en dan naar die van jouw site, betaal je je scheel aan..

  34. Origineel geplaatst door Mark
    @Nils Veldhuis:ja dat zijn van die webshops die abbo’s en telfoons inkopen en die samenhangen, en dan betaal je megaveel bij voor je iphone, kijk eerst eens naar de prijzen van de iphone bij tmobile over een week of 2, en dan naar die van jouw site, betaal je je scheel aan..

    Maar als we nu kijken met de 3Gs bij de site van Nils en bij de site T Mobile met een 1 jaar abb. is die van Nils toch echt €50,- goedkoper!

  35. Ik hoop dat zowel t-mobile als vodafone de iphone gaan aanbieden. Liever nog meer. Niet eens zozeer dat ik dan voor vodafone (of iets anders dan t-mobile) kan kiezen, maar voor het feit dat je dan dataverbruik minder groot is per provider. Nu vindt het meeste dataverkeer plaats op een iphone, en dus vaak op t-mobile netwerk.

  36. Met gemak zou KPN er 200.000 verkopen per jaar! Alleen al alle T-Mobile klanten zouden een overstap maken! Het is gewoon de beste smartphone on the market!!! Geen slimme zet van KPN…

  37. Heb in Juni 2009 3G simlock vrij in België gekocht. Ik heb eeb zakelijk abo van Vodafone in NL. Heb alvast aan Belgische operator gemeld dat zij een mooi 32 Gb zwarte voor mij op zij mogen leggen. Discussie over T mobile of KPV, Vodafone vind ik oninteressant omdat ik sowieso altijd een simlock vrij toestel koop. Ik wil ieder ogenblik kunnen switchen en qua totaalprijs maakt het niets uit…

  38. Ook tegen mij is door T-Mobile gezegd dat ik maar buiten moest gaan staan om mijn telefoontjes te ontvangen. Thuis slecht bereik, ook aan de Grevelingen, waar de boot ligt eveneens een slecht bereik.Korting krijg ik niet meer, volgens mij zijn Telecomproviders niet het beste soort Nederlanders, aangezien ze veel beloven en weinig geven, en dat doet de gek in vreugde leven.
    Ik hoop dat KPN de nieuwe provider wordt.
    Gerard

  39. Wil graag terug naar KPN, maar dan wel met iPhone volledig functionerend. Ook visual voicemail.
    T-mobile netwerk is erg krakkemikkig.
    Laat KPN maar eens met een iPhone abonnement komen zonder iPhone maar met bonus voor 1 of 2 jarig abonnement. Dan koop ik dat toestel wel.

  40. Ik heb gisteren nog gesproken met de helpdesk van Vodafone en die gaf aan dat je ze samenwerken met de phoneshop. Deze medewerker bood me wel een iphone 3gs aan in combinatie met een verlenging. Over de Iphone 4 kon hij nog geen uitspraak doen, omdat ze nog niet wisten wanneer ze deze gingen ontvangen en wat de prijzen in Nederland zouden gaan zijn. Hij gaf wel aan dat de exclusiviteit van t-mobile opgeheven ging worden. En dat de verwachting was dat ze deze begin augustus zouden gaan opnemen in het assortiment.

    Ben benieuwd.

  41. Ik ben al 11 jaar klant van Vodafone, en een goede ook, ookal zeg ik het zelf. Ik heb altijd het hoogste abonnement. Echter, mochten ze deze keer WEER de iphone niet gaan aanbieden, zal ik met pijn in mijn hart overstappen naar T-Mobile! Overigens heeft mijn gesprek met de afdeling `loyalty`een positieve wending gehad, ze wisten mij mede te delen dat de 4G vanaf oktober bij Vodafone leverbaar is!

  42. Toen ik een tijdje geleden een Iphone wilde aanschaffen zei een collega dat ik beter even kon wachten want er zou een Iphone 4 aankomen. Ik heb gewacht, maar ik heb inmiddels door dat bijna zeker weer alleen Tmobile de verkooprechten heeft. Ik heb de knoop doorgehakt en heb nu bij Vodafone een perfecte dekking met mijn HTC Desire. Sorry voor de fanboys maar Apple heeft het aan zichzelf te danken, als ze gewoon alle providers een Iphone laten verkopen (wat ik normale vrije markt noem) dan hadden ze aan me verdiend, nu dus niet, want ik wil dus wél normaal bereik hebben als ik online ga….

  43. @Frans: Probleem met die afdeling ‘loyalty’ is dat ze meestal uit hun nek kletsen om jou maar als klant te houden.

  44. Vraagje. Ik heb nu een contract bij HI (voor nog ±1jr. ).
    Kan ik nu via Phoneshop.nl mijn contract verlengen in combinatie met die iPhone 4 natuurlijk ?

  45. @Sh.: nee dit kan pas 4 maanden voordat je abonnement afloopt en niet eerder.

  46. @iErik:

    Inderdaad, en twee jaar geleden schreeuwden ze ook als eerste en hardste dat de iPhone niet bijzonder was en ze zeker niet exclusieve provider wilden zijn. Hadden ze dat maar gedaan, dan waren ze echt zeker weten wel 200.000+ klanten rijker geworden. Maar nu maken ze opnieuw zo’n stomme fout……… ongelooflijk.

  47. @Frans: En Roy boven jou werd verteld dat de iPhone in augustus komt? Wat denk je nu zelf, als je de rijen ziet in Amerika en Japan? Dat Vodafone eerst de grote massa hun contract gaat laten afsluiten bij T-Mobile, om vervolgens pas in Oktober de iPhone aan te gaan bieden? Die willen dan direct meeprofiteren. Tenminste, dat lijkt mij vanuit een bedrijfskundig oogpunt wel zo slim..

  48. Ik snap het probleem niet….

    Bij de Phoneshop koop je gewoon een simlockvrije iPhone i.c.m. een Vodafone of KPN abonnement…

    Heb het zelf ook gedaan, en ga binnenkort mijn zakelijke abo ook verlengen, maar dan met een iPhone4….

  49. **** waarom niet bij KPN daar zouden ze mij wel blij mee zijn.

  50. Ik snap het punt niet over wie de (verkoop)rechten heeft van de iPhone.

    Als je een iPhone 4 wilt met een Vodafone of Hi abbo, dan kan dat toch gewoon? Bijv. via Phoneshop.nl

    Of zit ik mis?

  51. alsjeblieft laat vodafone die iphone verkopen

  52. Het kan Apple natuurlijk z’n reet roesten wie dat ding verkoopt. Als ie maar verkoopt met of zonder bereik.

  53. Ik snap het probleem ook niet ga hem ook voor het eerst op phoneshop.nl halen met een vodafone abbo. Of simlock vrij in belgie halen en dan sim only vodafone.

  54. Gaan ze bij phoneshop sim kaartjes knippen?

    aangezien kpn en vodafone niet op korte termijn microsim bieden

  55. @menno In de iphone 4 zit geen micro simkaart zoals bij de ipad. Indien dit wel zo is kun je die gemakkelijk zelf verknippen.

  56. Kan gewoon niet wachten op de 4e generatie iPhone!!!

  57. @gonny van der zwaag mijn excuus las het idd net op de franse app store.

  58. Mooie produkten maar het is en blijft een naar bedrijf dat Apple

  59. Wacht lekker op KPN!!!!
    Ik kan nu ook een 3GS krijgen indien ik verleng bij KPN.
    Bieden ze officeel ook niet aan.

    Durf te wedden dat ze over een maand of 4 á 5 dan ook de G4 aan kunnen bieden.

    Ik wacht dus…..

  60. vanmiddag nog account manager KPN zakelijk gehad en die zegt dat ze hem echt niet leveren ook dat ze de 3GS gaan leveren is broodje aap
    Net zoals toen zeker bij die mensen die dreigde op te zeggen.
    Kregen een iphone maar garantie via KPN was er niet

  61. Jammer dat net mij verlenging is in gegaan van Vodafone, al heb ik de Desire nog steeds niet binnen gehad. Misschien ik het nog cancellen 🙂

  62. Net gesproken met Vodafone zakelijk, ja de 4G Wordt zeker door Vodafone verkocht datum is nog onzeker.

  63. @cyber2001 (ID 222819) – In de iPhone 4 zit WEL een micro-simkaart. Graag geen misverstanden verspreiden a.u.b.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.