Reacties voor: KPN gaat 4G en vast internet in quad play-abonnement combineren

KPN gaat 4G-abonnementen in een quad-play bundel aanbieden. In februari komen de abonnementen met 4G, vast internet en mobiel internet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Hmm, moet de komende week een nieuw abbo afsluiten dus zal dan helaas nog geen overwogen keuze kunnen maken voor een sim only of een 4G abbo.
    Ben erg benieuwd naar de prijsstellingen en wat je er voor krijgt.
    Ondanks dat er behoorlijk terug verdiend moet worden zullen ze misschien ook mooie startaanbiedingen geven..

  2. Ik heb tijdje geleden iphone 5 toestellease bij hi aangeschaft met het Hi XL abbo, duurste internetabbonement. Mij is beloofd dat ik als 4g beschikbaar zou komen ik dit automatisch ontvang. Maar hier lees ik iets heel anders?

  3. Als ze maar een keer (echte) onbeperkt internet aanbieden, dan maakt die snelheden mij niet uit-)

  4. Haha KPN wil dus dat je alles bij hun afsluit!! Mooi nooit niet.

  5. Hoop dat als je alles bij hun afneemt dat je dan ook echte onbeperkte mobiel dat hebt-)

    Toen werd ik wakker-)

  6. Gelukkig zijn ze prijstechnisch ook zo aantrekkelijk, 4G tarieven? Van 2G naar 3G kostte ook niks extra’s toch?
    Toen was het nog onbeperkt internetten, straks zit je dus extra snel voor meer geld aan je limiet. ECHT intressant (en ja ik zit snel aan mn limiet, en nee ik download niet veel muziek oid).

  7. Is dit de oplossing voor snel internet thuis? Ik woon nu in een buitengebied en heb erg traag ADSL-internet. Maar dan moeten er geen datalimieten zijn.
    Ik zou dan erg geïnteresseerd zijn!

  8. KPN is van plan om LTE uit te rollen op de 800Mhz en de 2600Mhz, welke allebei niet door de iPhone 5 worden ondersteund en wat dus betekent dat KPN LTE op de iPhone ook niet gaat aanbieden.
    Zie ook deze link: http://www.kpn.com/prive/4G.htm

    Vodafone gaat daarentegen vanaf de zomer LTE aanbieden op de 800Mhz én de 1800Mhz wat dus betekent dat zij wél de iPhone zullen ondersteunen. Van T-Mobile is voor zover ik weet nog niets betekent over wanneer en op welke frequenties zij LTE gaan uitrollen, maar dat zou ongetwijfeld ook wel ergens in 2013 zijn.

  9. Hier staat : Om gebruik te maken van 4G heb je een nieuwe smartphone, tablet, dongel of mobiele Wi-Fi router nodig die voor 4G geschikt is. Medio januari 2013 maakt KPN bekend welke abonnementen over de 4G snelheid zullen beschikken, evenals de prijzen, en welke smartphones, tablets, dongels en mobiele Wi-Fi routers geschikt zijn voor 4G van KPN.

  10. Origineel geplaatst door Sandro
    KPN is van plan om LTE uit te rollen op de 800Mhz en de 2600Mhz, welke allebei niet door de iPhone 5 worden ondersteund en wat dus betekent dat KPN LTE op de iPhone ook niet gaat aanbieden. Zie ook deze link: http://www.kpn.com/prive/4G.htmVodafone gaat daarentegen vanaf de zomer LTE aanbieden op de 800Mhz én de 1800Mhz wat dus betekent dat zij wél de iPhone zullen ondersteunen. Van T-Mobile is voor zover ik weet nog niets betekent over wanneer en op welke frequenties zij LTE gaan uitrollen, maar dat zou ongetwijfeld ook wel ergens in 2013 zijn.

    Ik weet niet of je andere berichten ook goed heb gelezen maar er is een verzoek bij apple om de 4g banden voor kpn te activeren allang ingediend

  11. @Peter: Een verzoek ingediend om die banden te activeren?
    Waar haal je die informatie vandaan?
    Ik heb goed gelezen hoor, zowel hier als op de website van KPN, waar ze spreken over dat de iPhone 5 nog niet geoptimaliseerd is voor de 800Mhz band.

    Dit is een fout van KPN, want het is niet zomaar softwarematig mogelijk om een frequentieband te activeren, hiervoor is ook hardware nodig die de 800Mhz band ondersteundt en de baseband en antenne’s van de iPhone 5 ondersteunen geen 800Mhz.
    Waar KPN waarschijnlijk op duidt is dat je zou moeten wachten totdat Apple een nieuwe iPhone en iPad introduceert die wél overweg kan met de 800Mhz (en waarschijnlijk de 2600Mhz). Ik denk ook wel dat Apple deze frequentiebanden gaat toevoegen aan de nieuwe iPhone en de nieuwe iPad, maar dat zal nog wel eventjes gaan duren voordat die gaan komen.

  12. Ik vind nergens de info over het feit “Ook zou KPN plannen hebben om toestellease geheel of gedeeltelijk af te schaffen. Bij KPN en dochterbedrijven Hi en Telfort ”
    Hoe komen ze hierbij ?

  13. De Europese versie van de iPhone ondersteund 3 LTE bands: band 1 (2100 MHz), 3 (1800 MHz) en 5 (850 MHz). Met de frequentieveilingen werden 800 MHz, 900 MHz en 1800 MHz geveild.

  14. @Peter: Ja dus? 2100Mhz wordt gebruikt voor UMTS en de 850Mhz band wordt op dit moment alleen gebruikt in Noord Amerika.
    850Mhz is ook een totaal verschillende band dan de 800Mhz band, de frequenties lopen totaal anders…
    Het komt er dus gewoon op neer dat mensen met KPN (en dus ook Telfort en Hi) naar alle waarschijnlijkheid buiten de boot vallen met 4G LTE op hun iPhone 5

  15. @Sandro: Laten we het eerst ff rustig afwachten voor we conclusie trekken want lijkt met erg sterk wat je hier verkondigt, maar misschien heb je gelijk we gaan het zien.

  16. 800 mhz band loopt van 800 tot 900 mhz iemand binnen kpn noc zei dat iphone het gewoon ondersteund en al getest is kpn is nu ook overal al aan het ombouwen de masten.

  17. Betekend dit ook dat Hi een 4G netwerk gaat krijgen of niet? want dat is niet echt duidelijk

  18. @Peter: Nee, de 800Mhz band (Band 20) loopt van 832 tot 862 (uplink) en van 791 tot 821 (downlink)
    De 850 mhz band (Band 5) loopt van 824 tot 849 (uplink) en van 869 tot 894 (downlink)

    Je ziet dus dat deze twee banden totaal van elkaar verschillen en ook niet tussen elkaar werken.
    Zie hier een lijst van alle frequentiebanden voor LTE.

    @Remco: Ja in principe wel, alleen waarschijnlijk gaat KPN geld vragen voor het gebruik van 4G.
    Waarschijnlijk gaat Hi binnenkort laten weten hoe en op welke manier je verbinding zou kunnen maken met het 4G netwerk.
    Het kan zijn dat je gewoon kan overschakelen, net zoals tussen 2G en 3G of het is zo dat ze er extra geld voor gaan vragen.
    Niemand weet het nog op dit moment, dus het is eventjes afwachten

  19. @Remco: Zelfde netwerk, dus lijkt me wel.

  20. Ik ben de draad even kwijt: ondersteunt de huidige iPhone 5 nu wel of niet de Nederlandse 4G-frequenties? Of is dat nu juist nog niet te zeggen? 🙂

  21. Ja, worden ondersteund Hans.

  22. Ik wil je niet uit je dromen helpen Peter, maar de iPhone ondersteund écht maar gedeeltelijk de Nederlandse / Europese frequenties. De Europese frequenties voor 4G zijn 800, 1800 en 2600Mhz. De iPhone 5 ondersteund alléén de 1800Mhz frequentieband.
    De meeste providers in Europa brengen ook 4G uit o.a. de 1800Mhz band, naast de 800Mhz band (welke de iPhone niet ondersteund)
    Naar alle waarschijnlijk gaat KPN hiervan afwijken met alleen de 800Mhz band en de 2600Mhz band. Geen van deze twee banden worden ondersteund door de iPhone 5 en deze kunnen ook niet zomaar met een software update ondersteund worden.
    Voor meer informatie over welke provider welke frequentieband gebruikt, zie hier:
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_LTE_networks

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.