Reacties voor: KPN geeft alle abonnementsklanten toegang tot 4G

KPN gaat alle abonnees toegang bieden tot het 4G-netwerk. Hierdoor mogen ook oude abonnementen bij KPN gebruikmaken van 4G.
Lees het complete artikel → KPN geeft alle abonnementsklanten toegang tot 4G
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Heel fijn! Nu heb ik een flat fee abo (uit 2007!) mèt 4G! Zat net te denken m’n abonnement aan te passen

  2. Ik heb een Iphone 5 !! Deze kunnen volgens mij op het normale netwerk geen gebruik maken van 4G. Maar is dat nu zoals hierboven beschreven ook van toepassing op een IPhone 5 die 4G gaat krijgen ?

    Gr

  3. @Roy: De Nederlandse providers rollen op dit moment 4G uit op twee verschillende frequenties. De iPhone 5 ondersteunt i.t.t. nieuwere iPhones maar één van die twee frequenties. KPN heeft op dit moment landelijke 4G-dekking op de frequentie die de iPhone 5 niet ondersteunt. Ze zijn echter de laatste maanden in enkele grote steden bezig om de andere frequentie die dus wél ondersteund wordt uit te rollen. Op termijn zul je dus met jouw iPhone op steeds meer plekken (vooral in stedelijke gebieden) 4G hebben. Het is op dit moment bijvoorbeeld al (beperkt) beschikbaar in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Eindhoven, Tilburg en Groningen. Komende maanden ongetwijfeld nog in veel meer steden.
    KPN heeft aangegeven begin 2016 ongeveer 65 procent van de bevolking de andere frequentie te willen bieden.

  4. Origineel geplaatst door Roy
    Ik heb een Iphone 5 !! Deze kunnen volgens mij op het normale netwerk geen gebruik maken van 4G. Maar is dat nu zoals hierboven beschreven ook van toepassing op een IPhone 5 die 4G gaat krijgen ?

    Als je KPN hebt kennelijk wel…
    Maar geldt dit ook voor klanten van bijvoorbeeld Simyo? Dat is onderdeel van KPN en maakt ook gebruik van het netwerk van KPN.

  5. Origineel geplaatst door Juan-89
    Als je KPN hebt kennelijk wel…
    Maar geldt dit ook voor klanten van bijvoorbeeld Simyo? Dat is onderdeel van KPN en maakt ook gebruik van het netwerk van KPN.

    Of Telfort?

  6. Geldt dit ook voor telfort enzo doe op het KPN netwerk zitten?

  7. @Ed: heb trouwens na de update overdag op 2G staan. Tjonge wat scheelt dat een batterij

  8. Ik heb juist vandaag een simonly van Simyo besteld. Uiteraard stond daar nog dat je voor 4G €5,- per maand moet bij betalen. Deze optie heb ik niet gekozen. Ben benieuwd of ik het op den duur alsnog krijg, zonder die bijbetaling.

  9. Origineel geplaatst door Mike
    Ik heb juist vandaag een simonly van Simyo besteld. Uiteraard stond daar nog dat je voor 4G €5,- per maand moet bij betalen. Deze optie heb ik niet gekozen. Ben benieuwd of ik het op den duur alsnog krijg, zonder die bijbetaling.

    Ik heb het zojuist aan Simyo gevraagd, antwoord volgt spoedig

  10. Mooie actie, zat net te denken om mijn oude flat-fee abonnement uit 2007 (!) over te zetten. Nu dus flat-fee én 4G! Dat bieden ze volgens mij nog nergens aan…

  11. @Just Goossens: nee alleen voor KPN abonnementen en Hi(wat vanaf mei ook KPN is).

  12. Bericht via Simyo:

    “Hoi! Nee, bij Simyo blijft 4G voorlopig een flexibele optie die je zelf aan of uit kunt zetten. ^CS”

  13. Ook KPN Prepaid?

  14. @_LF_: Bedankt voor de info. Ik zou ook zoiets zeggen als ik Simyo was. gewoon rustig afwachten dus…

  15. Het is inmiddels 22 april maar op mijn iPhone 6 met iOS 8.3 en het vinkje 4G geactiveerd bij Cellular > Voice & Data zie ik nog steeds het 3G-symbool bovenin het scherm ipv de beloofde 4G (bij zakelijk abonnement KLM)…

  16. Ik heb ook een oud zakelijk KPN abbo, maar mijn LG G2 geeft nog steeds HDSPA aan als snelste verbinding. Als ik handmatig zoek naar KPN 4G netwerken ziet hij wel KPN LTE, maar kan ik geen verbinding maken.

    Blijkbaar kunnen toch niet alle KPN klanten van 4G gebruik maken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.