Reacties voor: KPN-baas Ad Scheepbouwer vindt iPhone nutteloos

De iPhone heeft weinig indruk op KPN-topman Ad Scheepbouwer gemaakt: de batterij is te snel leeg, het touchscreen is niks en het toestel zelf is behoorlijk nutteloos. Maar toch wil Scheepbouwer de iPhone nog steeds graag in Nederland verkopen.
Lees het complete artikel → KPN-baas Ad Scheepbouwer vindt iPhone nutteloos
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. Laten we voorop stellen dat KPN in 1 woord K-ut is. En dat zo’n bal zit te zeiken over de iPhone verdient KPN niet eens dat toestel. En ik was persoonlijk altijd een HTC addict maar Apple made my day met hun iPhone.

  2. Ik vind dat Scheepbouwer vwd de batterijduur wel gelijk heeft, die is bij gebruik met gprs en wifi idd wel binnen 1,5 dag leeg, het zou fijn zijn als Apple daar bij toekomstige modellen wat aan doet.

    Maar verder is het een geweldig apparaat, en iedereen aan wie ik de iPhone demonstreer is dat roerend met me eens!

  3. 1,5 dag lang met wifi en gprs wow dat is lang… een gewone laptop is na 4 u al leeg…

  4. hij is GEKKKKKKKKK nee die kpn toestellen die je kan kopen die zijn veeeeeel beter dan een iphone tuurlijk 😉

  5. Triest dat de CEO van Nederlands’ grootste telco niet in de gaten heeft waarom het draait bij de iPhone. It’s the user experience, stupid. Maar ja, als je bedenkt hoe slecht de gebruikservaring van KPN klanten al jaren is (denk maar aan het fiasco met Internet & Bellen), dan is het ook weer niet verwonderlijk dat hij deze domme uitspraak doet.

  6. Hmm Baas van KPN en een gejailbreakte iPhone.. Dat zegt al genoeg over kpn.

  7. Ik vind de batterijduur perfect. Bij mij is hij meestal pas na 2 a 3 dagen leeg (laad m in t weekend nooit op als ik bij mn ouders ben). Wanneer ik thuis ben doe ik m toch direct in zn dock.

    Beetje een slecht onderbouwde mening lijkt mij.

  8. Zo lang hij het maar verkoopt… zijn persoonlijke mening interesseert me niet! Alleen iphone + “legaal” en met goed bereik oftewel een provider die gebruik maakt van het KPN netwerk 😀

  9. Hij benadeeld het produkt gewoon omdat hij weet dat KPN geen kanshebber is in de ogen van Apple, dat frustreert hem. Als KPN inderdaad toch de iPhone mag verkopen icm. abbonementen, dan hou ik het bij mijn jailbroken en unlocked iPhone. Alles behalve KPN dus.

    Als je grootste concern batterijduur is dan zit je in de telecomwereld niet goed en dan moet je met zo’n ontzettende joekel van een telefoon lopen met een accupack die het 2 maanden uithoudt. Wat the fuck kan er niet bevallen aan het touchscreen trouwens, dat slaat echt nergens op. Maar goed, die kop van hem bevalt mij dan weer niet…

  10. Druist totaal in tegen de ervaring die ik heb. Zoals eerder genoemd hier boven is IEDEREEN laaiend enthousiast wanneer je het toestel demonstreert. Zonder uitzondering. Het toestel spreekt mensen van nature aan maar de kosten van het toestel en het ‘hacken’ zijn redenen waarom mensen er vaak niet voor kiezen nu.

    Ik heb het gevoel dat KPN door Apple al aan de kant staat en dat dit een soort van frustratie uiting is. Anders zou het inderdaad gewoon een domme opmerking zijn.

    Batterijduur met GPRS is inderdaad wel dramatisch met 1,5 dag en dat vind ik gewoon het grote nadeel van mijn zo geliefde iphone.

  11. Nee mensen jullie reageren verkeerd.
    De reactie moet op zijn niveau zijn.
    Waar heeft u het over, volgens mij is het niet aan u te bepalen of het een goed of slecht toestel is maar aan de klant van kpn want die betalen uw “salaris”.
    Laat duidelijk zijn dat BEWEZEN is dat de iphone zeker niet nutteloos is gezien vele merken nu proberen mee te zeilen op de successen van de iPhone.
    Dus ach, ga maar weer met uw Darwin + bellen, ooh ja vergeet de antenne uit te trekken anders heeft u geen bereik!

  12. Spreekt hier een man met visie? Volgens mij vaart AT&T er wel bij in Amerika, maar nee hoor, de heer Scheepbouwer is revolutionair en weet het beter, geen iphone voor KPN.. dat is toch dat geweldige vooruitstrevende bedrijf welke allerlei dochterbedrijven flink aan het dumpen zijn.

    Volgens mij heeft Jobs de wereld verbaasd met zijn ipods en iphones, maar de heer Scheepbouwer gaat toch liever voor de nieuwe pocketline swing versie!! Way to go.

  13. Laten we hopen dat KPN de iPhone inderdaad in nederland uit gaat geven want als je het mij vraagt is KPN nog steeds de beste provider om bij te zitten.

  14. Niemand die denkt dat het tactiek is?
    Eeerder zei hij in een interview met RTL Z dat hij tevreden was met zijn iPhone (mooi ding, 2x).
    Zie dit interview (op 44 seconden).

    Ik denk dat hij gewoon Apple op scherp wil zetten. Dat ze hem graag willen verkopen, maar niet tegen elke prijs (dus een nog compleet onbekende releasedate). Ben benieuwd 🙂

  15. Wie wil er nu een Iphone? Ziet er gelikt uit, leuke gadget, leuke interface, maar doet hij het ook met UMTS?

    geef mij maar een Windows Mobile toestel van HTC…kun je veel meer mee tweaken, spelen, frustelen en rommelen !

  16. Meneer Scheepbouwer is zeer bekend als visionair, hij ontstijgt dhr. Jobs met zijn inzichten over techniek en innovatie. Daardoor is KPN ook toonaangevend in Europa… Of nee wacht, misschien toch niet.
    Het locale suffertje TIME-magazine heeft zelfs de domheid om de iPhone als uitvinding van het jaar te kiezen ( http://www.time.com/time/business/article/0,8599,1678581,00.html ).

    En het gezeur over UMTS word ik ook een beetje moe van. Tuurlijk is het leuk.. maar is het ook nodig? Zelf wilde ik gelijk een abbo op UMTS/GPRS toen het uitkwam, na 1 jaar kon ik het gelukkig opzeggen. In werkelijkheid wordt het niet vaak gebruikt. 90% Van de plekken waar ik mij bevind is WiFi.
    En als ergens geen WiFi is kan je best op GPRS een website openen, als je echt wilt gaan browsen zal je wel UMTS nodig hebben, maar dan koop je UMTS kaart voor je PC.

  17. @JP2

    Waarschijnlijk wil jij een iPhone? Aangezien je op een iPhone website loopt te kijken. Ik denk dat er geen iPhone bezitters HTC/Windows Mobile-sites lopen te bekijken.

  18. @mark; Die 150MB aan dat verkeer op mijn telefoonrekening is het niet met je eens. Via GPRS op een iPhone surfen gaat overigens net zo snel als met UMTS op een ander toestel. Domweg omdat de browser beter is. Meneer de KPN topman kan dus niet met touchscreens overweg, das lastig.

  19. Scheepbouwer doet niet mee aan de massahysterie, dat is zijn goed recht. Dat een stel zeloten het daar niet mee eens is is hun probleempje.

  20. Ad heeft gelijk. die krengen zijn waardeloos! En zelfs Apple heeft dat al erkent dat er de nodige verbeteringen moeten komen. zeker dat de tweede generatie Iphone´s wel goed zijn, langer meegaan en een behoorlijke opslagcapaciteit hebben. Het is tot nu toe meer een¨ik moet er ook een hebben¨ speeltje geweest. Maar als je constant aan het spelen bent met je foontje dan is ie ook zo leeg. kortom Ad heeft het beste met ons voor!

  21. robin zegt:

    februari 7th, 2008 op 00:18

    Hmm Baas van KPN en een gejailbreakte iPhone.. Dat zegt al genoeg over kpn.

    Robin, ooit wel eens in je opgekomen dat Apple massaal die toestellen naar directie leden van telco´s wereldwijd heeft verstuurd? Welkom in de wondere wereld van marketing.

  22. De iphone is zo’n uber-gadget, die is absoluut niet aan Ad besteed, die is voor de huidige generatie.

  23. Wat het ook is met die iPhone: het is toch te gek dat 1 mannetje maar bepaalt of wij die dingen kunnen kopen via de KPN. Dat is zieligheid alom…en misbruik maken van zijn “macht”.
    Meestal die hooggeplaatste figuren: die zien de normale wereld niet meer…alleen hun eigen waanideeën.

  24. Ik ben helemaal happy met mijn Iphone. Geweldig gewoon. Ik heb KPN echt niet nodig gehad om hem aan te schaffen.

  25. De batterij is de enig zinnige opmerking van deze al wat kalende, zeer vooruitstrevende (ahum) Telecom goeroe. Voor de rest heeft ie natuurlijk geen benul waar ie het over heeft. Misschien heeft ie last van HELE dikke vingers ? (die natuurlijk wel van pas komen om je bonus van je bord te schrapen)

    (Ben overigens benieuwd hoe meneer belde met zijn iPhone ? Heeft een van de KPN dochters gewoon een AT&T abonnement in de boeken staan, of hackt meneer gewoon ?)

  26. Hmmm.

    Beste mensen doe alsjeblieft normaal!
    Het lijkt wel of de meesten die hier reageren aandelen hebben bij dit gestolen Beatlesmerk.

    Het gaat slechts over een in China geassembleerde telefoon, die over twee jaar sterk verouderd zal zijn.
    Dan willen jullie er allemaal weer van af.
    Kom op zeg……… het is maar een telefoon met wat extra toesters en bellen.

  27. Hahahahaha wat een stakkers hier zeg met hun iphone…
    Ik lach jullie allemaal uit met die opmerkingen hier, jezus zeg wat een kinderen zijn jullie.
    Ik zie ide lutsers wel is in de kroeg met hun iphone aan de gang, pleurt toch op zeg.
    LOSERS!!!!!!!

  28. Beste Jan,
    Leer eerst eens wat feiten voordat je gaat brabbelen. Volgens mij wordt hier nl. vrij normaal gedaan, er wordt alleen gereageerd op een persoonlijke opmerking van een persoon die zijn persoonlijke smaak in zijn positie voor zich dient te houden.
    En Maikel is een hele stoere jongen, ik wou dat ik bij hem in de klas zat.

  29. Die vent kan zijn gram niet halen. T-Mobile heeft een overeenkomst met AT&T, die de verkoop
    in Amerika doet. Dus in Nederland wordt het T-Mobile.

  30. Beste Mark,

    Ik denk dat we ons commentaar allebei goed bedoelen!
    Ennuh……. een beetje lief zijn naar elkaar is goed voor onze samenleving!

    Respect voor je!

  31. Ik lees alleen maar emotie, geen enkele zakelijke reactie. KPN zal gewoon verkopen wat de klant wil. Als die een iphone wil kan hij bij KPN een iphone kopen. Zo simpel is dat. Ongeacht wat Scheepbouwer daar van vindt. Zaken zijn zaken.

  32. scheepbouwer zal gewoon moeten wachten tot Apple zegt, dat ze bereid zijn om de Iphone te lanceren in de lage landen. Nu denk ik dat dat wel binnenkort zal zijn, aangezien de grote europese landen al hun iphone hebben, er blijven weinig ‘grote’ landen over na Duitsland, Frankrijk en GB. Maybe next month!! ik hoop het in ieder geval wel! (Ihope –> de nieuwe stroming die vertelt over de queste naar de Iphone in nederland) 🙂

  33. eplus met gejatte miljarden van de nl belastingbetaler; mhr scheepbouwer speelt nog steeds mooi weer van de bruidsschat, maar dat is de iphonegeneratie allang vergeten 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.