Reacties voor: Kosten voor roaming binnen Europese Unie flink verlaagd

De prijzen voor roaming binnen de Europese unie zijn vandaag fors verlaagd. Je betaalt nog maar 20 eurocent per MB.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Vanaf 2015 betaal je in buitenland zelfde wat je in Nederland betaald.

    Betekent dat dan dat je gewoon vanuit je bundel kan bellen/internetten/sms’en of geldt het buiten de bundel tarief?

  2. @Martin: Als het goed is heb je dan 1 bundel voor heel de EU. Vraag wordt dan wel wat die bundel gaat kosten. Ik verwacht binnenkort persberichten van alle grote providers dat ze zich genoodzaakt zien de prijzen van de bundels te verhogen. Het geld moet ergens vandaan komen….

    Wat echter wel weer in het voordeel van de klant kan werken is dat je straks niet meer grens gebonden bent voor een abonnement. Als je dus een Orange FR abonnement zou willen, zou dat in theorie moeten kunnen. Dat zou de concurrentie weer kunnen bevorderen.

    Ik denk dat Ben Woldring de enige is die hier beter van wordt…..

  3. Origineel geplaatst door Flieps
    Als het goed is heb je dan 1 bundel voor heel de EU.

    Ik hoop dat het zo is. Als het zo is dan worden hier die peperdure Hollandse T-Mobile abo’s opgezegd en doen wij verder met onze spotgoedkope T-Mobile SK abo’s. 😉

  4. Ga er maar van uit dat het buiten-bundel tarief zal gelden in het buitenland. De wet zegt dat er geen Roaming kosten in rekening gebracht mogen worden, maar volgens mij wordt het niet verboden om een (hoog) buiten-bundel tarief in rekening te brengen: dat tarief zou je immers ook in Nederland betalen als je je bundel overschrijdt.

  5. Goede berichten, kom niet vaak in het buitenland maar je was meteen zo afhankelijk van wifi. Goed initiatief van oa mevrouw Kroes.

  6. Uitleg eigen provider kiezen in t buitenland en lokale roaming bij kpn

  7. @iCulture wellicht is het handiger om prijzen incl btw te vermelden

    (Red.) In de tekst verduidelijkt, dank!

    Plus, ARP/LBO is nog bij geen enkele provider beschikbaar, dwz nergens kan momenteel een bundel afsluiten terwijl men 18 maanden de tijd heeft gehad.
    Het lijkt er sterk op dat de providers elkaar hiermee de hand boven het hoofd houden en dit laatste jaar nog even lekker willen cashen.
    Wholesale prijs voor n MB EU roaming data is maximaal 5ct, klanten betalen 20ct ex btw. Dat is nog altijd een absurde marge.

  8. Maar nu is de vraag, hoe en waar sluit je dus z’n bundel af bij een andere provider ??

  9. @Roy: @@Ben: Zie mijn comment boven die van jullie, kpn geeft daar uitleg hoe en watzz en t kan al wel de bundels gebruiken

  10. Het lijkt allemaal heel leuk, maar de enigen die hier echt flink voordeel bij hebben zijn bedrijven met veel zakelijke reizigers die veel bellen en data gebruiken over de grens. Zij gaan echt veel minder betalen.

    Wie gaat die extra kosten goedmaken? De providers gaan dit verlies aan inkomsten echt niet zomaar over zich heen laten komen. Dit wordt doorberekend aan alle klanten.

    Dus leuk dat je straks op vakantie overal goedkoop naar huis kunt bellen ipv skype/viber/facetime op een wifi-hotspot wat je nu doet. Je mag er alleen de rest van het jaar voor betalen.

    Van harte allemaal…

  11. @Oscar: Ik zie anders daar niet uitgelegd staan hoe ik nu zo’n bundel afneem.

  12. Origineel geplaatst door Begbie
    Het lijkt allemaal heel leuk, maar de enigen die hier echt flink voordeel bij hebben zijn bedrijven met veel zakelijke reizigers die veel bellen en data gebruiken over de grens. Zij gaan echt veel minder betalen.

    Wie gaat die extra kosten goedmaken? De providers gaan dit verlies aan inkomsten echt niet zomaar over zich heen laten komen. Dit wordt doorberekend aan alle klanten.

    Dus leuk dat je straks op vakantie overal goedkoop naar huis kunt bellen ipv skype/viber/facetime op een wifi-hotspot wat je nu doet. Je mag er alleen de rest van het jaar voor betalen.

    Van harte allemaal…

    Ik denk dat het wel gaat mee vallen. Ik denk dat mensen juist nu meer gebruik zullen maken van hun eigen abbo ipv WiFi hotspots of lokale simkaartjes. Ik heb ondertussen ook al een aantal simmetjes in een la liggen van buitenlandse providers.

  13. @Oscar: Ik heb het gelezen. Ik snap dat je instellingen moet wijzigen maar nog blijft de vraag. Waar sluit ik z’n bundel af ?
    Gaat dat via een app of.. En hoe kom ik aan info over de diverse providers in het buitenland die iets aanbieden ?!

  14. Roaming-kosten worden niet afgeschaft, maar verlaagd. Dus ik denk ook dat het gewoon ‘buiten bundel’ wordt.

  15. Ik ben blij!
    Heb Vodafone en ga volgende week op vakantie.
    Nu kan ik 35 mb pd gebruiken voor €2,- per dag en daar heb ik niet genoeg aan! Straks 100 mb voor €4,- pd, daar kan ik t wel mee doen:)

  16. Origineel geplaatst door Flieps
    @Martin/blockquote>

    En @Flieps

    Waarschijnlijk gaat de data in het buitenland niet uit je bundel.

    Je betaalt dan in Nederland €0,25 per MB buiten je bundel, dan betaal je ook in het buitenland €0,25 per MB. Ook al ben je nog niet door je bundel heen.

    Dat komt dat bijv op €250 voor 1000MB, vergeleken met nu €10 voor 1000MB bij sommige aanbieders.

    Maar heel misschien is er 1 provider die wel kansen ziet in iets goeds aanbieden.

  17. Neelie is één van de op twee vingers te tellen (misschien wel de enige) super-politica. Neelie for President!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.