Reacties voor: Kort iPhone-nieuws: Draaikont AT&T, Doorzichtige screenprotectors, Langere batterijduur

Drie korte nieuwtjes: AT&T is na een dag alweer afgestapt van de beperking van 1 iPhone per klant, een heldere screenprotector en een tip om de batterijduur te verhogen door te laden via een usb-poort.

Reacties: 7 reacties

  1. Hmmm, volgens mij ligt het er voornamelijk aan hoe je m gebruikt… Volgens mij hebben ze na via netstroom te hebben opgeladen de hele dag zitten internetten ofzo, en na opladen via USB grotendeels op standby gehad of muziek geluisterd 😛 Ikzelf merk echt geen verschil…

  2. Over die screenprotectors: verzendkosten zijn echt niet hoger dan $ 0,99 (binnen de USA dan), dus waarschijnlijk bedoelen ze dat het onzichtbare stukje plastic $ 5 kost en de porto $0,99 😉

    Over die batterij: ik ben het hoofdstuk elektriciteit van NaSk alweer een beetje kwijt, maar ik vermoed dat dit pure bullshit is. Anders zou Apple in de lichtnetadapter, die als transformator dient, toch ook wel even 500mA ingesteld?

  3. Ik denk dat er bedoeld wordt dat als je de accu langzamer oplaad dat ie dan minder snel ‘slijt’. Als je batterijen met een snellader oplaad dan zijn ze bv na 300x opladen al ‘versleten’ ipv bv 500x opladen met een langzame lader.

  4. dat te bedenken dat usb 2.0 ook met 1000 mA laat. En usb 1.0 doet het met 500 mA.

  5. Sinds ik niet meer via het stroomblokje kan opladen en dus genoodzaakt ben om via de USB m’n iPhone op te laden kan ik zeggen dat ik er niets van merk qua batterijduur.
    Het zal vast ‘gezonder’ zijn,…. ofzo.

  6. Zoals in het artikel werd gevraagd heb ik snel even getest of de laadstroom inderdaad verschillend is wanneer je herlaadt via USB of de bijgeleverde adapter. Het laden in de auto heb ik nog niet kunnen testen.
    Ik kan inderdaad bevestigen wat het artikel reeds zei:
    * Laadstroom – USB: 500 mA
    * Laadstroom – net: 1000 mA

    Naar mijn mening is een lagere laadstroom altijd beter voor de levensduur van een accu maar zeker zo belangrijk is dat je de accu regelmatig eens een keer volledig leeg gebruikt alvorens hem weer op te laden.
    Het lijkt me verder ook logisch dat de laadstroom via het net hoger is. Dan is je toestel weer zeer snel terug opgeladen. Via USB is de laadstroom de helft lager, omdat dit ook binnen de standaard specificaties van USB 2.0 valt – Wouter, of iedereen die het lezen wil kan dit makkelijk nakijken via (in het Engels):
    http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Serial_Bus).

  7. Kan iemand mij helpen, als ik mijn iphone via de usb aansluit op mijn computer dan slaat mijn pc op tilt, gaat opnieuw opstarten etc.
    kan hierdoor niets downloaden etc.

    groet Peter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.