Reacties voor: Koreaanse operator spreekt over 4G iPhone met OLED-scherm

De Koreaanse operator KT is van plan om de 4G iPhone al vanaf april te gaan verkopen. Die vroege lancering is nodig vanwege de groeiende populariteit van Android.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 51 reacties

  1. Plausibel maar niet echt waarschijnlijk… Lijkt mij.. Alleen het OLED scherm, dat lijkt mij wel waarschijnlijk.

  2. Zijn ze niet in de war met de tablet die rond die tijd in de verkoop zou moeten gaan. 4G in April lijkt me onwaarschijnlijk.

  3. Klinkt goed!!!

  4. Wordt tijd voor 4G netwerken voor de 4G komt, zoals in Stockholm 😀

  5. Lijkt mij een beetje onzin dit. Ik zie voor Apple echt geen reden om als een bang dier ineens af te wijken van hun jaarlijkse release schema. Daarnaast is de conference room waarin ze die iPhone presentatie altijd doen tijdens WWDC weer gereserveerd voor een datum in juni, dus…
    Onzin dit. Wellicht heeft hij het over de tablet?

  6. OLED scherm klinkt waarschijnlijk, de rest niet zo eigenlijk 😛 zal wel gewoon weer junu / juli worden 🙂

  7. OLED scherm klinkt goed en dit verwacht ik eigenlijk ook wel, maar 4G al in april? ik zeg nee, lijkt me nog een beetje vroeg, of apple heeft ineens hele ander plannen over verkoop maar goed, we zullen zien, hoop wel dat ze een 4G netwerk krijgen 🙂

  8. lijkt me onzin 🙂
    zou toch vreemd zijn als ze na 3 jaar ineens een andere release date hanteren voor de nieuwe iphone.. misschien is hij in de war met een tablet.

  9. iPhone 4G??? Er is toch nog geen 4G netwerk bereik in NL.

    Ik denk eerder dat het weer een 3G word, met een HD ofzo erachter, dus iPhone 3G HD.

    Al in april een nieuwe iPhone, ik denk het niet maar we zullen zien.

  10. 4G = 4th Generation?!

  11. LAAT DE GERUCHTEN MAAR KOMEN î„…î„…

  12. Wat voor internet netwerk heeft Vodafone dan voor je telefoon? Die is het toch het snelste ?…..

  13. 4G?? Heb in veel gebouwen niet eens 3G, tenzij er of een mast op hun dak staat of naast het pand. Bereik is überhaupt slecht in huis. Bijna geen normaal gesprek te voeren.

    Ik zoek mijn heil wel in een andere aanbieder zonder de i(snix)phone.

  14. Oled en 4 g? Graag en zo snel als mogelijk is!
    Eind 2010 mag ik weer een nieuwe telefoon uitzoeken dus Apple kom maar op en de tablet wil ik ook wel

  15. 4G staat voor vierde generatie in dit geval. Apple gaat echt geen iphone in april releasen, omdat ze de hete adem van Android voelen. Dat hebben ze nog nooit gedaan.
    Dat ze met iets vernieuwends moeten komen (dus geen kompas en stemherkenning toevoegen, iets sneller maken en het 3GS noemen) is wel iets waar we van op aan kunnen.

  16. Ik ben nu al blij 😉

  17. Op zich zou het kunnen, hoewel ik de verwisselbare batterij wat minder waarschijnlijk vind. OLED lijkt me logisch. Meest gehoorde klacht is immers de batterijduur voor de iPhone, alle beetjes helpen.
    Een releasedate in april is op zich niet zo vreemd. Androidtoestellen zijn bezig aan een inhaalslag en wil je je voorsprong behouden dan zul je moeten voorkomen dat klanten een overstap maken. Je kunt de concurrentie dus voorblijven door snel een nieuw en sterk verbeterde iPhone op de markt te brengen.
    Wat mij betreft mogen de verbeteringen dan wel meer in het oog springen dan de overstap van 3G naar 3GS.

    Hoe dan ook: Ik hoop op veel en mooi nieuws eind januari…

  18. Hij komt toch pas in juni, precies als ik mn abonnement kan verlengen!

  19. 4G heeft niks te maken met netwerk, waarom niet eerder zoals andere merken vaker per jaar met iets nieuws komen, verschillendeodellen voor iedereen wat wils

  20. Android toestellen … tja … technisch mooi maar het ecosysteem is er belange nog niet matuur …

    4th Generation iPhone … waarschijnlijk en dan gissen dat bepaalde technische snufjes de standaard updates krijgt
    – beter scherm (oled), langer op baterij (oled / verwisselbare baterij)
    – snellere processor met goed energie beheer (dual core waarvan één core uit gezet wordt bij lage belasting … )
    – betere video chip met effect op foto’s (tja, de anderen doen 5 Mpixels en betere foto’s … dat is de marktvraag …)

    Allemaal toffe speculaties die ik ook kan bedenken … echter of Apple dit volgt, nu reeds een release datum bekend maakt (officieel of via pers lekken), … dat lijkt me sterk … en dan nog lanceren als proefproject in een asiatisch land waar ‘copy copy’ standaard taal is bij technisceh snufjes … voor onze o zo over protective Apple Inc; ???

    IS dus een gerucht …

  21. laten we hopen dat er weer een ietwat snellere iPhone met HD kwaliteiten en een zuiniger scherm (langere batterijduur) aankomt in juni. Dan verleng ik moeiteloos door met een nieuwe iPhone in mijn hand 😉

  22. Er is nog helemaal geen dualcore versie van de cpu die gebruikt wordt in smartphones.

    Het kan zijn dat de huidige een upgrade krijgt naar 1ghz maar volgensmij heeft de producent van die cpu’s nog helemaal geen dual core klaar.

  23. Toch lijkt het beste om af te wijken van de standaard cyclus.
    De concurrentie zit niet stil en je praat toch over langdurige abonnementen. Niet iedereen kan/wil wachten op de iPhone en kiest voor een vergelijkbaar (in hun ogen 😉 toestel. Iedere dag later is weer een aantal iPhones/abonnementen minder wat dan ook betekent dat er minder apps worden verkocht, accesoires, etc.

  24. Hoe komen ze nu weer bij een DUO core? het wordt een Quat-core met 1080P scherm 200Hz met frisse adem unit en projectie toetsenbord.

  25. nieuw = hebben

  26. Tja..weet niet..kan het niet zo zijn dat ze dat eerst in Azie uitbrengen??? Ach..altijd leuk dit soort roddels..
    Heb in elk geval vorig jaar mezelf kunnen bedwingen om niet over te gaan op de 3GS..dus mijn abbo loopt mooi af deze zomer..ben benieuwd!

  27. Is het nu voor fabrikanten niet verplicht, om verwijderbare accu’s te leveren voor mobiele telefoons?

  28. @Mateo:

    correct; alleen is de vraag of de consument dat moet kunnen of een Apple Servicecenter. Apple kan de accu’s prima verwijderen. Gelet op de nadelen van verwijderbare accu’s (minder ruimte, minder vorm-mogelijkheden) vind ik dat verdedigbaar.

  29. ziet er fake uit

  30. Als Apple een iPhone 4G klaar heeft dan wordt deze snel op de markt gebracht. Aan de andere kant, de 3GS gaan nog steeds als warme broodjes over de toonbank dus die druk zullen ze volgens mij amper voelen. Ze zullen dus zeker niet de 4G overhaast op de markt brengen.

    4G staat inderdaad voor 4th generation, en heeft dus niets met het netwerk te maken. Voor hetzelfde geld gaat de nieuwe iPhone helemaal geen 4G heten (zeker om verwarring over 4g netwerk te vermijden).

  31. Misschien krijgt de nieuwe iPhone wel een Intel platform. Apple en Intel zijn de laatste tijd goede vriendjes met elkaar en Intel wil ook graag voet aan de grond krijgen in de markt voor Mobile CPU’s in smartphones e.d.

    More info: http://www.pcworld.com/businesscenter/article/186355/moorestown_platform_brings_intel_inside_to_mobile_phones.html

  32. Origineel geplaatst door Tom
    iPhone 4G??? Er is toch nog geen 4G netwerk bereik in NL. Ik denk eerder dat het weer een 3G word, met een HD ofzo erachter, dus iPhone 3G HD.Al in april een nieuwe iPhone, ik denk het niet maar we zullen zien.

    je bedoelt hier wrs: Iphone 3G S HD :p. en idd, 4G zal nog wel even duren vooraleer deze in werking treedt.

  33. Niet alleen is een OLED scherm veel zuiniger, ook de kleurkwaliteit en contrastverhouding is een stuk beter. En omdat de pixels zelf licht uitzenden i.p.v. een backlight, is het scherm ook beter zicht-/leesbaar in de zon bijvoorbeeld.
    Als-ie er echt komt, jammer dat ik dan nog 1,5 jaar met m’n huidige iPhone zit 🙁 😛

  34. Ik hoorde van een betrouwbare bron dat ze speciaal op mijn verzoek een Nespresso in gaan bouwen. Met speciale cupjes die je kan downloaden uit de appstore.

    Apple heeft eindelijk naar me geluistert.
    En dit gerucht is echt waar…. Ik hoorde het van iemand die al een Iphone heeft. Dus het is een feit.

  35. Het 4G in iPhone 4G zou wel voor het netwerk moeten staan en niet voor de generatie, het is immers ook iPhone 3G omdat hij gebruik maakt van het 3G netwerk. In Nederland is er op dit moment alleen nog maar 3.5G maar Nederlandse providers willen dit versnellen.. als dat voor juni/juli zou gebeuren zou een 4G evt. mogelijk zijn.. Anders toch duidelijk een 3G HD o.i.d.

  36. @Hamertej:
    Hmm in eerste instantje staat 3G voor de 3de generatie, maar ze hebben die naam idd ook met de gedachtengang gekozen omdat hij gebruik maakt van de 3G verbinding, dus dubbelop. Als er een 4G iphone zou komen zou het dus een 4G netwerk aan moeten kunnen lijkt me. anders zullen ze hem wel anders noemen. Maar ik denk dat ze wel van de naam 3G …. afstappen. Ze hebben teveel commentaar gehad op de vorige naam.

    In Nederland zouden de 4G netwerken niet zo heel lang meer op zich moeten laten wachten, maar ik denk niet dat apple al met een 4G komt. Het moet wereldwijd toepasbaar zijn.

    Dus ik denk dat het een andere naam word, misschien idd wel Iphone HD. Word lastig voor ze. Eerst riep men: ik heb een Iphone, daarna ik heb een 3G, daarna werd het ik heb een 3GS. Bij HD zie ik dat niet snel gebeuren omdat er meerdere telefoons de letters HD in de naam hebben zitten, dat zal apple niet willen.

    als ze verder overal lak aan hebben zullen ze deze wel 4G noemen, en dan het jaar daarna een 4Gs, enz.. dan gaan ze het netwerk over een paar jaar voorbij en legt niemand dat verband meer….

    wat jullie?

  37. De 4G iPhone wordt reeds getest op het Verizon LTE netwerk in de usa. Naast de genoemde features krijgt de nieuwe 4G hoogstwaarschijnlijk een 1 MP camera aan de voorzijde voor video bel/chat mogelijkheid, 5 MP camera aan achterzijde met flits, ARM Cortex dual-core 2Ghz processor, een verbeterde grafische chipset om HD beelden weer te geven incl. 3D weergave, minimaal 64Gb NAND flash geheugen, 802.11n WiFi, native FM radio en wellicht helaas een kleiner scherm met wel een hogere resolutie dan de huidige 3G(s). Een verwisselbare batterij verwacht ik ook in de nieuwe iPhone gezien alle klachten op het gebied van de batterijduur en europese wetgeving op dit gebied. Zelfs het OLED scherm of nieuwe firmware zal de batterijproblematiek niet kunnen oplossen.

    Ik verwacht tevens dat de nieuwe iPhone gezichtsherkenningssoftware krijgt en Apple’s eigen Kaart technologie om zo afscheid te nemen van concurrent Google Maps.

    Europa zet hoog in op het LTE mobiele netwerk (4G) als opvolger van UMTS/HSDPA (3G). Gelukkig zorgt Apple er nu nog wel voor dat alle “oude” communicatiestandaards ondersteunt worden in de iPhone.

  38. LTE kan best, buitenland is hier drukker mee bezig dan wij in nederland. Vind het grappig dat iedereen denkt dat apple zich alleen richt op de NL markt. Kan best begrijpen dan iedereen niet wil dat dit er in komt want ze moeten nog een jaar met hun abbo, tja dat is jou fout geweest..

    Ik daarin tegen zou het leuk vinden want dan is het eindelijk een echte opvolger van mijn eerste generatie iphone! Want vond de 3g en 3gs niet de moeite waard.

    Afwijken van de productiecycles, zou alleen maar gunstig zijn dat er om het half jaar een type bijkomt Nokia en consorten doen dit ook dus waarom apple niet?

    daarbij LTE is backwards compatible met het bestaande 3g netwerk!

    Ze zeggen trouwens ook dat het voor bepaalde klanten om te testen in april komt, voor het publiek pas in juni/juli (AHA DE NORMALE LEVENCYCLES!).

  39. Dual core is echt toekomstmuziek, want snapdragon heeft pas afgelopen maand een dual core processor voor telefoons ontwikkeld

  40. @iPhonist von Gates:

    ik hoop dat jij de nieuwe 4g ontwerpt. Klinkt goed 😉

  41. 11 maart kan ik weer verlengen dus hoop dat ie er snel is. Als Tmobile nu ook nog even het beltegoed onbeperkt houdbaar maakt voor de iPhone klanten. 

  42. 4g is lte (long term evolution). naar verwachting worden binnenkort alle mobiele vergunningen “geflexibiliseerd” waardoor het is toegestaan lte te doen met de bestaande netwerken. ipv bijvoorbeeld gsm (werkt op 900MHz) wordt het lte op 900 MHz. De bestaande operators zijn al druk doende hun netwerken hierop voor te bereiden. Als de iphone4g in juni komt, zou het mij niet verbazen als dat samenvalt met intro van lte. Op dit moment is de veilingprocedure voor 2,6 GHz gestart. Daarmee mag ook lte.

  43. @Zwaul:
    3G staat zeker niet voor 3e gen! Toen hij uitkwam was het 2e generatie, of heb ik een generatie gemist? 3G S zou een dubbele G kunnen hebben inderdaad..en deze 4G staat eerder aan voor 4th gen. Allemaal leuk die speculaties, maar eerst eens zien. Het is trouwens marketing technisch van Apple slim om gewoon aan de cyclus te houden. Als je dat nu gaat veranderen terwijl je als enige (!) mobielmaker een cyclus hebt, dan geef je toe aan de druk van anderen, hetgeen niet past bij Apple. En het lekken past weer wel bij apple, aangezien de info deels onwaar is of marketingtruc van Apple om juist te lekken..

  44. @oentje13:
    als het er is, waarom zou het dan toekomst muziek zijn? Daar komt bij, wie zegt dat ze het recent ontwikkeld hebben? Marketing is groot tegenwoordig, dus als het al ontwikkeld was, waarom niet even stil houden nog, verkopen aan Apple, en dan zodra hun toestel productierijp is, pas lanceren en de andere mobiele telefoonproducenten het nakijken geven en Apple een voorsprong?

  45. Origineel geplaatst door Tom
    iPhone 4G??? Er is toch nog geen 4G netwerk bereik in NL.

    Er staat toch Korea ?

  46. Hahaha en dan staat google weer op een dikke achterstand 😉

  47. @iPhonist von Gates: apple kende is dat teveel voor 1keer al hoop ik dat het toch kan maarja…

  48. Klinkt lekker! En vanaf daar dan een JB voor is dan is dat mijn volgende 😛 ALS m’n budget het aankan… 😉 thx 4 the news!

  49. @SnijdeA:

    Er is sinds 2008 een 4G netwerk actief van Worldmax gebaseerd op Wimax technologie. Dit op WiFi technologie gebaseerd (mobiele) netwerk is op dit moment alleen nog maar actief in Amsterdam maar zij willen heel snel naar een landelijke dekking. Voor meer info zie http://www.worldmax.nl/nl_/faq/

    @oentje13:

    De ARM Cortex-A9 dual-core processor bestaat reeds sinds halverwege 2009. Apple wil Sony serieus beconcurreren op het gebied van mobiel gamen op de PSP (Go). Om de nieuwste hoogstaande grafische games goed weer te kunnen geven en spelen heb je wel een dual core processor en hoogwaardige grafische chip nodig. Qualcomm heeft een zeer hoogwaardige chipset die dit allemaal aankan. Even afwachten dus wie Apple kiest.

    Bru410 is goed geinformeerd inzake het LTE netwerk wat gebaseerd is op de GSM technologie. KPN heeft al besloten om uitsluitend een LTE gebaseerd netwerk te exploiteren. T-mobile en Vodafone zullen denk ik dezelfde strategie volgen omdat zij hun huidige gsm netwerken goedkoper kunnen porteren naar de LTE standaard zonder een compleet nieuw netwerk te hoeven bouwen. De subsidies vanuit Brussel voor de ontwikkeling van nationale en europees 4G netwerk worden alleen maar verstrekt voor LTE gebaseerde technologie. Persoonlijk denk ik dat LTE de nieuwe 4G wereldstandaard zal worden voor mobiele dataverkeer.

  50. Origineel geplaatst door iPhonist von Gates
    @SnijdeA: Er is sinds 2008 een 4G netwerk actief van Worldmax gebaseerd op Wimax technologie.

    Ja … en waarom richt je dat aan mij ?

  51. Misschien een 1 april grap?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.