Reacties voor: Fabrikant: ‘Koogeek HomeKit-stekker voldoet aan alle EU-richtlijnen’

Update 11 april: Volgens Koogeek voldoen de stekkers aan alle voorschriften. De slimme stekker van Koogeek mag in Europa niet meer verkocht worden. Voor de stekker met HomeKit-functionaliteit zou al sinds januari een verkoopverbod van kracht zijn, maar dat komt nu pas in de publiciteit. De stekkers zelf worden nog steeds verkocht met steeds andere productnummers.

Reacties: 29 reacties

  1. Sowieso waardeloze apparatuur. Als je al een 5ghz WiFi netwerk hebt naast je 2,4ghz thuis dan werken ze al niet. Als advies schrijft de handleiding dan voor de 5ghz volledig uit te schakelen. Een beetje terug naar 2010.

  2. Nergens problemen mee hier. Zal wel een pennelikker zijn die in de gebruiksaanwijzing iets mist, logo of waarschuwing. Om dan het gehele apparaat te verbieden is weer overdreven.

  3. Werken zonder problemen in mijn netwerk waarin een Airport Extreme de WIFI verzorgd en volgens mij heeft deze standaard de 2,4-GHz en de 5-GHz frequentie.

  4. Ik heb elgato’s via amac veel duurder. Maar ik denk dat ik er nu gewoon een paar goedkope bij koop via Amazon van dit merk. Who CARE’s dat de verpakking niet klopt die flikker je toch weg dus…

  5. Ik ben zeer tevreden over de stekker , geen problemen mee gehad. Er zijn er zelfs nog 2 onderweg die ik verleden week op de site van TomTop heb besteld.

  6. Ik begrijp jou niet @AD, bij mij, en ik denk vele anderen, werken ze feilloos.

  7. Op elektrische apparatuur moet in Nederland een kema-keur teken aanwezig zijn en in Duitsland een vde-keur teken, zit dat er niet op kan het zomaar zijn dat de apparatuur levensgevaarlijk is als het is aangesloten op het stroom/spannings-netwerk hier.

  8. Als je voor de eerste keer verbinding wilt maken met de stekkers dan moet je inderdaad 5Ghz even uitzetten. Daarna kun je gewoon je 5 GHz netwerk weer aanzetten.

    Heb er ook 3 en gebruik ze dagelijks. Nooit problemen mee gehad maar het zet me wel aan het denken nu.

  9. Werken hier prima nog nooit 5ghz hoeven uit te zetten. Heb hier wel Aruba Networks accesspoints hangen.

  10. Origineel geplaatst door Ad
    Sowieso waardeloze apparatuur. Als je al een 5ghz WiFi netwerk hebt naast je 2,4ghz thuis dan werken ze al niet. Als advies schrijft de handleiding dan voor de 5ghz volledig uit te schakelen. Een beetje terug naar 2010.

    Bij mij werken ze ook niet. Heb 5ghz afgevinkt in mijn Airport Time Capsule maar dat helpt niet.

  11. Ik heb er twee draaien, ik heb de 5GHz niet uit hoeven zetten tijdens het installeren. Alles werkte gewoon.

  12. Als je de telefoon verbind met 2,4ghz van de router kun je inderdaad zonder de 5ghz uit te zetten verbinding maken. Daarna is het spul gewoon te bedienen, ook via de 5ghz.

  13. Ik heb laatst nog 2 stuks besteld van Aliexpress voor €25 per stuk, en ze werken prima. Nooit problemen mee gehad. Ik heb geen zin om het dubbele te betalen voor Elgato Eve, terwijl die ook nog eens trager zijn

  14. Spulletjes waarbij het uitmaakt of dat je al dan niet een 5Ghz hebt “draaien”. Sorry hoor, maar dus gewoon vreemd.

    Enne……hebben ze altijd een WIFI nodig? Bouwen die dingen onderling geen mesh netwerk op, op basis van een Zigbee achtig protocol?

  15. Fijn voor degene bij wie het wel werkt. Feit blijft dat ik het heb geprobeerd, maar zodra 5ghz aan gaat reageren ze niet of amper. Mijn WiFi vervangen (Netgear Orbi) gaat hem niet worden.
    Geef mij maar de elgato, werkt tenminste altijd! (Soms wat vertraagd)

  16. Ik probeer er al even achter te komen of ze ook gezien worden in de HUE app. Kan iemand me dat vertellen?

  17. Hier ook twee van die stekkers draaien en dat werkt prima.
    De eerste was inderdaad een probleem om te installeren. Inderdaad 5Ghz uitzetten en dan installeren. Dat bleek waarschijnlijk aan een firmware versie te liggen want nadat ik een firmware update gedaan had via de koogeek app werkte hij zonder enig probleem.
    De tweede die ik kocht had deze nieuwe firmware al en had ik dus ook in een paar tellen werkend.
    Sindsdien werken ze compleet vlekkeloos.
    En inderdaad 23 of 24 euro via ali. Bij tomtop soms nog een euro goedkoper.

    Lekker makkelijk op het product afschuiven als je het zelf niet aan de praat krijgt. Tja, dat zie je altijd. Niemand zal ronduit zeggen dat hij niet slim genoeg is iets werkend te krijgen, nee dat ligt altijd aan het product.

  18. @Ad: Firmware update en klaar ben je. De laatste firmware is prima te configureren met 5 en 2,4 ingeschakeld.
    Niets geen waardeloze apparatuur.

  19. Kun je dit gebruiken met een waterkoker die je handmatig moet aanzetten? Zo niet, dan zie ik niet echt de meerwaarde van dit product. Als iemand me op creatieve ideeën kan brengen?

  20. 5 GHz nooit uitgezet en in 1 keer werken. Ik hou de berichtgeving in de gaten of het alleen een logo ding is of dat er iets technisch mee is.

    5 stuks in gebruik. Probleemloos

  21. Ik snap dat mensen altijd kijken naar de prijs en hoewel ik vind dat we in Nederland soms een beetje doorslaan denk ik dat het bij dit soort dingen juist wel heel belangrijk is dat we zaken weren die geen keurmerk hebben. Je bespaart misschien een paar tientjes, maar als straks je huis in de brand staat of je kind onder stroom, dan denk je hier waarschijnlijk wel anders over.

  22. @T: Wij hebben op zolder een zoon met switch en AP voor WiFi. Met een HomeKit stekker kun je volgens mij een tijdklok inschakelen zodat hij niet nog na een bepaalde tijd online kan.

  23. Origineel geplaatst door T
    Kun je dit gebruiken met een waterkoker die je handmatig moet aanzetten? Zo niet, dan zie ik niet echt de meerwaarde van dit product. Als iemand me op creatieve ideeën kan brengen?

    Licht automatisch bij zonsondergang aan laten schieten, ook als je niet thuis bent was voor mij de belangrijkste reden, en dit is de enige stekker die via WiFi werkt, alle andere werken via Bluetooth. Heb belkin stekkers gehad en deze waren echt niet in te stellen.

  24. @Penny: Oké, ja dat kun je ook in de router instellen.

  25. Origineel geplaatst door Edwin
    @Ad: Firmware update en klaar ben je. De laatste firmware is prima te configureren met 5 en 2,4 ingeschakeld.
    Niets geen waardeloze apparatuur.

    Thanks,
    Na 5 maanden ding maar weer eens uit de doos gehaald en opnieuw geprobeerd. Na firmware update herkende het netwerk hem meteen dus bedankt voor de tip.
    Een teken dat het dan toch niet aan mij lag, even op internet gezocht en dit was inderdaad een bekend probleem bij Koogeek icm bepaalde routers.

  26. Ik vind het heel erg vreemd dat er één bepaalde instantie in één bepaald land met een vage verklaring die niets zegt en geen duidelijkheid geeft over wat er nu net mis is, er voor kan zorgen dat een apparaat in de hele EU niet meer verkocht kan worden.

    Stel je voor dat ik de concurrentie ben, die ditzelfde soort Homekit stekkers verkoopt, maar dan voor het dubbele van de prijs en dat ik mijn verkoop gekelderd zie worden omdat ik simpelweg te duur ben voor wat het is.
    Dan kan ik gewoon een land uitkiezen in de EU waar ik iemand vind binnen zo een instantie, hem of haar een paar duizend euro geven voor een vage verklaring en er zo voor zorgen dat de concurrentie uitgeschakeld wordt in de volledige EU en ik mijn product terug voor een te hoge prijs kan verkopen?

    Als het daadwerkelijk gaat over een logootje dat op het product en op de verpakking staat, maar niet in de handleiding. En dat dit voor EU ook niet verplicht is, dan spande ik als Kogeek een zaak aan tegen de EU.

    Oh, en voor iedereen die dit waardeloze stekkers vinden.
    Ik heb er een heel aantal, en al heel erg lang, op een 2,4 en 5ghz netwerk en ik heb nog nooit enig probleem gehad. Ik stak ze in, drukte op de knop, scande de homekit code op de verpakking en ze zaten in homekit. Heb zelfs nog nooit meegemaakt dat ze niet onmiddellijk reageerden.
    Ze zijn mooi, degelijk gebouwd en werken perfect en heel erg snel met homekit samen. Dat geldt zowel voor de stekkers als voor de lamp-sockets die ze verkopen.

  27. @Ad: Je moet enkel je 5Ghz-netwerk uitschakelen als je een nieuwe stekker installeert. Eenmaal je stekker in HomeKit zichtbaar is, mag het 5Ghz weer aan en werkt alles prima.
    Ik heb drie zo’n stekkers en heb vier netwerken (op elke frequentie eentje privé en eentje voor gasten) en de stekkers doen het super.

  28. @T: Voorbeelden van dingen die je aan je KooGeek kan hangen;
    – In de zomer een ventilator.
    – lees- en bureaulampen.
    – Koffiezetapparaat.
    – Een security webcam: kan je dan automatisch uitschakelen als je zelf thuis bent bijv zodat je weet dat een hacker jou nooit kan filmen.
    – een elektrisch verwarmingstoestel om de badkamer wat bij te warmen
    – …

  29. Origineel geplaatst door BlankStar
    @Ad: Je moet enkel je 5Ghz-netwerk uitschakelen als je een nieuwe stekker installeert. Eenmaal je stekker in HomeKit zichtbaar is, mag het 5Ghz weer aan en werkt alles prima.

    Ik heb drie zo’n stekkers en heb vier netwerken (op elke frequentie eentje privé en eentje voor gasten) en de stekkers doen het super.

    Niet helemaal correct. Je moet alleen bv je iPad of iPhone even op 2,4ghz zetten (5ghz kan gewoon aan blijven) en dan 1x instellen. Net als iemand eerder ook al riep. Daarna iPhone/iPad gewoon weer op 5 GHz netwerk verbinden en klaar is kees.

    Tip: vergeet even het 2,4 GHz netwerk op je iPhone/iPad zodat die niet automatisch connect.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.