Reacties voor: Koogeek brengt Europese lichtknoppen met HomeKit uit

Koogeek, maker van allerlei slimme accessoires, komt met nog meer handige spullen voor in huis. Naast de eerder besproken Smart Plug, zijn er ook inbouwschakelaars die je via HomeKit kunt verbindinden. Je kunt kiezen uit standaard lichtknoppen of een lichtknop met dimfunctie.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Wellicht handig er even bij te vermelden dat je wel moet beschikken over een 0-draad (blauw). En hele grote kans dat je die niet gaat vinden achter je schakelaar (hier in Nederland) en dus zelf moet trekken

    Ditzelfde probleem had ik ook met de Fibaro switch, niet onoverkomelijk, maar de gemiddelde huis- tuin- en keukengebruiker zal dit niet zelf gaan doen of kunnen.
    (Red.) Dit was inmiddels al toegevoegd.

  2. @Ad: Vraagje, als ik een normale schakelaar (welke dus 2 draden heeft, volgens mij ook een blauwe), heb ik dan alsnog een 3-de draad nodig?

  3. Welke ral kleur?
    Wallplug werkt goed alleen nog geen IFTTT ondersteuning.

  4. @Ovi: Lijkt mij van wel ja. Normaal bevat een inbouwschakelaar een bruine (fase) en een zwarte (schakel)draad. Hiermee onderbreek je al dan niet de stroomkring naar je lamp waardoor deze aan/uit gaat. Omdat de Koogeek natuurlijk altijd “gevoed” moet worden, ook als de lamp uit staat heb je ook een blauwe (nul) draad nodig.

  5. Klinkt als iets dat ik goed in de woonkamer kan gebruiken. jammer van de 0-draad. Anders ook geschikt voor hal etc.

    Ik snap niet waarom niet meer mainstream fabrikanten hier niet op inspringen (Gira, Berker, etc)

  6. Kan je met deze switch dan nog steeds handmatig gebruiken om de lamp aan en uit te zetten of alleen met homekit/siri?

  7. @Michel Van Nistelrooij: Ja, je gebruikt de schakelaar of je telefoon/HomePod/siri of drukt op de knop

    @Ovi: Wat Rens zegt. Er moet constante voeding zijn, de switch moet namelijk kunnen schakelen. Dit hoor je ook als je hem aan zet (tikgeluidje)

  8. Daar de meeste inbouwdozen 40mm zijn moet je waarschijnlijk ook deze omzetten naar 50mm ivm de diepte van 42mm van de units. Tel daarbij op het wijzigen van je bedrading, extra harde kern en de kosten lopen behoorlijk op., laat staan dat iedereen een dozenboor heeft voor beton.

  9. @Ad: @Rens: Thanks! Klinkt logisch (wel jammer, want echt veel zin om draden te trekken heb ik niet)

  10. Ziet er goed uit , zoiets ook te combineren met aan/uit sensor van Philips hue bijvoorbeeld of iemand ander idee hiervoor ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.