Reacties voor: Koning Willem-Alexander bespaart 12.500 euro dankzij iPad

Koning Willem-Alexander bespaart jaarlijks 12.500 euro door wetten op zijn iPad te ondertekenen. Het bespaart een meereizende medewerker.

Reacties: 11 reacties

  1. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  2. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  3. Nu robots intelligent genoeg zijn geworden om de receptie in hotels te bemannen en ouderen te verzorgen, moet het ook mogelijk zijn om een robot in te schakelen voor een aantal mechanische taken van de koning.

    Helaas gaat dat in Nederland niet werken, dan moet zo’n robot ook kunnen koekhappen, wc-pot werpen en wat er zoal nog meer aan ‘ludieke’ koningsdagactiviteiten wordt bedacht, en zó intelligent zijn robots nou ook weer niet 😁

  4. Gaat hij over onze wetten?
    Liever zie ik hem alleen lintjes uitdelen en doorknippen. (met of zonder ipad)

  5. @Bitje: De koning gaat niet over de wetten. Daar gaat de regering over.

    Het ondertekenen is een voornamelijk ceremoniële functie: ze worden pas van kracht als ze door de koning ondertekent zijn en in de staatscourant gepubliceerd zijn. (De staatscourant is sinds 1995 digitaal en niet meer op papier).

    De koning kan wel weigeren om een wet te ondertekenen, maar dat komt zelden voor, de laatste was Juliana die weigerde de doodstraf voor twee misdadigers te ondertekenen.

  6. Nu ook nog de Europese volksverhuizing naar Brussel iedere maand opzeggen wat letterlijk miljoenen kost voor de Europese unie! Ik denk onder water teveel dealtjes met de verhuisbedrijven die dit maar al te graag faciliteren. Maar goed. Goed teken dat onze koning een voorbeeld geeft maar 12.5k is natuurlijk NIETS!!!

  7. Haha
    Is dit inclusief de besparing door die Windoos kloon daar model 1985 (beveiligd door de AIVD) ?

  8. Nu robots intelligent genoeg zijn geworden om de receptie in hotels te bemannen en ouderen te verzorgen, moet het ook mogelijk zijn om een robot in te schakelen voor een aantal mechanische taken van de koning.

    Origineel geplaatst door Ferryman

    Sinds WA koning is is dat afgeschaft omdat hij daar geen zin meer in had

  9. Origineel geplaatst door Patrick
    Nu robots intelligent genoeg zijn geworden om de receptie in hotels te bemannen en ouderen te verzorgen, moet het ook mogelijk zijn om een robot in te schakelen voor een aantal mechanische taken van de koning.

    Origineel geplaatst door Ferryman
    Helaas gaat dat in Nederland niet werken, dan moet zo’n robot ook kunnen koekhappen, wc-pot werpen en wat er zoal nog meer aan ‘ludieke’ koningsdagactiviteiten wordt bedacht, en zó intelligent zijn robots nou ook weer niet 😁

    Sinds WA koning is is dat afgeschaft omdat hij daar geen zin meer in had

    Klopt (en kan het hem niet kwalijk nemen) maar bedoelde eigenljjk ook meer iha dat de gemeentes waaraan hij wel nog altijd een bezoek brengt toch hun uiterste best doen iets origineels te bedenken, en dat juist improviseren tav iets nieuws/origineels iets is dat computers/robots niet of slecht kunnen…

    (Nog niet gekeken wat Zwolle dit jaar weer had bedacht trouwens)

  10. Apart. Hoe doet hij dat dan? Zet hij gewoon met een vinger/stylus een krabbeltje onder een PDF’je of ze hebben ze daar een speciale app voor ontwikkelt? Wat zijn eigenlijk de wettelijke vereisten daarvoor? Kan hij gewoon alles ondertekenen en dan is het prima? Als hij nog steeds een papieren versie ondertekent, waar doet hij dit dan nog voor? En wat als er een glitch in de app zit en hij iets ondertekent wat niet 100% datgeen is wat op papier staat, is het dan nog steeds rechtsgeldig? En hoe ondertekent een minister dat document dan als dat via de iPad gebeurt?

    Zoveel vragen komen in mij op, en er is kennelijk niets over te vinden. Het is anders wel een officiële taak die ze hier gedeeltelijk aan een product van een privaat bedrijf uitbesteden. Is dat wel in orde?

    Ik zie het al voor me dat hij een app met een lijst van besluiten en wetten heeft welke hij ’s avonds voor het slapen erbij pakt en alles een voor een naar de kant veegt. 😂

  11. Ik blijf me altijd verbazen over de opmerkingen dat ons koningshuis duur is. Ik zou de vergelijking wel eens willen zien met de kosten van het presidentschap wel eens willen zien. En dan hebben we het nog niet eens over de meerwaarde van het hebben van een koningshuis tov een president, denk maar aan alle werkbezoeken waarbij heel wat meer deuren opengaan dan als (bijv) Rutte alleen zou gaan.

    En -voor alle duidelijkheid – ik ben geen royalist. Ook geen republikein trouwens. Ik kijk er meer naar vanuit de optiek of het goed functioneert

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.