Reacties voor: Knutseltip: iPad inbouwen in een IKEA-keukenkastje

Met een IKEA-deurtje van 14 euro en een zaag kun je een iPad-houder voor in de keuken knutselen. Je bouwt de iPad in een keukendeurtje in, waarbij de iPad ook opgeladen kan blijven.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. “mooie oplossing om een oude iPad (bijvoorbeeld de iPad”…

    Aardig om te weten dat de IPC mijn iPad1 ook al oud en afgeschreven tot receptencalender cq. weerberichten gever degradeerd. Benieuw wanner de iPhone 5 met ios 7 naar de schroothoop geschreven wordt.

  2. Origineel geplaatst door civman
    “mooie oplossing om een oude iPad (bijvoorbeeld de iPad”…Aardig om te weten dat de IPC mijn iPad1 ook al oud en afgeschreven tot receptencalender cq. weerberichten gever degradeerd. Benieuw wanner de iPhone 5 met ios 7 naar de schroothoop geschreven wordt.

    Wordt alleen een voorbeeld gegeven. Voel je niet gelijk zo aangevallen. Er zijn genoeg mensen die hun iPad 1 inmiddels vervangen hebben.

  3. ” Het is een mooie oplossing om een oude iPad die toch niet meer gebruikt wordt…”

    Huh, hallo… de oudste iPad is in april 2010 gelanceerd, dat lijkt me niet de leeftijd om zo’n duur apparaat af te schrijven.

    Ik vind het ook heel opmerkelijk dat iPadClub zich op deze wijze uit. Ik ben van mening dat iPadClub de iPad 1 als courante apparatuur zou moeten blijven zien en zich sterk zou moeten maken om iOS 6 gewoon ondersteund te krijgen op de iPad 1.

    Minnetje voor IPC.

  4. Binnenkort de banner in safari maar even veranderen in iPadclub – alles over iPad, iPad2 en iPad3 in Nederland! iPad 1 is toch alleen nog in keukenkastjes te gebruiken dus verder geen nieuws meer.

    Nog eens idee voor hen die 2 iPad 1e generatie hebben, 1 exemplaar in de keukenkast en de andere op de aanrecht als snijplankje.

  5. iPadclub kan er ook niets aan doen dat Apple een aantal functies niet meer ondersteund in de eerste iPad dus ja, deze is gewoon verouderd. Je kan ‘m natuurlijk ook gewoon verkopen en een nieuwe versie kopen als het je zo dwars zit dat je niet meer ‘up to date’ bent. Jeeeezz

  6. @Rembert: Om vervolgens te haten/huilen/schelden dat iOS6 dramatisch traag werkt op je oude trage iPad1!

    EDIT: Vergeet ik door het facepalmen helemaal te reageren op het artikel. Best netjes gedaan!

  7. zou toch voor een oplossing kiezen van opbouw, stel je ipad moet voor een reparatie naar een apple service punt.

    blijf je toch met een enorm gapend gat in je keukenkastje achter.

  8. Origineel geplaatst door Rembert
    ” Het is een mooie oplossing om een oude iPad die toch niet meer gebruikt wordt…”Huh, hallo… de oudste iPad is in april 2010 gelanceerd, dat lijkt me niet de leeftijd om zo’n duur apparaat af te schrijven.Ik vind het ook heel opmerkelijk dat iPadClub zich op deze wijze uit. Ik ben van mening dat iPadClub de iPad 1 als courante apparatuur zou moeten blijven zien en zich sterk zou moeten maken om iOS 6 gewoon ondersteund te krijgen op de iPad 1.Minnetje voor IPC.

    Tjeetje. En ik dacht dat ieder bij de iphoneclub toch minstens 3 iPhone’s en 2 iPad’s had. Dan moet toch wel eentje op een Ikea deur kunnen worden geplakt;-)

  9. @roelof: Een iPad 1 stuur je niet meer binnen voor reparatie, als je die zelf niet kunt repareren ben je goedkoper af met het containerpark, dan met een reparatie.

    Dus als de ipad1 stuk gaat, gaat die naar het containerpark (snap niet, dat iemand die nog gebruikt, dan doen jullie toch niks meer, dan wat op internet surfen met jullie ipad ? Zelfs om strips te lezen is die vandaag de dag gewoon overloos traag), je stopt er je ipad2 in (die ondertussen ook al ergens in een kast ligt stof te rapen, want echt pretig lezen doet dat ding ook niet meer, eens je een retina scherm gebruikt hebt)

  10. @Arthur: Als het op de 1 slecht draait dan komt het op de iPhone 3 helemaal niet vooruit, dus waarom daar dan wel ios6? kan het zij. omdat de 5 op zich laat wachten??

    Lees de bench marks eens op tweakersnet en Techzine tussen de iphone3 en ipad1, de ipad is veel snellerqua hardware.

    Voor hen die ipadje na ipadje kopen, graag €600 euro overmaken eens per 2 jaar, jullie hebben genoeg geld klaarblijkelijk.

    @Gonny van der Zwaag: Nog een oude ipad over……. hiermee zeggen jullie dat er toch straks weinig mee te doen is, geen ios updates, geen bug fixen etc etc. dus dan maar in het keukenkastje, kom nou toch, anders zijn jullie ook zo sprecies met je mening als een nieuws item of app niet strookt met het gebruik. Met de vehalen over ios6 komt er niets naar buiten hoe vreemd dit eigenlijk is, Webwereld, techzine, tweakersnet zijn toch wel erg verbaasd.

    Maar ja ook jullie zullen in de doelgroep van apple vallen die eens in de 2 jaar veel geld uitgeven voor een apparaat dat straks op nul staat en niet meer wordt ondersteund.

    Kan me herinneren dat Motorola dit ook ooit eens gedaan heeft, hmmmmm waar is dat merk toch gebleven in Europa.

  11. @Rembert: 2010 is zeker wel oud in de tech wereld, wat loop je te zeiken.

  12. Komop jongens, de Ipad1 doet vanaf de herfst niet plots minder dan het nu doet… Dat de nieuwe firmware niet ondersteund wordt wil niet zeggen dat je er plots niks meer mee kunt doen!

  13. Ik vind wel typisch, als nieuwe windows versie uitkomt, hoor je niemand over mouwen. Die kan ik niet installeren op een pc die geschikt is voor windows xp, maar als apple ios 6 uitkomt, hoor je mensen zeggen belachlijk dat mijn ipad 1 niet eens meer kan updaten.

  14. @Thomaz: Heb op een oude pIII WIN7 prima draaien en heb alle features en updates voor meer dan 2 jaar. De issue is niet of je wel of niet kan updaten, de issue is waarom iphone 3g met mindere specs wel en ipad1 niet, dat riekt naar manupulatie. Goed lezen.

  15. @civman: Als jij win7 op een pIII prima draaien vindt, dan is dat toch een teken dat jouw kwaliteits eisen, om iets prima te vinden niet echt hoog liggen. Dan is een ipad eigenlijk ook niks voor jou. Ga je ook dik tevreden zijn met wat een android tablet van 120 euro doet. Heb je hier op deze site eigenlijk niet veel te zoeken. Buiten de troll uit te hangen.

  16. “om een oude iPad ”
    Tssssssss en alweer wordt ipad die 1.5 jaar geleden nog werd verkocht enorm gebasched hier op de site, tuurlijk ik weet dat men hier er niks aan kan doen aan de keuze die apple maakt, maar om mee te gaan in het bashen

  17. Leuk,mensen die niet lezen of niet begrijpen, maar wel direct klaar staan om zo dom mogelijk commentaar te geven.Gefrusteerde iPad 1 bezitters zeker, die met die ouwe meuk hooguit nog wat kunnen internetten?

  18. Oei? Waarom voelt iedereen zich ineens aangevallen? Ik heb zelf een iPad 1 en iPad 3. Ik voel me toch niet aangevallen? Een oude iPad kan evegoed een iPad 2 zijn die je niet meer gebruikt. relax…

  19. Gewoon even over het artikel weer….!!
    Ik vind het een super goed plan! Heb helaas geen Ikea keuken anders had ik daar zeker mijn oude iPad 1 ingebouwd!! Ideal voor bij het koken!! Gebruik mijn oude 2 dan ook wel gelijk om mijn hete pannen op neer te zetten!! 🙂

    En dan even over de mega trieste reacties hier!!
    Echt, jullie zijn de rede waarom het internet zo ontiegelijk vol staat met zeik en klaag verhalen!! Als je wat te melden hebt online en je wilt iets bijdragen aan een website kom dan met nuttige info die mensen misschien ook echt graag zouden willen lezen…
    ZOALS! Dit artikel waar je op gereageerd hebt!
    Dus als je nog een iPad 1 hebt liggen of nog gebruikt en je wilt het niet in je IKEA keukenkastje bouwen…..
    Dan doe je dat toch lekker NIET en hou je klaag verhalen lekker voor je zelf!

    Gonny! Ik vind het een pracht artikel! En trek je niks aan van die klagers!!

  20. @Franzz: Helemaal met je eens. Loop toch allemaal niet te klagen. Ik tik ook nog steeds op mijn “oude” ipad1. En ja hij is ook al oud….. Er zijn er immers al weer twee andere uit. Het is toch leuk om te lezen wat je er allemaal mee kan doen. En in het artikel staat dat je een oude ipad in een kastdeurtje kan wegwerken. Er had net zo goed kunnen staan een Ipad.

    Gonny….. Ik vind het een leuk artikel. Trek je niets van van die pijpzeikerds….

  21. 1) Ik heb nog steeds een iPad1
    2) Ik heb geweigerd naar iPad2 te updaten wegens te weinig vernieuwend voor mijn gebruikseisen (persoonlijke mening!)
    3) Ik heb geweigerd naar iPad3 te updaten wegens te weinig vernieuwend voor mijn gebruikseisen (persoonlijke mening!)
    4) Ik gebruik m’n iPad1 met veel plezier elke dag om een krantje te lezen, wat te surfen, een spelletje te spelen, af en toe een boek/comic, … Nog nooit heb ik het gevoel gehad iets te kort te komen met m’n iPad1

    MAAR: zoals enkelen hierboven al gezegd hebben: het is ronduit een lage commerciële actie van Apple om iOS6 niet te voorzien op iPad1, en wel op iPhone3GS

  22. Als je je iPad 1 in een keukendeurtje wil inbouwen, koop dan direct een reserve keukendeurtje. Tegen de tijd dat de iPad 1 het niet meer doet (duurt nog jaren) is zo’n deurtje misschien wel niet meer verkrijgbaar.

  23. Wat ik mis in dit artikel is een toepassing. Leuk om een gat in een deurtje te maken en er een IPad Classic in te stoppen, maar dan? Recepten lezen? Internetten? Mail?
    En dat allemaal rechtop staand, lijkt me heel onhandig. Zitten of liggen is veel relaxter, zeker met zo’n afgeschreven iPad Classic.
    Dat een IKEA-deurtje slechts 14 euro kost is in relatie met de hierboven schrijvende big spenders wel weer leuk. Het geeft aan waar men prioriteiten legt.

    En dat gezeur tegen gefrustreerde iPad Classic bezitters is nu wel heel ongenanceerd en kortzichtig. Wat we hiermee te zien krijgen is het life-cycle beleid van Apple: een device als een iPad hoeft maar twee jaar mee te gaan, daarna ben je toe aan een nieuwe. Een schril contrast met de levensduur van een iMac of MB en een belangrijk argument minder om op Apple over te gaan. Ben het met civman eens dat IPC daar te weinig aandacht voor heeft. Ook deze site is niet gebaat bij die vorm van hebzucht van het merk waar ze zo afhankelijk van zijn.

  24. @Franzz: 100% eens. Tevreden ipad 1 bezitter, weet dat het een ouder beestje is, vind ios5 voldoende en vind het een leuk artikel. Die reacties van sommigen hier zijn erg kinderachtig.

  25. inhoudelijk op het artikel; leuk! alleen jammer dat het heel permanent is. Als hij nog uitneembaar is dan kan je hem gebruiken om bijvoorbeeld recepten of tv te kijken en hem er daarna weer uithalen als je terug naar de kamer verhuist.

    Aan alle mensen die alleen maar zeuren over het Apple beleid en product ondersteuning; HAHA!!!
    Kijk maar eens even rond hoe het bij de rest zit. Mijn broer en ik hadden altijd een strijd Apple vs. Android.
    Hij merkte dat dit bij Android nog veel dramatischer is. Hij is overgestapt en met plezier!
    http://theunderstatement.com/post/11982112928/android-orphans-visualizing-a-sad-history-of-support
    check daar maar eens

  26. @MikevS: Het is een fluitje van een cent om hem uitneembaar te monteren, je moeet dan nog wel iets maken om dat gat tijdelijk op te vullen.

    Maar veel mensen hebben toch wel een behoefte aan een scherm in de keuken, voor TV, recepten, internet, whatever. En er zijn ook allerlei oplossingen voor: sommige keukenboeren bieden dan ook schermpjes in deuren van keukenkastjes of ijskasten aan. En kijk maar eens naar de bijbehorende prijzen… je gaat je dan realiseren dat het niet zonde is om een iPad 1 hiervoor “op te offeren”, maar hoe goedkoop deze oplossing eigenlijk is, zelfs als je er speciaal nog een iPad 1 voor moet kopen.

  27. Afgelopen week m’n iPad 1 verkocht op marktplaats. Ivm met het niet ondersteunen van ios6. Nu in t bezit van een new iPad. Pas dan zie je wat je gemist hebt…

    Gebruik je de iPad alleen om wat te internetten hou dan gewoon lekker je iPad 1.

    Ben je een egge gadget freak zoals de meeste ipadclub bezoekers dan snap je de reactie van iPad club zeker!

  28. Leuke toepassing, maar uitneembaarheid zou inderdaad voorwaarde zijn. Als je toch een gat zaagt, prepareer dan het deel dat je uitzaagt om terug te kunnen plaatsen.
    Oh, en waar kun je nog een Ipad 1 kopen, ik heb wel interesse voor mijn kinderen, die kunnen daar nog prima mee uit de voeten.

  29. Jongens het is helemaal niet zo vreemd dat de iPhone 3s wel word geüpdatet naar iOS 6 het is een telefoon er zijn hier meerder partijen in het spel! Apple heeft contracten met providers zoals kpn en Vodafone en in Aziëen is de iPhone 3s meest verkochte telefoon dus wat wil je nu? Apple heeft geen keuse ze moeten wel en dat geld niet voor de iPad 1 die heeft Apple heelemaal alleen in handen!

    Ik vind het wel een leuk idee om je iPad in een keukenkastje intebouwen! Je kan je iPad er gewoon weer uithalen!!!!!!

  30. @B.Stuurder: Misschien kun je er een over nemen van dat zeur volk hier boven

    Maar ik moet zeggen dat het een heel leuk idee is ga is kijken of het ook met een deurtje van een gamma keuken wil is handig voor in de schuur als ik weer is een klus handleiding gedownload heb

  31. Ik heb zelf nog een ‘oude’ 😉 iPad 1 liggen hier in huis en vind het nog best een leuk idee!

    Naast recepten etc zie ik nog wel een leuke toepassing:
    TV kijken! (bij bijv. Ziggo of KPN internet verbinding)
    Heb je direct een ingebouwde tv in je keuken! BENG!

  32. Leuk idee. Helemaal i.c.m. één van de live TV apps. Wellicht een kook programma en direct uitvoeren.
    Skypen tijdens het koken lijkt me ook een innovatie.

  33. Voor alle mensen die zich boos maken: ik zeg nergens dat de iPad 1 een afgeschreven apparaat is. Dat is ook helemaal niet de indruk die ik wil wekken. Dat er mensen zijn die dan de conclusie trekken: “De iPad 1 is alleen nog in keukenkastjes te gebruiken”, is jammer en onterecht. Ik noem het als één van de mogelijke toepassingsmogelijkheden, ik zeg nergens dat bepaalde iPad-modellen niet meer ondersteund hoeven te worden.

    Persoonlijk ken ik genoeg mensen die achtereenvolgens de iPad 1, iPad 2 en iPad 3 hebben gekocht, omdat ze gewoon steeds het nieuwste apparaat willen hebben. Iedereen moet voor zichzelf weten welke iPads hij koopt. Iedereen moet ook zelf weten of hij een iPad in een keukenkastje gaat stoppen. En iedereen moet zelf bepalen wélke generatie iPad hij dan in een keukenkastje gaat stoppen. Niet iedereen heeft hetzelfde budget, niet iedereen is hetzelfde, dus laten we elkaars keuzes tolereren.

    Wie hieruit concludeert dat iPadclub “dus” zegt dat de iPad 1 niet meer interessant is, trekt conclusies die er niet staan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.