Reacties voor: Knutseltip: bouw zelf een RFID-lezer voor de iPhone (jailbreak)

Een onderzoeksassistent uit Londen heeft een RFID-kastje gemaakt voor de iPhone. Met eenvoudige componenten kun je dat (na een jailbreak) ook zelf doen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. misschien gelijk appie maken om je ov chipkaart op te laden onder en gratis:)

  2. LOL! die schakelaar, geweldig! Inderdaad erg groot, maar dat is natuurlijk ook wel logisch als je zoiets zelf ‘even’ fabriceert. Ik mis RFID niet, als het een stuk verder is ontwikkeld, dus dat je het ook veel kan gebruiken, dan word het interessant(ik had jaaaren geleden een MDA vario met WiFi, WiFi werd toen gewoon nog te weinig aangeboden dat ik daar bijna nooit gebruik hebt gemaakt)

  3. Ik mis RFID ook niet echt, het zou alleen wel handig zijn voor je ov chipkaart zoals laurens zegt 🙂

  4. Wat kun je nou eigelijk daadwerkelijk met een RFID. Ik vind er vanalles over op internet maar uiteindelijk snap ik het nog niet helemaal.

    Als ik zo kijk wat hij in het filmpje doet lijkt het meer op een kassa look a like dat je producten eroverheen haalt wat btw wel leuk zou zijn in samenwerking met een iPad ;p Maarja ik ben benieuwd wie mij meer erover kan vertellen al is het maar een url met info ;p

  5. laat apple asjeblieft een RFID chip inbouwen in de volgende iphone. dan kan je je phone als ovchipkaart gebruiken en hoef je dus niet de hele tijd dat gare pasje uit je portemonnee te vissen!

  6. Hadden ze destijds ook niet een RFID lezer gebruikt om die wegwerp OV-chipkaarten te “hacken”?

    Iniedergeval zie ik er, zeker als je je iPhone inderdaad als OV-chipkaart kan gebruiken, potentie in. Verder is het nut mij nog niet helemaal duidelijk, maar we hebben hier een levendige community, dus iemand? (A) 😉

  7. Er heeft volgens mij al eerder een filmpje tussen de nieuws items gestaan waarin de RFID lezer gebruikt werdt om speelgoed uit te lezen. Bijvoorbeeld een Bob de bouwer pop waarbij een filmpje van Bob werdt getoond op de iPhone na het scannen van de pop. Dit principe kan je ook toepassen in musea waar je graag extra informatie zou willen hebben over een bepaald object. Volgens mij zijn de mogelijkheden eindeloos.

  8. telefoon gwn bellen niet te moeilijke dingen mee doen:P

  9. Origineel geplaatst door Thabully
    telefoon gwn bellen niet te moeilijke dingen mee doen:P

    Yeah, terug naar het krulsnoerî„‹

  10. Hmm inderdaad een goed idee. Haal je iPhone er langs en je weet gelijk alle specs! Zeker goed idee en zie potentie als ze het klein genoeg kunnen maken.

  11. Ja, leuk die extra informatie maar daar kun je dan ook gewoon Layars voor gebruiken toch? RFID is zo 2009 😀

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.