Reacties voor: Kleurige effecten in iOS 7 verminderen

Door het blur-effect in iOS 7 uit te zetten krijg je niet het kleurige uiterlijk, waar sommige gebruikers een hekel aan hebben.
Lees het complete artikel → Kleurige effecten in iOS 7 verminderen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Ik vind het juist mooi dat je nog een beetje kan zien wat er achter de control center is…

  2. Dankjewel, dacht dat ik op een jailbreak moest wachten voordat ik de kermis er af kon krijgen.

  3. @Lars:dus jij bent zo’n somber persoon die dat echt mooier vindt? :p

  4. Jammer dat je het niet zo kunt instellen dat het hetzelfde wordt als op de iPhone 4 en iPad 2 en 3. Dat effect vind ik veel mooier.

  5. Er staat geen ‘Verminder contrast’ bij toegankelijkheid, wel ‘Verhoog contrast’
    (Red.) Inmiddels aangepast in tekst.

  6. Kermis is altijd leuk! Dus bij mij blijven de kleuren er wel op staan.

  7. @Hans: Die moet je hebben.

  8. Nu het contrast van de mappen nog… Dat vind ik persoonlijk zelf wat belangrijker

  9. Is het normaal dat als ik controle center omhoogschuif ik enkel AirDrop zie en geen AirPlay?

  10. Ik vind die kleuren die je ziet in de achtergrond juist leuk en vind het jammer dat ik het niet heb op me iPhone 4 :p

  11. Op iPad heb je sowieso al geen blur-effect, altijd die rechterfoto als standaard.
    Of ligt dat aan de achtergrond?!

  12. Ik vind die kleuren ook juist leuk. Ik vind iOS7 door al die kleuren er juist mooier, aantrekkelijker en minder oudbollig uitzien.

  13. @Jan: Dat ligt of aan je wallpaper of aan welke iPad je hebt. Ik heb hier een 4, daar is die wel transparant (dus kermis zoals sommigen zeggen)

  14. @Sergiano: airplay zal alleen beschikbaar zijn als er meerdere apple apparaten in het netwerk aanwezig zijn, zoals een apple tv.

  15. Bij mij staat verminder beweging en verhoog contrast beide aan. Dit voor het batterij gebruik maar ook omdat ik het niet mooi vind.

  16. Wat een saaie pieten gedoe. Mooi zo laten staan! 🙂

    Origineel geplaatst door hans
    Ik vind die kleuren ook juist leuk. Ik vind iOS7 door al die kleuren er juist mooier, aantrekkelijker en minder oudbollig uitzien.

    zo is het Hans

  17. Ik zie dit niet echt als een verbeterd contrast, sterker nog dat felle grijs vloekt met de witte tekst. Ik blijf dat kleurenmengsel ontzettend achterhaald vinden en het berichtencentrum ziet sowieso al beter uit (op de iPhone 4 dan, zonder die gaussiaanse vervaging).

  18. Witte letters op een grijze achtergrond. Lekker duidelijk…niet dus

  19. @Frank: Het hoeft niet per se een Apple apparaat te zijn. Als er zich een speaker met AirPlay functie in jouw buurt bevindt kun je daar lekker op AirPlayen. Ook Bluetooth speakers vallen daaronder.

  20. Goed om te zien dat ze zelf ook niet helemaal happy zijn met sommige design keuzes en dat ze daar dus ook direct een oplossing voor hebben ingebouwd.
    Het iOS is nu voor iedereen naar smaak in te stellen. Kleurtjes voor de dames en kinderen en voor de heren een normale achtergrond

  21. @bas: Als je het artikel goed leest, dan wordt duidelijk dat deze optie niet is ingebouwd met de gedachte om design aan te passen naar smaak, maar om de leesbaarheid te verhogen voor mensen met oogproblemen.

    Het grandioze moment dat Apple besluit om de gebruiker zelf kleuren e.d. aan te laten passen zal helaas nooit komen (en zo wel dan is dat uitgebreider dan 1 optie).

  22. @Mau: thanx voor de aanvulling, was ik vergeten te vermelden!

  23. Lekker negatief bericht. Alsof het fout is om geen fan te zijn van overdreven kleurtjes en transparantie. Van mij mag het allemaal wel wat strakker en zakelijker dus ik stel dit meteen in, net als het verminderen van de bewegingen.

    Waar OS X over de jaren steeds strakker en simpeler in design is geworden slaan ze bij IOS juist door naar de andere kant. Veel te veel poeha met een negatief effect op usability.

  24. Ik heb dit + minder beweging meteen aangezet! Zo werkt iOS7 tenminste minder misselijkmakend en oogt het niet meer als een kermis!

  25. Origineel geplaatst door Rob
    Lekker negatief bericht. Alsof het fout is om geen fan te zijn van overdreven kleurtjes en transparantie. Van mij mag het allemaal wel wat strakker en zakelijker dus ik stel dit meteen in, net als het verminderen van de bewegingen. Waar OS X over de jaren steeds strakker en simpeler in design is geworden slaan ze bij IOS juist door naar de andere kant. Veel te veel poeha met een negatief effect op usability.

    Waarom negatief? Dat maak jij ervan 🙂
    Ik wist niet van deze functie en heb er dankbaar gebruik van gemaakt en niet omdat ik slecht zie.

  26. Ik vind die blur en kleureffecten juist een van de mooiste dingen aan iOS 7. Van de mappen mogen ze het effect alleen wat meer transparanter maken.

  27. @Sergiano: AirPlay is alleen zichtbaar als er iets op je netwerk zit met die functionaliteit. Dat is al sinds AirPlay bestaat. Ook in iTunes het geval.

  28. Ik wil juist de kleurige effecten maar bij mij blijft ie grijs, switch aan of uit. Iemand?

  29. Klopt het dat dit niet werkt op de iPhone 5? Bij mij is het bedieningspaneel altijd zonder transparantie. Evenals het codescherm bij het “unlocken” van je iphone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.