Reacties voor: Kleurenblind? Deze app vertelt welke kleur je ziet

Met de app Red Stripe kunnen kleurenblinde mensen rood en groen onderscheiden, dankzij een streeppatroon op voorwerpen.

Reacties: 4 reacties

  1. Ik ga hem uitproberen! Als er rode vruchten in een boom hangen met veel (groen) blad, dan zie ik die vruchten niet. Niet kleurenblinden wel.

  2. “Ongeveer een op de twintig mannen heeft het. De meest voorkomende stoornis is hier deuteranomalie (kleurenzwakte voor groen). Onvermogen om rood te zien (1% van de mannen) of verminderd vermogen om rood te zien (nog eens 1% van de mannen) komt minder voor.” (Wikipedia)

    1 op de 12 is kleurenblind, maar niet allemaal de rood/groenvariant, waar deze app nuttig voor is.

  3. Maar hoe zie ik nu wat rood is en wat groen? Ik kan wel gradaties rood onderscheiden door de verschillende streepdiktes, maar omdat rood en groen beide gearceerd worden, weet ik nog niet of een voorwerp nu rood of groen is. Vooral LED-lampjes kan ik moeilijk onderscheiden.

  4. Ik ben één van de vele mannen die (een beetje) kleurenblind is. Officieel heet het rood-groen kleurenblind, maar in de praktijk kan ik beide kleuren wel zien. Alleen valt rood minder op als felle kleur en temidden van andere kleuren valt het rood soms wel weg. Zo kan ik aardbeien op een meter of 10 afstand niet zien zitten in een aardbeienveldje. Maar of je dan aan deze app iets hebt, vraag ik me af. Iets dat je niet ziet, zie je niet. Klinkt simpel, maar dan ga je ook niet die app aanzetten. In welke situaties zet je de app dan wél aan, vraag ik me af. Misschien bij het kiezen van de goeie kleuren, als je kunstschilder bent.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.