Reacties voor: Klacht: willekeurige iPhone-iconen in iPhone OS 3.0

Op de Apple-supportforums wordt geklaagd over iconen: sommige applicaties krijgen het verkeerde icoon, anderen zijn omgewisseld of ontbreken helemaal. In de betaversie van OS 3.0 was dat ook al het geval.

Reacties: 57 reacties

  1. Misschien moet de persoon waarvan die screen is, zijn of haar apps eens updaten. Dat icoontje van Twittelator Pro is namelijk nog de oude (2.2.1 versie). Die van OS 3.0 is wat blauwer geworden.

  2. Gelukkig heb ik daar (nog) geen last van.

  3. Frank;
    Want dat heeft zo veel met het probleem te maken?

  4. Ik heb het zelfde probleem eigenlijk in Ipod functie van de telefoon. Ik zie van sommige albums de covers in zwart.

  5. Ik had ook een soort gelijk probleem, alleen dan met Winterboard. Probleem daarmee is dat je het niet even kunt oplossen door opnieuw te synchroniseren met iTunes:P

    Uiteindelijk opgelost door een nieuw thema te installeren en deze naderhand weer te verwijderen:)

    Hier de link naar het forum topic, mochten mensen hier nog mee zitten.

  6. Bij mij is de coverart in de iPod functie ook f*cked up.Soms zwarte art, soms zelfs de verkeerde art bij albums. Heb dat probleem al sinds 2.2.1. Heb al vanalles geprobeerd om dit op te lossen maar niks lijkt te helpen….

  7. zou het kunnen zijn dat deze “klacht” alleen voorkomt bij degenen die een OS 3 beta op de iphone hebben gehad ?

  8. Ik heb er ook last van…
    Mijn winterboard heeft het icoontje van remote en dan net alsof deze word aangeraakt, erg jammer.

    Ik heb er geen beta opzitten

  9. Ik heb hetzelfde met de covers van albums en liedje maar ook de plaatjes van podcasts en films.

  10. @DouweM: Is die screenshot wel OS 3.0?

  11. Ik heb het ook!

    Mijn winterboard heeft bijv. Real Tennis Icoon. Terwijl heel Real Tennis er al niet meer opstaat.

    En restart of reboot helpt ook nietn

  12. Origineel geplaatst door mhoutman
    zou het kunnen zijn dat deze “klacht” alleen voorkomt bij degenen die een OS 3 beta op de iphone hebben gehad ?

    Nee want ik heb dat niet gehad!

    Ik heb een iPhone 2G UK en heb hem gelijk van 2.2.1 naar 3.0 gedaan

    mijn winterboard app heeft het icoon van Real Tennis terwijl real tennis er al niet meer op staat.

  13. Winterboard? Klinkt als een jailbreak probleem. Moet Apple hier dan ook al rekening mee houden? Als het een bekend probleem is hebben de mensen hierboven dan tijdens de Beta periode dit probleem gemeld? Zelf heb ik alle beta’s getest en nog nooit dit probleem gezien. Wel vele andere problemen en ook bij Apple gemeld. De meeste problemen waren vlot opgelost.

  14. Ik heb het ook hoor. Mijn winterboard heeft het icon van shazam en hij is ook donkerder net of je hem aanraakt. Hoop dat er een fix voor komt.

  15. Origineel geplaatst door bert
    Zelf heb ik alle beta’s getest en nog nooit dit probleem gezien.

    Dus dan bestaat het niet?

    Ik heb er ook last van zonder Jailbreak.

  16. Ik heb ook zoiets. Ik had een Nike dunk thema erop gezet. En nu wou ik terug naar mijn normale thema met Michael Jackson achtergrond (niks dan goed voor de doden.(à)) Maar mijn weer icoon blijft een s schoen(Nike dunk). Ik kan niet mijn weericoon weghalen en opnieuw synchroniseren. Dus dat is een probleem. Please Save my Ipods Soul

  17. KLopt, ik heb dit ook al vaker in de Beta gehad; vooral OS3b5 had er veel last van.

    Ikzelf heb, sinds ik OS 3.0 erop heb staan, er geen last meer van. Wellicht een combinatie van updaten naar de final ipv restore? Ik had de mijne volledig gerestored uiteindelijk.

  18. @Hunter: Nee, dat zeg ik niet. Als ik de commentaren lees dan lijkt het gerelateerd te zijn aan een jailbreak probleem. Blijkbaar is de oorzaak bij jou iets anders. Verder verbaas ik me over het feit dat mensen het al heel lang hebben gezien tijdens de beta periode en daar nooit een melding van gemaakt hebben. Quote: ‘maar ik ging er vanuit dat het in de definitieve versie van OS 3.0 wel zou zijn opgelost. ‘

  19. Als je coverart messed up is moet je alle nummers van je telefoon verwijderen. In je bibliotheek zet je de albumhoezen bij de nummers en dan zet je ze op je iPhone of iPod Touch. Voeg dus NOOIT albumhoezen rechtstreeks aan muziek toe die op je iPhone of iPod Touch staat.

  20. Hier ook problemen ermee…

    Cydia kreeg bij mij het icon van de laatste app die ik uit de AppStore gedownload heb. Ik heb een US 2G model en loop mee vanaf 1.1.4.

    Heb het opgelost door een icon pack te installeren voor winterboard en daarna weer te verwijderen. De org. icons worden dan gebackupped en teruggezet. In de app files zitten dus wel de juiste?

  21. Ik denk dat het wel te maken heeft met de jailbreak. Je hebt in 2.2.1 je iphone gejailbreaked en vervolgens een update naar 3.0. Ook al heb je 3.0 dan niet gejailbreaked, je hebt wel nog jailbreak rotzooi van 2.2.1 in je telefoon staan. Zo heb ik het ervaren. Ik heb er na een clean install van 3.0 geen last meer van gehad.

  22. Hetzelde probleem hier. Os 3.0 met jailbreak en Ultrasn0w. Iconen worden met elkaar verwisseld en wanneer ik de app verwijder en opnieuw installeer is het verholpen, maar blijft niet echt ideaal. Ook album artwork wordt verwisseld. Bij The Kooks krijg ik bijv. Lily Allen te zien…

  23. Dat was bij 2.2.1ook wel voor gekomen in de iPod functie@iphone3gsowner:

  24. Had ik ook. Heb toen alle apps van mn foon afgehaald, Sbsetting opnieuw geinstalleerd en voila na het terugzetten van de apps alles weer ok. (bij mij dan iig)

  25. Als hem gejailb hebt werkt alles ook schokkerig en vaag loopt vaker vast! En dan krijg je ook dat soort problemen dus dat winterboard dat doet sta ik niet raar van te kijken, raar dat dat dan gebeurt bij een niet gejb

  26. Lijkt me ook een jailbreak probleem te zijn. In beta 5 had ben ik ook wel eens teven het probleem aangelopen dat hij geen icoontje liet zien na het installeren van een app uit de app store. Verder valt me toch al lang op dat het altijd de jailbreakers en iphone knoeiers zijn die klagen. Ikzelf ben nu reeds meer dan een jaar in het bezit van een off. iPhone 3G zonder hacking en ik moet zeggen dat hij heel lekker draait.

  27. Ik heb de nieuwe 3GS nu een kleine week, maar ook het icoontjes probleem, dus alleen een jailbreak probleem is het niet. Ik hoor meer mensen met een nieuw toestel hierover.
    Wellicht een oplossing;
    Select your iPhone in iTunes, go to Applications tab, select “Sync Selected applications”. Uncheck the apps with a wrong icon. Sync to remove them from iPhone. Re-check them and sync again.

  28. Hier op de iPhone 3GS heb ik er gelukkig geen last van

  29. Tja, jailbreaken en dan klagen dat je dit soort errors krijgt…

  30. @Snaak: Nogmaals, ook bij de nieuwe toestellen, zonder jailbreak is het het geval. In mijn omgeving bij 3 mensen, zonder jailbreak. Het is volgens apple fora een OS3.0 probleem. En het ligt aan je manier van downloaden/syncen en alleen van bepaalde apps of je het probleem tegenkomt.

  31. Ik heb de 3gs. Iconen klopten hier ook niet. Na een hard-reset was alles weer oke.

  32. Kunnen alle wijsneuzen die denken dat deze

    Origineel geplaatst door Snaak
    ‘soort errors’

    iets te maken hebben met een JB misschien even nog eens alles opnieuw lezen en de jaloezie omdat ze zelf niet kunnen JB’ken opzij zetten.. ?

    Er is geen verband tussen dit probleem en een JB 😉

  33. Ik heb het gehad met Wild West Pinball. Geïnstalleerd maar geen icoon. Niet te verwijderen en kon niet opnieuw geïnstalleerd worden. Oplossing, restore als nieuw apparaat. 🙁

  34. Ik heb bij mijn iPod (Video & Classic) ook zo’n soort probleem. Bij mij gooit hij albumhoesjes door elkaar. Dan heeft Krezip ineens het hoesje van Marco. Echt raar. 🙁

  35. Op 3.0 heb ik daar nog geen last van gehad, maar op oudere versies had ik daar wel soms last van.. Vanaf 2.1 dacht ik al. Stond er ineens een icon helemaal rechtsbovenin, zover dat je hem maar voor de helft zag en dat had ik dan op elke pagina, hij was niet aan het laden, want ik kon gewoon scrollen en app’s opstarten/afsluiten.

    Ook heb ik weleens een advertentie gehad toen ik hier op iphoneclub zat, van centraal beheer, dat was over mijn webpagina heen en niet ‘in’ de webpagina..

  36. bij mij kreeg het icoontje van cydia het logo van mxtube ik dacht dat ik gewoon wat fout had gedaan :p

  37. Geen last van missende iconen.
    Wel dat er erg veel tijd over heen gaat wanneer ik ‘m opnieuw opstart. Het is zeer lang zwart.
    In voorgaande fw geen last van gehad.

  38. Probeer even naar settings>general>restrictions te gaan, dan enable ze, en dan weer disable, dit helpte veel mensen….

  39. @Christophe:
    Kan 20 x per dag mijn iPhone jailbreaken – dus geen jaloezie hoor. Zeker niet als ik dit soort problemen lees. Iedereen weet inmiddels dat JB-en zijn sporen nalaat op de iPhone. Ik het artikel overigens niet, in tegenstelling tot wat je voorstelde, opnieuw gelezen. Ik hoef altijd iets maar één keer te lezen en dan begrijp ik het al. Overigens staat er niks in het artikel dat een JB uitsluit als boosdoener in deze kwestie. Heb je het zelf dan wel goed gelezen???

    Waarop baseer je eigenlijk dat er geen verband is met JB’s en dit probleem. Tot nu toe ken ik alleen maar mensen die nu, of in het verleden, een JB hebben / hadden met dit probleem. Boute en ongefundeerde uitspraak? Fail?

  40. Origineel geplaatst door bert
    Verder verbaas ik me over het feit dat mensen het al heel lang hebben gezien tijdens de beta periode en daar nooit een melding van gemaakt hebben.

    Het speelde destijds wel degelijk onder ontwikkelaars hoor. Ik heb daar nog met meerdere mensen over gecommuniceerd, maar ik vond het een persoonlijk probleem (en ja: ging er vanuit dat het in de final wel opgelost zou zijn). Het was toen niet echt een big deal.

    Wat de afbeelding bovenaan het artikel betreft: die is van beta 5 (en ik heb met dat toestel nog nooit een jailbreak uitgevoerd). Dus ja, dat mijn Twittelator-icoontje er toen anders uit zag, kan wel kloppen. Maar dat is een niet ter zake doend detail. Dan kun je net zo goed vragen of Wijngids nog steeds bevalt.

  41. En welke sporen zijn dat volgens jou??

    Origineel geplaatst door Snaak@Christophe:
    Kan 20 x per dag mijn iPhone jailbreaken — dus geen jaloezie hoor. Zeker niet als ik dit soort problemen lees. Iedereen weet inmiddels dat JB-en zijn sporen nalaat op de iPhone. Ik het artikel overigens niet, in tegenstelling tot wat je voorstelde, opnieuw gelezen. Ik hoef altijd iets maar één keer te lezen en dan begrijp ik het al. Overigens staat er niks in het artikel dat een JB uitsluit als boosdoener in deze kwestie. Heb je het zelf dan wel goed gelezen???Waarop baseer je eigenlijk dat er geen verband is met JB’s en dit probleem. Tot nu toe ken ik alleen maar mensen die nu, of in het verleden, een JB hebben / hadden met dit probleem. Boute en ongefundeerde uitspraak? Fail?

  42. Heb ik ook last van

  43. Ik had er ook last van met mijn 3G, maar dit heeft geholpen (is wel een rotkarweitje):
    http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2044341&start=15&tstart=0

    Ik heb nooit een beta versie of iets dergelijks gehad en toen mijn iPhone nog niet gejailbreakt was, had ik er ook last van.

  44. Aan iedereen die denkt dat het aan het jailbreaken of beta 3.0 ligt.. ik heb een nieuwe 3GS, dus geen beta erop of jailbreak en ik heb er ook last van.
    IM+ lite laatste versie.. icoontje is helemaal grijs sinds vanmorgen.

  45. @iBoss:
    Een concreet voorbeeld is de batterij% indicator die je overhoudt nadat je van een jailbreak (waarbij je die % functie aan had staan) overgaat naar een 3.0 update/restore. Dit zou eigenlijk niet de bedoeling zijn en kan alleen verholpen worden door weer terug te gaan naar de vorige versie (met JB) en dan handmatig de %meter uit te zetten.

    In de winkel kunnen ze niks aan je ex JB zien, maar Apple zou dit wel degelijk kunnen opsporen.

  46. @Snaak: Er zijn mensen die weten wat een jailbreak inhoud, en er zijn mensen die denken dat ze dat weten. En jij bent dus die laatste.
    Die batterij % blijft als je na een restore, je oude backup weer terugzet dus die waarop een jailbreak zat.

    Het is overduidelijk dat het niet aan jailbraken zit, als je even leest weet je dat gonny haar iPhone nooit heeft gejailbreaked en ze had het in de betaperiode (in feite ik had dat ook in beta 4).

    Als je ook nog verder leest weet je dat het 3GS -nog geen publieke- jailbreak heeft en er zijn 3GS’en met die probleem, bovendien heeft Apple het op de support orum gezegd dat hoog waarschijnlijk aan hun kant ligt (of iTunes of het OS zelf)

    Geen probleem als jij voor elke probleem jailbreaken wil beschuldigen, maar je moet echt weten dat je gewoon tegen jezelf liegt.

  47. Sinds OS 3.0 (geen unlock/jailbreak) is mijn cover flow ook fucked up. Ik krijg zwarte albumhoezen te zien van losse nummers. Deze zijn niet te zien wanneer je albums opvraagt in de verticale stand. Al een aantal dingen geprobeerd, maar niks werkt 🙁

  48. ik heb dit ook met mijn 1 dag oude 3GS
    echt raar

  49. @iBoss:
    Er zijn mensen die denken dat ze alles beter weten, en er zijn mensen die rationeel conclusies trekken en daardoor weten dat ze niet alles kunnen weten. Jij hoort bij de eerste groep.

    Er zijn ook mensen die goed lezen wat een ander zegt voordat ze hier op reageren. De andere groep doet dit niet, en verliest hierdoor kredietwaardigheid. Jij behoort tot de laatste groep. Nergens heb ik namelijk gezegd dat er geen gebruikers zijn die dit probleem ondervinden, ondanks dat ze nog nooit een JB hebben gedaan. Ik zeg alleen dat het in mijn gebruikers kring alleen maar mensen zijn die een JB hebben gedaan en deze problemen ondervinden.

    Ik jailbreak iedere week wel een iPhone. Dus ik denk dat ik er wel wat van af weet. Ik had de problemen die Gonny had ook tijdens de beta’s. Tot beta 5, toen heb ik nooit meer een missend of verwisseld icoon gehad. Nogmaals, dit betekend dus NIET dat het probleem door een ex-JB niet extra vaak zal gebeuren. Ook betekend dit niet dat je, zonder ooit een JB te hebben gedaan, dit probleem nooit tegen zal komen als normale gebruiker.

  50. Na vanochtend MMS uitgezet te hebben is de optie helemaal verdwenen uit de settings. Als ik onder berichten kijk zie ik de slider om MMS aan/uit te zetten niet meer. Heel vreemd allemaal. 😕

  51. Origineel geplaatst door Snaak
    Waarop baseer je eigenlijk dat er geen verband is met JB’s en dit probleem. Tot nu toe ken ik alleen maar mensen die nu, of in het verleden, een JB hebben / hadden met dit probleem. Boute en ongefundeerde uitspraak? Fail?

    Origineel geplaatst door Snaak
    Nergens heb ik namelijk gezegd dat er geen gebruikers zijn die dit probleem ondervinden, ondanks dat ze nog nooit een JB hebben gedaan.

    Die twee qutes van jou wijzen erop dat jezelf niet meer weet wat je wilt beschrijven. Want ze zijn in compleet tegenstelling van elkaar.

  52. Ik had ook een aantal iconen die na het upgraden naar 3.0 verdwenen waren totdat ik gister avond in de tab: itunes-podcasts, synchroniseer alle aanvinkte, na die synchronisatie waren al m’n iconen weer terug, misschien werkt het bij jullie ook (iphone 2G, 3.0)

  53. Ook de telefoon applicatie bevat een bug. Als je de iPhone in “Vliegtuigmodus” zet krijg je een rood voicemail bolletje in het icoon.

  54. Vraagje over OS 3.0: als je iets met in-app purchase koopt, die app in iTunes bewaart, van de iPhone verwijderd en daarna de app terug op je iPhone zet, zit het “in-app purchase-dingetje” er terug in?
    Alvast bedankt!

  55. vandaag mijn nieuwe 3Gs ontvangen.
    Mijn instellingen icoon verdwijnt elke keer. Na software update is hij terug, maar als ik synchroniseer is ie pleitte. Ik kan hem nog wel vinden in Spotlight, maar vindt het wel erg vervelend. Iemand een tip?

  56. Ik heb hier ook last van gehad. En heb het probleem goed kunnen oplossen.

    Als je een JB hebt kan je naar var/mobile/library/Cashes gaan

    Verwijder hier de 2 bestanden: com.apple.springboard.imagecache.icons en com.apple.springboard.imagecache.icons.plist

    Zorg ervoor dat je daarna de iPhone reboot.
    Bij heeft dit het probleem opgelost.

    Paul

  57. I just installed a new app and the problem concerning incorrect icons appeared again… so I proceeded with the procedure mentioned in my first post and found a mistake I wrote there.

    An important point (1.1) is missing:

    1. Remove the app with wrong icon by clicking the X on the icon
    1.1 Hard reset the iPhone by holding the Power and Home button for 10 seconds
    2. Now reload the app from the App Store
    3. Do not start the app now and do not hard reset the iPhone!!! Just turn off the iPhone with the red slider.
    4. Turn the iPhone on again. Wait until it has booted and now do a reset by holding the Power and Home button for 10 seconds
    5. Here we are, the icon should appear correctly…

    Repeat this process with all apps having a wrong icon.

    Hope this really helps now.
    For me and my 3G this works fine…after several reboots and resets as well.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.